עבור לתוכן

כבר הרבה זמן רוצה להיכנס לתחום > זקוק לעזרתכם

Featured Replies

פורסם

היי,

קראתי המון מדריכים והסברים כאן, קודם כל תודה - עזרתם לי מאוד במידע הראשוני בנוגע לפרויקט שאני רוצה להרים.

ועכשיו לעניינים.

אני חובב אקווריומים מושבע, וכבר הרבה זמן אני מסתובב עם מחשבה להרים מערכת ניטור ומעקב אחר פרמטרים במים (בפרט טמפרטורה ו-pH, אם אפשר אז גם פרמטרים אחרים כמו קשיות וכו' יהיו מעולים). אני רוצה שבשלב א' הנתונים יוצגו על מסך / אמצעי פלט כלשהו, ובשלב ב' אולי ישודרו לתוכנת מעקב.

אני מגיע מתחום התוכנה ורחוק מלהבין בחומרה / אלקטרוניקה וכו'. לכן השאלות שלי אולי יישמעו מטופשות אבל אנסה בכל זאת:

א. איזה לוח כדאי לקנות? אני רוצה להשקיע סכום מינימלי ויש לי סבלנות לחכות למשלוח מחו"ל. אשמח לרפרנסים ללוחות

ב. עד כמה זה נראה לכם מסובך לאסוף נתונים כאלו? למישהו שלא מבין כלום באלקטרוניקה (אבל כן יודע לתכנת בשפות שונות ועם אוריינטצייה חזקה לפיתוח תוכנה)?

ג. אילו כלים/מכשירים כדאי לי לקנות לשם הפרויקט?

תודה רבה :yelclap:

פורסם

שלום

א,ג. קודם כל חשוב שתחליט בדיוק מה אתה רוצה לבנות בתור התחלה + מה לדעתך תרצה להוסיף בעתיד.

ככה יהיה אפשר לבנות רשימה מסודרת של מה שתצטרך לקנות (כלים/רכיבים).

ב. אמרת שאתה מגיע מתחום התוכנה ולכן לדעתי יהיה לך די פשוט להכנס לעיניינים. קראת קצת מדריכים. בטח כבר שמת לב שלפעמים אתה מתייחס לחיישן/רכיב שאתה מחבר לארדוינו כמו קוביות לגו. מחבר מספר בודד של חוטים והשאר - בתוכנה. מה גם שלאט לאט לומדים עוד. :)

לינק שבטח תתעניין בו:

http://arduino-aquarium.blogspot.co.il/

הבחור לקח את העיניין ממש ברצינות..

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה ועל הלינק. אכן ראיתי את זה כבר ועוד כמה דברים שמצאתי ברחבי הרשת. אבל זה לא הספיק לי כדי להיות בטוח מה אני לקנות.

אתה צודק - יהיה נכון יותר להתחיל באפיון. אפרט כאן מה אני רוצה בשלב א' ומה בשלב ב':

המטרה:

מערכת לניטור ערכי מים באקווריום.

פרמטרים שארצה לבדוק: pH, קשיות מים, טמפרטורה, נוכחות תרכובות מסוימים (ניטריט, ניטרט, אמוניה - לדעתי יש בקרים ייעודיים לנ"ל, אבל אפשר לוותר על זה).

הצגת הנתונים ע"ג צג או משהו כזה.

תוספות לשלב ב':

- טיימר / תאורה מתוזמנת

- תזמון הזרמת פחמן דו-חמצני (על הפד"ח להיכבות חצי שעה לפני כיבוי האורות)

- משאבות מינונים (להזרמה של דשנים וחומרים כימיים למים)

- חיבור מתקן קירור (מאוורר של מעבד מחשב יספק) לפי הטמפ' במיכל

- העברת נתונים לתוכנה/אתר שייאפשר מעקב אחר הערכים מכל מקום (גם באפליקציה סלולרית שאני בונה עכשיו). אני צריך רק שהמידע יגיע לשרת, משם אטפל בו ואדאג לשאר הדברים.

שוב תודה :silly:

פורסם

היי,

לא רוצה לבאס אותך, אבל בתור מי שהתעסק בעבר בנושא, אני יכול להגיד לך שכל נושא מדידת ערכי המיים זה משהו לא זול.

המודדים עצמם עולים לא מעט, במיוחד כאלה שיכולים להתחבר למחשב או בקר כלשהו.

אם אתה רוצה להתחיל עם משהו, תתחיל עם טמפרטורה, מאווררים, תאורה, מפלס המים, החלפות מיים אוטומטיות וכו'.

אחרי זה תראה אם אתה רוצה להכנס למדידות.

פורסם
  • מחבר

4Project, אתה לא מבאס אותי כלל! אני מעריך ומודה כל תשובה ועזרה. גם אם זה יוריד אותי מהפרויקט ויחסוך לי כאב לב מיותר, זה לטובה. כך שתרגיש חופשי ותודה על כך :)

מה זה "מאוד יקר"? כמה בערך דבר כזה אמור לעלות? (אני יודע שזה כמו לשאול 'כמה עולה אוטו', אבל נראה לי שאפשר לתת איזושהי הערכה כללית ראשונית כזו, לא?)

פורסם

אני לא יודע מה המחירים היום, אבל בזמנו מודד PH ידני עלה בסביבות 300 שקל, כזה שאתה לא יכול לחבר לכלום בלי לפרוץ אותו בצורה טובה וכזה שאתה לא יכול להשאיר במיים כל הזמן.

מודד שנשאר במיים כל הזמן עם תצוגה ולא ראיתי אפשרות לחבר לכלום בלי לעשות שינויים רציניים עלה בסביבות ה-1000 ש"ח הפשוטים.

וצריך גם להחליף את האלקטרודה לשניהם מדי פעם ולכייל אותם באופן קבוע...

רשמת שאתה רוצה להשקיע סכום מינימלי, כך שהנחתי שהמחירים האלה יכולים להיות מחסום בשבילך.

אם לא, לך על זה!

פורסם

הממ... יפה... גם לזה כבר עשו מגן לארדואינו :xyxthumbs:

ואתה כמתחיל הולך לייצר לוח משלך?

לדעתי אם אתה רוצה להתחיל ברגל ימין, תתחיל מטמפרטורה, מאווררים ותאורה.

אחרי שתרגיש שולט יותר בחומר תתקדם לזה. אלא אם תמצא איפה שהוא לקנות את הלוח מוכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים