עבור לתוכן

פסים צבעוניים בLCD- אבל למה?

Featured Replies

פורסם

אין (לפחות בפורום) אדם שלא נתקל במחשב (כמעט תמיד נייד) שעל צגו המהודר פסים צבעוניים אנכיים, שלא אמורים להיות שם.

במקרים הקלים בד"כ קו אחד או שניים, בעלי צבע ירוק או סגול, במיקומים שונים במסך.

ואז הם מתחילים להתרבות: במקרים המתקדמים, נהוג לראות פסים אנכיים בשלל צבעי הקשת על המסך, חלקם מרצדים בשני צבעים שונים, ולבסוף מכסים את המסך ברקמה אפריקאית מרהיבה שלא מאפשרת עבודה במחשב.

ועכשיו, נשאלת השאלה- למה?

מה הגורם למצב?

האינטואיציה אומרת מסך פגום, אבל ברוב האתרים שחיפשתי טוענים שמדובר בבעיות חומרה, כמו לוח אם תקול או GPU שהולחם ברשלנות ללוח.

מישהו יכול לתת לי הסבר מהו הגורם השכיח למצבים כאלה? ואיך לטפל בהם בלי ללכת למעבדה?

אודה מאוד למי שיעזור לי וישלים את ההשכלה הכללית שלי.

פורסם

לרוב מדובר בכרטיס מסך תקול.

התיקון (אם בכלל אפשר) יגרור לרוב הלחמה של קבלים.

פורסם

הבעיה היא ככל הנראה בכרטיס מסך (הדבר יכול להיגרם עקב GPU או זכרון או כל רכיב הרוס בכרטיס מסך).

כמובן שאם אין לך נסיון עם התעסקות בחומרה של המחשב, מומלץ לבצע את הטיפול במעבדה.

פורסם
  • מחבר

מעניין...האם יתכן באמת, כמו שכבר יצא לי לשמוע, שמדובר בהלחמה מרושלת של הGPU ללוח האם?

פורסם

תיאורטית - יתכן. מעשית, קשה לי להאמין שהתרשלות כזאת לא תגרור קריאת תיקון מצד היצרנית.

פורסם

תפרידו בין שתי תקלות שונות.

פס בודד קבוע לאורך המסך כולו - לרוב זה column driver תקול במסך ואין שום קשר לGPU.

פסים מרצדים, מתרבים וכו' - לרוב זה או מסך שבור פיזית או באמת GPU.

פורסם

ואז הם מתחילים להתרבות: במקרים המתקדמים, נהוג לראות פסים אנכיים בשלל צבעי הקשת על המסך, חלקם מרצדים בשני צבעים שונים, ולבסוף מכסים את המסך ברקמה אפריקאית מרהיבה שלא מאפשרת עבודה במחשב.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים