עבור לתוכן

שאלה בקשר לFIREWIRE ו USB2...

Featured Replies

פורסם

קנו לי לאחרונה מחשב נישא.. אני מעוניין לחבר אותו ברשת למחשב השולחני שלי...

במחשב השולחני יש לי יציאת FIREWIRE, ואילו בנייד יש לי USB2.. האם יש כבל המחבר בין השניים או שיש קבל המחבר בין הכבל אינטרנט (המתחבר לכרטיס רשת) לבין הFIREWIRE?

או שכדי לחבר בין המחשבים אני חייב שלמחשב השולחני יהיה כרטיס רשת נוסף?

פורסם

אם יש חיבור רשת דרך USB\FIREWARE אני לא יודע ולא אכפת לי

כרטיס רשת עולה 47 שקל, וכבל רשת מוצלב עולה 13 שקל..

זה חיבור מצויין

וזה כבל אטרנט לא אינטרנט :] (Ethernet)

פורסם
  • מחבר

מה זה כבל רשת מוצלב?

פורסם

כבל בטח שלא יהיה שכן firewire ו- USB הם פרוטוקולים שונים בתכלית שמאחוריהם אין הצדקה שיווקית (להפך) לתמוך אחד בשני. חיפשתי אולי יש ממיר usb2firewire אבל כנראה אין לזה ביקוש (או שפשוט לא מצאתי). בכל מקרה הסיכוי שאין לך USB בדסקטופ קטן.. פשוט תשתמש בו.

פורסם
  • מחבר

אה אוקיי אני באמת יכול תמיד לחבר USB ל USB... מה המהירות העברת נתונים של חיבור שכזה?

פורסם

USB1.1: 12Mbps

USB 2.0: 480Mbps

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז זה אפשרי, נכון? לחבר רשת בין המחשבים ע"י כבל USB?

פורסם

אכן

אבל אית'רנט יותר מהיר(כבל מוצלב כמובן)

פורסם

תלוי אם מדובר על USB 1.1 או USB 2.0. אם תסתכל בהודעה האחרונה שלי תבין.

Fast Ethernet זה 100Mbps.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין לא מבין מה זה כבל מוצלב...

ועוד שאלה... אני אנסה להסביר את זה הכי בפשטות:

יש לי בבית שני מחשבים שולחניים המחוברים ברשת בעזרת HUB. המחשב שלי מבצע את החיוג לרשת (ADSL), והמחשב השני מחובר דרך המחשב שלי, בעזרת CONNECTION SHARING.

עכשיו השאלה שלי היא האם כשאני אחבר את המחשב הנייד למחשב הראשי ואצור רשת בין השניים (בעזרת כבל USB או ETHERNET), יהיה לי רשת בין שלושת המחשבים?

אם אתם רוצים לשאול למה נאי לא מחבר את המחשב הנישא ישר לHUB, זה משום שהHUB נמצא במרתף ואילו אני רוצה שהמחשב הנייד יהיה בצמוד למחשב שלי.

אני מקווה שהשאלה השנייה ברורה. תודה! :)

פורסם

אני עדיין לא מבין מה זה כבל מוצלב...

כבל רשת רגיל שהגידים בו מסודרים כך שיתאימו לחיבור של מחשב למחשב, למשל. כבל רשת לא מוצלב, ישר, הוא הכבל שמחבר בין מחשב ל-HUB למשל.

יש לי בבית שני מחשבים שולחניים המחוברים ברשת בעזרת HUB. המחשב שלי מבצע את החיוג לרשת (ADSL), והמחשב השני מחובר דרך המחשב שלי, בעזרת CONNECTION SHARING.

עכשיו השאלה שלי היא האם כשאני אחבר את המחשב הנייד למחשב הראשי ואצור רשת בין השניים (בעזרת כבל USB או ETHERNET), יהיה לי רשת בין שלושת המחשבים?

רשת תוכל להיות לך.

שיתוף אינטרנט על כל המחשבים לא.

זוהי מגבלה בווינדוס (לא ברור למה שמו אותה) שאי אפשר לשתף אינטרנט לשתי רשתות בו זמנית. כש"משתפים" אינטרנט ויש יותר מרשת אחת שהמחשב מחובר אליה, הווינדוס דורש לבחור רשת אחת שאליה ישותף האינטרנט. לא ניתן לשתף אל שתי רשתות ביחד.

רק אם תחבר גם את המחשב השלישי אל ה-HUB, המחשב הראשי יתחבר לשאר המחשבים בבית דרך רשת אחת, הרשת עם ההאב, ורק כך תוכל לשתף אינטרנט על כל המחשבים בו זמנית.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל העזרה!

שאלה קטנה ואחרונה: ראיתי שיש אפשרות בחלונות לעשות BRIDGE CONNECTIONS.. בין הIEEE1394 (FIREWIRE) לבין הכרטיס רשת... האם זה יאפשר גישה לאינטרנט דרך הנייד אם אחבר אותו לFIREWIRE?

פורסם

לא ניתן לחבר שני מחשבים דרך USB באופן פשוט כי זה לא נועד למטרה הזו, ו Windows לא תומך באופציה הזאת. אבל, נתקלתי בעבר (אם אני לא טועה באופיס דיפו) בערכה שכוללת כבל USB מיוחד ותוכנה שבעזרתם ניתן לחבר רשת בין שני מחשבים דרך USB.

Firewire זה כבר סיפור אחר. אף פעם לא עשיתי את זה, אבל למיטב זיכרוני ניתן לחבר ברשת שני מחשבים דרך ממשק זה.

פורסם

לא ניתן לחבר שני מחשבים דרך USB באופן פשוט כי זה לא נועד למטרה הזו, ו Windows לא תומך באופציה הזאת. אבל, נתקלתי בעבר (אם אני לא טועה באופיס דיפו) בערכה שכוללת כבל USB מיוחד ותוכנה שבעזרתם ניתן לחבר רשת בין שני מחשבים דרך USB.

Firewire זה כבר סיפור אחר. אף פעם לא עשיתי את זה, אבל למיטב זיכרוני ניתן לחבר ברשת שני מחשבים דרך ממשק זה.

אם אפשר עם USB, קשה לי מאוד להאמין שאי אפשר עם Firewire.

פורסם

אם אפשר עם USB, קשה לי מאוד להאמין שאי אפשר עם Firewire.

כנראה שיש לך בעיות בהבנת הנקרא. אמרתי שבניגוד לבעיתיות של USB שלא נועד לחבר בין שני מחשבים ברשת, Firewire, למיטב זיכרוני, כן תומך באפשרות זו אבל אני אף פעם לא ניסיתי זאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים