עבור לתוכן

ערך נגד

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יש לד שצורך רק 2mA?

אה רגע משהו יותר חשוב, נראלי ש3 בטריות aaa מסוג l92 יעשו פה את העבודה מצוין.

איזה נגד אני אשים לזה?

כל אחד מהן מספקת 1200mAh

• תגובות 65
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לדים בצבע ירוק/אדום/צהוב בעלי צריכת זרם נמוכה המשמשים לאינדקציה ולא לתאורה.

ראה דוגמא בקישור המצורף.

http://www.vishay.com/docs/83029/tllg440.pdf

פורסם
  • מחבר

תראו משהו משונה:

אמרנו שהלד שלי צורך 3.2-3.8V נכון?

אז נגיד אני רוצה להפעיל אותו על 3.2

ועל 20 מילי שיהיה ככה חיים ארוכים ובריאים

לפי המשוואה, זה יוצא שאני צריך נגד של 2.6 אוהם!

למה אמרתם 3.5?

פורסם

1. כתבתי לך שאתה יכול לבחור נגד של 2.5 אוהם או 3 אוהם או 3.3 אוהם בתלות בזרם שבו אתה רוצה לדחוף את הלד.

2. לא ניתן להשיג נגדים בכול ערך שמתחשק לך לכן אני בוחר בנגד בעל ערך הקרוב לערך המחושב.

רוב החנויות למכירת רכיבי אלקטרוניקה מחזיקות במלאי נגדים מסידרה E24.

חפש בגוגל טבלה הנקראת STANDARD DECADE RESISTANCE VALUES.

באיביי המבחר הרבה יותר גדול אבל צריך לחכות שבועיים עד שלושה שבועות לנגד בודד.

ראה גם קישור מצורף.

http://www.dgelect.co.il/categories/32342

אתה קופץ לשדרות הר-ציון וקונה 3 נגדים ובהתאם לממצאים לאחר הבנייה תחליט אתה איזה נגד הכי מתאים לך לפי עוצמת התאורה ואורך חיי הסוללה.

פורסם

מכיוון שיש לי מעבדה צמודה, אין לי בעיה לבדוק את זה. בבקשה:

לד ירוק אולטרה ברייט, עם נגד 100 אום בטור, הזרם במעגל 11.5mA.

הלד חומם למשהו בין 80~90 מעלות (אני לא סומך על דיוק מד הטמפ' שלי) והזרם עלה ל14.7mA.

הבדל של למעלה מ3mA. אם תתעקש, אני יכול למדוד גם לומנים, ולהראות לך הבדל של 50% בתחום הקריטי.

גם לי יש מעבדה קטנה ומטריפה בבית :bash: .

הבדיקה שלך חרגה מגבולות טמפ' העבודה המותרת ללד שהיא בדרך כלל נעה בין מינוס 40 מעלות ל-85 מעלות צלזיוס לכן קיבלת חריגה יחסית גבוהה בזרם.

חלק מהייצרנים מתחייבים שהתכונות החשמליות והאופטיות יישמרו עד טמפ' של 65 מעלות צלזיוס (ראה קובץ מצורף).

לד לא רשאי לעבוד בטמפ' הניסוי שביצעת לכן אני תמיד מתכנן את המעגל שהטמפ' של הלד לא תעבור את ה-50 מעלות צלזיוס על-ידי הוספת פסי נחושת עבים ושמירה על מרחק מסויים בין הלדים.

פורסם

אני לא יכול להתווכח עם זה, כי אין לי המק"ט של הלד מולו בדקתי. מה שכן, יש לי את אותם דפי נתונים שכבר הצגתי לך, בהם מצויין בפירוש שטמפרטורת העבודה היא עד 100 מעלות http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/414458/STANLEY/VCPW1154LDS.html

אין שום סיבה שדפי הנתונים שלך יתאימו יותר משלי...

פורסם

אולי אני נשמע קרצייה :yelclap: אבל אם תבדוק בעמוד 19 של דף הנתונים שצירפת את תראה שתחת הכותרתReliability Testing Result הטמפ' היא 85 מעלות צלזיוס High Temp. Operating Life לפי דעתי זו הטמפ' הרלוונטית לבדיקות של הלד.

לפי דף הנתונים של הלדים שיש ברשותיי תוצרת ווישי שנקנו דרך פרנל הטמפ' המקסימלית היא 85 מעלות.

בכול מקרה גם אני עשיתי ניסוי והתוצאות הם:

הצמדתי גשש טמפ' בעזרת סרט דביק ללד ובעזרת פן חיממתי את הלד+הגשש.

1. בטמפ' של 27 מעלות הזרם הנצרך על-ידי הלד הוא 20.20 מילי.

2. בטמפ' של מעבר ל-70 מעלות הזרם שנצרך הוא 20.93 מילי.

סה"כ הבדל של 0.7 מילי.

ראה תמונות.

פורסם

כיאלו שהטמפרטורה של לד אחד היא הבעיה היחידה

מה קורה אם מפעילים את הלדים, ללא נגד, מספק לא כל כך מיוצב שפתאום החליט לתת 0.25V יותר ?

או : מה קורה אם יש פנס לד שבו כל הלדים מחוברים במקביל דרך נגד משותף (וכן יש הרבה פנסי לד כאלה למרות שזו צורת חיבור לא נכונה), עכשו השאירו את הפנס בשמש או משהוא (כשצד אחד שלו מופנה לשמש וצד אחד בצל) ונוצר הבדל משמעותי בטמפ' בין חלק מהלדים לבין האחרים. אז עכשו, זה לא בעיה שכל לד יקח כמה שהוא זרם יותר, אלא שחלק מהלדים יכולים לקחת את רוב הזרם והחלק האחר הרבה פחות, רק בגלל ההבדל הקטן ?

פורסם
  • מחבר

שינוי בתוכניות:

החלטתי לבזבז פחות כסף ולשים 3 בטריות AA מסוג L92, זה נותן לי 4.5V

עשיתי את החישובים והנגד החדש שאני צריך הוא 1-1.5 אוהם 2W :)

פורסם

קח בחשבון שהמתח של סוללה חדשה הוא 1.5v כשהיא מתרוקנת המתח יורד עד ל0.8v שנחשב בתור סוללה ריקה.

ז"א שעבור 3 סוללות המתח נע בין 4.5v ל 2.4v.

פורסם
  • מחבר

אני די מתפלא מהסופר בטריות האלה...

2300mAh לבטריית AA אחת, זה מטורף

ייקח להן זמן רב להתרוקן.

דרך אגב, ידעת שלד רגיל עובד בעוצמה מספקת ביותר ב0.3mA?

פורסם

זה לא כזה מטורף 2300mAh, זה דיי דומה בין הסוללות אלקליין האיכותיות וגם סוללות נטעות

לד רגיל נראה טוב בזרמים קטנים, אבל לא מאיר יותר מידי. מניסיון שלי ככל שהזרם קטן יותר, כך מקבלים תפוקה גבוהה יותר (כלומר, אם מעלים את הזרם מ 10mA ל 20mA, מקבלים עלייה קטנה יותר בבהירות ל X2, כלומר עדיף להפעיל את הלד ב 10mA). הזרם שבו יש יעילות גבוהה הוא משהוא כמו 5-10mA ללדים שונים של 5mm (שכתוב שהם מיועדים ל 20mA) וקצת פחות ללדים של 3mm. זה גם הזרם שבו הם כבר נותנים כמות אור שמישה אבל עדיין לא מתחממים ולכן יהיה להם אורך חיים מקסימלי

פורסם
  • מחבר

אממ.. הלדים שלי כתוב שהם צורכים עד מקסימום 30mA וב14 בערך הם מאירים טוב מאוד, נראלי שבהרכבה הסופית אני אפעיל אותם על 25mA לעוצמה מקסימלית.

אז כן, זה יקצר את החיים שלהם מ100,000 שעות ל70,000 שעות, לא תכננתי להפעיל אותם כ"כ הרבה בכל מקרה

תיקון קל הבטרייה שקודם דיברתי עליה נותנת 3Ah

פורסם

בדרך כלל אתה לא תקבל גם 70K שעות בזרם כזה. 15-20mA ללדים כאלה זה נורמלי לאורך חיים ארוך (או כ 10mA ללדים של 20mA)

פורסם
  • מחבר

אז כמה שעות בערך אני אקבל?

אני יכול גם לקנות נגד של 1.5 אוהם ואז הם ירוצו על בערך 17mA, אבל אני רוצה לממש את עוצמת ההארה הגדולה ביותר שהם מסוגלים להפיק בלי למתוח את הגבול, ו25mA זה בדיוק זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים