עבור לתוכן

HTPC ללא מסך מחשב ייעודי, אלא על מסך טלוויזיה. עד כמה זה נוח?

Featured Replies

פורסם

בבית של אחותי יש מסך טלוויזיה LCD 42".

בנוסף, יש רק מחשב נייד אחד, ללא נייח/מסך מחשב.

ביקשה ממני כמובן להתאים לה מחשב לצרכים, אבל שנינו מתלבטים מה בעצם יתאים לה יותר: מחשב נייח ומסך מחשב יעודי 22" בערך, או מחשב HTPC שיחובר ישירות לטלוויזיה עצמה! ההתלבטות נובעת מהחשש שלי שעבודה רציפה על גבי מסך הטלוויזיה לא נוחה בעליל כשמדובר בצרכים הספציפיים שלה מהמחשב: גלישה באתרים, שכולל בין השאר קריאה מרובה (תואר פילוסופיה והיסטוריה, רוב החומר יהיה על המחשב).

המחשב מן הסתם ישמש לה גם כמערכת קולנוע, היא ובעלה מבלים את רוב זמנם בבית בסלון, ואוהבים לצפות בסרטים וסדרות, אז זה פלוס ענקי לכיוון ה- HTPC ...

אז למי שיש נסיון בעניין, עד כמה שימושים כאלה מהמחשב שיתבצעו על גבי מסך טלוויזיה בלבד נוחים, אם בכלל אפשריים ורצויים?

פורסם

לקריאת טקסטים וגלישה - לא נוח בכלל.

אין בעייה שישמש כ-HTPC אבל תקנה גם מסך בנפרד.

פורסם
  • מחבר

הייתי רוצה לבקש המלצה על מסך טוב, אבל לא יודע כמה כזה עולה היום! לי יש 22" סמסונג 2253BW, מעולה גם למשחקים וגם לקריאה.

למשהו באותה איכות ומעלה, שמיועד לקריאה ממושכת, אבל בתקציב זול, מה התקציב המינימלי יהיה בעצם?

במילים אחרות, איזה מסך הכי זול אפשר להשיג, שיענה על הצורך שציינתי (קריאה ממושכת בלי עייפות ומבלי שידפוק את העיניים)?

פורסם

תגדיר תקציב. אם יושבים הרבה זמן מול המסך, אין ספק שכדאי להשקיע על מסך איכותי.

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק הרבה, פשוט בתקופת המבחנים באוניברסיטה יש ישיבה של שעות ברצף לקריאת חומר. במצב רגיל, מחשב לרוב כבוי...

נגיד והתקציב הוא 600 ש"ח, אני מגזים? באמת שקשה לי להגדיר תקציב, כי אין לי מושג במסכים. אני מחפש מסך כמה שיותר איכותי לקריאה במחיר הכי נמוך שיש. 600 ש"ח עונים על זה או שצריך להרים את התקציב טיפה (ולכמה)?

פורסם

http://www.tms.co.il/product/10845

פאנל IPS איכותי, העניים פחות יתעייפו על המסך הזה. נוח מאוד לקריאה וגיימינג. כולל ארגונומיה מלאה.

פורסם

ב-850 ש"ח תוכל לקנות את ה-U2312HM של דל - המסך המומלץ ביותר נכון להיום עם פאנל IPS וארגונומיה מלאה.

בפחות תוכל להשיג מסך 22 של חברה מוכרת ואיכותית (AOC, LG, SAMSUNG) בבערך 700 ש"ח, אולי קצת יותר.

פחות מזה זה כבר מוצרי מדבקה הנחותים ביותר (שאגב, עלולים להספיק בהחלט לציבור הרחב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים