עבור לתוכן

ערך נגד

Featured Replies

פורסם

קבל תיקון קל.

תלחים נגד של 2.5 אוהם או 3.0 אוהם (5W).

בדקתי את מפל המתח על לד לבן בזרם של 20 מיליאמפר והתוצאה הייתה 2.9-3.0 וולט ולא כפי שזכרתי 3.6 וולט.

על הלד הלבן שלך, ובתנאי הטמפרטורה בבית שלך. לא נכון לגבי כל לד לבן.

הזמנים קצת השתנו מאז לפני 5 שנים, בהם בכל הארץ היה סוג אחד בלבד מכל צבע של לד, וכל ילד ידע את האופיין שלו בע"פ. כיום יש עשרות סוגים שונים מכל צבע, שלכל אחד מהם עוצמות שונות, צריכת זרם שונה, והספק שונה.

• תגובות 65
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

99.9 אחוז מהלדים הנמכרים בארץ או באיביי הם תוצרת סין העממית ללא שם ובעלי תכונות יחסית דומות במידה והלד הינו באותו צבע/קוטר/ועוצמת תאורה (באחת ההודעות באשכול שאלתי את פותח האשכול איזה לדים יש ברשותו).

בדקתי מספר לדים ממקורות שונים והמפל מתח שהתקבל היה בתחום של 2.9-3.1 וולט.

אני אישית תמיד בודק בדף הנתונים את התכונות החשמליות והאופטיות של הלדים. במידה ואין

ברשותיי דף נתונים אני בודק את מפל המתח בעזרת מקור זרם מדוייק שבניתי לצורך בדיקת לדים.

אם תרכוש לדים תוצרת Vishay או NICHIA בצבע לבן של 15000 מיליקאנדל אמיתיים אכן תקבל מפל מתח שונה בהרבה מהלדים תוצרת סין או שדרות הר-ציון בת"א שלפעמים הקשר בין דף הנתונים לנתונים בפועל הינו מקרי בלבד.

בזמן הבדיקה טמפ' הסביבה היא די זניחה אלא אם אתה חוקר או ייצרן שצריך לדעת נתונים מדוייקים. שינוי של 15 מעלות צלזיוס בטמפ' הסביבתית מגדיל או מקטין את מפל המתח ב-100 מיליוולט כלפי מטה או מעלה לכן עבור הפרוייקט של פותח האשכול השינוי הזה זניח.

נתונים מדוייקים של לד לתאורה חשובים באמת כאשר אתה מתכנן פנס עבור אור ברקס אחורי לרכב או תאורת אחורית ששם הטמפ' החיצונית עשוייה להשתנות בצורה די קיצונית גם בגלל שהפנס הינו אטום למים וחשוף לשמש וגם בגלל ההספק שנהפך לחום.

פורסם
  • מחבר

אני אתן מפרט טכני מלא ללדים:

[table][tr][td]Emitted Colour : White[/t]

• Size (mm) : 5mm
  • Lens Colour : Water Clear

• Peak Wave Length (nm) : N/A
  • Forward Voltage (V) : 3.2 ~ 3.8

• Reverse Current (uA) : <=30
  • Luminous Intensity Typ Iv (mcd) : Average in 20000

• Life Rating : 100,000 Hours
  • Viewing Angle : 20 ~ 25 Degree

• Absolute Maximum Ratings (Ta=25°C)
  • Max Power Dissipation : 80mw

• Max Continuous Forward Current : 30mA
  • Max Peak Forward Current : 75mA

• Reverse Voltage : 5~6V
  • Lead Soldering Temperature : 240°C (<5Sec)

• Operating Temperature Range : -25°C ~ +85°C
  • Preservative Temperature Range : -30°C ~ +100°C

• [*][/l]

[/td][/tr][/table]

פורסם

מה שנתת זה לא מפרט ללדים. זה מקסימום "המלצות לשימוש בלדים" שנרשמו ע"י מוכר סיני עלום שם באיביי, ונשלפו מדמיונו הקודח. בכל מקרה, אפילו בין זה לבין מה שכתבת יש חוסר התאמה...

פורסם
  • מחבר

אני כתבתי 3v וזה 3.2-3.8, זה כזה משנה?

בהתחלה כתבתי 20ma, ואז תיקנתי את עצמי למקסימום 30 ומישהו פה אמר לי שעדיף 20 לחיים בריאים וארוכים

כתבתי שזה לבן, ולא יותר מזה..

פורסם

בהתחלה כתבתי 20ma, ואז תיקנתי את עצמי למקסימום 30 ומישהו פה אמר לי שעדיף 20 לחיים בריאים וארוכים

1. בכדי לדחוף את הלד בזרם של 20 מיליאמפר תלחים נגד של 2.5 אוהם.

2. בכדי לדחוף את הלד בזרם של 15-18 מיליאמפר תלחים נגד של 3.0 אוהם.

אתה עובד על פרוייקט של סוכנות החלל האמריקאית ???

אם תלחים נגד של 3.0 אוהם ברמת דיוק של 5 אחוז לא תקבל את הזרם המדוייק שכתבתי קודם לכן מכיוון שקיים 'טולרנס' בייצור הלדים וגם ערך הנגד עשוי להיות בין 3.2-2.8 אוהם (בערך).

לעבודה...

פורסם

חבל לך על הזמן. האופיין של לד בתחום הזה כה תלול, שאפשר להתאבד עליו. מצורף אופיין של לד לבן לדוגמא. תוכל לראות שבהבדל של 0.1V בין 3V ל3.1V, יש לך הפרש של כ 7mA בזרם.

ההבדל בין 3V ל3.8V הוא עצום. זה למעשה ההבדל בין לד עובד ללד שרוף...

דפי הנתונים של הלד הספציפי http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/414458/STANLEY/VCPW1154LDS.html

ומרק, בשביל מה להשתמש ב4 סוללות ונגד גדול, אם שלוש מספיקות?

ואתה אומר שהפרש של 15 מעלות משנה "רק" 100 מיליוולט במתח, כאילו שזה הפרש זניח. ממש לא. לא במקרה הזה.

פורסם
  • מחבר

טוב, שלחתי את העיצוב להדפסת הpcb, יש שם חורים לנגד, ואני מכניס 4 בטריות aa של אנרג'ייזר. הנגד אמור להיות 5w ונגיד 3.5 אוהם?

דרך אגב, למקרה שנגמר מלאי הבטריות החזקות של אנרג'ייזר, בטריות אלקליין יחזיקו איזה שעה שעתיים בעוצמה סבירה?

פורסם

חבל לך על הזמן. האופיין של לד בתחום הזה כה תלול, שאפשר להתאבד עליו. מצורף אופיין של לד לבן לדוגמא. תוכל לראות שבהבדל של 0.1V בין 3V ל3.1V, יש לך הפרש של כ 7mA בזרם.

ההבדל בין 3V ל3.8V הוא עצום. זה למעשה ההבדל בין לד עובד ללד שרוף...

דפי הנתונים של הלד הספציפי http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/414458/STANLEY/VCPW1154LDS.html

ומרק, בשביל מה להשתמש ב4 סוללות ונגד גדול, אם שלוש מספיקות?

ואתה אומר שהפרש של 15 מעלות משנה "רק" 100 מיליוולט במתח, כאילו שזה הפרש זניח. ממש לא. לא במקרה הזה.

אתה מאשר את שכתבתי קודם לכן, באופן מעשי הפרש טמפ' של 20 מעלות צלזיוס יחסית זניח על מפל המתח כול עוד הטמפ' לא מגיעה ל-80 מעלות צלזיוס.

נניח שטמפ' המוצא לבדיקות היא 25 מעלות צלזיוס והלד נדחף על-ידי מקור זרם קבוע של 20 מילי.

לדוגמא בזרם קבוע של 20 מילי בטמפ' של 25 מעלות צלזיוס מפל המתח על הלד הינו 3.15 וולט ובטמפ' של 0 מעלות צלזיוס 3.25 וולט ובטמפ' של 60 מעלות צלזיוס 3.0 וולט.

כמה הסטייה ? 0.1 וולט לכאן או לכאן.

למה אתה חושב ש-100 מיליוולט חשובים ? טולרנס הייצור של הלדים שיצאו מפס הייצור גדול מ-0.1 וולט.

בכול מקרה באופן מעשי עם המעגל בנוי מ-50 לדים בזרם של 30 מילי רצוי לתכנן את המעגל בצורה כזו שהטמפ' לא תעלה על 40-50 מעלות צלזיוס על-ידי הוספת משטח אדמה או מוליכים עבים בכדי לשפר את יכולת פיזור החום.

בלדים בעלי עוצמת תאורה גבוהה כגון של 1W או 3W מוסיפים גוף קירור בכדי לשמור על טמפ' הלד סביב 50-40 מעלות צלזיוס.

פורסם

אוקיי... אתה אוהב לצייר עולם אידיאלי. אוטופיה. בוא ואתן לך דוגמה מעשית:

אתה מחבר לד למקור מתח של 3V, הוא צורך 10mA, ב25 מעלות, טוב ויפה. אם הטמפרטורה תרד לאפס, הזרם ירד למשהו כמו 6.5mA, ועוצמת ההארה שנמצאת ביחס ישר לזרם, תרד לפחות מחצי מעוצמת ההארה הקודמת. משמעותי? מאוד.

לעניינינו: בלד אחד או שנים או אפילו עשרה, כל החישובים האלו לא ישנו הרבה. פחות כמה עשיריות וולטים, יותר מיליאמפרים, שטויות. כשאנו מדברים על כמות של 60 לדים, צריך להכפיל כל חישוב פי 60. ואז כל הדברים הזניחים האלו מצטברים למשהו משמעותי. עוד דבר משמעותי זה כסף. זוג בטריות ליתיום AA עולה כיום בארץ משהו כמו 40₪. ההבדל בין שימוש בשלוש סוללות לבין שימוש ב4, משמעותו בזבוז של 20₪ כל ארבע שעות.

פורסם

יש לך טעות בהבנת הגרף שצירפת ולכן המסקנות שהגעת אליהם הם לא נכונות.

הגרף מתאר את מפל המתח על הלד בזרם נתון וקבוע וטמפ' מסויימת שהייצרן בדק בהם את התכונות החשמליות והאופטיות של הלד.

לדוגמא בזרם של 10 מיליאמפר מפל המתח על הלד בטמפ' של 25 מעלות צלזיוס הוא בסביבות 2.98 וולט ובטמפ' של 85 מעלות הוא 2.85 וולט והזרם קבוע.

הזרם וההתנגדות הדינאמית של הלד קובעים את מפל המתח ולא להיפך.

תעשה ניסוי קטן בבית ותגלה שאני צודק.

תלחים ללד לבן נגד טורי של 100 אוהם וחבר אותו למקור מתח של 5 וולט על-מנת להגביל את הזרם ל-20 מיליאמפר.

בשלב הבאה חבר מד זרם וחמם את הלד (לא הנגד) בעזרת פן לטמפ' של 70 מעלות צלזיוס, אתה תגלה שהזרם נשאר קבוע בתחום של +/-0.2 מיליאמפר (200 מיקרואמפר) שאין לזה שום חשיבות במעגל של פותח האשכול.

חימום הלד אולי יגרום לשינוי באורך הגל שפולט הלד ואולי עוצמת התאורה תשתנה אבל זה זניח במקרה של פותח האשכול.

שאלה

למה מוסיפים נגד טורי ללד ?

תשובה

המוליך למחצה שממנו מורכב הלד מתחמם קצת (וזה צפוי שיקרה אחרי כמה שניות עבודה), התנגדות הצומת למעבר זרם יורדת, המוליך למחצה יפלוט יותר אלקטרונים, הזרם יעלה קצת, הרכיב יתחמם קצת וחוזר חלילה. זה תהליך רגנרטיבי (תהליך שמזין את עצמו) שבסופו הלד יישרף, וזה לא יקח יותר מכמה שניות.

או במילים אחרות מגבילים את הזרם הנצרך על הלד בכדי למנוע את התהליך שכתבתי.

פורסם
  • מחבר

3.5 אוהם 5w?

פורסם

הייתי שמח להתחיל בניסויים כדי להוכיח לך שאתה טועה, אבל אני לא זקוק לזה.. מה שאתה טוען אפילו לא עובר את מבחן המחשבון:

מפל המתח על הנגד ב25 מעלות: 5-2.98=2.02V

הזרם במעגל ב25 מעלות: 2.02/100=20.2mA

מפל המתח ב85 מעלות: 5-2.85=2.15V

הזרם: 2.15/100=21.5mA

הפרש הזרמים: 21.5-2.02=1.3mA.

1.3 גדול פי 7 מ0.2, תחום הסטיה לטענתך.

נכון שבמקרה הזה זה לא משמעותי, אבל יש מקרים אחרים שכן.

פורסם

צר לי אבל אתה מתעקש לא להבין לעומק את הגרפים וטענותיי. החישוב שלך לא נכון עבור המקרה הזה ובפרט שאנחנו מדברים על רכיב לא לינארי ובעל התנגדות דינאמית.

קודם לכן כתבת שהזרם עשוי לרדת מ-10 מילי ל-6.8 מילי עכשיו אתה כותב שהסטייה תהייה רק 1.3 מילי למה ?

סטייה של 1.3 מילי משמעותיית עם אתה מתכנן מעגל חשמלי עם לד מסוג LOW CURRENT לד ל-2 מיליאמפר אבל בכול מקרה כפי שכבר כתבתי הסטייה היא בסביבות 0.1-0.2 מילי.

תבדוק הלכה למעשה.

אם יהייה לי זמן היום בערב אני אעשה ניסוי ואצלם אותו.

פורסם

מכיוון שיש לי מעבדה צמודה, אין לי בעיה לבדוק את זה. בבקשה:

לד ירוק אולטרה ברייט, עם נגד 100 אום בטור, הזרם במעגל 11.5mA.

הלד חומם למשהו בין 80~90 מעלות (אני לא סומך על דיוק מד הטמפ' שלי) והזרם עלה ל14.7mA.

הבדל של למעלה מ3mA. אם תתעקש, אני יכול למדוד גם לומנים, ולהראות לך הבדל של 50% בתחום הקריטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים