עבור לתוכן

איך לנתק קונקטור מלוח אם?

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מעוניין לפרק כמה קונקטורים מלוח האם

ביניהם החיבור למאוורר של המארז (3 PIN) והחיבור של הספק (4 PIN).

איך לעשות את זה?

איך אפשר להמיס כמה הלחמות בו זמנית? עם שואב בדיל לא הצלחתי כל כך...

תודה

פורסם

כמה אפשרויות:

1. עם שואב בדיל סרט, ועם מלחם בטמפרטורה גבוהה, 410 מעלות. לפעמים כדאי להוסיף בדיל לפני, ואז לשאוב הכל. אם החיבורים קרובים, אפשר ליצור בועת בדיל גדולה ומומסת, ולשלוף את החיבור בלי שואב בכלל.

2. אוויר חם להלחמות SMT, אבל זה נמצא רק בתחנות הלחמה, ויקר יחסית.

3. אם לא אכפת לך מה יקרה ללוח או לרכיבים אח"כ... לחמם את כל האיזור עם בלוואר, ואז לשלוף את הקונקטור. את הPCB זה הורס בוודאות.

פורסם

הסרתי כמה מחברים מלוחות עם שואב בדיל בווקום (זה שנראה כמו מזרק), הוספתי קצת בדיל לכל הלחמה ואז שאבתי אותו. לאחר השאיבה כמעט שלא נשאר זכר להלחמה אבל היה צורך לנענע את הפין המולחם עם פלייר בשביל להפריד אותו מהדפנה של החור.

פורסם

אני פירקתי כאלה בדרך אחרת

תלחים פין 1 ותשלוף אותו אם פלאייר דק, הוא יצא לבד בלי כל הקונקטור. כך תפרק את כל הקונקטור

בקונקטורים של מאוורר ניתן לפעמים להוציא את הפלסטיק קודם (לנדנד אותו החוצה שיחליק מהפינים) ואז כשאין אותו להלחים החוצה כל פין

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה רק להוציא

אני רוצה להשתמש בקונקטור במקום אחר...

זה נשמע כמו משהו שיהרוס את הקונקטור

ובדרך אגב, הקונקטור של הספק (הלבן עם הארבע פינים) שאני רוצה להחליף זה בגלל שבלוח אם אחד ראיתי שהקונקטור שרוף, כנראה הספק כוח יצא מאיזון או משהו והרג אותו.

מדובר במחשב שמצאתי, מה הסיכויים להצלה בכזה מקרה? על פניו הלוח נראה שלם פיזית וללא סימנים שיעידו על נזק, אם אחליף קונקטור ואוכל לחבר אותו, יהיה משהו?

פורסם

ככל הנראה יקרה איזה נזק כלשהו למחבר אם תוציא אותו (ולא משנה באיזה דרך). הפלסטיק ימס/ישנה צורה. לפעמים גם הפלסטיק מודבק מלמטה..

אם אתה רוצה להשתמש שוב. תקנה כמה כאלה זה לא אמור להיות יקר.

היה לי מקרה דומה. לא היה מחבר להחליף. פשוט הלחמתי את החוטים ישירות ללוח והוא חזר לעבוד כאילו לא קרה כלום.

פורסם

מהפרוייקט מודינג שלי, יש לי ניסיון עם פירוק הקונקטורים השחורים

של הלדים/כפתורים וכו', לא יודע אם יעזור גם בקונקטור של ספק

אבל כעיקרון, בעזרת מברג שטוח אתה מרים לאט לאט את הפלסטיק ומוציא אותו

ככה שבלוח נשארים רק הפינים עומדים ערומים חח

ואז בעזרת מלחם, מהגב של הלוח, אתה ממיס את הנקודה ודוחף אותו פנימה, שיפול מהצד השני

אתה יכול לדחוף עם המלחם עצמו או עם מברג שטוח ביד השניה

אחרי שהוצאת את כל הפינים מהלוח, אתה מכניס פין אחד או שתיים לקונקטור הפלסטיק

(תכניס מהקצה הלא מולחם של הפין, כי בקצה המולחם יש שאריות של בדיל וזה יתקע לך)

ואז תמקם את הקונקטור במיקום החדש שאתה רוצה, תלחים, ואז תוסיף את כל שאר הפינים לקונקטור ותלחים אותם

במקרה שאתה לא מצליח להוציא את הקונקטור עם המברג השטוח, תנסה אולי לחמם עם מלחם את הפינים מאחורה,

שימיסו טיפה את הפלסטיק ואז יצא יותר בקלות אני מאמין

פורסם

זה עובד אבל יש סיכון - אתה יכול לדפוק אם המברג קווים בלוח שעוברים מתחת לזה - בלי לשים לב אפילו

פורסם

זה נכון... אני אישית פירקתי מלוח זרוק שלא היה אכפת לי ממנו...

פורסם
  • מחבר

כעיקרון יש לי לוח תורם שממנו אני מוציא קבלים ורציתי להוציא ממנו את הקונקטורים האלו

לגבי הלוח השני, הנתרם, אני צריך להוציא גם ממנו את הקונקטור הדפוק

פורסם

לחבר שלום,

בנוסף לנכתב באשכול אני הוסיף את 2 הסנט שלי.

הסיבה העיקרית שבגינה קשה לשלוף רכיבים מלוח האם היא בגלל שהקדחים מצופים בבדיל ובזמן ההלחמה בדיל זורם גם לתוך המירווח שבין הקדח לרגלים של הרכיב לכן דבר זה מקשה מאוד על הוצאת הרכיב.

בפעם הבאה נסה את אחת מהשיטות הבאות:

1. מרח שיכבה נדיבה של משחת הלחמה בנקודות ההלחמה של הרכיב ולאחר מכן בעזרת שואב בדיל מסוג סרט נסה להסיר כמה שיותר בדיל.

2. קנה באיביי חומר שנקרא CHIP QUIK. תערובת של בדיל עם חומר בעל נקודת היתוך מאוד נמוכה וזמן התמצקות ארוך מאפשר להמיס מספר נקודות הלחמה בו בזמנית ולהשאירם במצב נוזלי למשך כ-15-30 שניות ככה שבזמן הזה את יכול לחלוץ בשליפה את הרכיב.

החומר מתאים לרכיבי SMD וגם רכיבי T.H.

פורסם
  • מחבר

מידע מעניין אין כאלו בארץ?

ראיתי באיביי שיש שני סוגים יש משחה שקצת יקרה, ויש מוטות כאלו.

זה נראה קצת יקר.

פורסם

נכון להיום אין אפשרות לרכוש את החומר בארץ.

אכן המחיר יקר אבל שווה כול שקל כאשר יש צורך לשלוף רכיב מבלי לפגוע במוליכים של המעגל המודפס. בכדי להמיס את ההלחמות אתה תצטרך ממש טיפה של החומר בכדי שהתערבב עם ההלחמות במעגל.

אני רכשתי רק 'מוט' מהמוכר בקישור המצורף.

http://www.ebay.co.uk/itm/Chip-Quik-Low-melt-58C-150F-desoldering-alloy-solder-/320934157830?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item4ab92a9e06

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים