עבור לתוכן

אינוורטר של תאורה אחורית בלפטופ

Featured Replies

פורסם

קיבלתי במתנה לפטופ אם מסך שבור. המסך לא מראה כלום בכלל אבל תאורה אחורית היתה נדלקת רגיל, חוץ מזה המחשב תקין לגמרי

מצאתי אצל חבר פאנל ספייר שמתאים, חיברתי אותו ל LVDS (מסרק) ולאינוורטר של התאורה במקום הפאנל שלי, יש תצוגה תקינה אבל אין תאורה

חיברתי בחזרה את הפאנל השבור, עכשו גם בו אין תאורה, כיאלו שדפקתי את האינוורטר

עכשו אני בודק את האינוורטר ויזואלית, יש בו שנאי (ממתח נמוך למתח גבוה) שבו הסליל של המתח הגבוה עשוי מחלקים אם מחיצות ביניהם (כנראה כדיי שלא יהיה מתח גבוה מידי בין חוטים שעוברים קרוב אחד לשני בסליל). הסליל כולו עטוף אם מדבקה שקופה. 2 המחיצות האחרונות (בקצה של הפוטנציל הגבוה, הרחוק מהסליל של המתח הנמוך) נראות לבנות כאלה, אוליי כיאלו שהיה בפנים עשן לבן שנדבק למדבקה מבפנים. אבל אין על המדבקה כל סימן להתכה (כלומר, לא היתה שם התחממות יתר)

האם השנאי נדפק או שהצבע הלבן יכול להיות ממשהוא אחר ? (לא הסתכלתי עליו איך הוטא נראה לפניי הבדיקה, אבל באחרים אין את הצבע הלבן)

ממה הוא נדפק ? אם היה נתק ביציאה (למשל : קתודה בפאנל השני שבורה) באינוורטר יש הגנה נגד זה והוא לא אמור להידפק. היציאה לא יכולה להיות מקוצרת בין המוליכים כי החוטים הולכים בכיוונים שונים, אין דרך שבה הם יכולים לגעת אחד בשני בלי בידוד. במקרה של קצר לאדמה ואם אין בממיר הגנה (ודלעתי אמורה להיות), הייתי מצפה לזה שכל השנאי יתחמם במידה שווה (וסימנים של התכה על המדבקה, או שהמוספט שמריץ אותו היה עף קודם) ולא עשן נקודתית ממקום 1 בסליל וכל היתר שלם לגמרי

מה בדיוק קרה כאן ?

נניח שאני בודק את הקתודה בפאנל החדש אם תאורת חירום לפניי שאני מחבר אותה לאינוורטר חדש, והיא נדלקת (כלומר, אין קצר או נתק). האם יש דרך נוספת שבה הקתודה ה "בעייתית" יכולה לשרוף אינוורטר חדש ?

פורסם

קשה לענות בלי תמונות.

בכל מקרה, נתקלתי בעבר בפאנל עם תאורה כבוייה/מהבהבת. החלפתי אינוורטר, והתאורה חזרה לפעול למשך כחצי שנה, ואז חזרה לאותו מצב. בשלב הזה החלפתי נורה במסך, והיא החלה לעבוד עם שני האינוורטרים, החדש והישן. מה שאני מנסה לומר זה שנורה יכולה לדפוק אינוורטר, גם אם חלקית.

ולשאלה הבנאלית; בדקת פיוז? בדקת טרנזיסטורים? זה מחשב DELL?

פורסם
  • מחבר

לא בדקתי פיוז

הטרנזיסטורים לא עצמאיים אלא נמצאים בתוך הציפ בקרה (יש ממנו יציאות ישר לשנאי) - MPS MP1010B כך שלא ניתן לבדוק

המחשב הוא של Gigabyte/HP

פורסם

אוקיי, אז אני לא מכיר את התצורה של האיוורטרים שלהם. בכל מקרה, מאוד נפוץ פיוז על האינוורטר. לפעמים בגודל של נגד SMT.

פורסם
  • מחבר

והסיבה לשריפת הפיוז, דווקא בפעם שניסיתי פאנל אחר, היא ?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לפתוח קצת את המדבקה בשנאי ויוצא שהלבן זה חומר מילוי ולא שרוף. בכל מקרה הפיוז כן שרוף

ניסיתי לעקוף אותו אם נגד קטן (כ 1 ohm), כשאני עושה את זה הלפטופ עושה ריסט כלומר משהוא שם מקצר, כנראה טרנזיסטור שרוף רק שהוא נמצא בתוך הציפ ולא ניתן להחלפה. אני אחליף את האינוורטר

פורסם

אין לי הסבר למה זה קרה בדיוק אז.

האינוורטרים האלו מאוד עדינים ורגישים לשינוי עומס. הם פשוט חד פעמיים.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון

הזמנתי ממיר חדש מ EBAY, הגיע הממיר הלא נכון. שלחתי מייל, המוכר אומר שאין לו את הממיר הנכון ואו שאני אקח את הממיר שיש או שאני אשלח אותו כדיי לקבל כסף בחזרה

משלוח עולה כנראה לא הרבה פחות מממיר חדש, אז עדיף כבר להשאיר את הממיר הזה אצלי ולקנות עוד אחד ממוכר אחר

אבל לפניי שאני קונה עוד אחד, ניסיתי לעשות 2 האקים אם הממיר הזה שלא עבדו :

בממיר המקורי יש חיבור 7 pin. מתוכם יש 2 במקביל ל vcc ו 2 במקביל לאדמה, וה 3 האמצעיים הולכים דרך נגדים של כמה עשרות K לרגליים 2, 4, 5 של הציפ בקרה בהתאמה :

vcc

vcc

4

5

2

earth

earth

בממיר החדש יש ציפ זהה, וחיבור 6 pin שמחובר לרגליים 4 ו 5 בציפ :

vcc

vcc

4

5

earth

earth

ניסיתי להעביר את החיבור 7pin מהאינוורטר הישן לחדש, ולחבר אותו בהתאמה (את החוט מהלפטופ שאמור ללכת ל 2 לא חיברתי)

תוצאה : אין תאורה, אין מתח גבוה

עכשו ניסיתי להעביר את הכול לכרטיס הישן, וגם להחליף בו את השנאי והציפ אל ידיי שנאי וציפ מהממיר החדש. (הציפ זה ה "סיליקון" היחיד שיש בכל האינוורטר והוא מכיל בתוכו את הממתגים, כל היתר רכיבים פאסיביים)

החלםתי בכרטיסהישן את הציפ, השנאי והפיוז. הפעלתי. כמו קודם אין תגובה, מתח נמוך מגיע, מתח גבוה ביציאה אין

יש משהא אחר שניתן לנסות לפניי שאני קונה שוב ממיר חדש ב 50 שקל ?

פורסם

לפי הנסיון שלי באיביי, כשמוכר עושה טעות, מוכר לי מוצר לא תקין או לא מה שכתוב שהוא עושה, בדרך כלל מגיעים לפשרה של החזר כספי מלא או חלקי ללא החזרה

הכי עקשן שהיה לי זה אחד שמכר לי מפצל USB2 שהתברר שהוא אמנם מפצל, אבל לא USB2.

הוא ניסה להתעקש שיחזיר לי חלק מהכסף כי זה עדיין מפצל, אבל אמרתי לו שאם הייתיי ודע את זה לא הייתיק ונה, אמרתי לו שאני מוכן לשלוח לו את זה חזרה בתנאי שהוא ישלם על המשלוח (הרי זו לא אשמתי), ודרך ה resolotion center הוא בסוף נכנע והחזיר לי את הכסף.

ודאי שהוא ויתר על המשלוח.

השאלה היא של מי הטעות כאן.

פורסם
  • מחבר

האינוורטר החדש כבר מפורק (אם כי יש לי תמונות שלו כשהוא היה עדיין מורכב ושלם), כך שאני לא בטוח שניתן בכלל להתחיל עכשו

אני בכל מקרה אקנה ממיר נוסף ממוכר אחר וזהו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים