עבור לתוכן

התלבטות בין שני דגמי מסך + שאלה על מס

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט לפני קניה של מסך מחשב בגדלים של 23" ומעלה. ממה שאני רואה פה בפורום, הדגמים המומלצים במחיר סביר (תקנו אותי אם יש עוד אופציות טובות שאני מפספס במחיר שפוי) הם מסכי DELL:

U2414M

U2312HM

רציתי לדעת מה ההבדלים בין המסכים (למשל מה מציין ה H ב 23") האם יש להם אותו פאנל ? כמו כן, למסכי דל יש REV עם החודשים... יודעים מה ההבדלים בין ה REV השונים של המסכים הללו ?

כמו כן, שמתי לב שה 24" הוא ביחס 16:10 וה 23" הוא ב 16:9, עד כמה ההבדל מורגש לעבודה במחשב (בכל זאת ה 23" זול יותר).

בנוסף לכך הבנתי שבאוקטובר אמור לרדת מס הקניה על מוצרי בידור אלקטרונים ועוד כמה דברים, האם מסכי מחשב נכללים בקטגוריה זו ?

ולבסוף, האם אתם יכולים להמליץ על חנות שמוכרת את הדגמים ומוכנה להתחייב שאם יש פיקסלים שרופים מהקופסא, היא תחליף את המסך ישר באחד אחר (התקשרתי למשל ל KSP והם אמרו לי שהם לא מוכנים).

עכשיו אני רואה שהמסכים הללו בכלל הם 6 ביט לפיקסל, האם זה אומר שהם לא IPS אמיתי אלא איזה חיקוי זול יותר (ובגלל זה המחיר שלהם ככה ?) עד כמה זה מורגש הנושא הזה (כיום יש לי מסך 8 ביט IPS בגודל 20").

עדכון נוסף, ראיתי בתגובות בזאפ ופה ובעוד כמה מקומות שלדגם 24" יש בעיה של בוהק בקצוות המסך, האם כך הדבר או שבדגמים החדשים זה כבר נפתר ? כמו כן, האם בעיה זו גם במסכי ה 23" ?

פורסם

ה-6 ביט זה לא "זיוף" אלא סוג פאנל IPS זול יותר ליצור ולכן המחירים.

התוצאה לא זהה אבל ל-95% מהמשתמשים שאינם גרפיקאים ההבדל די זניח.

לגבי 1920X1080 או 1920X1200 לדעתי ה-16:10 מומלץ במיוחד למתכנתים ואנשים שעובדים הרבה עם טקסט כי מקבלים עוד 10+% שטח עבודה לגובה. לסרטים, גיימינג ושימוש ביתי רגיל הייתי לוקח 16:9 בגלל המחיר.

פורסם
  • מחבר

אין הרבה תשובות... אני אשאל שוב את הנקודות המהותיות:

א. איזה חנות מאפשרת לרכוש את המסך ובמידה ויש פיקסלים שרופים מהקופסא להחליף אותו באחר במקום לא לעשות כלום ו/או "לשלוח לתיקון" ?

ב. דל ידועים בהוצאת דגמים עם REV כל כמה שבועות, מה ה REV האחרון של ה U2412M ומה השוני בין הREV השונים (והאם יש חנות שידועה כמוכרת את ה REV החדשים) ?

ג. האם צפוייה ירידת מחירים לאור הוראת השר להורדת מסים על מוצרי אלקטרוניקה ?

פורסם

א. לא ידוע. זה לא עניין של מדיניות, אלא עניין של טובה אישית שמוכנים לעשות לך או שלא. יכול להיות שהיום יסכימו ומחר לא, או להיפך.

ב. מאז שהתחילו להוציא REV חדש על ימין ועל שמאל אין כמעט שום משמעות לREV. לרוב זה סתם מספור פנימי של המפעלים בלי שום שינוי במסך עצמו.

ג. לא, אין מסים על מסכים למעט מע"מ כבר מזמן.

פורסם
  • מחבר

האם יש מסך אחר בטווח מחירים של ה U2412M ששווה להסתכל עליו ? עד כמה חמורה בעיית ה GLOW ומה יש לעשות נגדה ?

לא ברור לי נושא הטובה האישית... בארה"ב למשל אין בעיה להחזיר מסך לדל תוך 21 יום ולקבל מסך חלופי (או החזר כספי), למה שבארץ הנוהל יהיה שונה ? (אני לא מדבר על טובה של חנות אלא על מדיונות יצרן)...

פורסם

DELL לא מתייחסת לפיקסל תקוע בודד כפגם שמחייב החלפת מסך. רק אם הוא בהיר ורק במסכי Ultrasharp.

האחריות על פיקסל בהיר בודד תופסת גם בארץ (מנסיון). רק שזה אתה מול DELL והחנות לא רוצה להיות מעורבת.

לגבי למה בארה"ב זה ככה ובישראל אחרת - פשוט ככה. יש חוקים שונים בין מדינה למדינה וכמו כן זכותו של היצרן לשנות מדיניות ממקום למקום.

למשל - בארה"ב אתה יכול לקנות מסך (או כל מוצר אלקטרוני) בלי אחריות (או עם אחריות לחודש). בישראל - אסור על פי חוק לתת פחות משנה אחריות למוצרים חשמליים / אלקטרוניים.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אבל לפי חוק הגנת הצרכן, אני מניח שאני יכול לקנות את המסך ולהחזיר תוך 14 יום ? האם יש חנויות שידועות כשלא יעשו בעיות במידה וארצה להחזיר את המסך לאחר הפתיחה ?

כמו כן, QTTP, לגבי ה IPS GLOW, אני מבין שזה בעייה של זווית ישיבה של מסך, האם מרחק הישיבה מהמסך משנה כפקטור מול קניית 23" או 24" לבעיה זו ?

פורסם

אני לא בקי בכל הפרטים של החוק להגנת הצרכן. הוא עבר לא מעט שינויים לאחרונה. בקנייה מרחוק יש לך 14 יום, לא יודע אם יש משהו דומה שתופס גם בקנייה פיזית מחנות. בעיקרון שימוש במסך מבטל את זכותך החוקית להחזירו שלא עקב פגם כמדומני.

לגבי IPS glow (שזו תופעה שונה מזליגת אור בקצוות) - היא קיימת במסכים אלה, אבל נדיר שהיא מפריעה, ובכל מקרה המימדים שלהם כמעט זהים, כך שמרחק הישיבה הוא לא פקטור בהתלבטות בין "23 ל"24.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים