עבור לתוכן

בדיקת תקינות מוספט, איך?

Featured Replies

פורסם

היום הרכבתי מעגל שסימלצתי קודם בMULTISIM

הבעיה שהוא לא פעל, החשש שלי הוא שאחד משני המוספטים שהכנסתי פגומים

בבי פולארי בודקים תקינות על ידי בדיקת מתח בסיס אמיטר שיהיה באיזור 0.6, אבל כיצד בודקים האם מוספט תקין?

תודה

פורסם

איזה מוספט מדובר ?

פורסם

במקרים שהמוספט ממש דפוק (פרוץ) הוא יהיה מקוצר בין כל 3 הרגליים

אבל יש תקלות אחרות שבודקים ספציפית לפי המוספט, בכל מקרה בדיקות כלליות ניתן לעשות פשוט אם מעגל בדיקה של כמה נגדים

פורסם

כמו שאמרו לך, תעשה בדיקה פשוטה של התנגדות בין הטרמינלים של הרכיב (כשהוא מחוץ למעגל). אתה אמור לקבל סדרי גודל של כמה Mohm בכל הקומבינציות האפשריות. לפעמים בין ה-S ל-D יש פחות מזה, אבל עדיין כמה מאות Kohm. אם אתה קורא אוהמים בודדים או כמה מאות אוהמים לכל היותר כנראה שיש בעיה.

יכולות להיות תקלות שלא תעלה עליהן בצורה הזו, אבל זה מכסה את רוב המקרים (אני בדר"כ בודק באופן הזה, ובמידה ויש בעיה מבחינתי הרכיב דפוק - לא שווה לבזבז את הזמן כשכל אחד כזה עולה 2-3 שקלים).

פורסם

יש בדיקה פשוטה למוספט עם פלוק. מתאימה לרוב הסוגים הנפוצים.

למוספט יש קיבול בכניסת הגייט, ואפשר לנצל אותו לבדיקת המוספט. אני מדבר על N צ'אנל, בP צריך להפוך את הכיוונים. כל הבדיקות מתבצעות כשהרכיב לא מחובר לאף דבר אחר במקביל. הבדיקה הזו לא פועלת בתוך מעגל.

1. מעבירים למצב בדיקת דיודות, במצב זה הפלוק נותן מתח נמוך בין הפרובים (אני מדבר רק על פלוק, אני לא מכיר ולא משתמש במולטימטרים אחרים)

2. לבדוק נתק בין דריין לסורס, ולבדוק דיודה בין סורס לדריין

3. לגעת בפרוב השלילי בסורס, ועם החיובי בגייט. לאחר מכן, לבדוק הולכה בין דריין לסורס (בין 1 ל0.2V, או פחות. יש כאלה אפילו עם התנגדות של מיליאומים) ההולכה בין סורס לגייט תהייה במתח נמוך יותר בגלל הדיודה במקביל.

4. בהמשך לבדיקה 3, לגעת עם הפרוב החיובי בסורס, והשלילי בגייט, ולבדוק שמפסיקה ההולכה בין דריין לסורס.

הבדיקה הפשוטה הזו עובדת על רוב סוגי הטרזיסטורים, אם כי נתקלתי בכאלה שנזקקו למתח גדול יותר בגייט להפעלה.

לאנטולי; יש מוספטים שעולים כמה מאות שקלים ליחידה.

פורסם

לזיגי, אני לא משתמש בכאלה. היקרים ביותר שאני משתמש בהם הם 15 שקלים ליחידה :P

פורסם

דווקא בספקי כח מתחבאים אלו החזקים והיקרים ביותר :bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים