עבור לתוכן

אחרי כל זעקות השמאל לגבי אי השוויון המשווע בגיוס, מי הצביע היום נגד גיוס חרדים?

Featured Replies

פורסם

בדיוק, סוף סוף הבנת. ד"ש לבורא עולם בפעם הבאה שאתה מדבר איתו.

• תגובות 121
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הגבת אלי?

כל זה בלי להיכנס בכלל לויכוח אם יש אלהים, מצוות וכו' אלא רק על האמונה החולנית ש"מי שלא מסכים איתי הוא חולה נפש".

פורסם

מה כבר יהיה לו להגיב? כרואה דיון פורה בעל טיעונים הוא סוגר אותו .

הוא לא מעוניין שיפריעו לו לחיות , אלא על פי חכמתו בלבד.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452461.40

פורסם

חברה, הבעיה שלי עם הדתיים במדינה הזאת נובעת מסיבה אחת בדיוק

אני בתור אזרח מדינת ישראל נאלץ בכוח לקבל עלי את המרות הדתית במדינה שלא אני בחרתי ומעולם לא רציתי אותה

כשאני ארצה להתחתן, כשאני ארצה לקבור מישהו אפילו כשאני קונה אוכל כשר אני משלם כסף ונכנע למרות הדתית במדינה

לא רק שהמרות הזאת מושחתת מהיסוד (כל מי שחושב שלא צריך לנקות את המשקפיים הורודים שלו או להוריד אותם לגמרי)

אין לי בעיה עם אמונה של איש, יהודים, מוסלמים, נוצרים, וכו'... כל עוד הם שומרים את האמונה שלהם לעצמם

תתפלא אבל נמאס לי לראות אנשים בימי שישי שמנסים לשכנע אותי להניח תפילין, זה פאקינג כפיה דתית וניסיון גס וחצוץ להמיר את הדת שלי

אבל בניגוד למיסיונריות של דתות אחרות שלא חוקית לארץ זאת חוקית מאחר והדתיים יושבים על הכתף של כל ראש ממשלה עד היום ופשוט מכתיבים לו את הנושאים הדתיים ומאכילים אותו בכפית

אנשי דת וכל הממסד הדתי צריך להיות נפרד ולא קשור לממשלה, למה לעזזל מגזר שלם מקבל תקציב למשרדים שלא כל הציבור משתמש בהם או יותר נכון כופים עליו בכוח להשתמש בהם, לא רק זה אלא שהמשרד הזה מגן על עצמו מפני אנשים אחרים מפני ביקורת או שינוי

כל עוד אזרחי מדינת ישראל מחוייבים בגיוס כך גם אמור להיות כל אדם דתי, היותו דתי לא אומרת שהוא לא אזרח המדינה הזאת

לא מתאים? שלום ולהתראות... יש די מדינות ללא גיוס חובה, ישראל היא לא אחת מהן

פורסם

א. אין לזה כל קשר לדיון. תפתח דיון על חתונה אזרחית, ואני יהיה מהראשונים להגיד בעד.

ב. הבעיה שלך עם דתי שמניח תפילין לאחרים, היא בעיה שלך. עבורי, זה לא פוגע במי שאני, ולכן אין לי בעיה לסרב. (זה קיים במידה מסוימת כמעט בכל מקום בעולם המערבי, לעיתים בכמויות יותר גבוהות מאשר כאן. אבל באופן נוצרי/איסלמי)

אגב, מעניין אותי לדעת אם גם מפריע לך באותה מידה אם מטרידים אותך ברחוב לדברים אחרים. כגון: בקשת תרומה לגוף שאתה לא אוהב, סקר, איש מכירות של עיתון, איש מכירות של חברה סלולרית, וכו'.

פורסם

אין שום תקציב שהולך לחרדי . לדוגמא אברך על פי חוק אסור לו לעבוד לכן מקבל קיצבה 700/800 שח מהמדינה. זאת אומרת הקיצבה ניתנת בגלל שאנו אסרנו עלייך לעבוד.

כל עניין החינוך וכדו'.. זה דבר שמתחלק לכל אזרח כולל ערבים. כולם לוקחים תקציבים.. רק התקשורת מנפחת היכן שנראה לה שיהיה רעש.

תתפלא כאן זה קטע מלא ;D http://www.shofar.net/site/emedia.asp?id=931&Category=3&Prourl=http://oldserver.shofar-tv.com/MEDIA/misc/tommy.wmv

הנחת תפילין... מדובר בחבר'ה ששואלים אם אתה מעוניין. כמובן מי שנוהג אחרת לא עושה נכון ..וזה אותו דבר לכל מיני מחלקי עלונים שאינם דתים :) .

כמו שכבר ציינו לגביך יש לך בעיה עם דת ודתיים... יש הרבה כסף שהולך למשרדים ותרבויות שאינם נהנים בהם חרדים ובכל זאת לא נאמר הטיעון המגוחך הזה "למה רק אתם נהנים" .על אף שזה אינו נכון. לא ידעתי שרק דתים מתחתנים ומגורשים ברבנות וכן האלה...

אכן גם אדם דתי מחויב בגיוס רק אדם שמוגדר כתורתנו אמנותו...לא. אם שמת לב לא כל דתי הוא כך :P . מאוד מצחיק אותי החבר'ה שבכל מיני הפגנות עם שלטים גדולים ... כשאתה פונה לשוחח עימם הם אפילו לא יודעים את כל הפרטים.. אבל מה ... הם הולכים על פי השקפתם באש ובמים הרי הם חכמים (דן :) )

פורסם

יש לזה קשר מאוד פשוט ומאוד ישיר, השליטה הדתית במדינה הזאת מתחילה בדברים כמו חתונה ונגמרת בצבא

העובדה שציבור מסויים וקטן במדינה שולט בפועל בשאר הציבור באמצעות משרדי ממשלה וחוקים שכופים אותי בתור אזרח אליהם היא חלק מהעובדה שהם כפו את הממשלה להפעיל את חוק טל מההתחלה

אני מסרב גם לתרומות, סקרים, אנשי מכירות וכו'... אבל אותם אני מבין, זה העבודה שלהם

אנשים שמנסים להמיר את הדת שלי נכנסים אצלי לקטגוריה נפרדת...

אני יהודי, נולדתי ואמות כיהודי, העובדה שמישהו מנסה להפוך אותי ליהודי "יותר" מפריעה לי בצורה קשה יותר מבן אדם שמבקש ממני לקנות משהו או לתרום משהו

אין שום תקציב שהולך לחרדי . לדוגמא אברך על פי חוק אסור לו לעבוד לכן מקבל קיצבה 700/800 שח מהמדינה. זאת אומרת הקיצבה ניתנת בגלל שאנו אסרנו עלייך לעבוד.

כל עניין החינוך וכדו'.. זה דבר שמתחלק לכל אזרח כולל ערבים. כולם לוקחים תקציבים.. רק התקשורת מנפחת היכן שנראה לה שיהיה רעש.

תתפלא כאן זה קטע מלא ;D http://www.shofar.net/site/emedia.asp?id=931&Category=3&Prourl=http://oldserver.shofar-tv.com/MEDIA/misc/tommy.wmv

אברך יכול לעבוד ולקבל שכר נורמלי רק שבדרך הוא יאבד את הקיצבה שלו...

הנחת תפילין... מדובר בחבר'ה ששואלים אם אתה מעוניין. כמובן מי שנוהג אחרת לא עושה נכון ..וזה אותו דבר לכל מיני מחלקי עלונים שאינם דתים :) .

שאלה, אם בחור נחמד ישאל אותך האם אתה מעוניין לעותק נחמד ויפה של הברית החדשה מה תגיד על זה?

כמו שכבר ציינו לגביך יש לך בעיה עם דת ודתיים... יש הרבה כסף שהולך למשרדים ותרבויות שאינם נהנים בהם חרדים ובכל זאת לא נאמר הטיעון המגוחך הזה "למה רק אתם נהנים" .על אף שזה אינו נכון. לא ידעתי שרק דתים מתחתנים ומגורשים ברבנות וכן האלה...

הבעיה שלי היא שהדת היא חלק מהמדינה ולא נפרדת ממנה, הבעיה שלי היא שאני לא בוחר להתחתן ולהתגרש ברבנות, אין לי ברירה אלא לעשות זאת

אכן גם אדם דתי מחויב בגיוס רק אדם שמוגדר כתורתנו אמנותו...לא. אם שמת לב לא כל דתי הוא כך :P . מאוד מצחיק אותי החבר'ה שבכל מיני הפגנות עם שלטים גדולים ... כשאתה פונה לשוחח עימם הם אפילו לא יודעים את כל הפרטים.. אבל מה ... הם הולכים על פי השקפתם באש ובמים הרי הם חכמים (דן :) )

סלח לי, אבל העובדה שיש סעיף שפוטר אותך משרות בגלל שבגלל הבנה צרה כלשהי האמונה מפריעה לשרות תקין

פורסם

למה? אתה יותר טוב ממנו, לא? תסתכל עליו ותרחם עליו אם אתה רוצה.

פורסם

אין לי כוח לצטט אז זה הולך לפי הסדר.

.....

אדוני הנכבד האם מתאים במשרה הקשורה לחתונה על פי הדת לשים אדם לא דתי (רב) :nixweiss: .

.....

לאברך אין בחירה אם לעבוד ולא לקבל תקיצב.הוא חתום כל שנה עם עורך -דין על כל התנאים אפילו לטוס לחול אינו יכול אלא אם מקרה מיוחד שצריך אישור.

......

אני לא יעשה דבר,ואגיד לא מעוניין. אבל זאת מדינה יהודית וגם חילונים רבים לא חפצים בכך..

יש גם איסור על מיסיון על ידי פיתוי חומרי.. לרוב זה כך אצל 'המשיחיים' .

.....

אני מבין אותך בפרט האישי אבל לדעתי בפרט הכללי זה מאוד חשוב לשמור על המדינה כצביון יהודי וכל בעיית ממזרות. אתה יכול עם דעותך ללכת לכנסת ולשנות חוקים כרגע זה החוק שנקבע דמוקרטי.

............

לא הבנתי את הסוף, סלח לי.

פורסם

גם אם תהיה קואליציה של 120 מנדטים עם אפס חרדים, כל מני נסיונות "פרווה" לגייס X אחוזים מהחרדים, ל-Y חודשי שירות, בתמורה ל-Z שכל אחד מהם יקבל, לא ישנו את המציאות שבה קיימת בישראל אוכלוסיה פרזיטית (ראו ערך פרזיט במילון; האוכלוסיה החרדית בישראל היא לא self sustaining, ללא האוכלוסיה החילונית החרדים ימותו ברעב - הם לא משלמים מסים כי הם לא משתכרים הרבה כי הם לא יודעים לעשות שום דבר מועיל.. כי הם חרדים. מעגל "קסום"). זו הבעיה האמיתית, שאף אחד מעולם לא ניסה (וכנראה גם לא ינסה) לפתור.

הסברתי למה זה קרה. הסברתי למה זה לא נפתר. הסברתי מה צריך לעשות כדי שזה יגמר.

בארה"ב חופש הדת והחופש מדת הם די מוחלטים פשוט כי הם כתובים בחוקה, בניגוד לארץ שפה אין לנו חופש דת ולא חופש מדת וכל ניסיון להגיד שהם קיימים זה פשוט לנסות ולהיות עיוור למציאות

אתה יכול להמיר את דתך לאיסלם מחר? אתה יכול להמיר אותה לנצרות מחרתיים? מישהו ימנע ממך? המדינה תעניש אותך על המרת הדת? יש בארץ חופש דת.

אתה יכול למצוא מסעדות לא כשרות? אתה יכול להזמין בהן שרימפס? בשבת? יש בארץ חופש מדת.

מה שאין בארץ זה ניתוק בין הדת והמדינה. מה לעשות שיהדות היא גם לאום וגם דת?

בארה"ב של היום מוכנים (לפחות על הנייר) לכבד כל אמונה, אך לא בהכרח את כל המנהגים הנלווים לאותה אמונה.

מה? הפוך. בארה"ב, בזכות התיקון הראשון לחוקה, מוכנים לקבל כמעט כל מנהג דתי. יש בארה"ב חוק שאוסר ביגמיה, אבל למורמונים מותר. למה? מנהג דתי. אם בחפירה ארכיאולוגית נמצא שלד של אינדיאני, החפירה מופסקת. למה? האמונה האינדיאנית היא שהם האנשים הראשונים ומאחר שמחקר מדעי עלול לגלות שזה לא נכון, הם מתנגדים.

בכל עניין רוחני חייב להיות משלוב עניין גם גשמי. תורה/תפילה = צבא/הגנה פיזית . לא למדת על מלחמות ישראל.

אני דווקא למדתי. מספרים שרבה של צפת אמר שהעיר ניצלה מכיבוש ערבי במלחמת השחרור בגלל מעשה ובגלל נס: המעשה היה שקראו תהילים, הנס היה שהפלמ"ח הגיע... ;D

אני נאלצתי לשקר לאמא שלי שדיברתי עם רב שקרכלשהו, בכדי שיתאפשר לנו לנסוע למשפחה בפסח האחרון (מה לעשות, יש שם אחלה אוכל וצחוקים, ופסח נפל על סופ"ש). פשוט אמרתי לה שבמקרים של Family reunion בחגים, זה "כשר". הרגשתי כ"כ רע עם עצמי לאחר-מכן, אשכרה ראיתי את הזיק בעיניים שלה כשהיא שמעה אותי אומר "רב אמר ש...".

אז תנוח דעתך: סבי עה"ש, שהיה רב, אישר פעם מקרה מאוד דומה. זה אחד מהסיפורים היותר מפורסמים עליו. מצד שני, אנחנו ספרדים, הספרדים ידועים בגישה היותר מקלה שלהם. אם אתה אשכנזי, זה סיפור אחר.

שלום, קוראים לי "חוק שירות ביטחון" ואני חל על כל אזרח במדינה ואני אומר שבגיל 18 עליך להתגייס...

אררר, לא מדוייק. חוק שירות ביטחון, פרק ה, סעיף 36:

שר הבטחון רשאי בצו, אם ראה לעשות כן מטעמים הקשורים בהיקף הכוחות הסדירים או כוחות המילואים של צבא-הגנה לישראל, או מטעמים הקשורים בצרכי החינוך, ההתיישבות הבטחונית או המשק הלאומי, או מטעמי משפחה או מטעמים אחרים - <blockquote>(1) לפטור יוצא-צבא מחובת שירות סדיר, או להפחית את תקופת שירותו;

(2) לפטור יוצא-צבא מחובת שירות מילואים לתקופה מסויימת או לחלוטין;

(3) לפי בקשת יוצא-צבא או מיועד לשירות בטחון שאינו יוצא-צבא, לדחות בצו, לתקופה שיקבע בו, את מועד ההתייצבות שנקבע לאותו אדם לפי חוק זה לרישום, לבדיקה רפואית או לשירות בטחון או להמשך שירות זה אם כבר החל בשירות.

</blockquote> תהית למה איך אפשר לא לגייס חרדים וערבים? זו התשובה.

חוק טל שינה את החוק, והלך נגד חוק שרות חובה בארץ, אני סהכ רוצה שהחוק הזה יבוצע כראוי, אתה בן 18? קח נשק ולך להגן על המדינה

כל עוד השרות הוא לא בחירה הוא לא בחירה, העובדה שאתה מעדיף ספר תורה ביד לא נותן לך זכות לעבור על החוק

גם לא מדוייק. הבעיה היתה שהצידוק שנתנו לפטור החרדי חייב אותם גם לא לעבוד. רצו לאפשר להם לעבוד, לטובתם ולטובת המדינה, ולכן נחקק חוק טל. רק שההנהגה החרדית לא ניצלה את ההזדמנות וכמעט אף אחד לא ניצל את חוק טל כדי לצאת לעבודה.

פורסם

לגבי הערבים אגב, כתוב ב"חוק שירות ביטחון" בויקיפדיה:

הפטור של ערביי ישראל אינו מוסדר בסעיף בחוק, והוא בא לידי ביטוי בכך שמלכתחילה לא מזמן אותם הפוקד לרישום ולבדיקה.

שו פוקד? שו רישום ובדיקה? הם לא רשומים? אני לא מבין...

פורסם

אתה יכול להמיר את דתך לאיסלם מחר? אתה יכול להמיר אותה לנצרות מחרתיים? מישהו ימנע ממך? המדינה תעניש אותך על המרת הדת? יש בארץ חופש דת.

איפה ההגיון בזה.

יש לי אפשרות להמיר עונש אחד בעונש אחר?

במה חטאתי, שנולדתי?

אני לא רוצה להמיר את דתי, או להשתייך לאף דת.

אני רוצה להיות אדם חופשי ולקבל שירותים מהמדינה במתקונת אזרחית.

אולי יש בארץ חופש דת.

אבל אין חופש "מדת".

הדת עדיין תקועה לנו עמוק, לא משנה מה נעשה.

מבחינה רבה הדבר דומה לאוליגופול כדוגמת חברות הסלולר לפני המהפיכה שהונהגה ע"י השר כחלון.

אתה לא מתבייש לקרוא לזה חופש?

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9E%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%A6%D7%99%D7%94

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להתחתן בישראל עם נוצריה? אתה יכול לרשום את עצמך בת.ז. כ"חסר דת" (ללא מאבק משפטי)? כשתוכל, תדבר.

מה? הפוך. בארה"ב, בזכות התיקון הראשון לחוקה, מוכנים לקבל כמעט כל מנהג דתי. יש בארה"ב חוק שאוסר ביגמיה, אבל למורמונים מותר. למה? מנהג דתי. אם בחפירה ארכיאולוגית נמצא שלד של אינדיאני, החפירה מופסקת. למה? האמונה האינדיאנית היא שהם האנשים הראשונים ומאחר שמחקר מדעי עלול לגלות שזה לא נכון, הם מתנגדים.

התיקון הראשון לחוקה בהחלט אוסר על מניעת מילוי מנהגי דת מסויימת מטעמים שרירותיים, אך לא כאשר הם עומדים בסתירה לשלום הציבור או לדרישות תפקיד מסויים. למוסלמי מאמין אסור לבוא במגע עם כלבים. אם אותו מוסלמי יגיש בקשה להתקבל לבי"ס למאלפי כלבים, ויידחה עקב הנימוק הזה מצידו, האם בית המשפט יפסוק שזכותו לחופש דת נפגעה?

פורסם

כאן דמוקרטיה. לא רוצה להתחתן על פי דתך (ככתוב בחוק)? אפשר לשנות זאת! פשוט מעבירים חוק.

אם זה היה חשוב למספיק אנשים (=רוב) חוק כזה כנראה היה עובר.

פורסם

הדמוקרטיה הישראלית לא עובדת לפי רוב, אלא לפי "לשון מאזניים". יכול להיות שיש יותר מ60 ח"כים בכנסת שמעוניינים בשינוי חוקי הנישואין הדפוקים, אבל אם חלק מהם באופוזיציה, על חלק מהם יש משמעת קואליציונית ויהדות התורה וש"ס מאיימים לפרוש אם זה יעבור - זה לא יעבור :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים