עבור לתוכן

ניהול MSA1000

Featured Replies

פורסם

היי,

רציתי לדעת איך מנהלים את מערך האחסון של MSA1000 ...

איך אני מתחבר אליו ?! באיזה ממשק אני עושה את זה ?

קראתי PDF מסויים ולא כל כך הבנתי איך עושים את זה. (אין לו כונן דיסקים וצריך להכניס דיסק :silly: )

אפשר עזרה ?

תודה

פורסם

זה עתיק, כדאי שתשקלו להחליף לפני שימות. לנו מת אחד כזה לפני שנה. (גרסת fiber)

בכל אופן, כפי שמולטי שאל, מה אתה מנסה לעשות ? ובאיזה גרסה מדובר?

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג באיזה גירסה מדובר.

פשוט שאלו אותי אם אני רוצה את המערך הזה או שהולכים לזרוק אותו לזבל ואמרתי כן כי המטרה היא סביבת טסט שאני מתחיל לפתח.

מה שאני רוצה לעשות זה להשתמש בו ל SAN ואולי boot from SAN .

הקטע הוא שבאתי לחב אותו ולא הבנתי איך אני מתממשק ומנהל אותו, אין חיבור לכבל קונסול או Ethernet כלשהו. אז כרגיל הלכתי לגוגל, הגעתי לאתר שלהם, פתחתי pdf של קונפיגורציה ולא הבנתי ממנו איך אני מנהל את המערך הזה . יש דיסק, אבל אין לי מקום לדיסק, ואיך אני רואה את הדברים על המסך.

קיצור אתם יכולים להכווין אותי ? אמרת שהשתמשת באחד כזה שמת לך ...

פורסם

היה לנו גרסת fiber, לא היה צורך לנהל אותו במיוחד, כי היה מחובר למערכת ותיקה.

אני לא זוכר אם יש תוכנת ניהול (רוב הסיכויים), או פשוט ממשק WEB ו SSH.

אם מדובר בגרסת fiber, (אופטי, כבלים כתומים) אז בוודאות ניתן לנהלו דרך חיבור ישיר ב fiber אל כרטיס אופטי בשרת HP, ודרך תוכנת HP Array Configuration Utility. (לפחות את ה LUNs, מערכי הדיסקים, הרשאות וכו'.)

פורסם
  • מחבר

היה לנו גרסת fiber, לא היה צורך לנהל אותו במיוחד, כי היה מחובר למערכת ותיקה.

אני לא זוכר אם יש תוכנת ניהול (רוב הסיכויים), או פשוט ממשק WEB ו SSH.

אם מדובר בגרסת fiber, (אופטי, כבלים כתומים) אז בוודאות ניתן לנהלו דרך חיבור ישיר ב fiber אל כרטיס אופטי בשרת HP, ודרך תוכנת HP Array Configuration Utility. (לפחות את ה LUNs, מערכי הדיסקים, הרשאות וכו'.)

מדובר בגירסת fiber . חובה שרת של HP ?! או שאני פשוט צריך לדאוג שתהיה לי את התוכנה הזו ?

copy.pngfavicon.icofavicon.icofavicon.icofavicon.icofavicon.ico

פורסם

האפליקציה הספציפית הזו לא עובדת בשרת שהוא לא HP.

לא יודע לגביי תוכנת ניהול רייד של יצרן אחר... מעולם לא ניסיתי.

לאן ה msa1000 היה מחובר עד עכשיו ?

פורסם
  • מחבר

הוא לא היה בסביבה שלי. הביאו לי אותו ככה ...

עריכה:

קראתי שוב את ההודעה שלך ולא הבנתי משהו . בהתחלה רשמת שאתה לא זוכר אם יש תוכנת ניהול או פשוט ממשק WEB ו SSH ואחרי זה רשמת שיש את התוכנת ניהול הזו של HP ...

פורסם

הדבר השני, זוהי דרך נוספת חוץ מהאפשרויות הראשונות.

לאן חיברת את ה STORAGE ואיך ?

תוספת: אני חושב שזוהי (מהלינק שמולטי צירף) תוכנת הניהול. לדעתי חובה שתותקן על אחד השרתים המחוברים ישירות באופטי.

פורסם
  • מחבר

מה ? הסתכלת על ה ReadMe לפי מה שהבנתי זה עדכון firmware ?

יש סיכוי שהמערך הזה עובד עם שרת שמנהל אותו ? כמו נגיד שיש שרת TSM שמנהל את הרובוט ?

פורסם

אני חושב שה read me הוא חלקי/טעות.

תסתכל בדף הראשי, הורדות ה firmwares הן בגודל עשירית מאית מהורדה זו. (ההורדה הראשונה בדף) בכל מקרה, אין הורדות רלוונטיות אחרות פרט ל hp array configuration utility שהזכרתי קודם.

כל שרת יכול לנהל אותו, כגון שרת HP פשוט שהזכרתי קודם.

ולא ענית על השאלה, איך חיברת אותו למחשב/שרת שלך אם בכלל? ואיזה מחשב שרת יש לך.

פורסם
  • מחבר

עוד לא חברתי אותו כי לר ידעתי איך לגשת אליו בכלל.

צריך לקחת שרת מסויים וליעד אותו לניהול ה storage הזה (כלומר, בלי השרת הזה ה storage לא מתקיים) - או - שכל מה שצריך זה תוכנה שמתחברת אליו (כמו של-controller של netapp אני ניגש ב ssh ואין לי שום שרת עם windows/linux עם אפליקציה לניהול האחסון) ???

איזה משני האפשרויות נכונה ?

ד"א יש לי שרתים של IBM . זה לא אמור להשפיע נכון ?!

copy.pngfavicon.icofavicon.icofavicon.icofavicon.icofavicon.ico

פורסם
  • מחבר

מה ?! :silly:

הבנתי שאני חייב כרטיס fiber כדי להתחבר אליו.

אבל לא ענית לי אבל על השאלה . אני ינסה להסביר שוב, אולי לא הבנת אותי טוב. אני צריך לקחת שרת ולהתקין עליו אפליקציה שתנהל את ה Storage הזה או שאני יכול לגשת אליו מתחנת עבודה רגילה של win 7 שמחוברת אליו עם כרטיס fiber ומתוקן עליה ה hp array configuration utility ?

פורסם

כל מה שאתה צריך, זה לחבר אותו עם כבל אופטי (וישנם ארוכים מאוד) אל המחשב/שרת שבו צריך את נפח האיכסון.

לאחר מכן, מגדירים לו רייד וכו', ואז הוא מופיע באותו מחשב כדיסק קשיח נוסף. (או אפילו יחיד. ניתן לעשות בוט מאותו אחסון מרוחק)

את האפליקציה צריך רק עבור הגדרה ראשונית. (כל יצרן והאפליקציה שלו)

לא עשיתי את זה מעולם בחומרת חנות עבודה, אבל אני בטוח שזה אפשרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים