עבור לתוכן

התקנת מחבר לכבל רשת

Featured Replies

פורסם

יש לי כבל רשת שאחד מהצדדים שלו נהרס אז חתכתי את הכבל וחשבתי להתקין מחבר חדש. איך ניתן לעשות זאת? האם צריך ציוד מיוחד?

חבל לי לקנות חדש, זה כבל באורך 20 מטר שעולה 80 ש"ח.

פורסם

צריך לוחץ שמיועד לזה. זה לא דבר כל-כך נדיר. תלך לאיזה מעבדת מחשבים קרובה. הם בטח יסכימו לעשות את זה בשבילך עבור כמה שקלים..

פורסם

אם הכבל מושחל בקיר תזמין איש מקצוע שיחבר את השקע (או תקע)...

מאיפה אתה בארץ? אולי אוכל לעזור...

פורסם

לוחץ+בודק חיבורים+ 50 קונטקטורים+ 50 שרולי גומי= בערך 50 שח באיביי.

אב אם זה חד פעמי פשוט תלך למעבדה שתסדר לך את זה.

פורסם

אי אפשר לקחת כבל רשת אחר, לחתוך אותו לשתיים ולהלחים את אחת החתיכות לכבל הראשון?

פורסם

אפשר אני עשיתי ככה אצלי בבית (ערבי מאוד אני יודע :) אבל עושה תעבודה)

רק תוודא שאתה מלחים את החוטים לפי הסדר\צבעים ושלא תתבלבל

על אחריותך!!

פורסם

כמובן שההלחמה הזאת פוגעת באיכות האות ויכולה לפגוע במהירות העברת הנתונים בכבל.

פורסם

זה ברור אצלי זה על כבל של 4 מטר אז אני לא יודע כמה זה כבר משפיע

פורסם
  • מחבר

הקטע שהכבל כבר סלול בקיר ככה שאם אני צריך לקחת את זה למעבדה אז אני אעדיף לקנות חדש.

G-Media,אני גר ברמת הגולן, זה קרוב אליך?

פורסם

ניתן ללחוץ את סזה אם מברג שטוח רגיל, אוליי המגעים לא מבריקים כולם בדיוק באותו כיוון אבל עובד בכיף. התקע עצמו עולה 2-3 שקל בכל מעבדת מחשבים (5 שקל לתקע אם סיכוך, לא משנה לרשת ביתית קטנה)

יש כבלי רשת גמישים (לשמש בתור כבלים לחיבור מחשב וכו) וקשיחים (להתקנה בקיר בין נקודות תקשורת). "ניתן" להשתמש אם כבל גמיש לחיבור נקודת תקשורת וכבל קשיח לתקע רשת. זה עובד בסדר בדרך כלל אבל התוצאה פחות אמינה. תקעים מיועדים להיות מותקנים אם כבל גמיש בלבד, שקעים (גם נקודות תקשורת וגם פאנלים בארונות) מיועדים להיות מותקנים אם כבל קשיח בלבד. ההבדל הוא באיך שהחיבור למוליכים מתבצע (החלק שחותך את הבידוד ומתחבר למוליכים בנוי בצורה שונה לכל סוד של כבל)

ניתן לחבר כבלי רשת גם בקשירת חוטים ואיזולירבנד וזה עובד (רק שאוליי לא יעביר 1Gb). הדבר הכי קריטי זה שלאורך הכבל (כלומר חוץ מקצוות ונקודות חיבור) הזוגות הנכונים יהיו קשורים ביחד (twisted). ניתן לתלות באוויר 2 זוגות של חוטים (שלא יהיו אפילו ביחד באותו כבל) וזה עובד בתנאי שבכל זוג החוטים קשורים ביניהם לכל האורך. כל היתר טוב ומומלץ אבל זה עובד גם בלי. ברוב המקרים רשת לא תקינה תראה את עצמה מיידית - לא ניתן יהיה לקבל IP, לא ניתן לפתוח אתרים וכו - אם החיבור רק גבולי, בהרבה מקרים לפרוטוקולים של הרשת יש מספיק יכולות להתמודד מול לינק שקצת מזייף אם זה רק קצת

יצרני כבל רשת לא תמיד מקפידים על דיוק מוחלט בתאימות לתקנים : מחליפים ביניהם את הכתום והכתום-לבן, את הזוג הכתום אם הירוק או אם החום וכו (ההחלפה היא ב 2 התקעים כך שעדיין מבחינת ביצועים זה כבל רשת straight through רגיל). אבל אם היתרן עשה טעות כזאת בתקע בצד השני ואתה מחבר נכון, יהיה לך כבל שאוליי לא יעבוד בגלל הצלבה

פורסם

תראה, המכשיר עצמו + 100 קונקטורים זה בערך 40 שח

טלפן לכמה טכנאי מחשבים, אני בטוח שאחד מהם יוכל לעזור לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים