עבור לתוכן

מה אתם אומרים על מופז מר "תחזיקו אותי תחזיקו אותי" ?

Featured Replies

פורסם

מצד שני, עקיצות זה לגיטימי, קללות זה ילדותי.

ובעברית: כשאני עשיתי את זה, זה היה חינני, כשהחזירו לי זה היה מגעיל. זוכר מה אומרים על אנשים שגרים בבתי זכוכית עם חמאה על הראש?

וועדת ששינסקי אכן עברה (עם המון לחץ תקשורתי) ולא מדובר בהלאמה אלא בהעלאת מיסים. משום מה שרוצים לגבות יותר מיסים ממני זה עובר בהנפת יד אקראית בחוק ההסדרים, אבל להעלות מיסוי על טייקוני הגז...

היה גם לא מעט לחץ בכיוון ההפוך, מוצדק לא פחות. מתי בפעם האחרונה יותר מהכפילו את שיעור המס עליך? אבל על "טייקוני הגז", אנשים שחלקם מפסידים כסף כבר שנים ארוכות בקידוחים שהעלו חרס וחלקם הם אנשי המעמד הבינוני שהשקיעו את כספם באותן חברות וכשסוף-סוף מצאו משהו, קוראים להם "טייקונים" ולוקחים את רוב הכסף, כשזה קורה חלקים נכבדים מהתקשורת והציבור מריעים. אבל אצלך, מתברר, ביבי לא בסדר גם כשהוא עושה את הדבר הנכון. נו, אז במקום לכתוב הרבה, פשוט תגיד שאתה שונא אותו וגמרנו.

מה שעשו עם ששינסקי הוא בערך ככה: הממשלה מוכרת כרטיסי הגרלה. אם לא זכית, הכסף ששילמת עדיין בכיס של הממשלה; אם זכית, בנוסף למה ששילמת על הכרטיס, תשלם גם מס על הזכיה. הסיכוי שלך לזכות אפסי אבל הפרס הפוטנציאלי גדול, אז אתה מתפתה לקנות כרטיס שוב ושוב. ויום אחד אתה מצליח וזוכה בפרס הגדול! ואז המדינה מודיעה שבעצם זה הכסף שלה ואתה השקעת רק עשרה שקלים בכרטיס ההגרלה, אז תגיד תודה שמשאירים לך חלק מהסכום.

זה המשאב של המדינה? נכון. והמדינה לא רצתה לקדוח בידיעה שהסיכוי שיצא מזה משהו אפסי.

חלק מהותי בהמלצות טרכטנברג - שעוסק במתן הטבות בעיקר לאלו שמיצו כושר השתכרות, לא עבר.

מהותי? אני חושב שהמילה שחיפשת היא "שולי". כולה סיוע בדיור, שממילא לא ממש יעזור לאף אחד. הרי הבעיה בשוק הדיור היא ביקוש גבוה והיצע נמוך, אם לא תטפל בשניהם, המחירים ישארו גבוהים; סיוע ממשלתי לאזרחים רק יעלה את המחירים שהם יוכלו לשלם וכך יכניס עוד כסף לקבלנים.

ובכלל לגבי רפורמה התכוונתי למשהו אחרכשלים בחברות ממשלתיות שאין התייחסות אליהם (ידוע לי שמדובר בבעיה כרונית של כל הממשלות), עודף משרדים.

נו, אז מה שאתה אומר שיש כאן ממשלה שעשתה יותר מכל ממשלה אחרת מזה חמישים שנה ועדיין ביבי הוא חרא שלא עושה כלום וצריך להחליף אותו? אולי לא שמת לב, אבל במציאות אתה בוחר בין האפשרויות הקיימות ולא בינן ובין אידאל שאי אפשר להשיג.

למה לא מטפלים בחברות הממשלתיות? כי זה על סף הבלתי אפשרי.אף חברה מסחרית לא יכולה להתחרות בחברה ממשלתית, לכן חברות ממשלתיות הן כמעט תמיד מונופול. תוסיף את הכח של חברה ממשלתית לכח של מונופול ואתה מקבל מפלצת. כשמישהו מנסה להכריח את עובדי הרכבת לשמור על כללי בטיחות או להחליט במקום עובדי הנמלים מי יקבל קידום, הם משביתים שירות חיוני. זוכר מה ניסיתם לעשות לא מזמן? אתם עוד לא הגעתם לרמה שלהם לפחות, הם כבר מזמן מצפצפים על כל העולם ועושים מה שבא להם, בידיעה שכדי לשבור אותם, המדינה צריכה להיות מוכנה לספוג נזק אדיר שהיא לא יכולה להרשות לעצמה לספוג. ומאחר שהוועדים הגדולים מגבים זה את זה ומכיוון שרוב הכוח של ההסתדרות נובע מאותם ועדים, מה שמאלץ את ההסתדרות להשבית את המשק כדי להגן על מי שלא זקוק בכלל להגנה, הנזק למדינה - כלומר לך - עוד יותר גדול.

אחת הדרכים הקלות לטפל בחברה ממשלתית - כלומר הקצת פחות קשות, כי אין ממש דרך קלה לטפל בחברה ממשלתית - הוא להפריט אותה: להפוך אותה לבעיה של מישהו אחר. הממשלה רוצה שהעסק יעבוד, בעלים פרטי רוצה להרוויח. אם העובדים דורשים עוד או שביתהף המדינה תיתן עוד כדי שהעסק ימשיך לעבוד גם אם אין לזה הצדקה כלכלית, מעסיק פרטי יכול להגיע למסקנה שזה לא משתלם ובמקרה הקיצוני לסגור את הבאסטה. העובדים יודעים שממעסיק פרטי יש גבול למה שאפשר להוציא ולכן המאבק נגד הפרטה.

לגבי תוספות שכר --

השוטרים לא ממש קיבלו את התוספת שהובטחה להם (רק חלקם ורק חלקית).

לא נכון - שוטרי הסיור, האנשים שעובדים בשטח ומקבלים את המשכורת הכי נמוכה, היו אמורים לקבל תוספת של 2,000 ש"ח וקיבלו את כולה. אתה כנראה מדבר על הטעות של השוטרים שחשבו שכשאמרו להם שהם יקבלו את התוספת באוקטובר (אם אני זוכר נכון את החודש), היא תגיע במשכורת שמקבלים בחודש אוקטובר, שהיא משכורת ספטמבר. אבל הם קיבלו אותה החל ממשכורת אוקטובר, כלומר בדצמבר.

עו"סים אכלו קש ואתה מוזמן לשוחח עם חבריך העו"סים ולשמוע מהם את זה.

הקש הזה שווה לתוספת של 25%. אז נכון, אתם הוצאתם יותר וגם המורים והשוטרים. מה לעשות שלעו"סים יש פחות יכולת סחיטה? כשהם שובתים, רק האנשים הכי מסכנים וחלשים בחברה סובלים.

הרופאים לא קיבלו את כל מה שנכתב שהם יקבלו (התוספת למעשה מכסה רק את השחיקה)

חדל קשקשת ברשת. מה הבטיחו לכם ולא קיבלתם? אתה כרגיל מתבכיין בלי להביא קבלות. רק את השחיקה? נו, באמת. איזה עובד ממשלתי אחר מקבל משכורת שצמודה למדד? ובבקשה אל תביא לי את ששת הרבנים - לשישה רופאים אפשר יהיה לתת תוספת משמעותית, לא לעשרים אלף. מצד שני, כשההסתדרות הוציאה תוספת שחיקה לכל עובדי המגזר הציבורי לפני כמה שנים, באמת לא קיבלתם אותה? כי אם לא, לכו להתלונן בהסתדרות, אם כן תפסיקו לשקר.

אבל נגיד, רק נגיד שבסה"כ כיסו את השחיקה בשכר (ולצורך זה הגדילו את תקציב משרד הבריאות ב- 25%, וזה בלי להוציא שקל על האחיותהעזר, על תרופות, על מכשור רפואי, על בינוי - רק על שכר רופאים ותקנים נוספים). הממשלה הקודמת כיסתה את השחיקה? ומה עם זו שלפניה? ולפניה? ולפניה? כלומר כשסוף-סוף באה ממשלה שלפחות מכסה את השחיקה בשכר שהממשלות שלפניה לא כיסו, דווקא עליה אתה מתלונן? זה דומה לקבצן שעשרה אנשים עברו על פניו בלי להשאיר לו שקל והוא מתחיל לעצוק על האחד עשר, שנשאיר לו עשיריה, כי הקבצן ציפה לפחות לעשרים.

אבל אתה יודע מה, לי אישית זה כבר לא מפריע, אני יכול להרוויח לפחות פי 1.5 בחוץ. זה אמור להפריע לציבור הרחב שישאר בלי רפואה ציבורית. אבל לא על הזה הדיון אז נעזוב את הנקודה הזאת.

נראה לך שאני הולך לעזוב את זה? אתה משקר, חד וחלק. איימתם להתפטר כי נשברתם. דחו את ההתפטרות שלכם - שהוכח בצורה מאוד משכנעת בבית המשפט שהיתה מפוברקת, מהעבודה ועד לעליון - וכשהשביתה הלא-חוקית שלכם נגמרה והאיסור על התפטרות הוסר, לא התפטרתם. מה יש, לא היו מאות שרצו באמת להתפטר? אז הנה, כבר חודשים שמותר לכם. סע לשלום, אני לא רוצה שרופא שחושב רק על כסף יטפל בי. לך תרוויח פי 1.5 בחוץ. "או, זה לא שאני חמדן שרוצה עוד כסף, אני פשוט דואג לכם: אם לא תשלמו לי הרבה יותר, אני לא אטפל בכם כשתהיו חולים ואתם תסבלו ותמותו. זה הכל מדאגה לכם. יש לכם חנות כל כך יפה, לא חראם אם יקרה לה משהו? אנשים רעים ישרפו אותה בלילה ומה תעשה אז? אבל אל תדאג, אנחנו נשמור עליה שלא יקרה כלום, רק תשלם לנו אלפיה כל שבוע."

סליחה? אתה אולי היחיד במדינה שחושב ככה.

עובדות לא נקבעות על פי הפופולריות שלהן.

בטווח הקצר לפחות עליית מחירי הדירות הניבו רווח עצום למדינה במספר ערוצים -

עלית מחירי הקרקעות (המדינה היא בעלת הקרקעות הגדולה ביותר).

שטויות. מחיר הקרקע לא צמוד למחיר הדירה לאזרח.

מיסוי ישיר ועקיף על נדל"ן - מדובר באחד המוצרים הממוסים ביותר במשק, אני חושב שרק מכוניות ממוסות פחות מדירות וגם על זה אני לא בטוח. אם יש לך בכיס 250K משרד האוצר יעדיף שתקנה עם זה דירה כי אז רוב הכסף יעבור לקופת האוצר.

שטויות. לא ברור לך שאם תשקיע יותר בדירה, תאלץ להשקיע פחות במכונית? והרי מכוניות ממוסות יותר (היתה לך שגיאת כתיב שם) מדירות. שלא לדבר על כך שכשהמחירים עולים, אנשים קונים פחות דירות כי, מה לעשות, זו הוצאה ענקית ויש גבול לכמה שאפשר להוציא.וכמובן שחלק נכבד מעליית מחירי הדירות נובע מכך שפשוט אין מספיק דירות: אם היו יותר היו מוכרים יותר והמדינה היתה מרוויחה יותר.

בטווח הארוך עליית מחירי הדירות (שהיא ד"א מהחדות בעולם) עלולה לגרום לקטסטרופה, אבל למי אכפת מה יקרה בטווח הארוך?

מהחדות בעולם? להיפך. בחלקים נכבדים מהמערב המחירים בעשור האחרון עלו הרבה יותר מאשר אצלנו. בארה"ב למשל. או באירלנד. או באיסלנד. ובכל המקרים הגורם העיקרי היה זהה: בעקבות המיתון ב- 2001, הבנקים המרכזיים הורידו את הריבית. משקיעים סולידיים - זה אני ואתה, אגב, לא הטייקונים - גילו שכל ההשקעות הסולידיות הפכו למסוכנות או התחילו להניב תשואות אפסיות עד שליליות, מה שדחף אותם להשקיע בנדל"ן, כי דירות תמיד יהיו שם ואפשר לקבל עליהן החזר חודשי ע"י השכרתן וכשהריבית נמוכה, המשכנתה זולה. מהצד השני הקבלנים בנו פחות כי בלי אשראי אי אפשר לבנות וכשיש מיתון וחברות נוטות לפשוט רגל, הבנקים מאוד זהירים במתן אשראי. אז קונים יותר ומייצרים פחות, מה נראה לך שזה עושה למחירים? ככל שהמחירים עולים, כך הכדאיות בהשקעה בדירות גדלה ויותר אנשים קונים דירות. ככל שיותר אנשים קונים דירות, כך המחירים עולים.

זה די מפחיד את האנשים שם למעלה. לא סתם בנק ישראל מקשה על קבלת משכנתאות. בארה"ב זה נגמר בפיצוץ שהביא עלינו את המיתון הנוכחי, לנו יש קצת יותר מזל: הפוליטיקאים שלנו לא גררו את הבנקים לתת משכנתאות של 100% לאנשים שאין סיכוי שיוכלו לשלם אותן והמכירות היו מוגבלות ע"י העובדה שפשוט היה מחסור בשוק. אבל נראה לך שמישהו תיכנן את זה? כשלוקח כחמש שנים לבנות בניין? אם כן, התיכנון היה של הממשלה הקודמת. חמש שנים, זוכר?

כמה עובדות: עיקר המיסוי על דירה הוא מע"מ, אותו מס שמוטל על כמעט כל דבר שאתה קונה. מבחינת המע"מ אין הבדל בין קניות דירה זולה ואוטו או קניית דירה יקרה בלי אוטו - אם המחיר של שתי האוציות שווה, המע"מ עליהן שווה. ועל מכונית תשלם הרבה יותר מיסים אחרים, שלא לדבר על הדלק. אז לא עדיף להוזיל את מחירי הדירות כדי שתוכל לקנות מכונית ודלק?

שיעור המס על דירות משתנה בהתאם לגיל הדירה, מספר הדירות שברשות הקונה, מספר העסקאות שעשה בשנים האחרונות ועלות הדירה. בממוצע, מדובר על בערך שליש ממחיר הדירה. יודע כמה מס אתה משלם על רכב?

המדינה מרוויחה לא רע משיווק קרקעות. אלא שכאן יש מלכוד: אם אתה משווק מעט קרקעות אתה מרוויח מעט, אבל אז אפשר לבנות פחות ומחיר כל דירה עולה. אם אתה משווק הרבה קרקעות, אתה מרוויח יותר על הקרקע אבל פחות על מכירת הדירה. בפועל, באזורי ביקוש, שם הקרקע יקרה מאוד, כמעט ואין למדינה מגרשים פנויים שעליהם אפשר לבנות. במקומות שיש קרקעות, כבר קרה שפתחו מכרז ואף קבלן לא הגיש הצעה.

ההכנסות ממיסוי על סיגריות כמעט משתוות להכנסות ממיסוי על דירות. אז נכון שהממשלה מעודדת עישון?

ההכנסות ממיסוי רכב גבובות בצורה משמעותית מההכנסות על מיסוי דירות. תזכיר לי מה קרה למחירי המכוניות בשנים האחרונות? וזה אחרי הירידה בהכנסות המדינה ממיסוי רכב (ודלק) עקב עידוד קניית מכוניות מזהמות פחות (שצורכות פחות דלק).

הורדת המיסוי על הדירות לא תוריד את המחיר הדירות אפילו בשקל. מי אמר שמחיר הדירה קשור לעלותה? העלות היא בסה"כ חסם תחתון למחיר. מי שקונה דירה במיליון וחצי ש"ח, הרי יכול ומוכן להוציא מיליון וחצי ש"ח על דירה - עובדה שהוא עשה את זה. אם מישהו מוכן לשלם מיליון וחצי על הסחורה ובדיוק הורידו את העלות למוכר במאה אלף, מתי המוכן יוריד את המחיר למיליון וארבע-מאות? כשהמוכר ממול לא רוצה להישאר תקוע הם הסחורה ומוכן להרוויח מאה אלף פחות כדי לפתות את הקונה אליו. כלומר כשיש עודף היצע. אבל מה אם אין מוכר ממול, כלומר אם יש יותר קונים מסחורה? במקרה הזה אין שום סיבה למוכר להוריד את המחיר. העלות ירדה? יופי, יותר רווח. מה יעשה הקונה, ילך לחפש דירה זולה יותר מהמוכר ממול שאין לו דירה למכור? הרי העליה המהירה במחירי הדירות בשנים האחרונות לא נבעה מעליה במחירי הקרקע או עליה במיסוי או עליה בעלות חומרי הבניין אן שכר הפועלים, רובה באה מכך שאנשים היו מוכנים לשלם יותר וכך שהיו פחות דירות שאפשר לקנות. כלומר הורדת המיסוי תעשה שני דברים: תכניס פחות כסף למדינה, מה שיחייב הטלת מיסים אחרים או קיצוץ במתן שירותים לאזרחים, ותכניס יותר כסף לקבלנים.

אם העבודה/לפיד/שמאל-לאומי לא יגבו את החוק (בהנחה שהחוק יהיה סביר ולא מסורס ומעוקר מכל תוכן) אני פשוט לא אצביע להם בבחירות הבאות. הוגן?

ועל נקודה זאת בדיוק פתחתי את הדיון - האם גם מצביעי הליכוד, ישראל-ביתנו או הבית היהודי יעשו אותו הדבר?

בחייאת סומסום. הרי הם כבר אמרו שלא יגבו אותו, לפני שהם ידעו מה הוא הולך להיות בכלל - גם היום עוד לא יודעים. איך הם יכולים? קלי קלות: יש דבר אחד שאנחנו יודעים שלא יקרה: לא יהיה גיוס מלא של כל החרדים ולמסלולים זהים לאלו של החילוניים. אתה לא תיקח נשוי עם תינוק לאותו שירות צבאי כמו רווק ואי אפשר למנוע מאנשים התחתן או להיכנס להריון. אתה לא יכול לחייב אנשים לשרת בניגוד לאמונתם (עובדה שלא מחייבים צמחונים לאכול בשר בצבא או לרעוב). וגם היום לצה"ל יש עודף של חיילים - למה אתה חשב שקל כ"כ להשתמט מצה"ל? לצבא לא כדאי להלחם על חיילים שהוא לא צריך ושאין להם מוטיבציה.

אז ימצאו משהו באמצע: חלק ישרתו מלא, חלק ישרתו חלקי, חלק יעשו שירות אזרחי וחלק יקבלו פטור. מה שלא יחליטו, תמיד הלפידים יוכלו לצעוק שהיה אפשר יותר ותמיד אנשים כמוך יעדיפו את האידאל על פני האפשרי. רק תראה את התגובות של הגלאוניות והיחימוביצ'יות לקבלתן של הצעות ששינסקי וועדת הריכוזיות: הן מתלוננות שאמנם תקעו לטייקונים סכין בגב, אבל לא סובבו אותו אחר כך ::) .

ואתה תצביע להם כמו ילד טוב. אם הם יעלו לשלטון, הם יקימו ממשלה עם ש"ס בתנאים של ש"ס, בדיוק כפי שעשו עד היום, כי ממשלה עם מפלגת מרכז תהיה להם נוחה יותר מממשלה עם מפלגת ימין, בדיוק כפי שהיה בממשלת קדימה, לא מזמן, כשקדימה והעבודה ישבו עם ש"ס. אבל כרגיל, כשסוף-סוף נוצר מצב שמאפשר שינוי היסטורי, במקום לחזק את ידיהם של אלו שהביאו אותו (אתה תמיד יכול לצעוק בוז אם הם יתנו להזדמנות לעבור בלי לתפוס אותה), אתה מתלונן ומחזק דווקא את אלו שיוצאים נגד האפשרות המעשית להביא שינוי. נדמה לי או שיש כאן תבנית?

• תגובות 103
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה דעתך על "ישראל צריכה לתקוף עד שתשמיד את החמאס"?

זו גם דעתי, אבל המטרה מעולם לא הוגדרה כך (לצערי) כי זה היה דורש את מחיקת הרצועה ואלפים רבים של הרוגים, וזה לא משהו שאיזושהי ממשלה בישראל מסוגלת לעשות מבחינה פוליטית. המטרה כפי שהוגדרה היתה הרתעה, בנוסף לפגיעה בתשתיות וביכולות הביצוע של החמאס.

פורסם

היה גם לא מעט לחץ בכיוון ההפוך, מוצדק לא פחות. מתי בפעם האחרונה יותר מהכפילו את שיעור המס עליך? אבל על "טייקוני הגז", אנשים שחלקם מפסידים כסף כבר שנים ארוכות בקידוחים שהעלו חרס וחלקם הם אנשי המעמד הבינוני שהשקיעו את כספם באותן חברות וכשסוף-סוף מצאו משהו, קוראים להם "טייקונים" ולוקחים את רוב הכסף, כשזה קורה חלקים נכבדים מהתקשורת והציבור מריעים. אבל אצלך, מתברר, ביבי לא בסדר גם כשהוא עושה את הדבר הנכון. נו, אז במקום לכתוב הרבה, פשוט תגיד שאתה שונא אותו וגמרנו.

מה שעשו עם ששינסקי הוא בערך ככה: הממשלה מוכרת כרטיסי הגרלה. אם לא זכית, הכסף ששילמת עדיין בכיס של הממשלה; אם זכית, בנוסף למה ששילמת על הכרטיס, תשלם גם מס על הזכיה. הסיכוי שלך לזכות אפסי אבל הפרס הפוטנציאלי גדול, אז אתה מתפתה לקנות כרטיס שוב ושוב. ויום אחד אתה מצליח וזוכה בפרס הגדול! ואז המדינה מודיעה שבעצם זה הכסף שלה ואתה השקעת רק עשרה שקלים בכרטיס ההגרלה, אז תגיד תודה שמשאירים לך חלק מהסכום.

זה המשאב של המדינה? נכון. והמדינה לא רצתה לקדוח בידיעה שהסיכוי שיצא מזה משהו אפסי.

לא מוצדק ולא נעליים. זכויות הגז נמכרו בנזיד עדשים ע"י פוליטיקאים קצרי ראות. וזה בלי להזכיר את קשרי ההון-שלטון שהיו מעורבים שם. הוועדה רק החזירה את המצב (בערך) למה שהיה צריך להיות. לא ראיתי שהפסיקו לקדוח אחרי ועדת ששינסקי.

פורסם

הדיון הזה מתפזר הרבה יותר מדי - רופאים, עו"סים, ששינסקי, נדל"ן... חלאס. רוצים לדבר על זה? פתחו דיון נפרד. זה לא המקום.

פורסם

בנושא הגז:

אתמול שמעתי ברדיו שצה"ל יצטרך לרכוש 3 ספינות ואולי בשלב כלשהו גם צוחלות על מנת לשמור על המים הכלכליים.

אם לא מיסוי על הגז, היינו משלמים על זה מכיסנו - על חשבון החינוך/בריאות/בטחון

פורסם

דווקא זו לא טענה. תפקידו של צה"ל הוא לשמור על גבולותיה והאינטרסים של המדינה ותושביה. כמו שברור לי שצה"ל מגן על מתיישב ביו"ש ברור לי שהוא צריך להגן על קידוח ימי, גם אם הוא היה פרטי לחלוטין.

פורסם

ברור

אבל הפרופורציות הכספיות הן הזויות.

פורסם

וכשגיל שוויד עמד במילואים בש.ג. בקריה? (חבר שלי היה איתו). אין מה לעשות, יש עקרונות שעולים כסף למדינה.

פורסם

אתה אומר לי ששילמו לגיל שוויד משכורת של מנכ"ל חברה גדולה כדי שיעמוד בשער בתל אביב?!

פורסם

וכשגיל שוויד עמד במילואים בש.ג. בקריה? (חבר שלי היה איתו). אין מה לעשות, יש עקרונות שעולים כסף למדינה.

לא הבנת את הכוונה שלי

נניח שמחר אני מחליט לפתוח עסק במקום שהוא בטווח קסאם ללא שום ישוב ליד. למקום כמובן אין כיסוי של כיפת ברזל. היית מצפה שהמדינה תקים בשבילי ורק בשבילי סוללה של כיפת ברזל? כמובן שצריך לזכור שהשמיכה מוגבלת באורכה ואם אני מקבל אז זה אומר פחות סוללה בשדרות/אשקלון וכו'

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4253069,00.html

וחשוב לזכור שאתה לא מגן פה על אזרחים, אתה מגן פה על נכס

וזאת סיבה טובה למיסוי כבד של הרווחים על הגז לדעתי.

פורסם

עד כמה שאני יודע, הוא כבר כמה שנים בקושי מושך משכורת

יש מצב שחבר שלך עלה למדינה יותר במילואים האלה מגיל שווייד

פורסם

זה היה בתקופה שהוא עוד היה מנכ"ל. בקשר לאבטחה - הדוגמא לא מדוייקת. יש הבדל בין לדרוש כיפת ברזל עצמית לבין פשוט לדרוש הגנה, שבמקרה הזה פשוט יוצאת יקרה. יש אלטרנטיבה כלשהיא?

פורסם

לא אמרתי שלא צריך לספק להם הגנה

אמרתי שזה מצדיק לדעתי מיסוי גבוה

אגב, גם אני דיברתי על תקופתו כמנכ"ל

מ2008 הוא ויתר על שכר

פורסם

לדעתי המשוואה פשוטה: אם נדרשת אבטחה חריגה לקידוחי הגז בטענה שמדובר במשאב אסטרטגי ורגיש (ועל כן מהווה יעד לפגיעה), על המדינה לדרוש שבמצב חירום תוצרת האתר (האסטרטגית והרגישה) תולאם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים