עבור לתוכן

עזרה לאחר קניית ראוטר חדש

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

רכשנו TP LINK דגם TD-W8960N.

.

מיקמתי אותו במטבח והחיבור הולך ככה:

הראוטר (שכולל מודם) מתחבר למתאם שיחות של בזק בנלאומי והכל טוב ויפה הגדרתי עם נציג והכל בסדר מבחינת טלפון אך

שאני מנסה לקלוט מהחדרים שהמרחק ביניהם סביב ה9 10 מטר שכולל 2 קירות רגילים אני מקבל רק פס אחד בקליטה והמהירות יורדת פלאים.....

השאלה האם זה טווח נורמלי או שיש בעיה בראוטר?

מישהו??

פורסם

בבקשה תקרא חוקים לפני שאתה מקפיץ.

הקפצה מותרת 24 שעות ללא מענה.

בקשר לקליטה הנמוכה, תשקול קניית נתב שיתפקד כמגדיל טווח.

פורסם

באתר של netchief יש בדיקות ביצועים של נתבים שונים והוא גם פרסם את המתודולוגיה של הבדיקה ושם כדאי לעיין בזמן שמסתקלים על הביקורות שלו על נתבים שונים. יש שם תמונה של המיקומים :

TEST_BED.jpg

אתה יכול לבדוק את הביקורת לנתבים האחרונים ולהשוות למה שאתה מקבל. למשל בביקורת על הTL-WR1043ND הוא השווה בין 3 נתבים מול אותו כרטיס רשת והתוצאות היו שונות בהתאם למיקום. תשים לב שנקודה E היא הנקודה הכי בעיתית - הקו לא ישיר וגם הנתב וגם הנקודה נמצאים מאחורי קירות בטון. בזמן שC מחוץ לקו מאחורי קיר בטון אחד וD מאחורי קיר גבס אבל לא בקו ישר ועדיין הביצועים די טובים. כדי לקבל קליטה אופטימאלית צריך למקם את הנתב במקום טוב. אני יודע שזה לא תמיד אפשרי אבל אפשר לשים repeater וזה יכול לעזור אבל יש לזה מחיר בקצב.

עדיין הנתב שיש לך הוא דגם שתי אנטנות ותצתרך להשוות אותו לדגם שתי אנטנות אחר. לי יש את הנתב בביקורת והוא שיפר את הקליטה בכל הבית כשהחליף את ה6740U של בזק. היה לי גם נתב אחר עם שתי אנטנות שהוא הdir615 והוא היה יותר טוב מבזק אבל לא מספק. ה615 הפך עכשיו לנקודת גישה בסלון כי הטלויזיה שלנו צריכה מתאם אלחוטי מיוחד וזה גם עוזר לי כשאני מעביר את המחשב לסלון (יש לו גלגלים) כדי לשחק משחקי בתלת מימד של הטלויזיה (אני מנסה את זה בזמן האחרון).

פורסם
  • מחבר

באתר של netchief יש בדיקות ביצועים של נתבים שונים והוא גם פרסם את המתודולוגיה של הבדיקה ושם כדאי לעיין בזמן שמסתקלים על הביקורות שלו על נתבים שונים. יש שם תמונה של המיקומים :

TEST_BED.jpg

אתה יכול לבדוק את הביקורת לנתבים האחרונים ולהשוות למה שאתה מקבל. למשל בביקורת על הTL-WR1043ND הוא השווה בין 3 נתבים מול אותו כרטיס רשת והתוצאות היו שונות בהתאם למיקום. תשים לב שנקודה E היא הנקודה הכי בעיתית - הקו לא ישיר וגם הנתב וגם הנקודה נמצאים מאחורי קירות בטון. בזמן שC מחוץ לקו מאחורי קיר בטון אחד וD מאחורי קיר גבס אבל לא בקו ישר ועדיין הביצועים די טובים. כדי לקבל קליטה אופטימאלית צריך למקם את הנתב במקום טוב. אני יודע שזה לא תמיד אפשרי אבל אפשר לשים repeater וזה יכול לעזור אבל יש לזה מחיר בקצב.

עדיין הנתב שיש לך הוא דגם שתי אנטנות ותצתרך להשוות אותו לדגם שתי אנטנות אחר. לי יש את הנתב בביקורת והוא שיפר את הקליטה בכל הבית כשהחליף את ה6740U של בזק. היה לי גם נתב אחר עם שתי אנטנות שהוא הdir615 והוא היה יותר טוב מבזק אבל לא מספק. ה615 הפך עכשיו לנקודת גישה בסלון כי הטלויזיה שלנו צריכה מתאם אלחוטי מיוחד וזה גם עוזר לי כשאני מעביר את המחשב לסלון (יש לו גלגלים) כדי לשחק משחקי בתלת מימד של הטלויזיה (אני מנסה את זה בזמן האחרון).

תודה רבה לך על הפירוט!

אז למעשה הכיוון הוא להחליף את הנתב לנתב עם 3 אנטנות - יש לי 2 אופציות

TL-WR1043ND

TL-WR940N

TL-WR940N

אני לא כלכך מבין מה ה1 גיגביט נותן בדגם 1043....

בהקשר למיקום אני יבדוק מה ניתן לעשות זה בעיה לשים אותו בחדר כרגע...

ראיתי שספקי הטלפון כגון בזק בינלאומי 013 012 נותנים נתב מודם בחינם של חברת אודיו קודס יש למישהו ניסיון איתם?

או להחלופין לנסות לדבר עם בזק לקבל מודם ראוטר מהם......?

או ללכת על 841 או 1043?

פורסם

אני לקחתי את ה1043 כי יש לו גם רשת של 1gbps זה לא כזה קריטי . אפשר להשתמש באותו הנתב ואולי להזיז אותו קצת אפשר גם לעשות בדיקות מהירות ולבדוק אולי התדר שאתה משתמש עמוס ובגלל זה הקליטה גרועה . הבאתי את התמונה מהאתר של chief רק לשם השוואה . בנקודה E הקליטה של הרשת הכי גרוע כי יש שם המון קירות בטון - כשיש רשת בקיר היא חוסמת תעבורה אל חוטית באופן מאוד אפקטיבי אז זה נורמאלי לא לקלוט טוב בממד.

רשת אל חוטית אגב לא מומלצת למשחקי מחשב בגלל חוסר יציבות החיבור באוויר. כדאי לנסות לעבוד עם הנתב שיש לך קודם לפני שקונים חדש. אני ניסיתי כל מני דרכים להסתדר עם מה שהיה לי וזה לא עבד (אין אינטרס או יכולת להזיז את הנתב והוא נמצע במקום לא רע). אחרי שקניתי את הנתב החדש (1043) היה שיפור מורגש בקליטה בכל הבית אבל עדיין בחדר שינה לא קולטים הכי טוב אבל אין ניתוקים כמו בעבר וזה מה שחשוב. בעבר יכלתי לקלוט בחדר שינה במקומות מסוימים וקיבלתי איזה 5mbps שזה די מספיק היום אני מקבל 15 (speed test בטלפון שמוגבל לכ20 mbps ). לא מזמן ראינו סרט HD בסלון דרך wifi וזה עבד לא רע אבל מדי פעם הוא עשה buffering ובגלל זה עדיף לצפות דרך דיסק קשיח שמחובר לטלויזיה.

פורסם
  • מחבר

אני לקחתי את ה1043 כי יש לו גם רשת של 1gbps זה לא כזה קריטי . אפשר להשתמש באותו הנתב ואולי להזיז אותו קצת אפשר גם לעשות בדיקות מהירות ולבדוק אולי התדר שאתה משתמש עמוס ובגלל זה הקליטה גרועה . הבאתי את התמונה מהאתר של chief רק לשם השוואה . בנקודה E הקליטה של הרשת הכי גרוע כי יש שם המון קירות בטון - כשיש רשת בקיר היא חוסמת תעבורה אל חוטית באופן מאוד אפקטיבי אז זה נורמאלי לא לקלוט טוב בממד.

רשת אל חוטית אגב לא מומלצת למשחקי מחשב בגלל חוסר יציבות החיבור באוויר. כדאי לנסות לעבוד עם הנתב שיש לך קודם לפני שקונים חדש. אני ניסיתי כל מני דרכים להסתדר עם מה שהיה לי וזה לא עבד (אין אינטרס או יכולת להזיז את הנתב והוא נמצע במקום לא רע). אחרי שקניתי את הנתב החדש (1043) היה שיפור מורגש בקליטה בכל הבית אבל עדיין בחדר שינה לא קולטים הכי טוב אבל אין ניתוקים כמו בעבר וזה מה שחשוב. בעבר יכלתי לקלוט בחדר שינה במקומות מסוימים וקיבלתי איזה 5mbps שזה די מספיק היום אני מקבל 15 (speed test בטלפון שמוגבל לכ20 mbps ). לא מזמן ראינו סרט HD בסלון דרך wifi וזה עבד לא רע אבל מדי פעם הוא עשה buffering ובגלל זה עדיף לצפות דרך דיסק קשיח שמחובר לטלויזיה.

תודה על המענה

תוכל להסביר מה נותן לי הרשת 1 גיגה בייט בנתב 1043?

יש אולי אפשרות לחבר 2 מחשבים כל אחד בנפרד עם כבל רשת למודם עם מפצל? זה יחסוך את הראוטר...

פורסם

תודה על המענה

תוכל להסביר מה נותן לי הרשת 1 גיגה בייט בנתב 1043?

זה פשוט נותן למחשבים שמחוברים לנתב (עם כבל 5e לפחות) לעבוד במהירות של 1gbps שזה כ125MB לשניה. זה יכול להקל על העברת קבצים ממחשב למחשב אבל חוץ מזה אין לזה יתרון כלכך גדול. אני חושב שזה גם מאפשר לרשת האל חוטית לעבוד במהירות מעל 100mbps אבל גם ככה לרוב הרשתות האל חוטיות לא עוברות את ה100mbps .

יש אולי אפשרות לחבר 2 מחשבים כל אחד בנפרד עם כבל רשת למודם עם מפצל? זה יחסוך את הראוטר...

יש לך כבר נתב אז אתה יכול פשוט לחבר שני מחשבים לנתב חוטית אבל זה לא יפתור לך את הבעיה עם הרשת האל חוטית שהשימוש העיקרי שלה היום היא בעיקר לטלפונים חכמים שמתחברים אליה. הרשת האלחוטית נותנת חופש וניידות ( לא קשור עם כבל לנקודת רשת) אבל כמו שאמרתי יש לה חסרונות של קצב נמוך יותר , וחוסר יציבות בחיבור (packet loss ו ping ) .

יש אפליקציה לטלפון נייד שנקראת wifi analyzer באנדרויד . בטח יש גם אחת דומה בiphone . אפשר להשתמש בה כדי לגלות אם יש צפיפות על התדר של הנתב ולבדוק עוצמות קליטה במקומות שונים בבית. אפשר בזמן הבדיקה להזיז את הנתב למקום אחר ולבדוק אם זה משפר את המצב(לא צריך אינטרנט בשביל זה ) . גם אם תקנה נתב חדש עם 3 אנטנות ואולי עוצמת שידור גבוהה יכול להיות שזה לא יהיה מספיק טוב במיקום הנוכחי שלו. במקרה שהזזה לא תעזור ותקנה נתב חדש תוכל להשתמש בישן כrepeater בדרך זו או אחרת (יש כמה דרכים) אבל זה לרוב על חשבון מהירות החיבור.

אני לא מבין גדול בRF וקליטה אני הולך על ניסוי וטעיה אבל אני לא כלכך יכול להזיז את הנתב (למרות שאשתי נתנה הסכמה עקרונית להעברת כבל רשת לסלון). אחת הסיבות שקניתי נתב חדש היא בגלל ששמעתי וגם הרגשתי על בשרי (ניתוק מחנות של steam שמעצבן נורא) את חוסר היציבות של הנתב שבזק מכרו לי כנתב. לרוב מומלץ להפוך את הנתבים למודם ולתת לנתב אחר לנהל את החיבור בזמן שהמודם יתפקד רק כמודם.

יש אולי מדריך באתר של netchief על קביעת מיקום הנתב.(לא בדקתי). אפשר לחפש גם בגוגל. בעית מיקום הנתב היא בעיה מספיק נפוצה כדי שמיליון אנשים ידברו עליה.

פורסם
  • מחבר

הוסר ציטוט של הודעה לפנייך.

אל תהיה עצלן והשתמש בכפתור "הוסף תגובה" להבא.

תודה רבה לך על התשובה...!

את הראוטר ההוא כבר החזרתי.....

כדאי להביא את TLWR841N ופשוט לחבר חוטי ושלום על ישראל?

פורסם

כבל זה תמיד חיבור עדיף . אם לנתב של בזק בינלאומי יש כמה חיבורים אז זה אפשרי. הנתבים האלחוטיים פשוט נוחים אבל צריך להתפשר בקצב ואיכות החיבור. לאינטרנט זה לרוב מספיק טוב . כמו שאמרתי המיקום של הנתב די חשוב . בבית שלי הנתב נמצא מול המסדרון שזה מיקום די טוב אני חושב שבמטבח קולטים דרך החלונות . במקרה שלי יש לסיגנאל דרך לעבור אבל בחדר שינה זה היה קצת בעיתי - מה שנכנס בטח הגיע דרך הדלת כי יש בערך 4 קירות בין הנתב לחדר שינה שלנו ששם היתה קליטה בעיתית.

מהניסיון שלי ה1043 שיפר את הקליטה בכל הבית. יש לי עדיין קצת בעיות איתו כי מדי פעם הוא מפסיק לתת לי לקנפג אותו. אני כנראה אפתח שירשור על זה. אולי כדאי לי להתקין עליו DDWRT . אני חושב שההבדל היחידי בין ה1043 ל941 הוא הswitch של 1gbps . סביר להניח ש941 מספיק טוב בשבילך אם אתה לא צריך חיבורים של 1gbps (אני גם קניתי כבלים בשביל זה צריך לפחות cat 5E ) .

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עידכון:

חסכתי כאבי ראש עם חיבור אלחוטי ואני מחר הולך לרכוש ראוטר שאני יחבר אותו בחיבור קווי ואולי גם אלחוטי ל2 מחשבים.

האם יהיה הבדל בין הTP LINK 841 לבין 941?

שמתי לב לדבר הבא:

בדגם 941ND עוצמת השידור היא 3dBi כפול 3

ובדגם 841N עוצמת השידור היא 5dBi כפול 2

אז זאת אומרת שהדגם 841N יותר זול ובעל טווח קליטה כמו ה941?

פורסם

האמת, אני לא רואה סיבה שראוטר כמו הTPLINK שהתחלת ממנו לא יספק קליטה בטווח האמור. בדירה שלי יש ראוטר מדגם דומה, הממוקם בסלון. גם אני וגם השותף שלי לדירה קולטים אותו מצויין, ממרחק של כ-5 מטר דרך קיר אחד כל אחד. אני גם קולט לא רע את הרשתות של כל השכנים בבניין... אבל מה שהכי רלוונטי לדיון לדעתי, הוא דווקא השבועיים שהעברתי ללא הראוטר, במהלכם הוא הוחלף עקב תקלה. במהלך אותם שבועיים שמתי את הלפטופ שלי שיתפקד כראוטר (אני עם נייח בדירה), יחד עם מודם של הוט. למחשב, כמובן, אין אנטנות כלל - ועדיין הן אני והן השותף קיבלנו בתנאים האמורים קליטה של 4 פסים.

בקיצור, לדעתי האישית היתה לך בעיית קליטה, או בראוטר או בכרטיס הרשת האלחוטי במחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים