עבור לתוכן

מחשב לא כבה ומסרב להכנס למצב שינה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, לא הייתי בטוח לאיזה פורום זה שייך מאחר ולא הצלחתי לאתר את מקור הבעיה... אז ככה:

המחשב פועל בסדר גמור ללא איטיות או כל בעיה אחרת, אך כאשר מנסים להכניס אותו למצב שינה או לכבות אותו,

זה נראה כאילו מתבצע תהליך כלשהו המסך כבה אך המחשב ממשיך לעבוד(הארדיסקים מאווררים וכ'ו..) כאשר מנסים להוציא אותו ממצב שינה כלום לא עוזר עד שלא מנתקים את החשמל מהספק.. הנה פעולות שביצעתי על מנת לבדוק את מקור התקלה:

*החלפתי ספק עם ספק אחר

*ניסיתי לשלול בעיית תוכנה הרצתי UBUNTU LIVE וניסיתי להכניס למצב שינה(אותה בעיה...)

*עידכנתי ביוס לגירסא אחרונה, ניסיתי גם לבצע לו איפוס(דרך התפריט וגם הוצאתי את הבטריה)

למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

תודה מראש!

מפרט המחשב:

GIGABYTE H55M-S2V

Intel® Core i3 CPU 540 @ 3.07GHz

Generic psu 450W

Patriot 4GB DDR3 SDRAM 666.7 MHz

500GB HDD

פורסם

השאלה:

למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

התשובה:

Generic psu 450W

אם איזה ספק אחר בדקת?

עוד רעיון, זה לבדוק את ההגדרות בBIOS. שם יש הגדרות שקובעות מה קורה כשלוחצים על לחצן power וכו', יש להיות שיש שם משהו שקשור.

פורסם
  • מחבר

השאלה:

התשובה:

אם איזה ספק אחר בדקת?

עוד רעיון, זה לבדוק את ההגדרות בBIOS. שם יש הגדרות שקובעות מה קורה כשלוחצים על לחצן power וכו', יש להיות שיש שם משהו שקשור.

נו באמת, ספק ג'נרי זה לא הדבר הכי טוב אין ספק, אבל זה לא מה שגורם לבעיה, בטח לא כשנשללה האפשרות שהוא תקול(אם ע"י PSU TESETER ואם ע"י ספק אחר...)

הגדרות של הביוס נבדקו ואופסו לברירת מחדל כמו כן בוצע עידכון כמו שאמרתי

פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת למישהו יש מושג? ???

פורסם

יש לך אפשרות להכניס את המחשב למצב שינה ללא שום התקני USB מחוברים? לדוגמא עם מקלדת PS/2?

פורסם
  • מחבר

יש לך אפשרות להכניס את המחשב למצב שינה ללא שום התקני USB מחוברים? לדוגמא עם מקלדת PS/2?

ניסיתי כרגע, וזה לא עזר =\ אותה בעיה...

יוצא לי לתקן הרבה מחשבים, אף פעם לא נתקלתי בתקלה כזאת, מה יכול לגרום לזה?

זה נורא מציק שאי אפשר לכבות את המחשב, מילא לוותר על מצב שינה...

פורסם
  • מחבר

בטל הפעלה אוטומטית בכשל.

יכול להיות ורצוי שיופיע "מסך המוות הכחול".

אבל המחשב לא מרסט את עצמו, לא רואים כלום בתצוגה של המסך, אבל המחשב כאילו ממשיך לעבוד...

כמו כן שכחתי לציין שזה WIN7 ולא XP

פורסם

אי כיבוי המחשב בצורה נורמאלית או שלא ניתן ל"הרדים" את המחשב "המחשב כאילו ממשיך לעבוד" - זו תקלה.

בד"כ תקלות מאופיינות בקוד שגיאה וניתן לראותם ביומן האירועים של המערכת - לפעמים גם ב- BSOD.

מה זה משנה אם זה 7 ולא XP ->

לא מבין למה החשש ולנסות.

פורסם
  • מחבר

אי כיבוי המחשב בצורה נורמאלית או שלא ניתן ל"הרדים" את המחשב "המחשב כאילו ממשיך לעבוד" - זו תקלה.

בד"כ תקלות מאופיינות בקוד שגיאה וניתן לראותם ביומן האירועים של המערכת - לפעמים גם ב- BSOD.

מה זה משנה אם זה 7 ולא XP ->

לא מבין למה החשש ולנסות.

אין שום חשש, פשוט אני לא רואה איך זה קשור

בכל מקרה ביצעתי את כל השלבים שאמרת, וזה ממשיך לקרות, כמו כן בדקתי אחרכך את הDUMP FILE ולא נרשם בו כלום על האירוע...

פורסם
  • מחבר
:bash: ???
פורסם
  • מחבר

ניסיון אחרון =\

פורסם

מצתרף לשאלה..

יש לי את אותה בעיה בדיוק,

רק שאצלי יש מחשב נייד Dell Inspiron N5110

הבעיה התחילה לפני פחות מחודש אני חושב, סתם ככה פתאום מבלי אירוע

חריג שקרה, המחשב פשוט לא נכבה, המסך נכבה, ונראה שהוא מבצע את תהליך הכיבוי

אבל בפועל משהו עדיין נשאר עובד וניתן לכבות אותו רק בעזרת לחיצה רצופה ל 5 שניות על כפתור הכיבוי.

כמו כן הוא גם לא נכנס למצב שינה.

ניסיתי להפעיל Mini XP מתוך הדיסק Hiren's Boot CD ואז לבצע כיבוי והתופע עדיין הייתה קיימת,

כך שזה שולל את העניין של ה Windows, ניסיתי גם להוציא את הסוללה של המחשב ואז להפעיל ולכבות אותו ללא הסוללה,

ושוב.. ללא הועיל.

בנוסף לזה ניסיתי גם כאשר אין כלום שמחובר לחיבורי ה USB ושוב... ללא הועיל.

מישהו אולי יודע מה אפשר לעשות עם זה?

פורסם

מההניסיון שלי תמיד מדובר על שירות או תהליך תקוע.

נסו לבדוק שניכם במנהל המשימות אם אתם רואים שירות או תהליך שאתם לא מזהים או שלא אמור לפעול ובכל זאת פועל..

פורסם

מההניסיון שלי תמיד מדובר על שירות או תהליך תקוע.

נסו לבדוק שניכם במנהל המשימות אם אתם רואים שירות או תהליך שאתם לא מזהים או שלא אמור לפעול ובכל זאת פועל..

כמו שרשמתי:

ניסיתי להפעיל Mini XP מתוך הדיסק Hiren's Boot CD ואז לבצע כיבוי והתופע עדיין הייתה קיימת,

כך שזה שולל את העניין של ה Windows.

מה שזה אומר זה שתכלס ניסיתי להפעיל Windows מתוך Live CD שלא קשור למערכת הפעלה שמותקנת על המחשב והתקלה עדיין מופיעה,

ככה שזה שולל את האפשרות של תהליך תקוע...

עוד רעיון? משהו? :s05:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים