עבור לתוכן

מחשב חזק התחיל להיות איטי נורא

Featured Replies

פורסם

אהלן

בקצרה יש לי מחשב משהו כמו 4-5 שנים, מחשב לא רע בכלל, core 2 dou e6550, 2GB RAM, GEFORCE 9600GT

המחשב תמיד החזיק הכל ועבד באופן כללי חלק, לאחרונה התחיל להיות איטי בצורה מחרידה, אפילו בגלישה פשוטה בchrome הוא נתקע ולא מותקנים שום תוספים לדפדפן

מה שהחלטתי לעשות זה לפרמט מאחר והייתי בטוח שזה יפתור את הבעיה, וובכן לאחר פירמוט, כאשר לא מותקן על המחשב שום דבר חוץ מדפדפן הוא עדיין נתקע בגלישה ובכל דבר שאני מריץ כמו מדיה פלייר או אופיס

קיצור אני חושב שהבעיה היא חומרתית פשוט אין לי מושג מה סביר להניח הבעיה, הארד דיסק? זיכרון? מעבד?

תודה לעוזרים

פורסם

קודם כל נסה לעשות איחוי דיסק באמצועת תוכנה ייעודית בזמן הBOOT.

אח"כ אם עדיין אין שיפור..בדוק טמפרטורות, וסטאטוס SMART של ההארדדסיק שלך - יש מצב שהוא גוסס לו לאיטו ובקרוב ימות

פורסם
  • מחבר

איך אני עושה איחוי דיסק בזמן BOOT? ומה זה סטאטוס SMART?

ואתה חושב שבעיות ביצועים שכאלה קשורות להארד דיסק? המחשב בקושי זז, זה לפי דעתי פחות הארד דיסק לא?

פורסם

אני חושב שהבעייה בכרום... תחליף את שפת הממשק לאנגלית.

פורסם

אני מעיר כאן הערה - נא נסה לקבל בצורה שבה היא כתובה (רוצה לאמר - לא מתכוון להעליב אף אחד)

המחשב שלך ישן ומיושן - הערכת גיל של יותר מ-5 שנים (לפני כשנה החלפתי מחשב עם E8400 שהיה בן 4 שנים - וגם הוא לא היה פאר היצירה).

מנסיוני - מחשב מחזיק ועובד טוב 3 שנים - מעבר לזה זמן חסד - הגיע הזמן להשקיע בסביבות 4K ולישון (או לעבוד) בשקט עוד 3 שנים.

כל טוב,

גבריאל

פורסם

תרשה לי לחלוק עליך. יוצא לי לעבוד הרבה על מחשבים שגילם 5 ומעלה, ולדעתי הם מספיקים בהחלט לשימוש בסיסי ואין סיבה שייתקעו על גלישה ומדיה פלייר (לפחות כל עוד יש מספיק זיכרון).

מה שכן, אני מצטרף לחשד בדיסק הקשיח - היה לי קטע דומה שבו המחשב התחיל לזחול לא חשוב מה עושים, והבעיה נעלמה אחרי החלפת קשיח (למען הסר ספק: בוצעה העתקת דיסק, לא התקנה מחדש).

פורסם

ואתה חושב שבעיות ביצועים שכאלה קשורות להארד דיסק? המחשב בקושי זז, זה לפי דעתי פחות הארד דיסק לא?

הארד דיסק תקול יכול לעשות הרבה בעיות. הייתי ממליץ בדיקת דיסק מלאה (chkdsk כולל בדיקת סקטורים פגומים + הכלי של יצרן הדיסק).

כמובן יכולות להיות בעיות אחרות.

חשוב להתקין דרייברים של הצ'יפסט + כרטיס המסך. בלי זה דברים יכולים לזחול.

המחשב שלך ישן ומיושן - הערכת גיל של יותר מ-5 שנים (לפני כשנה החלפתי מחשב עם E8400 שהיה בן 4 שנים - וגם הוא לא היה פאר היצירה).

מנסיוני - מחשב מחזיק ועובד טוב 3 שנים - מעבר לזה זמן חסד - הגיע הזמן להשקיע בסביבות 4K ולישון (או לעבוד) בשקט עוד 3 שנים.

מה כוונתך במחזיק ועובד טוב - מבחינת ביצועים נטו והיכולת להתמודד עם יישומים עדכניים, או מבחינת בלאי ושחיקה שגורמים להרס החומרה (וכפועל יוצא לירידה בביצועים)?

כך או כך, זו התייחסות פשטנית מידי לטעמי. מחשב ששומרים עליו טוב לא יגיע למצב של חומרה גוססת כל-כך מהר. מבחינת רמת ביצועים תאורטית - אי-אפשר להכליל. יש לי מחשב בן אותו גיל בערך (אמנם לא עם E6550 ו2GB אלא עם QX9650 ו4GB), אבל לא רק שהוא לא איטי - בפעילות שוטפת קשה לדגדג אותו בכלל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על התגובות באמת מעריך

אם מישהו יוכל לעזור לי עם הסבר מעשי על איך אני מריץ את כל הבדיקות הארד דיסק שהועלו כאן אני אשמח מאוד

תודה

פורסם

הדיבור על גיל המחשב לא רלוונטי,אמור לעבוד בסדר גמור.

עבדתי אישית עם מחשבים בני 7 - 10 והכל היה בסדר גמור.

לגבי בדיקת smart -

http://www.easis.com/download/EASIS-Drive-Check-setup.exe

(בחינם לישמוש ביתי)

לגבי איחוי דיסק:

http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag/download/

גם כן בחינם לישמוש ביתי.

אתה יכול להתחיל מלהעיף מבט עם הראשונה - מה הוא מספר על ההארדדסיק

פורסם

קודם תנסה:

אני חושב שהבעייה בכרום... תחליף את שפת הממשק לאנגלית.

פורסם
  • מחבר

צירפתי את התוצאות של הבדיקת SMART אם מישהו יכול להגיד לי מה רואים פה ואם יש בעיה אני אודה לו מאוד

בנוגע לכרום, המחשב איטי בהכל, לא רק בכרום ובלי קשר לאחר הפרמוט הורדתי כרום באנגלית וזה לא עזר

פורסם

נראה תקין.

עוד משהו ששווה לבדוק - תריץ בדיקה עם CrystalDiskMark (חינמי). זה יציג לך מהירויות קריאה / כתיבה בדיסק ואפשר יהיה לראות האם הן בטווח הנורמה...

פורסם

תבדוק אם המעבד מתחמם יותר מידי, מעבד שמתחמם מוריד מהירות

תבדוק שכל הכמות של הזיכרון שמותקנת במחשב מזוהה ועובדת

תבדוק שאין בלוח, בכרטיס מסך ובספק קבלים מנופחים : אם בלוח, להחליף את הקבלים. אם בכרטיס מסך, להעיף אותו ולחבר את המסך לכרטיס המובנה. אם בספק, להחליף ספק

פורסם

מה כוונתך במחזיק ועובד טוב - מבחינת ביצועים נטו והיכולת להתמודד עם יישומים עדכניים, או מבחינת בלאי ושחיקה שגורמים להרס החומרה (וכפועל יוצא לירידה בביצועים)?

כך או כך, זו התייחסות פשטנית מידי לטעמי. מחשב ששומרים עליו טוב לא יגיע למצב של חומרה גוססת כל-כך מהר. מבחינת רמת ביצועים תאורטית - אי-אפשר להכליל. יש לי מחשב בן אותו גיל בערך (אמנם לא עם E6550 ו2GB אלא עם QX9650 ו4GB), אבל לא רק שהוא לא איטי - בפעילות שוטפת קשה לדגדג אותו בכלל.

אז ככה נראה שאני צריך להסביר את דעתי

רב ספקי הכח והדיסקים קשיחים שאני נתקל בהם שעושים בעיות - גילם יותר מ-3 שנים. שלא לדבר על לוחות אם שפתאום הכבלים אצלם נפוחים.

בנוסף "עובד טוב" הכוונה היא שהוא מצליח להריץ את רב היישומים הנפוצים בשוק באותה שעה - יש גם אפקט פסיכולוגי - אתה עובד על המחשב שלך הכל סבבה - ביקרת אצל חבר - נהנית קצת ואז פתאום המחשב שלך נראה מיושן - הוא נשאר אותו דבר זה אתה שחווית משהו אחר.

מבחינה חשבונאית - פחת של מחשב הנו 33 אחוז בשנה - משמע שלאחר 3 שנים הוא הופחת במלואו.

מבחינה כלכלית - מה שנקרא להסתכל מהחור של הגרוש - תפרוס עלות של מחשב (בסביבות 4K לא כולל מסך) ל-3 שנים תקבל משהו בסגנון 110 שח לחודש - שזה לא הרבה בשביל לשלם על מיחשוב טוב, מהיר ואמין.

ואם הגישה הזו נראית לך פשטנית - לי היא נראית מנומקת ומבוסת - לפחות מהנסיון שלי - אני מחזיק מחשב 3 שנים - מעבר לזה - אני קונה חדש - ומוריש את שלי לאחד מבני המשפחה - NO STRING ATTACH (משמע לא אכפת לי מה יקרה לו בעיה שלהם - קיבלו מחשב בחינם שלא יטרידו אותי).

אגב - יש לי כרגע SSD - אני בספק עם עוד שנתייים אני אוריש אותו - אלה אם כן אני אקנה אחד מבוסס PCIE - שכרגע המחיר שלהם קצת גבוה אולי בעוד שנתיים המחיר שלהם ירד.

כל טוב,

גבריאל

פורסם

אני מודה לך על ההרחבה. כעת הגישה שלך היא בהחלט מנומקת ומקובלת. אבל היא לא אבסולוטית. זה הכל. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים