עבור לתוכן

המלצה לאל פסק למערכת של כ 500W

Featured Replies

פורסם

שלום,

לקראת ההפסקות היזומות הצפויות נכנסתי ללחץ כשגיליתי שהאל פסק הותיק של ADVice שלי קרס.

אני מחפש אל פסק טוב אבל אם אפשר מחיר שפוי למערכת שלפי eXtreme Power Supply Calculator Lite צורכת כ 500W. (ספק Seasonic s12i 620w)

ראיתי את האלפסק הזה של KEBO

ואת זה של ROSTEC

ששניהם סביב ה 550 שח

ולעומת זאת את ה APC הזה שמומלץ מכל כיוון ועולה בהתאם- כמעט 900 ש"ח.

עד כמה כדאי להשקיע את ה 350 אקסטרא- למישהו יש ניסיון עם החברות האלה?

יש למישהו המלצה אחרת באזור ה 600 שח בבקשה?

כל עזרה תתקבל בברכה :xyxthumbs:

פורסם

קודם כל אם אין לך שימוש במחשב באותו זמן שבו צפויות הפסקות חשמל (כמה ימים בשעות מסוימות), פשוט תכבה ותוציא אותו מהחשמל - מה שבטוח יתן לך הגנה מעל לכל UPS

אם יש לך UPS קיים והוא "קרס" זה בדרך כלל אומר שהגיע הזמן להחליף סוללה. מחיר של סוללה הוא כ 150 שקל וה UPS אמור לעבוד כמו שהוא עבד מקודם. תפתח אותו (כשהוא מנותק מהחשמל ומכובה !) ותוודא שאין סימנים למשהוא שרוף במעגל, אם אין אז זה הסוללה

אני לא מכיר את ה UPSים האלה (הם אגב נראים דיי דומים אחד לשני)

מבחינת נתונים : 1200VA ו 720W "כיאלו" אמור להתאים למחשב שלך, אבל יש בעיה בהמשך : בנתונים של ה KEBO כתוב שיש לו סוללה אחת של 7AH. כדיי להחזיק את המחשב שלך ה UPS יצתרך זרם של 52A - הסוללה תישרף מהר מאוד בזרם כזה ותצתרך להחליף גם אותה תוך זמן דיי קצר

מה הדגם של ה UPS הקיים שיש לך ?

פורסם
  • מחבר

הדגם הוא Advice PRPC750.

אני חושב שקניתי אותו לפני שהוספתי חומרה למחשב והייתי רוצה לשדרג לכיוון מעלה מבחינת ההספק ולכן אני לא רק מחליף בטריה, העניין עם Advice הוא שבשום מקום לא מצאתי כמה Watt מספקים הדגמים שלהם ואני לא יודע אם אני יכול להשאר באותו הספק, לשדרג ל 850 או שאני חייב את ה 1050 שיקר בהרבה.

לצערי (ולשמחתי) אני עובד עם המחשב די הרבה וגם מריץ רינדורים (תמיד כשאני באזור המחשב) לכן חשוב לי שלפני הכיבוי האוטומאטי האל פסק יחזיק את ה 5-10 דקות, לא יותר אבל גם לא פחות, כדי שאוכל להפסיק את הפעולה האחרונה ולכבות אותו.

קראתי כאן שבספק שיש בו Active PFC החשוב הוא בקירוב VA=W ולי יש את ה Seasonic s12i עם Active PFC- אפשר לסמוך על הנתון הזה ולקחת אל פסק בהספק 650 או לחלופין פשוט להחליף סוללה ?

פורסם

תעשה חישוב כמה המערכת שלך צורכת, אוליי אפשר פשוט להחליף בטריה.

פורסם
  • מחבר

בערך 500W- (כתוב בפתיחת הנושא ;) )

פורסם

החישוב הוא כזה :

המחשב לוקח לפי האתר 500W - זה מה שהחומרה לוקחת מהספק בפנים

הספק הוא ביעילות 80% כלומר אם 500W הם 80%, אז 625W זה כל מה שהוא לוקח מה UPS

בספק Active PFC מתקיים W=VA כלומר הספק שלך לוקח (במקס') 625W ו 625VA

ב UPS מתקיימות ההגבלות האלה :

ה UPS עצמו כתוב כמה VA

ה W הוא 0.6 מה VA כלומר UPS של 750VA הוא 450W

וכל סוללה יכולה לתת 12V 40A (במקס') ולכן מגבילה את ה UPS ל 480W

ההגבלות שקובעות במקרה שלך זה W וכמות סוללות : אתה צריך UPS של לא פחות מ 625W (וקצת יותר אם יש לך מסך עליו), ולפחות 2 סוללות כי כל סוללה מחזיקה 480W

אכן ל 750 אין ממש סיכוי להחזיק מחשב כזה במאמץ מקס'

הצעות :

Advice SL1500 / APC SUA1500 - האפשרות האיכותית (והיקרה) ביותר שנותנת הגנה גבוהה ותחזיק מעמד לאורך זמן בלי לקרוס

Advice PRPC1550 - אפשרות זולה יותר שתחזיק את המחשב, אבל ה UPS פחות איכותי וייתכן שאורך החיים שלו יהיה קצר יותר. חוצמזה ל PRPC יש צורת גל פחות מתאימה לספקי Active PFC אבל ממה שרואים בפורום הם לא עושים בעיות בקטע הזה

באיזור 600 שקל אין לי מה להמליץ - גם לא ה 2 שהבאת מקודם בגלל הסוללה. ה SL1500 ו PRPC1550 עולים כ 1800 ו 1100 בהתאמה

אתה יכול לשים PRPC1000 במשהוא כמו 800 שקל והוא נותן רק 600W כלומר : יחזיק את המחשב רק אם הוא והמסך לא באמת עוברים 600W (מה שיכול להיות, ויכול להיות שלא). פחות מזה אין לי המלצות

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאלך על הספק שציינתי בהתחלה- Rostec 1200 שמספק 1200VA/720W

לא בלב שקט לגמרי אבל להשקיע 1100 שח אני לא יכול עכשיו

תודה על העזרה

פורסם

הוא לא הולך להחזיק מעמד בגלל שיש לו סוללה אחת. אם כבר, תחליף סוללה ב UPS הקיים (ותקווה שהתקלה היחידה שלו זה הסוללה) ותקנה UPS אחר כשתוכל

פורסם
  • מחבר

אתה חושב שה Advice 750VA יחזיק יותר מה 1200VA של Rostec?

פורסם

לא. אבל במקום לקנות ב 500 שקל UPS שיחזיק את המחשב רק כשהוא בעומס נמוך וישרוף סוללה אם הוא בעומס גבוה, תשים ב 150 שקל סוללה חדשה ל UPS הזה. הוא יחזיק את המחשב בעומס נמוך, וכשתוכל לקנות UPS חדש בהספק שצריך (ואני מציע שתיקח את אחד מאלה של 1100 שקל ומעלה), יהיה לך את זה בתור UPS משני ותקין, וגם תוכל למכור אותו

פורסם
  • מחבר

למשל ה Advice SL 1000?

פורסם

לפי החישובים אתה צריך יותר מזה (625W וזה לא כולל המסך, אם המסך 655W או משהוא כזה. ה UPSים של 1000 הם 600W)

אבל אם כבר לחפש את המינימום אז כן, יש סיכוי טוב שהוא יצליח להתמודד אם המחשב (למרות שלפי הנתונים הוא עדיין חלש מידי) כי יש לו איכות בניה גבוהה ו 2 סוללות, וייתכן שהמחשב לוקח קצת פחות ממה שחישבנו - מכל ה UPSים של 1000 הוא כנראה הטוב ביותר שיש (ולא ניכנס לדברים ממש מיוחדים ואיכותיים שעולים X2 ממנו)

מקסימום אם בדקת והוא לא מחזיק תחזיר אותו לחנות ותיקח את ה 1500

פורסם

מה המפרט של המחשב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים