עבור לתוכן

אחרי כל זעקות השמאל לגבי אי השוויון המשווע בגיוס, מי הצביע היום נגד גיוס חרדים?

Featured Replies

פורסם

בקשר למניעת זכויות אזרח, למה לא? חובות אזרח לא נחשב, אבל זכויות כן?!

תופתע, אבל ככה זה בדמוקרטיות ליברליות.

אתה חושב שאתה הראשון שמשתמש בשואה לצורך טיעונים פוליטיים ומונע משיקולים ציניים (או שלא?)

אוי, גם הטיעון הזה משומש עד כדי עיסה. אם משהו נשמע כמו גזענות נגד יהודים, אז בטח ובטח שהטיעון לגיטימי.

וכן מינימייזר, מה שהצעת נשמע נורא ואיום. תקרא שוב מה שכתבת, ותחליף שם את המילים בערבים או בשמאלנים.

אם ימני היה כותב דבר כזה ומציע לישם זאת על השמאל בנושא אחר, מיד היו מתחילים לקרוא לו פשיסט ונאצי. האם אתה מוכן לישם את כל מה שכתבת גם על הערבים?

ושוב אני שואל. מדוע שומעים רק על חרדים בסיפור הגיוס כשהערבים מהווים למעלה מפי 2 מהם ?!

אולי כי את הערבים הם מבינים, הרי זה נוגד את מצפונם של הערבים להילחם נגד עמם... אבל לגבי מצפונם של בני עמם, עד כאן מגיעה הליברליות היפה. כאן מותר ואף מומלץ להפוך לפשיסט ואפילו יותר, לא פחות.

דרך אגב, אתם חושבים שהצבא צריך את כל מחזור הגיוס האפשרי?

האם הצבא צריך לגדול במספר חייליו כל שנה?

אני שואל מכיון שמחזורי הגיוס רק הולכים וגודלים עם השנים, ככל שאוכלוסיית ישראל גדלה.

האם בפועל יש יותר חיילים בסדיר היום מאשר מלפני 10 או 20 או 30 ו 40 שנים?

ואם התשובה שלילית כפי שאני חושד שהיא, שבכל מקרה הצבא מגייס כיום רק מי שהוא רוצה. אז על מה כל הבלאגן?

(אני בטוח שאם בסוף כל החרדים יתגיסו, עוד 10 שנים נחל לשמע בכי מהשונאי דתיים-חרדים על כך שהחרדים משתלטים על הצבא. בדיוק כמו שאנו שומעים כיום לגבי הכיפות הסרוגות)

• תגובות 121
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז שלא ילכו לצבא

שילכו לעבוד בבניין

פורסם

תופתע, אבל ככה זה בדמוקרטיות ליברליות.

אם כבר ליברליות, יש כאן הרבה צביעות.

קודם כל, הדמוקרטיות הליברליות אוכלות היום הרבה חרא מהמהגרים שבאים אליהם. והם לא מוכנים להודות בזה, כי הם "נאורים" (אוי, איך אני שונא את המילה הזו), והם אלה שמלמדים את העולם מה נכון ומה לא. ובכל זאת, לאט לאט הם גם מתחילים להתפכח, ולראות שהיש בעיה עם המצב. ואני מדבר בעיקר על אירופה.

דבר שני, כן, יש כאן ניצול ציני של השואה, בדיוק כמו שאמרתי. הוא השתמש במה שמינימייזר אמר בשביל לנגח אותו בעיקר, ולא מתוך זעזוע פנימי או משהו.

פורסם

וכן מינימייזר, מה שהצעת נשמע נורא ואיום. תקרא שוב מה שכתבת, ותחליף שם את המילים בערבים או בשמאלנים.

אם ימני היה כותב דבר כזה ומציע לישם זאת על השמאל בנושא אחר, מיד היו מתחילים לקרוא לו פשיסט ונאצי. האם אתה מוכן לישם את כל מה שכתבת גם על הערבים?

לא הבנתי מה הקשר לערבים. אני בכלל לא בטוח שאני רוצה שהם יהיו בצבא, המדינה הזאת לא קיימת מספיק זמן כדי שהיא תוכל לקחת סיכון כזה.

הם צריכים (חייבים) לשרת שירות לאומי, אבל לתת להם נשק? ממש לא נראה לי.

הבעיה שלי עם חרדים היא שהם חושבים שהאמונה הדתית שלהם מקנה להם זכויות יתר. אותי אף אחד לא שאל בצבא אם רמת הכשרות של קציצות הלוף של יום ראשון היא לטעמי, או אם זה בסדר שהמפקד שלי היא בעצם מפקדת או כמה שעות אני רוצה להתפלל כל יום. אני לא חושב שהדם של חרדי ממוצע כחול יותר מהדם שלי, ולכן אני לא חושב שמגיעות לו זכויות יתר כלשהן כשמדובר בשירות בצבא.

ואם צריך לנקוט באמצעים קיצוניים כדי שהאוכלוסיה הזו תפנים שיש מחיר לזה שהם חיים בארץ ישראל, אז צריך לנקוט באמצעים האלו, ולהתמודד עם כל הקשיים שבדרך. הסיבה היחידה שהגענו ממצב בו היו מאות בודדות של חרדים למצב בו יש מאות אלפים, הוא בדיוק בגלל שלאף אחד לא היה אומץ להתעמת עם הבעיה במשך כל שנות קיום המדינה.

המצב האידיאלי שאליו כל אזרח צריך לשאוף הוא שחרדי יהיה חרדי רק בביתו. בעבודה הוא יהיה מהנדס ובצבא הוא יהיה חייל.

פורסם

יש כ65 אלף אברכים .מאות אלפים? בכלל לא יודע פרטים ומכריז דברים כמו מלך חסר שכל.

אכן יש כמה מאות של חרדים שמתוכם ילדים נשים וגברים( שגם עשו צבא) בבקשה תנסה להוכיח שיש יותר מ65/ 80 אלף אברכים.

פורסם

לא צריך ראש קטן. הרי מדברים על גיוס ולא מכולל כל החרדים. ציינת שצריך היה לטפל. אם כוונתך לטפל בכמות הילודה? אדוני המלך צ'ארלס החמישי.

תאמין לי שיהיו הרבה מהנדסים אתה תתלונן גם שלוקחים לך את העבודות. אני לפחות יודע את הכוח של הציבור הזה תחשוב אלפים הולכים לאקדמיה אם הראש המחודד שלהם בי בי דן :hi: .

אגב אני תומך במסלולים של אקדמיה אנ יודע שיש הרבה חרדים שרוצים בכך ולא יכולים ללמוד רוב היום בכולל .. הבעיה שיש הרבה "פתרונות" של כוח ולא בחכמה .

פורסם

הבעיה שלי עם חרדים היא שהם חושבים שהאמונה הדתית שלהם מקנה להם זכויות יתר. אותי אף אחד לא שאל בצבא אם רמת הכשרות של קציצות הלוף של יום ראשון היא לטעמי, או אם זה בסדר שהמפקד שלי היא בעצם מפקדת או כמה שעות אני רוצה להתפלל כל יום. אני לא חושב שהדם של חרדי ממוצע כחול יותר מהדם שלי, ולכן אני לא חושב שמגיעות לו זכויות יתר כלשהן כשמדובר בשירות בצבא.

זה בעיה שלך (לא באמת בעיה, רק לצורך העניין) שאין לך עקרונות לגבי מה שאתה אוכל ולגבי מה שלא.

ותסלח לי, הצבא לא מעל החוק במדינת ישראל.

במדינת ישראל יש חופש דת. זאת אומרת, שאתה צריך לכבד את דתו של האחר, גם בצבא.

לא מוצא חן בעינך? ספציפית במקרה זה, מבחינתי אתה יכול לעזוב למדינה פשיסטית.

כי אני לא מוכן שיעבירו כאן בני אדם על דתם בכפיה כמו שאתה דורש שיעשה. מבחינתי מדינה כזו היא כמעט כמו צפון קוריאה.

פורסם

הצעת החוק הזאת לא היתה רצינית, במילים אחרות פופוליסטית.

אם ליברמן היה רוצה שהחוק יעבור, היה מטיל על זה את כובד משקלו ולא מחכה רגע לפני שהקואליציה נופלת. אבל רגע לפני בחירות זה רק בשביל לרשום "הישג" להתגאות בו בקמפיין המתקרב ולבסס עליו את המצע הפוליטי לבחירות הבאות.

אז? בין הצעה ראשונה לשניה, החוק עובר לוועדה המתאימה ושם מכניסים לו תוכן. זו יופי של הזדמנות למי שחושב שצריך שיוויון בנטל להעביר את החוק בקריאה טרומית וראשונה. אבל לתת לליברמן קרדיט? חס וחלילה. עדיף שהוא לא יצליח ושהחרדים (והערבים) לא יתגייסו מאשר ההיפך.

אגב, גם עכשיו ליברמן יכול לבסס את המצע הפוליטי שלו על זה: הוא ניסה, כל השאר הכשילו. רוצים שזה יעבור? הצביעו "ליברמן ביתנו"! :P

כשמעבירים חוק כזה, זה בטח לא בהינף יד. זה דורש עבודת הכנה והתארגנות רצינית בשני המגזרים.

בשביל זה יש ועדות בכנסת ויש קריאה שניה ושלישית.

אגב, זה גם פתח לבעיות:

מחר אחמד משפרעם יגיש בג"צ כי הוא רוצה ללכת לקורס טיס. מה תעשה המדינה?

אז או שהמדינה תודיע שיש בעיה ביטחונית עם זה ובג"צ יקבל, או שהמדינה תסכים לקבל אותו לקורס טיס ובג"צ יקבל. מה הבעיה?

בכל מקרה שיוויון לא יכול להיות מלא ומוחלט. נשים, למשל, משרתות פחות מגברים גם אם הם באותו תפקיד בדיוק. נראה לך שבג"צ יחייב את המדינה בשם השיוויון להאריך את שירות הנשים או לקצר את שירות הגברים?

דרך אגב, קשה לי שלא להזכר בהצעת חוק מסויימת, גם היא מטעם ישראל ביתינו, להקמת מוסד לנישואים אזרחיים בישראל. החוק נפל ברוב גדול (בסוף התקבלה גרסה מסורסת מאוד של החוק הנוגעת רק ל"חסרי דת"), אבל מעניין היה לראות את מר"צ ברשימת המתנגדים, לצד החרדים - ואם יש לי משהו טוב להגיד על מר"צ, זה מאבקם לטובת הפרדת הדת מהמדינה. נימוקם? הצעת החוק לא התייחסה לנישואים חד מיניים. מה הקשר!? חסרות מדינות בעולם בהם יש נישואין אזרחיים כבר עשרות שנים ואין נישואין חד מיניים, בכלל או עד לאחרונה? אבל הם בשלהם.

אל תתלהב. כשישראל ביתנו היתה באופוזיציה הם ניסו להעביר את החוק ונכשלו. כשישראל ביתנו היתה בקואליציה וקדימה באופוזיציה, קדימה העלתה את הצעת החוק המקורית של ישראל ביתנו - והח"כים של ישראל ביתנו לא הצביעו בעד. למה? כי הם לא יכולים בלי להפר את ההסכם הקואליציוני.

מצד שני, זה לא המצב שיש לנו כרגע. מפלגות בקואליציה לא יכולות להצביע איך שבא להן, מפלגות באופוזיציה יכולות - למה מה כבר יעשו, יעיפו אותן מהאופוזיציה? לכן להצבעה של מפלגת אופוזיציה נגד הצעת חוק בנושא שבו היא לכאורה תומכת רק מראה שהיא לא באמת תומכת, או שהיא תומכת אבל יש דברים חשובים יותר לאותה מפלגה, למשל למנוע קרדיט ממפלגה אחרת.

יש גם אפשרות רביעית

לא תומכים בחוק פופיליסטי רק בשביל להגיד שאנחנו בעד רעיון. עושים עבודה רצינית ומביאים חוק מבושל להצבעה.

אני לא יכול לחשוב על הרבה חוקים שלא שונו בצורה משמעותית בין הקריאה הראשונה לשניה.

אגב, איפה הביקורת על ביבי? ההוא שבגללו כל הנושא הזה נפל אחרי שפירק את הועדה שהקים לנושא בשביל לא לעצבן את הפרטנרים שהוא יצטרך אחרי הבחירות הבאות.

רק ביקורת על השמאל אתה יודע להעביר?

רק שזה לחלוטין לא נכון. כדי לא לעצבן את החרדים, הוא לא היה מקים את ועדת פלסנר מלכתחילה! אלא מה, נציג החרדים פרש, נציג הבית היהודי פרש, נציג ישראל ביתנו פרש, החברים שנשארו לא הצליחו להגיע להסכמות, הוועדה בבירור נכשלה. במקום לנסות להגיע לפתרון סביר, החברים בוועדה ניצלו את ההזדמנות כדי להקצין עמדות לצורך השגת רווח פוליטי. זה לא מתכון להצלחה, זה מתכון לפיצוץ. עדיף לפרק אותה ולנסות להגיע להסכמות בדרך אחרת, למשל בדיון ישיר בין ביבי למופז.

אבל שוב, לתת לביבי או למי שחובר אליו הזדמנות לרשום הישג? חש ושלום. עדיף להרוס ולהציג אותם כאחראים. ולכן התקשורת, שכידוע אין לה שום הטיה פוליטית, מיהרה להאשים את ביבי בכישלון הוועדה.

עכשיו זה העסק של הצבא. אם בכלל הצבא רוצה אותם. (אני מאוד מפקפק ברצון שלו לגייסם. עלותם לצבא היא יותר גבוה מתועלתם)

הצבא באמת לא רוצה את רובם. אבל זו הזדמנות שחבל להחזמיץ אותה: הסיבה שהרבה חרדים לא עובדים היא הסדר "תורתו אומנותו". המדינה אומרת להם שאם הם לא רוצים להתגייס, אסור להם לעבוד. ואם אסור להם לעבוד, אין למדינה ברירה אלא לתמוך בהם.

זו ההזדמנות לתקן את זה. שילכו לעבוד ובמקום לקבל כסף מהמדינה, יתנו כסף למדינה ובאותה הזדמנות ישפרו את מצבם. הבעיה היא שהם התרגלו ושיש להם כוח פוליטי. צריך לשנות את המצב בחקיקה.

אני בהחלט מעדיף שהתקציבים שמיועדים כרגע לאוכלוסיה החרדית יופנו לצורך הקמת מתקני כליאה עבורם (ללא שום תנאים מיוחדים כלשהם). אין פתרונות קסם למגיפה שנקראת חרדים, אבל צריך להתחיל איפשהו. אולי אם במשך 15-20 שנה כל צעיר חרדי שלא יתגייס לצבא וישרת כחייל רגיל ילך לכלא ל-3 שנים (שגם בו מן הסתם לא יקבל מזון כשר למהדרין וכל החרטאבונה הנלווה), נראה שינוי באוכלוסיה הזאת.+

נראה לך? הם יקבלו מזון גלאט כושר, כל אחד לפי ההכשר הפרטי שלו, על חשבון המדינה. אם המדינה תנסה לא לתת, בג"צ יחייב אותה - ובצדק. מה הלאה? אסיר צמחוני יחויב לאכול שניצל?

אבל כל עוד לא מטפלים בבעיה מהשורש, כלומר מפסיקים לתת יחס מועדף לחרדים על פני חילונים (על כל המשתמע מכך, ומתמודדים עם ההשלכות), כל פתרון אחר הוא כמעט מיותר לטעמי.

צודק, אבל אתה מדבר על סימפטום בלי להבין מה גורם לו.

בישראל יש שלושה גושים פוליטיים: שמאל, ימין ומרכז. השמאל והימין הם שני הגושים הגדולים, אבל אף אחד מהם לא מספיק גדול כדי להקים ממשלה לבד ולכן הוא זקוק לקואליציה עם מפלגה מגוש אחר. ברור שמפלגת מרכז תהיה נוחה יותר לימין או לשמאל מאשר מפלגה מהגוש הנגדי כיוון שהפער בעמדות ביניהן קטן יותר ולכן מעדיפים את מפלגות המרכז.

אז מיהן אותן מפלגות מרכז? בניגוד למה שרוב התקשורת טוענת, זו לא קדימה או העבודה. אלו מפלגות שמאל. מפלגות המרכז הן שתי החרדיות ופה ושם איזו מפלגת "מצב רוח" חילונית שבאה בסערה ונעלמת כמעט מיד - ד"ש, שינוי, הגמלאים. מאחר ששני הגושים צריכים את מפלגות המרכז, הם מוכנים לשלם להן הרבה. המפלגות החילוניות לא שורדות, החרדיות דווקא כן ולכן המחיר של החרדים גבוה יותר: גם אם אתה היום באופוזיציה, אתה יודע שמחר אתה עשוי להיות בראש ואז תצטרך אותם ולכן עדיף לא לעצבן אותם היום.

גם למפלגות הערביות יש לא מעט מנדטים, אז למה החרדים מגיעים להישגים פוליטיים שהערבים לא מתקרבים אליהם? כי בזמן שהחרדים במרכז ולכן מתחרים עליהם הן הימין והן השמאל, הערבים נמצאים בקצה הרחוק של השמאל ולכן אף אחד לא מתחרה עליהם: השמאל יודע שהם תמיד בכיס שלו והימין יודע שלעולם הם לא יצביעו בעדו.

אז מה הפתרון? הפתרון הוא שמפלגה מתונה מגוש אחד תצטרף לגוש הנגדי במטרה לפתור את הבעיה. אם, לצורך הדיון, קדימה היתה מצטרפת לממשלה בראשות הליכוד כשהתנאי העיקרי שלה הוא גיוס (יותר) שיוויוני, החרדים לא היו יכולים לאיים להפיל את הקואליציה - יש לה רוב גם בלעדיהם.

אלא מה, התקשורת, שדורשת ברובה גיוס שוויוני, מעדיפה יותר להפיל את ממשלת הימין וכנ"ל מפלגות השמאל. לכן קדימה ומופז חטפו התקפה מכל החזיתות ברגע שהעזו להצטרף לקואליציה, למרות שהתנאי העיקרי שלהם להצטרפות היה חקיקה של חוק שיאפשר גיוס חרדים. פרסמו סקר לא מזמן לפיו יחימוביץ' נתפסת בציבור כמי שמעוניינת בגיוס חרדים יותר מאשר מופז, למרות שעד עכשיו היא הקפידה להתרחק מהנושא לחלוטין והיא הציג את זה כדרישה העיקרית שלו. למה? כי זה מה שהתקשורת אומרת לציבור, ומאיפה עוד הציבור יכול לקבל את המידע שלו?

נראה לך שאם בבחירות הבאות השמאל יעלה, המצב ישתנה? ב-ט-ח. הרי הממשלה הקודמת היתה ממשלת שמאל. אז גייסו חרדים? ומה עם כלך שאר ממשלות השמאל? ב- 92 היו לרבין 61 חברי כנסת גם בלי החרדים, הוא לא היה צריך אותם להקמת קואליציה. אז גייסו חרדים? להפך, הכניסו את ש"ס לקואליציה והתייחסו אליה כאילו בלעדיה, הממשלה תקרוס. כש"ס דרשה להעיף את אלוני ממשרד החינוך, אפילו מר"צ ניגבה את הרוק מהפנים ולא שברה את הכלים.

פורסם

^^ בדיוק.

הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

פורסם

אז מה הסיבה שגם ממשלות שמאל ברוב גדול אינם מגייסים? אז החרדים עושים בית-ספר לכולם .. הייתי חושש מכוחם באקדמיה ( דן ) .

אבל אני חוזר לשאלה..באמת אני לא בקיא גדול בפוליטיקה.... :P

פורסם

זה בעיה שלך (לא באמת בעיה, רק לצורך העניין) שאין לך עקרונות לגבי מה שאתה אוכל ולגבי מה שלא.

ותסלח לי, הצבא לא מעל החוק במדינת ישראל.

במדינת ישראל יש חופש דת. זאת אומרת, שאתה צריך לכבד את דתו של האחר, גם בצבא.

לא מוצא חן בעינך? ספציפית במקרה זה, מבחינתי אתה יכול לעזוב למדינה פשיסטית.

כי אני לא מוכן שיעבירו כאן בני אדם על דתם בכפיה כמו שאתה דורש שיעשה. מבחינתי מדינה כזו היא כמעט כמו צפון קוריאה.

תודה על האישור לעזוב, אני בהחלט מתכוון לעשות את זה בשנים הקרובות. רק שזה לא יהיה למדינה פשיסטית, אלא למדינה שבה יש חופש דת וחופש מדת.

בחברה אזרחית נורמלית אי אפשר שלא להעביר מישהו על דתו בכפיה מהסיבה הפשוטה שהוא ורק הוא מגדיר מהי הדת שלו. אני מצהיר קבל עם ועדה שמבחינה דתית אסור לי לאכול מזון שאינו מכיל פירות ים. להצהרה הזאת אין פחות משקל מאשר להצהרה של חרדי שאסור לו לשמוע אישה שרה, ואני מצפה שלא רק שיכינו עבורי שרימפס במילואים, אלא שאתה תעמוד על זכות זו שלי, כי הרי אסור להעביר אדם על דתו בכפיה.

דת היא פיקציה, היא מחלת נפש גרועה לא פחות מסכיזופרניה. היא מבוססת על בורות מוחלטת בנוגע לעולם ועל אמונות תפלות. היהדות, כדת, לא שונה במאומה מוודו או כל דת "פגאנית" אחרת. סופה של היהדות, כמו של כל הדתות, הוא להכחד - בדיוק כמו כל מגיפה אחרת שהאנושות ידעה. זה יקרה, וזה בלתי נמנע. השאלה היא עד כמה אנחנו מוכנים להקריב את איכות חיינו לטובת אנשים שלוקים במחלה הזאת. אני אישית לא כל כך, ולכן אין לי לא חשק ולא כוונה להמשיך את חיי בישראל לאורך זמן. ושוב, תודה על האישור לעזוב.

צודק, אבל אתה מדבר על סימפטום בלי להבין מה גורם לו.

גם אם תהיה קואליציה של 120 מנדטים עם אפס חרדים, כל מני נסיונות "פרווה" לגייס X אחוזים מהחרדים, ל-Y חודשי שירות, בתמורה ל-Z שכל אחד מהם יקבל, לא ישנו את המציאות שבה קיימת בישראל אוכלוסיה פרזיטית (ראו ערך פרזיט במילון; האוכלוסיה החרדית בישראל היא לא self sustaining, ללא האוכלוסיה החילונית החרדים ימותו ברעב - הם לא משלמים מסים כי הם לא משתכרים הרבה כי הם לא יודעים לעשות שום דבר מועיל.. כי הם חרדים. מעגל "קסום"). זו הבעיה האמיתית, שאף אחד מעולם לא ניסה (וכנראה גם לא ינסה) לפתור.

הייתי חושש מכוחם באקדמיה ( דן )

בתור מישהו שאשכרה היה באקדמיה, אני יכול להבטיח לך שאין ממה לחשוש. אחוז החרדים באקדמיה הוא זניח, ויישאר זניח כל עוד הם ימשיכו להיות חרדים (כלומר לא לדעת אנגלית ומתמטיקה).

פורסם

לא ידעתי שאתה עד כדי כך אנטי.. עד שקראתי את תגובתך עכשיו לKALEN ...

טוב אין מה להתווכח ..אבל אנשים כמוך הם המיעוט וסיכוי הדול שאתם תתכחדו אז אני מציע תעשו מדינה מלוכדת משלכם .

אחוז החרדים באקדמיה גדל מאוד בשנים האחרונות מכך שהמכלולת נפתחות לחרדים . אתה ציינת שרוצה אותם שם .. וכך הגבתי במצב שנוהרים בקצב מהיר. בכל אופן זה תהליך שלא קורה ביום יומים .זה שאתה יודע אנגלית לא עושה אותך חכם יותר ,אתה צריך את זה ומשתמש,רוובם לא צריך.דווקא אני חושב שהם הרבה יותר עם חכמת חיים מאינם חרדים . זה תבין שתשוחח עם כאלה ולא הכרות מעולם החיצון.

פורסם

תודה על האישור לעזוב, אני בהחלט מתכוון לעשות את זה בשנים הקרובות. רק שזה לא יהיה למדינה פשיסטית, אלא למדינה שבה יש חופש דת וחופש מדת.

לעומת כאן שאתה מנסה לכפות את הדת שלך על מישהו אחר. (הדת של חוסר דת)

תתפלא, אבל גם במדינה של החופש מדת שלך, אם יגיסו חרדי לצבא, יכבדו שם את דרישות הדת שלו. ותגלה שברוב המדינות גם יש דת, אם לא היהדות, אז זו דת אחרת.

בכלל, מאבק עם סיכויי הצלחה יותר גבוהים, הוא לא לכפות על האחר את דעתך. אלא לבטל לחלוטין את שירות החובה בצבא, כך שגם אתה תוכל לבחור לא להתגייס.

תוספת: אני נגד כפיה דתית. אני בעד נישואים אזרחיים. אני בעד תחבורה ציבורית בשבת.

אני נגד כפיה על הצד השני מה שאנו לא אוהבים שכופים עלינו.

פורסם

מה אתם בכלל מתווכחים עם המינימייזר הזה?

עוד אחד מהקשקשנים חסרי התקנה שנמצאים כאן.

רק שלצערי הוא מנהל ראשי, ולמרות שהוא מדבר בצורה מבישה (וזה עוד, איך לומר, בלשון המעטה), הוא מרשה לעצמו לכנות אחרים, שעונים לו, בתואר טרול ולאיים עם הרשאות המנהל שלו.

אז איך אומרים טרולים? חחחחחחחחחחחחחחח פחחחחחחחחחחחחחחחחח.............!!!!!!!!1

פשוט בושה וחרפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים