עבור לתוכן

ספק Antec SP-450 שלא נדלק, איפה לחפש את הבעיה?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שוב התחלנו....

אסביר שוב, ואני מקווה שזה יובן.

וודאי שאם המטרה שלי זה שיהיה לי ספק עובד, אז ברמת העיקרון והביטחון הרבה יותר טוב לקנות ספק כוח חדש וטוב, אבל לא זו המטרה....

יש כאן הזדמנות להתנסות ולהתמקצע, נוסיף לזה את הכיף שבהצלחה (במידה שמצליחים), וחוץ מזמן, אין לי מה להפסיד, כי הרי כרגע הספק לא עובד.

את הזמן הזה שווה לי להשקיע במידה שאלמד משהו חדש שאני לא מכיר.

פורסם

לא מסתדר אם הניסיון שלי.... תמיד כשהיה פיוז שרוף היה ביחד איצתו מיישר, ממתג או MOV שרוף

עומס יתר - לספק יש הגנה על הספק יציאה שאמורה להגן הרבה לפניי הפיוז. לא סתם יש לפיוזים האלה מקדם ביטחון גדול

קפיצת מתח -0 קפיצה ששורפת את הפיוז תעשה את זה על ידיי פריצת MOV. במקרה כזה צריך להחליף גם את ה MOV כי הוא שרוף (ולבדוק שחוץ ממנו הכול שלם)

לא התכוונתי לעומס יתר רגעי, אלא לעומס מתמשך. לפיוז יש התנגדות מסויימת (גבוהה מזו של חוט נחושת רגיל) היא אמנם נמוכה מאוד בערכים של אמפרים, אבל המתח הקבוע שנופל עליו גורם לאורך שנים להתרופפות הלחמות, לעליית התנגדות, ולשרפה ברגע שהזרם עולה לרגע, גם אם לא התקרב אפילו לתחום. זה יכול להיות כתוצאה מעליית מתח חיצונית, או עלייה פתאומית בצריכה פנימית.

פעם ראיתי 6 ספקים באיכות גבוהה למדי, שבכולם נשרף הפיוז כתוצאה מתקלה כלשהי במערכת החשמל, ורק ב2 נשרפו גם מעגלים נוספים.

פורסם

כל הספקים האלה מיועדים לעבוד על 240V ו 120V. ובכל עומס נתון הספק ב 240V יקח 1/2 מהזרם שהוא לוקח ב 120V

אף אחד לא שם בספק 2 פיוזים. יש פיוז 1 בכניסת המתח. אם הספק לוקח למשל 10A מקס' ב 120V, יעמוד בו פיוז של 10A (לפחות). הפיוז חייב להיות כזה שיחזיק, לפחות על הנייר, את הספק בעומס מקס'

ב 240V, הספק בעומס מקס' יקח זרם של 1/2 מזה. תנסה לאמר שזרם כזה יכול לשרוף את הפיוז

פורסם

זה לא קשור. פיוזים מיועדים להשרף במקרה של קצר, וערכם בד"כ גבוה הרבה יותר מהזרם המקסימלי התיאורטי שעלול לזרום בהם. עדיין, בספקים כאלה משתמשים בפיוזים slow blow. למה? כי יש קפיצות זרם פתאומיות (בהפעלה, הדלקה וכו') שעולות בהרבה על הזרם המקסימלי לזמן קצר. אם יש קפיצות לזמן ארוך יותר למשל, הפיוז ישרף כדי להגן על הספק.

פורסם

בכל מקרה, אין את הבעיה של העומס המתמשך שהעלית מקודם כי הוא אף פעם לא יהיה יותר מ 1/2 מהערך של הפיוז

בעומס רגעי - דבר כזה יקרה רק אחריי כמה קפיצות מהירות במתח הכניסה (והבעיה היא בכך שבספק יש NTC להגביל את מכת הזרם הראשונה, אבל הוא נשאר חם ואם התנגדות נמוכה אם מגיעה מהר מכה שניה....) kkffiirr : האם היו קפיצות מתח בולטות כלשהן שאתה יודע עליהן שגרמו לספק להישרף ?

פורסם
  • מחבר

לא שידוע לי.

מה מאפיינים הסימפטומים שהעליתי?

ואגב, יש רציפות בפיוז

פורסם

תמדוד מתח 5VS בין החוט הסגול והשחור + בין הירוק והשחור

תנסה לקצר את הירוק והשחור

אם לא קורה כלום :

תחבר אותו לחשמל בטור אם מנורת ליבון רגילה 40W 240V - כמובן בדרך שלא תקצר או תתחשמל מזה. מה ההתנהגות של המנורת ליבון ?

פורסם
  • מחבר

עד עכשיו בדקתי אותו במנותק

אתה רוצה שאעשה בדיקות כשהוא מחובר?

פורסם

הוא אמור להיות בחשמל כדיי לייצר 5VS

פורסם
  • מחבר

הנחתי שלזה התכוונת אבל האם צריך להדליק אותו באמצעות קיצור הרגל הירוקה לאדמה? או שלעשות את זה בלי?

ובמידה וכן, אני מניח שאצטרך לחבר אליו משהו כדי ליצור עומס

פורסם

הספק אמור לייצר +5VS על החוט הסגול (אתה יכול למדוד את זה גם על הירוק) כשהוא בחשמל, לפניי שקיצרת את הירוק. קיצור של החוט הירוק מפעיל את יתר המתחים בספק

כדיי להפעיל את הספק מקצרים את הירוק אם השחור לא אם האדום

ולא צריך עומס כדיי לבדוק אם הספק נדלק

פורסם
  • מחבר

לא כתבתי אדומה כתבתי אדמה (שחור)

אשתדל לבדוק בהמשך.

קראתי פעם שלא טוב להפעיל ספק על ידי קצר במידה ולא מחובר עליו עומס

פורסם

גם אני קראתי על זה בהרבה מקומות ועדיין כמה שהפעלתי ספקים בלי זה הם עבדו ללא בעיה. ברוב הספקים יש נגד של 47-100 ohm על המסילה, כנראה שהוא מספיק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים