עבור לתוכן

פרוייקט שאני רוצה לעשות

Featured Replies

פורסם

היי אני רוצה להכין רובוט/רכב שינוע אוטומטי, שיהיה חיישנים שיזהו מכשולים ותהום (כשהרובוט/מכונית יזהה מכשול/תהום הוא יעצור, יסתובב 90 או 45 מעלות וימשיך לסוע ישר), חיישן שיזהה שיש חושך ויפעיל 2 לדים (שישמשו כ"פנסים").

יש לי כמה שאלות:

1. באיזה מנועים להשתמש?

2. איזה חיישן אולטראסוני כדאי לי להשתמש (איזה יתאים יותר לפרוייקט שלי) ?

3. איזה חיישן IR כדאי להשתמש (שיתאים לזיהוי תהום)?

4. חשבתי להשתמש בפלטפורמה הזאת: http://www.dfrobot.com/index.php?route=product/product&path=37&product_id=65 אבל מה יהיה יותר זול לקנות חלקים ולהכין לבד או פשוט לקנות את הפלטפורמה המוכנה הזאת? (המשטח שבולט החוצהה יתאים לחיישן IR שאני רוצה לשים כדי לזהות תהום).

5. איזה מנוע להשתמש בשביל שהחיישן אולטראסוני יזוז כמו פה?

6. האם רשימת הרכיבים שעשיתי היא טובה? (צריך להוסיף משהו/להוריד משהו/לתקן משהו ברשימה?)

הינה הרשימה:

1. ערכת פיתוח (מיקרו בקר AT89C5131).

2. חיישן אולטרא סוני (לזהות מכשולים בדרך).

3. חיישן IR (לזהות תהום, חשבתי להצמיד אותו לרצפה/משטח שהרובוט ינוע עליו וברגע שהמרחק יגדל אז הרובוט יעצור ויסתובב).

4. חיישן LDR (כשיהיה חושך 2 הלדים ידלקו).

5. 2 מנועים (אין לי מושג איזה).

6. מנוע לחיישן אולטרא סוני (גם אין לי מושג איזה).

7. ממיר A/D (חשבתי על 0809 כי כבר עבדתי איתו).

8. דוחף זרם 74244 (כדי להגביר את הזרם מהמיקרו).

9. דוחף זרם L293 (כדי להגביר את הזרם מה74244 אל המנועים).

10. LMLM324 (לחיישן LDR, צריך אותו גם בשביל החיישן IR?).

11. 2 נורות LED (שישמשו כ"פנסים").

12. נגדים: 10K לLDR ו2 של 1K לLM324 (בשביל להגביר את המתח של הLDR), 2 של 330 לLED (החיישן IR גם צריך נגדים או קבלים?).

• תגובות 38
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. במנועים אני הכי פחות מבין, אבל אם אתה רוצה להציב את החיישן האולטרה סוני על מנוע אתה צריך מנוע סרוו.

2. אין יותר מידי מבחר בחישנים אולטרה סונים שאני יודע, תראה מה זמין לך, ותקנה בהתאם.

לפני איזה 4 שנים חבר שלי היה צריך חיישן אולטרה סוני בשביל הפרוייקט שלו וזה עלה לו כ250 ש"ח (מאחת החנויות בהר ציון), עכשיו אתה יכול להשיג חיישן זהה במספר דולרים באיביי, אני בטוח שהר ציון ינסו לעשוק אותך עם החיישן.

3. בתור חיישן IR, אתה יכול להשתמש בלד IR וטרנזיסטור IR ולכוון אותם לאותו כיוון. הרעיון הכללי מוסבר פה די טוב.

4. אם אתה חושב שאתה יכול לבנות פלטפורמה לבד לך על זה, הפלטפורמה הזאת נראת יקרה, אני יודע שבאיבי יש פלטפורמות פשוטות במחיר זול יותר (כ 20 דולר) והן בדרך כלל באות עם מנועים וגיר.

5. סרוו

6. כואב לי לראות אותך עובד עם המיקרו בקר הזה, למה בחרת דווקא אותו ? האם זה פרוייקט לבית ספר/מכללה שאתה מחוייב להשתמש ב8051 הזה ?

יש מיקרו בקרים יותר זולים שיש להם ממיר A/D מובנה, משווים, יכולת דחיפה כך שתוכל לחסוך את ה244, יותר כוח עיבוד במחיר זהה.

כמו כן, למה אתה צריך ממיר A/D ברובוט הזה ?

לגבי שאר הרכיבים, לא ראיתי שום דבר לגבי קבלים, אתה צריך קבלים. חוץ מזה הייתי ממליץ לך לבנות שרטוט קודם, בזמן בניית השרטוט פתאום תשים לב לכל מיני רכיבים שאתה צריך בנוסף.

פורסם
  • מחבר

1. במנועים אני הכי פחות מבין, אבל אם אתה רוצה להציב את החיישן האולטרה סוני על מנוע אתה צריך מנוע סרוו.

2. אין יותר מידי מבחר בחישנים אולטרה סונים שאני יודע, תראה מה זמין לך, ותקנה בהתאם.

לפני איזה 4 שנים חבר שלי היה צריך חיישן אולטרה סוני בשביל הפרוייקט שלו וזה עלה לו כ250 ש"ח (מאחת החנויות בהר ציון), עכשיו אתה יכול להשיג חיישן זהה במספר דולרים באיביי, אני בטוח שהר ציון ינסו לעשוק אותך עם החיישן.

3. בתור חיישן IR, אתה יכול להשתמש בלד IR וטרנזיסטור IR ולכוון אותם לאותו כיוון. הרעיון הכללי מוסבר פה די טוב.

4. אם אתה חושב שאתה יכול לבנות פלטפורמה לבד לך על זה, הפלטפורמה הזאת נראת יקרה, אני יודע שבאיבי יש פלטפורמות פשוטות במחיר זול יותר (כ 20 דולר) והן בדרך כלל באות עם מנועים וגיר.

5. סרוו

6. כואב לי לראות אותך עובד עם המיקרו בקר הזה, למה בחרת דווקא אותו ? האם זה פרוייקט לבית ספר/מכללה שאתה מחוייב להשתמש ב8051 הזה ?

יש מיקרו בקרים יותר זולים שיש להם ממיר A/D מובנה, משווים, יכולת דחיפה כך שתוכל לחסוך את ה244, יותר כוח עיבוד במחיר זהה.

כמו כן, למה אתה צריך ממיר A/D ברובוט הזה ?

לגבי שאר הרכיבים, לא ראיתי שום דבר לגבי קבלים, אתה צריך קבלים. חוץ מזה הייתי ממליץ לך לבנות שרטוט קודם, בזמן בניית השרטוט פתאום תשים לב לכל מיני רכיבים שאתה צריך בנוסף.

דבר ראשון תודה רבה שענית לי (פרסמתי בכמה פורומים ולא עזרו לי) D:

בקשר ל-2: כתבתי 2 סוגי חיישנים, אחד עולה 54 שקל והשני 136 (או מחול ב118 ככה שכבר עדייף לי לקנות בארץ), איזה מהם עדייף יותר להשתמש בפרוייקט? (מבחינה כספית וגם מבחינה מה יותר מתאים).

בקשר ל-3: חשבתי לעשות כמו פה: (זה יהיה טוב?)

בקשר ל-6: אני יודע שיש יותר טובים אבל חשבתי אולי לקחת את הפרוייקט הזה כפרוייקט גמר לכיתה י"ג (אני מתחיל אחרי החופש את י"ג)

לאיזו רמה הפרוייקט הזה מתאים?, יאשרו לי אותו לכיתה י"ג?

בקשר לA/D אני צריך אותו בשביל להעביר את המידע מהחיישן LDR אל המעבד (זה מה שעשיתי בפרוייקט גמר שלי השנה), הוא מיותר? (הבנתי גם שצריך אותו בשביל החיישן IR)

בקשר לקבלים, דיי הייתי בטוח שאני צריך אבל אני ממש גרוע בכל מה שנודע לקבלים, אני לא יודע איזה צריך :-[

כל שאר הרכיבים בסדר? לא טעיתי? (זאת פעם ראשונה שאני עושה פרוייקט בלי מנחה).

אהה כמעת שכחתי, הLED שאני מתכנן לשים אני רוצה שיהיו באמצע הפרוייקט (כאילו פנסים ברגע שנהיה חושך) זה יפריע לחיישן IR?

פורסם

את המחיר הזה אי אפשר לנצח.

אני לא מכיר את הרמה של הפרויקטים של כיתה י'ג, אבל מקסימום אפשר להוסיף שליטה מרחוק וכל מיני פיצ'רים כאלה אם אין מספיק נפח.

בשביל הLDR, אפשר לבנות את המעגל בכלל בלי קשר למעבד. תעשה מחלק מתח כאשר נגד אחד הוא הLDR, המתח יהיה פרופורציונלי לכמות האור, תזין את זה למשווה, תכייל את נקודת ההשוואה עם פוטנציומטר קטן ותפעיל מהמשווה את הלדים.

והנה חסכת כאב ראש על A/D וכמה שקלים.

הפנס לא אמור להפריע לIR, אבל גם אם כן מקסימום תלביש על רכיבי הIR צינורית או משהו שימנע מכמה שיותר אור חיצוני להכנס.

בפרוייקט הזה יהיה מעורב הרבה ניסוי וטעיה.

לגבי הקבלים, תשים אותם במקביל למקור המתח.

מכיוון שיש לך מנועים שצורכים זרם משמעותי כדאי לשים קבל גדול במקביל למקור המתח. כמה שיותר גדול יותר טוב.

עוד כלל ברזל, שים קבל של 0.1uF (קרמי קטן) בין המקור המתח והאדמה של כל ג'וק שיש לך במעגל, כמה שיותר קרוב לג'וק.

תנסה לעשות שרטוט ו/או רשימה של כל הממשקים שיש לך בפרוייקט.

לדוגמא:

מיקרו -> חיישן אולטרה סוני.

מיקרו -> טרנזיסטור IR לבדיקת המרחק מהרצפה.

מיקרו-> דוחף מנוע -> מנוע.

אחר כך תהפוך את זה לשרטוט וככה לא תשכח רכיבים ולא תקנה רכיבים מיותרים.

פורסם
  • מחבר

את המחיר הזה אי אפשר לנצח.

אני לא מכיר את הרמה של הפרויקטים של כיתה י'ג, אבל מקסימום אפשר להוסיף שליטה מרחוק וכל מיני פיצ'רים כאלה אם אין מספיק נפח.

בשביל הLDR, אפשר לבנות את המעגל בכלל בלי קשר למעבד. תעשה מחלק מתח כאשר נגד אחד הוא הLDR, המתח יהיה פרופורציונלי לכמות האור, תזין את זה למשווה, תכייל את נקודת ההשוואה עם פוטנציומטר קטן ותפעיל מהמשווה את הלדים.

והנה חסכת כאב ראש על A/D וכמה שקלים.

הפנס לא אמור להפריע לIR, אבל גם אם כן מקסימום תלביש על רכיבי הIR צינורית או משהו שימנע מכמה שיותר אור חיצוני להכנס.

בפרוייקט הזה יהיה מעורב הרבה ניסוי וטעיה.

לגבי הקבלים, תשים אותם במקביל למקור המתח.

מכיוון שיש לך מנועים שצורכים זרם משמעותי כדאי לשים קבל גדול במקביל למקור המתח. כמה שיותר גדול יותר טוב.

עוד כלל ברזל, שים קבל של 0.1uF (קרמי קטן) בין המקור המתח והאדמה של כל ג'וק שיש לך במעגל, כמה שיותר קרוב לג'וק.

תנסה לעשות שרטוט ו/או רשימה של כל הממשקים שיש לך בפרוייקט.

לדוגמא:

מיקרו -> חיישן אולטרה סוני.

מיקרו -> טרנזיסטור IR לבדיקת המרחק מהרצפה.

מיקרו-> דוחף מנוע -> מנוע.

אחר כך תהפוך את זה לשרטוט וככה לא תשכח רכיבים ולא תקנה רכיבים מיותרים.

אוקיי, תודה רבה!!!!

יש לך במקרה סקייפ (אם אני יצתרך עוד עזרה)?

ויש סיכוי שהמחיר כל כך זול בגלל שהרכיב משומש/או תקין או משהו דומה?

פורסם

יכול להיות שהרכיב מזוייף\משומש וכו', אבל כל עוד הוא עובד למי באמת אכפת ?

הם טוענים שהוא חדש, אי אפשר באמת לדעת. בכל מקרה אם קונים ממוכר שהוא בסדר אין מה לדאוג יותר מידי. מקסימום הוא לא יעבוד והמוכר ישלח לך אחד נוסף.

יצא לי שהזמנתי כבל ב1$ וקיבלתי אותו דפוק, אמרתי למוכר והוא שלח לי אחד חדש. כמובן שהייתי צריך לחכות אבל בגלל זה המחיר נמוך.

אם תצטרך עזרה תשאל בפורום, כך גם אנשים אחרים יוכלו לעזור/ללמוד.

פורסם
  • מחבר

הם טוענים שהוא חדש, אי אפשר באמת לדעת. בכל מקרה אם קונים ממוכר שהוא בסדר אין מה לדאוג יותר מידי. מקסימום הוא לא יעבוד והמוכר ישלח לך אחד נוסף.

יצא לי שהזמנתי כבל ב1$ וקיבלתי אותו דפוק, אמרתי למוכר והוא שלח לי אחד חדש. כמובן שהייתי צריך לחכות אבל בגלל זה המחיר נמוך.

אוקיי, תודה על העזרה :)

פורסם
  • מחבר

עשיתי סכמת מלבנים (ורכיבים): http://www .siz. co .il/view/xvyzqmiwglnw.jpg.htm (להוריד את הרווחים)

לא טעיתי נכון?

ובקשר לקבלים אמרת לקחת כמה שיותר גדול אז זה טוב? http://www.dgelect.co.il/products/138438

פורסם

למה?

פורסם

הקבל הזה יתאים, אבל שוב קצת יקר (התרגלתי למחירים שלeBay )

בסכימת המלבנים ציירת 3 אפשרויות ?

תבחר אפשרות אחת ותתחיל להפוך אותה לשרטוט.

במעבר קצר בדפי הנתונים של בקר שרשמת, אני רואה שפורט 0 יודע לדחוף הכי הרבה מבן הפורטים שזה 3mA.

לכן אם תרצה תוכל לחבר אליו את הסרוו ישירות ללא מעגל דחיפה, כמו כן תוכל לחבר לפורט זה גם את ה293 (ל293 יש כניסות TTL) ללא צורך בחוצץ (74244).

בנוגע ללדים (פנסים) אתה רוצה לשים 2 לדים פשוטים לבנים בתור פנסים ? לצערי אפילו אותם המיקרו לא יוכל לדחוף ישירות. לעומת זאת המשווה כן יכול לדחוף אותם ישירות. (כך תוכל לחסוך את ה74244 כניראה)

מצאתי גם קצת חומר מעניין על סרווים, כולל ממשק לבקר 8051.

למה?

הנה כמה הסברים:

http://en.wikipedia.org/wiki/Decoupling_capacitor

http://www.seattlerobotics.org/encoder/jun97/basics.html

פורסם
  • מחבר

הקבל הזה יתאים, אבל שוב קצת יקר (התרגלתי למחירים שלeBay )

בסכימת המלבנים ציירת 3 אפשרויות ?

תבחר אפשרות אחת ותתחיל להפוך אותה לשרטוט.

במעבר קצר בדפי הנתונים של בקר שרשמת, אני רואה שפורט 0 יודע לדחוף הכי הרבה מבן הפורטים שזה 3mA.

לכן אם תרצה תוכל לחבר אליו את הסרוו ישירות ללא מעגל דחיפה, כמו כן תוכל לחבר לפורט זה גם את ה293 (ל293 יש כניסות TTL) ללא צורך בחוצץ (74244).

בנוגע ללדים (פנסים) אתה רוצה לשים 2 לדים פשוטים לבנים בתור פנסים ? לצערי אפילו אותם המיקרו לא יוכל לדחוף ישירות. לעומת זאת המשווה כן יכול לדחוף אותם ישירות. (כך תוכל לחסוך את ה74244 כניראה)

מצאתי גם קצת חומר מעניין על סרווים, כולל ממשק לבקר 8051.

הנה כמה הסברים:

http://en.wikipedia.org/wiki/Decoupling_capacitor

http://www.seattlerobotics.org/encoder/jun97/basics.html

תודה (:

ציירתי 2 אפשרויות בסכמת מלבנים וציירתי גם סכמת רכיבים (פשוט במקום התפקיד כתבתי את הרכיב עצמו)

יש לי כמה שאלות:

1. אתה מכיר תוכנה טוב הליצירת שרטוטים? (בבית ספר הייתי משתמש בORCAD אבל לצערי הוא לא עובד על WIN7).

2. אתה ממליץ לעבוד עם כרטיס פיתוח אחר? (אבל זה אומר שאני לא יוכל להשתמש בו לי"ג לדעתי, למרות שלא בטוח שבכלל יאשרו לי את הפרוייקט הזה).

3. אני יכול להשתמש בפורט אחד לכמה דברים שונים? (לדוגמא הזזת המנוע סרבו בשביל להזיז את החיישן אוטרה סוני והזזת המנועים בשביל להזיז את הפרוייקט עצמו).

4. מאוד רציתי להוסיף שליטה מרחוק בעזרת שלט (בנוסף לזה שהוא יהיה במצב אוטומטי) אבל זה חומר שממש חדש לי ואני לא מבין בו, כדאי לי להוסיף? (אני יכול להוסיף את זה מקסימום אחרי שאני יסיים לבנות את הפרוייקט?) זה מסובך?

5. לפי מה שאני מבין ממך אני לא צריך את ה74244, אני יכול לחבר את ה293 אל הפורט 0 ואליו את המנועים וככה לחסוך את ה74244? (לזה התכוונת?)

פורסם

1. אני משתמש בEagle היא קצת קשה בהתחלה כי הממשק די נוראי עד שמתרגלים, בגרסא החינמית אתה מוגבל לדף אחד (שיכול להיות בגודל כמעט אין סופי).

2. אם אתה יכול להשתמש בפרוייקט או בחלק ממנו לפרוייקט של כיתה י'ג אז לך על זה, תהרוג 2 ציפורים במכה. תשמש בבקר שהם מחייבים. שים לב שהבקר שרשמת צריך להיות מוזן ממתח של עד 3.6v.

3. אפשר להשתמש בפורט אחד לכמה דברים, אתה יכול לגשת לכל ביט/פין מתוך ה8 של הפורט בנפרד.

4. שליטה מרחוק זה לא דבר קשה מאוד, בדרך כלל מסתמכים על משדר ומקלט מוכנים. אבל לדעתי זה דבר שאפשר להשאיר לסוף. קח בחשבון אולי תצטרך עוד קצת מקום בלוח.

5. נכון, גם את הסרוו, כל עוד יספיק לך מקום בפורט. לא בדקתי אבל אני מניח שהוא 8 ביט/פינים.

פורסם
  • מחבר

1. אני משתמש בEagle היא קצת קשה בהתחלה כי הממשק די נוראי עד שמתרגלים, בגרסא החינמית אתה מוגבל לדף אחד (שיכול להיות בגודל כמעט אין סופי).

2. אם אתה יכול להשתמש בפרוייקט או בחלק ממנו לפרוייקט של כיתה י'ג אז לך על זה, תהרוג 2 ציפורים במכה. תשמש בבקר שהם מחייבים. שים לב שהבקר שרשמת צריך להיות מוזן ממתח של עד 3.6v.

3. אפשר להשתמש בפורט אחד לכמה דברים, אתה יכול לגשת לכל ביט/פין מתוך ה8 של הפורט בנפרד.

4. שליטה מרחוק זה לא דבר קשה מאוד, בדרך כלל מסתמכים על משדר ומקלט מוכנים. אבל לדעתי זה דבר שאפשר להשאיר לסוף. קח בחשבון אולי תצטרך עוד קצת מקום בלוח.

5. נכון, גם את הסרוו, כל עוד יספיק לך מקום בפורט. לא בדקתי אבל אני מניח שהוא 8 ביט/פינים.

ניסיתי לעבוד איתה אתמול (חטפתי עצבים ויצאתי) היא ממש לא ברורה :(

אתה מכיר במקרה אחת אחרת? (אם לא אז לצערי אני יצתרך להתרגל אליה)

וכן P0 הוא 8 סיביות (:

חשבתי להשתמש בזה כשלט (ולהוסיף לו את המשדר) http://www.dealextreme.com/p/shd-jk-arduino-joystick-shield-v2-0-module-white-140957

כדאי לקנות את זה או שיותר זול לבנות אחד כזה (בתנאי שזה לא מסובך)?

פורסם

יש גם את KiCad, לא יודע אם היא יותר טובה אחרי שהתרגלתי לEagle לא אהבתי את KiCad.

בכל מקרה אני מאמין לשניהם יש הרבה סרטוני הסברה באינטרנט (יוטיוב).

יש גם את מולטיסים 10/11 (אולי כבר 12), היא אומנם לא חינמית אבל ניתן לעשות בה סימולציה גם כן, יכול להיות שיהיו חסרים בה רכיבים שתצתרך ותצתרך ליצור אותם לבד. אבל זה נכון לגבי כל תוכנה כמעט. לEagle יש הרבה סיפריות רכיבים באינטרנט כיוון שהיא נורא פופולרית.

הלינק ששמת זה שילד לארדאוינו, זה בעצם לוח שאמור להתלבש על לוח אחר. אם תשים לב כל מה שיש על הלוח הזה זה לחצנים וג'ויסטיק, תוכל לקנות את הרכיבים האלה בנפרד.

ד"א בשביל להתממשק לג'ויסטיק הזה תצטרך A/D, ובקר, כך שבסופו של דבר בפרוייקט תצטרך 2 בקרים.

אם תלך על כפתורים רגילים תוכל להתחמק מעוד בקר וA/D, לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

יש גם את KiCad, לא יודע אם היא יותר טובה אחרי שהתרגלתי לEagle לא אהבתי את KiCad.

בכל מקרה אני מאמין לשניהם יש הרבה סרטוני הסברה באינטרנט (יוטיוב).

יש גם את מולטיסים 10/11 (אולי כבר 12), היא אומנם לא חינמית אבל ניתן לעשות בה סימולציה גם כן, יכול להיות שיהיו חסרים בה רכיבים שתצתרך ותצתרך ליצור אותם לבד. אבל זה נכון לגבי כל תוכנה כמעט. לEagle יש הרבה סיפריות רכיבים באינטרנט כיוון שהיא נורא פופולרית.

הלינק ששמת זה שילד לארדאוינו, זה בעצם לוח שאמור להתלבש על לוח אחר. אם תשים לב כל מה שיש על הלוח הזה זה לחצנים וג'ויסטיק, תוכל לקנות את הרכיבים האלה בנפרד.

ד"א בשביל להתממשק לג'ויסטיק הזה תצטרך A/D, ובקר, כך שבסופו של דבר בפרוייקט תצטרך 2 בקרים.

אם תלך על כפתורים רגילים תוכל להתחמק מעוד בקר וA/D, לשיקולך.

מייק מה אתה אומר על החיישן הזה? http://www.ebay.com/itm/Ultra-Sonic-range-measurement-module-SRF05-better-then-HC-SR04-/280917824097?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item416801d261

רק פחות מדולר הפרש והבנתי שהוא יותר טוב (והרבה יותר קל למצוא עליו מידע)

ויש לי שאלה בקשר לחיישן IR, כשאני יכוון את הלד IR על הרצפה ושהטרנזיסטור יקלוט אז אז אני פשוט מגדיר בתוכנית שאני יכתוב את המרחק שאני רוצה שהוא יזהה תהום? (סליחה אם לא ברור כל כך מה אני מנסה להגיד פה חחחחחח)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים