עבור לתוכן

ספק חדש מחשב לא נדלק

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני חודש קניתי רכיביןם חדשים למחשב שלי.

החלפתי לוח אם,מעבד, הארד דיסק, בקיצור הכל!

את הספק כח שלי השארתי וחיברתי אותו ללוח אם החדש ( הספק הוא מלפני 6 שנים!) - והכל עבד פיקס!

היום החלטתי להחליף גם את הספק וקנית ספק 450W חדש.

ניתקתי את הישן, וחיברתי את הספק החדש -אבל : כלום לא קורה!

המחשב לא עובד! חיברתי את כל החיבורים של המתח ושל הכוננים, אבל עדיין כלום לא קורה!

החזרתי בחזרה את הספק הישן -והכל חזר לעבוד כרגיל.

פיספסתי משהו? או שבאמת הספק החדש לא תקין?

תודה

פורסם

יכול להיות שהוא לא תקין. באיזה ספק מדובר?

פורסם
  • מחבר

שם היצרן golden tiger

פורסם

זבל גנרי, יכול להיות שהוא דפק לך את המחשב.

ספקי כוח מסוג גנרי הינם דוגמה נפוצה, אם לא הנפוצה ביותר. שימוש בספק-כוח גנרי נחשב לרוב כבלתי בטיחותי בשל יצור לא איכותי וסיפוק מתחים שאמינותו מוטלת בספק. מתחים לא יציבים מהווים סכנה קריטית לחלקי המחשב. הדוגמה הנפוצה שבאה לידי ביטוי עבור ספקים גנריים שאכן בעלי איכות נמוכה, היא לרוב קלקול מהיר של הספק עצמו במקרה הטוב, ובמקרה הרע גרימת נזק לחלקי חומרה אחרים במערכת. כמו כן, מתחים בלתי סבירים כדוגמת אלו מהווים צוואר בקבוק באוברקלוק ובאופן כללי ויכולים להשפיע באופן ישיר על ביצועי המערכת. על אף הסכנות, ספקים גנריים הינם נפוצים ומתומחרים באופן גבוה בשוק המחשבים, במיוחד בארץ, בשל מודעות נמוכה לסכנות ובשל מחירם הנמוך. לרוב, ספקי-כוח גנריים מזוהים בשל כך שלא מצויין עליהם יצרנית, או שהם בעלי יצרנית בלתי מזוהה. בנוסף, באים לרוב עם יציאות מתח סטנדרטים מסוג מולקס.

כנראה שמה שהיה לך קודם עדיף. :facepalm:

פורסם
  • מחבר

אני מחר אחזיר אותו לחנות ואקח אחר.

יש המלצות על מותגים מסויימים?

אם כל המחשב עובר כרגע תקין, זה אומר שהכל בסדר והוא לא דפק כלום?

פורסם

יכול להיות שהוא לא הצליח להחזיק את המחשב ולא נגרם נזק.

יש לך סיסונק (ידוע כ-SS), אנטק, FSP, קולרמסטר, HEC, צ'יפטק (אם אני לא טועה זה השם). יש עוד הרבה, אבל אני לא זוכר הכל.

פורסם

עכשיו גם הספק הישן לא מפעיל את המחשב.

יכול להיות שיש בעיה במארז?

פורסם

תנסה לקצר את הפינים של POWER SWITCH על הלוח(הסבר תמצא במדריך של הלוח)

וחוץ מזה תבדוק אם 2 הספקים בכלל עובדים ע"י קיצור החוט הירוק עם אחד השחורים במחבר 24 פינים.(המלבני הארוך)

פורסם

לקצר את הפינים??

מה זה אומר? איך עושים את זה? לא מצאתי בחוברת של לוח האם

תודה

פורסם

חבר את הספק לחשמל, כך חוט מוליך (שבו תוכל לגעת בחלק מבודד), חלק אחד של החוט תחבר לחוט הירוק שיוצא מחיבור ה-24PIN ואת השני לאחד השחורים. אם הספק נידלק אז הוא עובד אם לא, אז לא.

פורסם

סבבה, תודה רבה.

אם הוא עובד - אז הבעיה במארז לדעתך?

פורסם

לא נראה לי שהמארז יהיה הבעייתי. אם הוא (הספק) יעבוד תנסה להפעיל אותו ישירות מהלוח.

פורסם

להדליק ישירות מלוח האם?

איך בדיוק עושים את באופן קבוע?

פורסם

אתה לוקח מברג ושם אותו לשנייה על שני הפינים של המפסק (מה שמחובר לכפתור ההדלקה במארז).

פורסם

לקצר את הפינים??

מה זה אומר? איך עושים את זה? לא מצאתי בחוברת של לוח האם

תודה

imho בדרך כלל זה הרגע בו עדיף לשלוח את המחשב למעבדה או להזמין טכנאי, כדי לא לגרום נזק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים