עבור לתוכן

עזרה באיתור אי-יציבות בחיבור הרשת הקווי

Featured Replies

פורסם

שבת שלום אנשים,

אשמח לעזרתכם על מנת לאתר בעיה שקורת לפעמים בחיבור רשת בין 2 מחבשבים בבית.

זה סקיצה כללית של הרשת בבית (לפחות החלק הרוונטי):

Screen_Shot_2012_08_10_at_6_32_37_PM.png

בזמן שאני צופה בוידאו שנמצא במחשב בסלון מהמחשב במרתף ב-streaming (גם בעזרת MediaPortal וגם ב- VLC) הוידאו קופא לכמה שניות ואז מסתדר לבד.. (זה קורה כל איזה רבע שעה והתחיל רק בחודשיים האחרונים)

בנוסף, כשאני מתחבר למחשב בסלון ממחשב אחר (דרך TeamViewer) אני נתקל בניתוקים מדי פעם.

ושמתי לב, שלפעמים הסימון של החיבור תקשורת ב-windows 7 שבמחשב בסלון הופך ל-X ואז מסתדר חזרה אחרי כמה שניות.

בקיצור, יש במחשב בסלון איזשהי בעיית אי יציבות ברשת.

* כל המחשבים מריצים windows 7 64bit ולא ביצעתי שום שינוי דרמטי בחודשים האחרונים שפתאום התחילה הבעיה.

בנוסף, יש עוד לא מעט מכשירים שמחוברים ל-router ול-switch הנ"ל (switch, YesMax, PS3, Philips Pronto נוסף וכו'..)

איך אני יכול לדעת האם הבעיה היא בהגדרות \ בכרטיס רשת של המחשב בסלון \ ב-router שמחבור אליו או בכבל עצמו... ?

תודה רבה ואחלה סופ"ש

עומר

פורסם

בשביל הבדיקה תחבר את המחשבים לסוויץ ולא לנתב.

מציע גם לנתק את שאר המחשבים או מכשירים בשביל להבין מה גורם לתקלה, הטופולוגיה של הרשת או הרכיבים.

במידה ובחיבור לסוויץ' הכל תקין, תתחיל לחבר את הרכיבים חזרה, אם לאחר חיבור של רכיב מסויים זה מקרתע, סבירות גבוהה שהוא תקול או מפריע.

במצב כזה מעבירים אותו למעלה במדרגות הטופולוגיה, בכדי שהמחשבים עדיין ידברו בינהם ואותו רכיב לא יהיה קשור לאותו סוויץ'.

הראוטר בכלל מאפשר לכולם לגלול באינטרנט לכן מרבית הבעיות הן דווקא בגלל שמשתמשים בו כסוויץ' להעברת מידע רציף (בעיקר סטרימינג).

דבר נוסף מומלץ, זה לרכוש סוויץ' 1G (כמובן במידה והכרטיסי רשת של המחשבים הם 1G וגם החיווט בקירות מחובר בתצורת 1G).

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים