עבור לתוכן

ערך נגד

Featured Replies

פורסם

ספק ליניארי ללדים יכול להיות פסיבי (סתם נגדים), במקרה כזה עוצמת האור תןלך ותרד ככל שהסוללה נגמרת (וכך גם זרם הפריקה כלומר - הלדים לא יתכבו, הם פשוט יגיעו לבהירות לא שמישה בשלב מסויים)

והוא יכול להות אקטיבי (מבוסס LM317 או כל רכיב אחר שיוצר מפל מתח על טרנזיסטור) - שאיתו הלדים ידלקו זמן כולל קצר יותר אבל לאורך זמן התחתי מסויים הבהירות שלהם תהיה קבועה

אבל לשתיהם יש בעיה משותפת :

היעילות של המעגל שווה למתח הלדים בחיבור / מתח הסוללה. כדיי לקבל יעילות גבוהה יותר אתה רוצה לנצל כמה שיותר ממתח הסוללה. אבל כדיי שהמעגל יספיק לעבוד יותר (שעדיין יעבוד כשהמתח של הסוללה יורד יותר), אתה רוצה את ההיפך - כמה שיותר "מקום פנוי" לירידת המתח של הסוללה לפניי שהוא מגיע למתח שבו המייצב כבר לא יכול לשמור על זרם קבוע / הבהירות של הלדים נעשית לא שמישה

אם תחבר את הסוללות במקביל (למתח נמוך / זרם גבוה) או בטור (למתח גבוה / זרם נמוך, וגם קבוצות של לדים בטור בהתאמה), אתה תהיה עדיין באותה בעיה בכל מקרה

מעגל PWM מעלה את המתח, ולכן יתן עדיפות גבוהה בביצועים - המעגל כמעט לא מבזבז הספק. תוכל לשים למשל 4 סוללות בטור לקבלת Uoc (מתח הדקים) של 6V, ולדים ל 3.4V, וזה לא שאתה מבזבז 2.6V כמו במעגל ליניארי -ה 2.6V האלה לא מתבזבזים כמו במקרה של 317 / נגדים

אתה עדיין תצתרך נגדי ייצוב ללדים אבל תוכל להתאים את המתח כך שלא יילך לך הרבה חשמל על הנגדים, ומתוך כל הצריכה של הלדים זה יהיה אפסי. מעגל PWM כזה להורדת מתח יעבוד כל עוד מתח הסוללה גבוה ממתח הלדים (וכמה שהמעגל צריך בעצמו), לקראת הסוף כנראה שהאור ייחלש במהירות והמעגל לא יוכל להמשיך לעבוד כשמתח הסוללה יתקרב למתח הלדים

את זה ניתן לקבל אפילו על ידי 555 (ופידבק מהיציאה שלו למשווים), כמובן שיש גם רכיבים שיוצרו במיוחד למטרה והשימוש בהם פשוט יותר, ותמצא הרבה אפשרויות אם תחפש בגוגל

אפשרות שניה היא לשים ממיר boost למתח גבוה יותר (נניח 30V) וממנו להפעיל קבוצות ארוכות של לדים, כל אחת דרך נגד קטן (ומספיק מפל מתח קטן על הנגד שלא מבזבז כמות חשמל משמעותית, כי המתח מיוצב ולא יורד אם הזמן). הממיר מנצל את הסוללות עד למתח ממש נמוך, כשהוא מפעיל את הלדים בבהירות מלאה עד הסוף ואז נכבה

ניתן לקנות מ EBAY מודולים מוכנים כאלה, למשל מודול שמקבל 3-18V (תחשוב על : סוללה 6V עד שהמתח שלה יורד ל 3V - זה דיי כל הנפח המלא של הסוללה) ומוציא 30V קבוע, ממנו אתה צריך לחבר רק לדים ונגדים

לקקראת הסוף המתח של הסוללה יורד מהר כך ש 2 המעגלים מסוגלים לנצל את הסוללה בערך באותה יעילות - גבוהה מאוד, אין יתרונות קיצוניים לאחד מהמעגלי PWM לעומת השני - תבנה מה שבא לך

כן כדאי לשים PWM גם אם שמים מודול (יקר), כי הוא יאריך משמעותית את אורך החיים של סוללות במעגל שהן החלק הכי יקר - יותר מל יתר המעגל

תלוי מה ההספק של הלדים, העומס על הסוללה יכול להיות דיי לא גבוה. למשל לד של 3.3V 20mA הוא 0.06W, כפול 50 לדים זה 3W - לא כזה הרבה, סוללת אלקליין טובה אפילו (ובטח HiMH / ליתיום) תתמודד איתו בלי מפל מתח משמעותי על ההתנגדות הפנימית. זה שונה כמובן אם לדים חזקים יותר, אבל אז אתה תרצה גם סוללה חזקה יותר בכל מקרה כדיי שהיא תחזיק מספיק זמן

• תגובות 65
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למרק10:

לא ירדת לסוף כוונתי. אם תשתמש בסוללת 9V ומייצב, (כמקור מתח או מקור זרם, לא ממש משנה) בזבוז ההספק יהיה גבוה מההספק המנוצל. אז נכון, ברכיב LM1117 אתה תבזבז הספק עוד זמן, אך זה יתבטא באחוז זניח מאוד (כשהסוללה יורדת מתחת ל70% מהמתח הנומינלי, הירידה בזרם כבר גדולה מאוד) ואני רואה שאפילו אתה כתבת את זה בסיום דבריך...

ל101011:

יש שיטה לדחיפת לדים בפיקים של זרם גבוה. (מעגל joule thief שהוזכר באשכול משתמש בשיטה דומה) לדים יכולים לעומד בפיקים גבוהים של מתח וזרם לזמן קצר מאוד. הרבה דרייברים משתמשים בשיטה הזו. היתרונות שלה זה הפעלה ממתח נמוך ממתח הלד, ונצילות גבוהה מאוד. אין צורך בנגד, וכל ההספק הולך נטו לתאורה. ללד יש תכונה של שמירה על האור זמן רב יחסית לאחר הפסקת המתח. יש את הטכנולוגייה בפנסי ראש למשל, שצריכים להחזיק הרבה זמן על סוללות קטנות. הבעיה של זה זה המימוש. קצת מסובך בצורה מקצועית (ולא הjoule thief המעפן) אבל אני מאמין שאפשר כבר למצוא דרייברים מוכנים בשיטה הזו באיביי גם.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה, יש פה המון הצעות חכמות והגיוניות, הרבה פה סותרים אחד את השני, כל תגובה מציעה משהו יותר טוב ומסובך מהשנייה, אני צריך קצת סדר

אני מתכוון להשתמש בארבעה בטריות aaa של אנרג'ייזר, אחת מהן נותנת 300ma לשעה. הלדים הם לבנים, 60 מהם, כל אחד מהם צורך עד 30ma, והם משמשים לתאורה.

הכול מורכב על pcb. הבנתי שאני לא צריך להשתמש בנגד, אלא במערכת יותר חכמה שגם תנצל את הבטרייה עד סופה וגם מפל המתח וההספק שיבוזבז על ידי המערכת יהיה קטן ככל האפשר.

אפשר הצעה אחת, ברורה ופרקטית? סליחה על החוצפה.

פורסם

שלום לחבר, רוב הדברים שנכתבו באשכול ביממה האחרונה הם נכונים רק כול אחד רואה את הדברים קצת אחרת ומוסיף מהניסיון שלו לאשכול.

הלד לא צורך זרם של 30 מילי (הזרם המקסימלי המותר) אלא הזרם שאתה תקבע שהלד יצרוך בהתאם לעוצמת התאורה הנדרשת.

רצוי להפעיל את הלד בזרם של כ-20 מיליאמפר או אפילו קצת פחות מזה בכדי לשמור על אורך החיים הלד.

הפיתרון הפשוט הוא לחבר את הלדים בצורה הבאה עם מקור מתח של 9וולט הבנוי מ- 6 סוללות AA.

במקרה הזה צריכת הזרם מהסוללות יהייה כ-450 מיליאמפר לכן רצוי לרכוש סוללות של 2000-2600 מיליאמפר-שעה.

אני מציע לך לרכוש 30 נגדים של 120 אוהם להספק של 1/4 וואט וגם 30 נגדים של 100 אוהם במידה ותחליט שעוצמת התאורה נמוכה מידי תוכל להחליף את הנגדים לנגדים של 100 אוהם.

פורסם
  • מחבר

תודה

אני חושב ש6 aa זה יותר מידי ושאני יכול להשתמש ב4 אנרג'ייזר.

עוד דבר, זה לא כל כך מתאים לעיצוב הpcb שלי.

(מצ"ב)

פורסם

אתה מתכנן תחילה את המעגל המודפס ולאחר מכן את הסכימה החשמלית ? :'(

איך חשבת לבנות את המעגל ?

פורסם
  • מחבר

ובכן, בהתחלה חשבתי שזה מעגל פשוט ביותר - 60 לדים מחוברים במקביל ונגד ביציאה, אין צורך בשרטוט לזה.

פורסם

אתה יכול לבנות את המעגל גם עם נגד טורי בודד אבל כך בחשבון שזה לא הפיתרון האידאלי.

אני ספרתי שיש מקום ל-75 לדים במעגל המודפס שתיכננת.

בכול מקרה חבר נגד בודד של 2 אוהם להספק של 5 וואט (הנגד המתחמם מאוד) ו-4 סוללות של 2700 מיליאמפר-שעה לפחות.

בכול מקרה אל תצפה שהלדים יאירו לזמן ארוך מכיוון שסה"כ צריכת הזרם היא כ-1.2 אמפר.

אם אתה רוצה להוריד את צריכת הזרם של המעגל ל-900 מיליאמפר תלחים נגד של 2.5-2.7 אוהם.

פורסם
  • מחבר

נראה אידיאלי, לכמה זמן זה בערך יספיק?

פורסם

מרק, החישוב היה יכול להיות נכון, אילו סוללות אלקליין היו נותנות מתח של 1.5V בעומס של 1.2A... מה שמחזיר אותנו להודעה הראשונה שלי. בחיים לא. הם יתנו משהו כמו 1.3V בהתחלה, ומשם זה רק ילך וירד. בנטענות זה אולי 1.1V, ורק ליתיום יצליחו להחזיק 1.5V לזמן מסויים.

פורסם

אני מסכים איתך אבל הבחור רוצה לנצח עם מה שיש :-* . גם כתבתי באחת ההודעות שעדיף לחבר 6 סוללות בכדי לקבל מתח בסביבות 9 וולט ולבנות מעגל קצת שונה בכדי להוריד את צריכת הזרם ל-450 מילי.

במקרה הגרוע הבחור יקנה 2 סוללות נטענות מסוג Lithium Ion של 3.7 וולט.

פורסם

אוקיי, אם זו הדרך.. ככה: אם נלך בדיוק על הסוללות שיש בסרטון, זה יכול להיות פשוט כי יש להם אופיין ל1A שזה מספיק טוב http://data.energizer.com/PDFs/l91.pdf

לפי זה, המתח הממוצע הוא ~1.3V, ולכן אם נניח שהלדים שלך באמת צורכים 20mA ב3V (רמז: זה לא נכון) אז לשלוש סוללות כאלה בטור הנגד צריך להיות 0.75 אום, ובהספק של 2W, וכל העסק יחזיק כ3~3.5 שעות.

אם תסתכל על אופיין של סוללת אלקליין רגילה טובה (דורסל) www.mercateo.com/pdf/Batterien-Lenz/DB-DP1500.pdf

(דף 2, צד ימין למעלה) תבין למה העניין לא יחזיק יותר מחמש דקות.

פורסם

תסתכל שוב פעם בגרף בעמוד מספר 2 של המיפרט עבור סוללה מסוג ENERGIZER L91 ותגלה שאחרי שעה של צריכת זרם קבוע של 1A המתח יורד יחסית בצורה די תלולה לכן נראה לי שכבר אחרי שעה עוצמת התאורה תתחיל לרדת.

האמת אני צריך לבדוק באופן מעשי האם דף הנתונים נכון (נראה לי טוב מידי).

פורסם

הקו האפור אליו אתה מתכוון הוא של סוללת אלקליין לצורך השוואה. הקו הכחול הוא הגרף.

אני יכול לבדוק את זה מעשית, אבל לא על סוללות של אנרג'ייזר.

פורסם

נראה אידיאלי, לכמה זמן זה בערך יספיק?

קבל תיקון קל.

תלחים נגד של 2.5 אוהם או 3.0 אוהם (5W).

בדקתי את מפל המתח על לד לבן בזרם של 20 מיליאמפר והתוצאה הייתה 2.9-3.0 וולט ולא כפי שזכרתי 3.6 וולט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים