עבור לתוכן

חיבור שני מסכים? הן אפשר?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שני מסכים: triniton ומסך lcd. כרטיס המסך שלי הוא GForce 2 GTS 64mb v7700 .

שמתי לב שיש בכרטיס יציאת vga ושיש עוד יציאת vga על המחשב (מחוץ לכרטיס)

יש לי גם מתאם מוזר שנשאר לי עוד מהימים שהיה לי מקינטוש, שצד אחד שלו הוא AGP והצד השני מוארך וצר יותר (2 שורות שבאחת יש 8 חורים ובשניה 7)

במסך lcd אין עוד כניסה חוץ מזו של הVGA. בtriniton יש שתי כניסות VGA.

זה כל מה שיש לי. השאלה היא אם אני יכול לחבר את שני המסכים למחשב כך שאוכל להפוך אותם למסך אחד רחב? אם לא, (כך נראה לי) איך כן אפשר לחבר אותם?

בתודה רבה מראש לכל יועץ עצה ולכל מורה דרך באפלה

פורסם

לאן בדיוק מחוברת הכניסה הנוספת שיש לך במחשב? האם זה כרטיס PCI או כרטיס מסך הלוח? יש לך בכרטיס מסך יציאת DVI או אולי TV-out כלשהוא?

שאלה אחרונה: במסך אמרת שיש 2 כניסות וזה נשמע די מוזר... מוזכר עליו או בחוברת שלו אם אחד מהם הוא OUT או משהו דומה?

פורסם

גם בiiyama vision master pro454 יש 2 כניסות vga ...

יש לי כפתור כדי לשנות בין התצוגות.

פורסם
  • מחבר

לאן בדיוק מחוברת הכניסה הנוספת שיש לך במחשב? האם זה כרטיס PCI או כרטיס מסך הלוח? יש לך בכרטיס מסך יציאת DVI או אולי TV-out כלשהוא?

שאלה אחרונה: במסך אמרת שיש 2 כניסות וזה נשמע די מוזר... מוזכר עליו או בחוברת שלו אם אחד מהם הוא OUT או משהו דומה?

הכניסה הנוספת נראית כחלק אינטגרלי מהמחשב הבסיסי, והיא יושבת ליד כל החיבורים האלה של המקלדת, העכבר, הusb וכו'.

בכרטיס מסך אין DVI אבל יש יציאת TVout (יש שם גם RCA וגם s-video)

ולשאלתך האחרונה, בtriniton אכן יש שתי כניסות (ליד כל אחת מסומן אותו סימן של חץ שנכנס לתוך מסך). לא ברור לי למה באמת אבל זה מה שיש שם.

תודה על העזרה!

פורסם

אני לא חושב שאפשר לחבר עם כרטיס on borad רק עם עוד כרטיס pci.

פורסם

ה GF2 GTS לא תומך בשני מסכים

צריך כרטיס שתומך בשני מסכים או להוסיף כרטיס PCI משני.

פורסם
  • מחבר

אבל מה עם יציאת הtv-out שהוזכרה כאן? אותה דווקא יש בGF2 GTS. אי אפשר לחבר לה כבל ובעזרת איזה מתאם מוידאו לVGA לחבר עוד מסך?

פורסם

כשמפעילים את ה TV OUT המסך נכבה, הכרטיס לא תומך בשני מסכים בשום קונפיגורציה.

אפשר עם TV TOOL להשאיר את שניהם פועלים (לשכפל את המסך, אי אפשר להרחיב את הדסקטופ) אבל אז שניהם פועלים באותה רזולוציה ותדר רענון שזה ממש לא נעים במסך הראשי.

פורסם

יש כרטיסי מסך של חברה בשם מטרוקס.

הם אומנם לא חזקים כמו הראדונים והגיפורסים למיניהם אבל נותנים אופציה של חיבור מחשב אחד לשני מסכים.אני מכיר את הכרטיסים האלה והם דיי מתאימים למה שאתה רוצה זה רק עניין של כמה הגדרות לפי בחירה.

1.מסך אחד גדול על שני מסכים

2.מסך אחד ומסך אותו דבר

אפשר גם לעבוד עם רזולוציות שונות על שני מסכים שונים וזה דיי נוח כי אפשר לעבוד עם מסף אחד ישן ואחד חדש.

יש רק בעיה אחת וזה עניין של מחיר.הדגמים שלהם נקראים G550 היום והם עולים בערך 700 שקל.

אם תמצא משומש מדגם G400 זה אחלה לדעתי וגם מאיץ ברמה של גיפורס 2.ולנושא שלך אישית....

אין אפשרות להפעיל את הכרטיס מסך בלוח עם הכרטיס שבסלוט AGP.אחד מבטל את השני בביוס וזה לא הולך ביחד....

מה שאתה תיארת פחות או יותר זה אותו מיקרה בדיוק.כרטיס PCI יעבוד לך די טוב יחד עם הכרטיס מסך הראשי וזה לא רע בכלל.מה שכן איפה תשיג היום כזה כרטיס....בחנויות יעשו עליך קופה בכרטיס שלא שווה 50 שקל אז אני מציע לך לא ללכת בכלל לחפש אלה לשאול חברים שלא רוצים מחשב ישן..תמיד יש כאלה ששומרים למזכרת. ;)

אני מציע לך אם אתה באמת רוצה את הנושא אז תחפש כרטיס מסך של מטרוקס ותהנה ממנו מאד.יש בו את כל האופציות שאתה מחפש והם מאד איכותיים בתמונה שהם נותנים.תבדוק מחירים אם אתה ממש רוצה את זה כי אלה כרטיסים דיי יקרים. :)

פורסם
  • מחבר

תודה avidan,

אם כן, נראה לי שאני אלך על להוסיף כרטיס pci כמו שאמרת. עכשיו לגבי זה יש לי שתי שאלות:

האם כל כרטיס PCI כזה יהיה טוב למטרת העניין?

2. האם בכל מחשב ישן יש כרטיס כזה בהכרח? פשוט יש לי אפשרות לקנות מחשב ישן (P2) ב50 שקל

(אגב, אני יכול לקנות חמישה כאלה, אז אם מישהו מעוניין גם רק תגידו), והשאלה היא איך אני יכול להיות בטוח ש- א. יש בו כרטיס כזה, ו- ב. שהוא טוב ומתאים וכולי

פורסם

כל הכרטיסים בימינו תומכים בשני מסכים (אם לא חסכו מהם את היציאות), לא צריך משהו מיוחד של מטרוקס בשביל זה - אבל לא GF2 כי הוא ישן.

ברוב מחשבי ה PII יש כ.מסך AGP ולא PCI.

פורסם
  • מחבר

אבל איך אפשר להבדיל בין AGP לPCI?

והאם כל כרטיס שהוא כרטיס מסך PCI יתפקד היטב? אני מניח שאם אני משיג אחד כזה כדאי לי לחבר אליו את המסך הפחות חשוב מבין השניים, לא?

פורסם

תלויי בכרטיס ה PCI, אבל יש חהניח שהוא יהיה הרבה פחות חזק ממה שיש לך ב AGP כרגע.

פורסם
  • מחבר

תודה אבירם

אני מבין מהתגובות האחרונות שפעם כרטיסי המסך היו כרטיסי PCI וכיום הם AGP, או שטועה אני?

עוד שאלה, אם אני משיג מחשב עם כרטיס AGP (האמת, חשבתי שכל כרטיסי המסך הם כאלה.. בור ועם הארץ)

האם אני יכול להוסיף אותו לכרטיס שלי? אמור להיות לי עוד slot מתאים?

תודה ויום טוב

פורסם

כן, פעם היו כרטיסי מסך בPCI וגם כיום יש רק שהם יקרים יותר מדגמים מקבילים שפועלים בAGP. שים לב שישנם כרטיסים שהם רק מאיצים גראפים ולכן לבד הם אינם מספיקים.

אין עוד סלוט AGP במחשב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים