עבור לתוכן

חיבור דיסק קשיח - שאלה דחופה

Featured Replies

פורסם

אהלן, שבת שלום.

היה לי בעבר מחשב ממש ישן (בערך 10 שנים.. +-) שהיה מותקן עליו מערכת ההפעלה XP. רציתי לנסות ולהתחכם ולנסות להתקין עליו WIN7 - מה שלא צלח. המחשב עשה בעיות, נפתח עם מסך שחור וכו' וכו'.

עכשיו ככה, הוצאתי את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן, הינה התמונה שלו:

29uxgz7.jpg

רציתי לדעת, יש לי מחשב שמחוברים אליו 3 דיסקים קשיחים (500 גיגה, 160 ו 80).

האם אני יכול לחבר את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן? פשוט יש שם כל-כך הרבה חומר (שאגב הוא מגובה, היו 2 מחיצות שם) חשוב, החיבור שלו הוא חיבור ישן (כמו שאתם רואים בתמונה).

הלוח אם שלי הוא: Motherboard Name Intel Pearl Creek DG31PR

ולא מחוברים אליו כוננים קשיחים מהחיבור הישן, אלא מהחיבור החדש האדום (מצטער על הבורות).

בין היתר מחוברים 2 גיגה זיכרון למחשב, מערכת הפעלה WIN7, ספק כוח 750W, כרטיס מסך Device Description NVIDIA GeForce GTX 470, מעבד CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz (8 x 333).

אשמח לקבל תשובה,

תודה מראש.

פורסם

בוודאי שאפשר

חבר את המחבר ללוח האם + חשמל לדיסק (בדיסק אדום מול אדום) ויעבוד

פורסם
  • מחבר

בוודאי שאפשר

חבר את המחבר ללוח האם + חשמל לדיסק (בדיסק אדום מול אדום) ויעבוד

תודה,

זה לא יצור שום בעיה בעליית המחשב? אני פשוט אראה את הכונן ב"מחשב שלי" ככונן איחסון חדש?

פורסם
  • מחבר

יש בעיה קטנה.

כאשר חיברתי, המחשב עולה בצורה כזאת:

שאני בוחר מהאפשרויות הללו אני צריך להכניס דיסק התקנה של מערכת כלשהי (או WIN7 או XP..)

כנראה בגלל שניסיתי להתקין במחשב הישן WIN7 ואחר כך הכנסתי דיסק WIN XP.

2u5vmn8.jpg

אז מה לעשות? זה לא מופיע ככונן זה מנסה לבחור לי במה להשתמש..

להקין מערכת הפעלה על הכונן הקשיח הישן?

פורסם
  • מחבר

סליחה על הדאבל, אני אסביר את עצמי.

כאשר חיברתי את הכונן הקשיח הישן, המחשב זיהה אותו, אך הוא זיהה אותו ככונן קשיח ראשי (בעת עליית המחשב הוא מנסה לפתוח אותו ולא את הכוננים החדשים יותר..)

כאשר חיברתי נכנסתי לביוס, אלה הכוננים:

zkjolk.jpg

השאלה שלי איך בעצם אני מגדיר את הכונן הקשיח הישן שיהיה כאמצעי איחסון ולא ככונן ראשי.. אלא שיופיע לי ב"מחשב שלי" ככונן גיבוי.?

פורסם

ברוב המחשבים ניתן להגדיר את זה דרך הBIOS, אבל בגלל שהכונן הקשיח הישן שלך הוא IDE (PATA) יש צורך בג'ימפור.

אמורה להיות לך כמו חתיכת פלסטיק קטן (צ'יפ כזה) בד"כ לבן, ואתה צריך לחבר אותו לכונן הקשיח הישן שלך במקום הנכון על מנת שיהיה SLAVE ולא MASTER.

ברמת העיקרון זה נראה כמו בתמונה למטה, אבל בכל כונן קשיח הקינפוג שונה. בד"כ יש מדבקה גדולה על גבי הכונן שמסבירה איזה מיקום של הג'מפר קובע איזו תצורה, ואם לא אז רשום באותיות קטנות על יד הפינים שממקמים עליהם את הג'אמפר.

בהצלחה, ואם אתה צריך עזרה אל תתבייש לבקש !

hddinstall_jump.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים