עבור לתוכן

עדכון המפרטים המומלצים - ינואר 2004

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום היקרים,

מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שוטף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-10 לכל חודש.

למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! ;)

המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים.

כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D

זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לשדרג.

כמובן שכל המערכות התעדכנו לפי הפרשי המחירים מהחודש הקודם, נוספו מספר מוצרים חדשים, והרבה מהמערכות השתנו בהתאם.

כעת מספר המפרטים במערכת עומד על כ-40 מחשבים.

הינכם מוזמנים לבדוק את המערכת המעודכנת ולחלוק איתנו הערות או רצונות לשינויים:

http://www.hwzone.co.il/specslist

עידכונים עיקריים שחלו החודש:

• היתה ירידה כללית במחירים של רוב המוצרים.
  • ניתן למצוא R9800P מתחת ל-2000 ש"ח כיום והם נכנסו לחלק ממפרטי ה-High End.
  • הגיעו מעבדי Athlon64 3000+ במחיר סביר, עם ביצועים עדיפים מהאינטל החזק ביותר לעיתים, לכן הם נכנסו לחלק מן המפרטים.
  • חלק ממוצרי Thermaltake חזרו למלאי (כמו הספקים), והגיעו גם גופי קירור חדשים כמו -הSilentBoost וה-V12.
  • חזרו לארץ גופי הקירור של Thermalright, נכנס אחד למפרט ה-OC.
  • המחירים של צורבי ה-DVD ממשיכים לרדת, וצורבים חדישים ממשיכים להגיע, כמו צורב X8 של NEC שיותר מהיר מן הפלקסטור, ועולה מתחת ל-900 ש"ח.
  • הוצאו כרטיסי ה-9800SE שפסקו מייצור. בקרוב יעלמו גם כרטיסי ה-9800NP, לבנתיים הם עדיין במפרטים.
  • נכנס כרטיס ה-Albatron 5900XTV בחלק מן המפרטים שהגיע במחיר מעולה ונותן פתרון מצויין לרוב הדרישות כיום.
  • מגיעים החודש עכברים אופטיים חדשים של Creative של 800DPI במחיר סביר ועיצוב יפה, הם נכנסו לחלק מן המפרטים.
  • כרטיס ה-R9600P הוחלף לזה של FIC שהגיע במחיר זול במיוחד לעומת המתחרים.

מצאתם תקלה? מחיר שגוי? משהו לא נראה לכם? זהו המקום להודיע על כך!

גם כל רעיון לייעול העולה על רוחכם יתקבל בברכה ואתם מוזמנים לשתף איתנו בדיון זה, כשאנו מבטיחים לשקול את הצעותיכם בהקדם האפשרי.

אתם מוזמנים להציע מחשבים נוספים לפי ריאות עיניכם.

Enjoy.. :D

רן מילשטיין

פורסם

כרגיל - המפרט החביב עלי - מערכת קולנוע ביתי ב- 6000 ש"ח...

תיקון קטן:

לא מומלץ להשתמש ב- NB32J של זלמן אם לא חייבים - ההיט-סינק הנ"ל מתחבר בעזרת דבק תרמי ואף פעם לא יתן תוצאות טובות מדי.

זלמן ממליצים להשתמש ב- NB47J שמתחבר בעזרת 2 פינים בכל לוח אם שבו ה-HSF המקורי חובר באותה צורה, כמו ב- KD7 שמופיע במפרט. ה- NB32J מיועד רק ללוחות בהם לא ניתם לחבר את ההיט-סינק ללא דבק.

מעבר לכך שה- NB47J גבוה יותר ונותן ביצועים קצת יותר טובים (אם אני זוכר נכון, ה- 32 מיועד לפיזור הספק של עד 4W וה- 47 מפזר עד 5W).

אודי

פורסם
  • מחבר

http://www.zalman.co.kr/english/product/nb32j.htm

הוא מגיע עם Push-Pins.. וגם ניתן להתאים אותם.. יש לי אחד כזה, וזה דיי מעצבן הקטע שהם לא קבועים במקום..

ה-47J עולה 10 ש"ח יותר. נראה אולי נחליף, למרות שבעיקרון לא נראה לי משנה במיוחד.

פורסם

http://www.zalman.co.kr/english/product/nb32j.htm

הוא מגיע עם Push-Pins.. וגם ניתן להתאים אותם.. יש לי אחד כזה, וזה דיי מעצבן הקטע שהם לא קבועים במקום..

ה-47J עולה 10 ש"ח יותר. נראה אולי נחליף, למרות שבעיקרון לא נראה לי משנה במיוחד.

מה יש לומר, הבחור צודק!

מסתבר שהדבק הטרמי הוא אופציה, אך יש לו גם push pins.

בכל מקרה יש לבדוק בקפדנות את נושא התאימות של ה- NB32/47 בפורום של זלמן באתר שלהם.

למשל, הם לא תומכים בהיט סינק פאסיבי על NB שמכיל graphics core (ולכן יש לי NB47J סגור באריזה שקניתי בדחף אימפולסיבי אצל הדובים, ושלא העזתי להתקין בינתיים על ה- 7NIF2 שלי).

ישנו ענין נוסף שקשור שלסוג הרכיב עליו רוצים להתקין את ה- NB. נדמה לי למשל שהם לא תומכים בהדבקה של NB32 של רכיבי flip-chip או משהו כזה בגלל שהרכיבים עדינים מדי או משהו כזה.

פורסם

יש לי שתי שאלות בקשר לשני המפרטים+מסך ב6000 ש"ח למה במפרט אחד הכנסת את העכבר של microsoft ובמפרט שני את העכבר של creative (צבעים?) ?

והשאלה השניה למה בעצם בכלל הכנסת את העכבר של Creative אני אישית לא מכיר אותה כחברה שמתמחה בעכברים .. ועדיף עכבר טוב על עכבר יפה (לפי דעתי).

אבל בכל זאת כל הכבוד על העבודה המצויינת והפרטים המצוינים שהכנתה !

פורסם

א. צבע.

ב. במחיר הזה הבדלי האיכות בין המוצרים היא לא גדולה...

פורסם
  • מחבר

כמו כן העכבר החדש שלה עובד ב-800DPI, כמו העכברים היקרים יותר ש לוג'יטק, ואכן כמו שעידו אמר, בטווח מחירים הזה אין הבדל משמעותי בין המוצרים, אני מקווה לקבל מתישהו בקרוב את העכבר החדש של קריאטיב לבדיקה.

פורסם

שלום לחברי הפורום!

האם המחירים המופיעים במפרטים השונים כוללים הרכבה ?

ומהיכן אתם ממליצים לקנות את המפרטים האלה

(חנויות אמינות ומוכרות )

ואם ישנם חנויות כאלה באיזור הדרום עוד יותר טוב !

בתודה מראש

:D

פורסם
  • מחבר

כתוב לך מעל המפרטים:

שימו לב! המחירים אינם כוללים מערכת הפעלה והרכבת המחשב!

חנויות בהן תוכל למצוא את רוב החלקים:

נווה אפרים מונוסון (ליד תל השומר) - www.zigzag2000.co.il

רמת גן - www.pch.co.il

הרצליה - www.lamir.co.il

געש - www.ksp.co.il

לא ידוע לי על שום חנות דרומית מוצלחת.

פורסם

תיקון:

זיגזג- www.zigzag2000.co.il

פורסם
  • מחבר

הוספתי מפרט חלופי במערכת ה-15,500 לתלת מימד ללא מסך:

http://www.hwzone.co.il/specslist/?type=view&specsID=37

המפרט מבוסס על שני מעבדי Xeon 2.4ghz 533mhz, לוח אסוס 875 עם תמיכה בשני מעבדים ו-DualDDR, ו-1 ג"ב זיכרון 333 מ"ה, כרטיס FX1000, וספק אנרמקס אימתני של 660W.

לקחתי זיכרון 333 מ"ה של סמסונג כי הוא רשום באתר של אסוס בתור אחד שעבר בדיקות תאימות.

(בניגוד ל-333 מ"ה של TwinMOS שיותר זול כיום ב-100 ש"ח, או בניגוד ל-400 מ"ה של סמסונג שגם לא נמצא ברשימה)

דיעות יתקבלו בברכה.

פורסם

יש לי הצעה....

אולי אפשר לעשות מפרט לעבודה משרדית +שקט כמעט מוחלט (עם SONATA, כ.מסך עם קירור פאסיבי, הארדיסק שקט...).

והצעה ללוח-אם וזיכרונות חלופיים במפרט למשחקים בלי מסך ב3,500 ש"ח:

EPOX 8RDA+

twinmos 512mb 400mhz

זה יוצא בערך אותו מחיר כמו ה:

NF7

SAMSUNG 512MB 400MHZ.

פורסם
  • מחבר

מאז שנעלמו כונני ה-Barracuda IV אין כבר כזה דבר כונן קשיח שקט.

גם אין מספיק מגירות שמשתיקות אותו בארץ..

אבל רעיון נחמד.. מה שכן, דיי יקר, בשביל מערכת משרדית לפחות.

אני יכול להגיד לך שבניתי לאבי מחשב למשרד עם CompuCase 6A19, כרטיס R9100, גוף קירור V11+ על מצב שקט, ולא שומעים את המחשב במשרד, כי יש מספיק רעש בכל מקרה. ;)

הדבר היחידי שבאמת הפריע היה ה-R9100 והכונן הקשיח, אבל זה רק בשקט מוחלט, בניגוד למשרד..

פורסם

מה עם הכוננים של WD?

בגירסת הliquid bearings......

פורסם
  • מחבר

תמצא עליהם מידע איפשהו חוץ מהעובדה שהם קיימים ב-PCH ונראה.. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים