עבור לתוכן

בעיה עם הדלקת המחשב. מיואש!!!

Featured Replies

פורסם

זאת בעיה שהתחילה לפני כחודש, היתי רואה סרטים במחשב בוא נגיד שהמחשב היה פועל לפחות 3 שעות ברצף, ואז הוא היה מתחיל להוציא רעש מטריד , כאילו חלק בתוך המחשב לא יושב טוב והוא רוטט על המארז . אז כמו מטומטם דפקתי על המחשב כמה פעמים חזק ופתאום נהיה מסך כחול . כיביתי והדלקתי ואז הבעיה נהיתה קבועה. כל כמה שעות המחשב היה מתחיל להוציא רעש , לא היתי מתייחס בתקווה שזה יעבור... אבל אז המחשב היה קופא והיתי צריך לעשות ריסטרט. עד שאתמול זה קרה שוב, ומאז שאני מנסה להדליק את המחשב פשוט אין צפצופים . זורם רק חשמל אבל המסך לא נדלק. שום דבר לא קורה.מה שניסיתי לעשות זה להוציא תבטריה CMOS . הוצאתי את הזכרונות . ניסיתי לשחק קצת עם הלוח אם. אבל שום דבר לא עזר לי ...מה אתם ממליצים לעשות.? ??? ??? ???

פורסם

לא פירטת למה הכוונה בשיחקת עם הלוח, לכן:

*אני מבין שיש כמה זכרונות בלוח. בדוק אחד אחד.

*בדוק שכרטיס מסך יושב טוב במקום שלו- עדיף תוציא והכנס מחדש. אם יש כרטיס מסך מובנה בלוח, נסה איתו.

*אם יש אפשרות, לבדוק עם ספק אחר.

*לבדוק את המחשב רק עם רכיבים הנחוצים בלבד, ולנתק את השאר (דיסק קשיח, צורב, כרטיסי הרחבה...)

*הוצאת בטריה לשניה כאשר ספק מחובר, לא מאפסת את הביוס. לכן נתק את הספק, הוצא בטריה, קצר את המגעים של הבטריה על הלוח לכמה שניות. והכנס הכל בחזרה.

הרעש לרוב נובע ממאווררים, בעיקר ממאוורר של המעבד , ככל שהוא חם יותר כך מאוורר מרעיש יותר, כנ"ל לגבי מאוורר של ספק וכ.מ.

או מאוורר שפשוט נדפק/לא משומן.

איזה מסך כחול היה מופיע? (קוד שגיאה)

פורסם
  • מחבר

הודעת שגיאה כחולה, אני לא בידיוק זוכר תמספר שלה .

הכרטיס מסך לא מובנה אני עכשיו יוציא את הכרטיס מסך ויעדכן אותך, אפשרות להחלפלת ספק לא אופציונלית כרגע

פורסם

לא שאלתי האם הכרטיס מסך מובנה. אלא האם יש בנוסף כרטיס מסך מובנה.

אנא רשום את המפרט המלא של המחשב.

פורסם

תן לו בעיטה... זה תמיד עוזר - It's all made in Taiwan!

פורסם

nat64x

ניראה שבמקרה שלו זה לא עזר אלא רק החמיר את המצב , למרות שלמחשב שלי זה עוזר לרוב :) [עד שאני בודק ממה נובע רעש ומתקן]

mattanh0

אני אישית הבנתי רק שהלוח של חברה ASUS , אתה יכול לכתוב לפחות דגם של הלוח?

ומה תוצאות של הדברים שהצעתי לעשות?

פורסם

מציע שתמסור את כרטיס המסך לניקוי יבש - או שרק תוציא את ""שמיכת האבק" שהצטברה בו.

בקיצור נקה היטב את כרטיס המסך מהאבק שהצטבר בו ותקווה לטוב לאחר שתחזיר אותו למקומו.

פורסם

אם יש רעש הכי קטן קודם רצוי לדעת מאיפה הוא בשלב יותר מאוחר זה יכול לעזור במציאת הבעיה,

כרגע שאתה לוחץ על כפתור ההפעלה של המחשב מה קורה? נידלקת נורה?

פורסם
  • מחבר

אם יש רעש הכי קטן קודם רצוי לדעת מאיפה הוא בשלב יותר מאוחר זה יכול לעזור במציאת הבעיה,

כרגע שאתה לוחץ על כפתור ההפעלה של המחשב מה קורה? נידלקת נורה?

שאני לוחץ על כפתור ההפעלה, קורה דבר כזה.

המחשב נדלק המאווררים מתחילים לפעול ואז הוא פתאום נכבה. אחרי כמה שניות הוא חוזר נדלק מעצמו שוב.

אין רעש של צפצופים אין כלום. רק חשמל זורם במחשב.

פורסם

זה יכול להיות ספק כוח יכול להיות לוח אם במצב כזה בודקים חלק חלק,

דבר ראשון שהיתי בודק זה את הבטריה על הלוח אם יש לך מחשב ישן תקח ממנו את הבטריה רק לשם בדיקה.

דבר שני לבדוק ספק אחר אפילו גנרי רק לבדוק שהבעיה לא מהספק עצמו.

דבר אחרון זה הלוח אם שמרתי את זה לסוף כי זה הכי בעייתי להוציא ולהחזיר לדעתי לאחר בדיקה של הספק היתי קונה לוח חדש.

זה לא נראה לי המעבד כי אז המחשב לא היה נכבה ונדלק אני אישית לא נתקלתי במעבד בעייתי

לעיתים המעבד מחזיק מעמד גם אחרי שאר כל רכיבי המערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים