עבור לתוכן

עזרה בבחירת ציוד רשת/אינטרנט לבית עם שלושה מפלסים

Featured Replies

פורסם

אני גר בבית פרטי בעל שלושה מפלסים. אני רוצה לפרוס רשת אינטרנט בכל שלושת המפלסים.

לצערי ההשחלות של החוטים נעשו בצורה לא טובה ולכן אני נאלץ לאלתר איזשהו פתרון.

המהירות אינטרנט היא 30 מגה+(כמה שיתאפשר מבזק באזור), כאשר רק באחד החדרים יש חשיבות גדולה לאינטרנט מהיר מאוד ויציב מאוד(כמובן שגם בשאר החדרים יש צורך באינטרנט סביר++). מכיוון שזהו בית פרטי אז בין המודם/נתב לבין המחשבים מפרידים קירות. מדובר סה"כ בחמישה או שישה מחשבים בכל הבית.

הפתרון שעליו חשבתי הוא לשים מודם/נתב אלחוטי בקומה האמצעית לשרשר אליו נתב אלחוטי מהקומה העליונה(שרשור בחיבור קוי כמובן - זה אפשרי), ובמידת הצורך להוסיף שרשור חוטי או מגבר בקומה התחתונה. החדר בעל החשיבות הוא בקומה העליונה ולכן חשבתי לחבר את הנתב האלחוטי ישירות בחיבור קוי למחשב הרלוונטי(גם במקרה הזה זה אפשרי, וכאמור זה יצור מצב של חיבור קוי מהחדר הזה אל המודם/נתב ובאשר החדרים בבית תהיה פריסה אלחוטית).

1. האם זהו הפיתרון האידאלי במצב שלי והאם תאורטית הכל אמור לעבוד כמו שצריך? האם יש אלטרנטיבה טובה יותר?

2. לגבי הציוד:

א. בקומה האמצעית חשבתי לשים את הnetbox של נטוויז'ן. אני גם ככה נמצא בנטוויז'ן והם הציעו לי להוסיף את הנתב/מודם הזה ללא עלות. אם הוא לא מומלץ, בבקשה תתנו לי אלטרנטיבה.

ב. אני צריך המלצה על נתב לקומה העליונה. יתחבר אל הנתב הזה בחיבור חוטי המחשב בעל החשיבות הגבוהה+שני מחשבים בחיבור אלחוטי.

ג. במידה הצורך אני צריך המלצה למגבר לקומה התחתונה.

ד. לכל המחשבים שמתחברים בחיבור אלחוטי אני צריך המלצה לכרטיס רשת אלחוטי.

אין לי תקציב מוגדר - אני מחפש את ה"סוויט פוינט". הציוד בעל היחס איכות/מחיר הכי טוב שמתאים לצרכים שלי.

אם שכחתי משהו או יש לכם המלצות אחרות זה יכול לעזור.

תודה.

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת היא לגבי חוטים אשר כבר מושחלים בבית:

הקבלן השחיל חוטים של בזק(כמו אלה שעוברים בחוץ), לרוב החדרים(אל תשאלו אותי למה). החוטים הם שחורים עבים של חברה בשם "טלדור"(עם מספר רב של גידים בתוכם).

השאלה היא האם ניתן להשתמש רק במספר גידים מהכבל, ע"מ להשתמש בכבל הזה ככבל רשת? האם זה יהיה יציב, מהיר וללא הפרעות/רעשים/וכו?

צירפתי תמונה של הכבלים:

http://oi47.tinypic.com/20fihs.jpg

http://oi49.tinypic.com/6nry8m.jpg

פורסם

וואו אתה יכול לחבר מרכזייה עם חוט כזה, בכל מקרא אפשרי לחבר אותו ככבל רשת אבל יתכן ויהיו הפרעות וניתוקים או מהירות תעבורה נמוכה ברשת בגלל שהסיכוך שלא נמוך מאוד אם בגלל יש לו סיכוך..

פורסם
  • מחבר

וואו אתה יכול לחבר מרכזייה עם חוט כזה, בכל מקרא אפשרי לחבר אותו ככבל רשת אבל יתכן ויהיו הפרעות וניתוקים או מהירות תעבורה נמוכה ברשת בגלל שהסיכוך שלא נמוך מאוד אם בגלל יש לו סיכוך..

במידה ואני מנסה לחבר חוט כזה כחוט רשת - יש דרך שאני יכול לבדוק האם יש הפרעות/רעשים/ניתוקים/איטיות וכו על המקום? כלומר, יש איזשהו כלי לבדיקה שאני יכול לבצע? אני לא רוצה לחבר את כל הבית עם הכבלים האלו ועוד חודש לגלות שזה לא עובד כמו שצריך.

אגב, למה אפשר להשתמש בכבל הזה מתוך הבית אל הארון של בזק, אבל לא בטוח שהוא יהיה טוב בתוך הבית ככבל רשת?

תודה.

פורסם

כי כבל רשת דורש סיכוך הרבה יותר גבוהה בגלל שתעסוקתו רשת רגישה הרבה יוצר להפרעות מאשר צרכים של טלפון רגיל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים