עבור לתוכן

עזרה במעגל PWM

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני פחות מעדיף את הפתרון הזה, מאחר ואני מחפש פתרון אוניברסלי למסכים ולאו דווקא למסך הזה ספציפית

כלומר, מעגל חיצוני הכי יותר מודולרי מאשר התעסקות במסך.

לכן אני חוזר לענין הPWM בתור מעגל

• תגובות 38
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ב PWM חיצוני יש לך בעיה כזאת : אתה יכול לשלוט בלדים ב 2 דרכים - או לקצר אותם, או לנתק אותם

עכשו המעגל הזה של הממיר אם הסליל, מייצר מתח גבוה יותר כשהוא ללא עומס וזה יכול לדפוק את הציפ. בחלק מהמקרים הציפ מוגן מזה, אבל ההגנה יכולה להיות בנויה כך שהוא מתכבה לגמרי אם הוא מזהה שהלים מנותקים - לא בדיוק מה שאתה מחפש

אפשרות אחת שאני חושב עליה היא להוסיף נגד במקביל ללדים ולחבר אותו למעגל לקראת הסוף של כל מחזור, כדיי לספוג את יתר הפולס במקום הלדים. לא יודע עד כמה זה יעמיס משמעותית את היציאה של המתח (אוליי יותר מידי בשביל המעגל - אין לי שמץ)

פורסם
  • מחבר

ניתן לבדוק בקלות את מה שאתה אומר

להדליק את המסך ורק אז לחבר את הקונקטור של הלדים

במידה וזה לא יעבוד, סימן שמנגנון ההגנה כיבה את המערכת

האם זה נכון?

פורסם

סתם שאלה; למה אתה צריך מבוקר PWM? מה רע במקור זרם משתנה?

פורסם
  • מחבר

אני מחפש הגדרה מסויימת של עוצמת הארה שאמצא על פי תנאים מסויימים

ברגע שזה נשלט על ידי מיקרובקר, אני יכול לשחזר את הדיוק.

זה אמור להיות במערכת סגורה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב, עדכון קצר.

אחרי מספר התייעצויות בניתי את המעגל המצורף.

עשיתי סימולציה בMULTISIM, והשרטוט לקוח משם

R4 הוא נגד המדמה את העומס שיוצר מסך הלדים.

בבדיקה הזנתי לו גל ריבועי בגובה 5 וולט עם אופסט 2.5 (כדי לוודא שלא יהיו מתחים שלילים), וחיברתי לסקופ, התוצאה הייתה גל ריבועי מקביל לגל שהכנסתי רק עם אמפליטודה של 12 וולט, כפי שרציתי.

הרכבתי את המעגל על מטריצה וחיברתי נגד שידמה את הלדים, מחולל מתח מצד אחד, מתח DC לכניסת הVDD, וסקופ מהיציאה, קיבלתי את התוצאה לה קיוויתי.

הבעיה התחילה כשחיברתי את המעגל למערכת.

בתור VDD חיברתי את הכניסה ללדים מהמסך שהבאתי את תמונתו למעלה, פשוט החוט שהופיע בצד ימין למעלה חתוך, המעגל של המסך מכניס מתח VDD והתאורה האחורית מקבלת את המוצא.

בתור כניסת PWM, הכנסתי מיקרו בקר מסוג ADuC841 עם תכנות לשליטה על הPWM באמצעות פסיקה חיצונית.

מייד כשחיברתי ראיתי תופעה מוזרה, לפני שחיברתי את הPWM למערכת ראיתי שהמסך דולק, כלומר הפוך ממה שציפיתי (ציפיתי שאם יש 0 בPWM, אז לא יעבור מתח), אך כשחיברתי את הPWM גיליתי שהמערכת עובדת.

אלא שאחרי כמה זמן שינוי הPWM הפסיק להשפיע על בהירות המסך, והוא נשאר קבוע, בדיקה בסקופ העלתה שאין תקלה במנגנון יצירת הPWM.

הטרנזיסטור (נראה לי הBS170) התחמם מאוד.

האם עלי לבחור ברכיבים אחרים?

אם כן, מה?

תודה רבה

פרטים טכנים, בדיקת זרם על המסך העלתה את הנתון של 0.97 מיליאמפר

פורסם

מה מקור המתח שלך ? VDD=5v ?

ומה התדר של הPWM ?

הסיבה שבגללה הBS170 יכול להתחמם במקרה שלך היא דחיפה לא חזקה מספיק בGate.

תוודא שהמתח שמגיע לGate גדול מ3v.

יכול להיות שתדר הPWM שלך מהיר מידי והבקר לא מצליח לדחוף את הGate בזמן (יש קבל פרזיטי).

פורסם
  • מחבר

על פי הרשום במעגל שצירפתי, הVDD הוא 12 וולט, במציאות הוא נע בין זה ל15 וולט בערך

כפי שאמרתי הוא ניזון מכניסת המתח המקורית של התאורה האחורית של המסך שהבאתי תמונה שלו למעלה,

על פי מדידה התאורה האחורית צורכת כ0.97 מילי אמפר.

את התדר המדוייק של הPWM שנותן הבקר אני לא זוכר בוודאות (את החלק הזה של הקוד לא אני תיכנתתי).

מה הסיבה שהמעגל עבד הפוך, כלומר מתי שקיבל 0 בPWM הוא הוציא 1 ביציאה?

פורסם

זה באמת מוזר שיש היפוך מופע, לא אמור להיות היפוך מופע במעגל הזה.

בלי לדעת מה המתח שהבקר מוציא בתור PWM והתדר אני לא יכול לעזור לך יותר מידי.

כפי שאמרתי, אתה צריך לוודא שהמתח בGate של הטרנזיסטור שמחובר לPWM הוא מעל 3v ושהתדר יהיה נמוך יחסית (פחות מ1KHz).

פורסם
  • מחבר

המתח בPWM הוא 5 וולט מקסימום ותדר 1K מקסימום

פורסם

לא מעניין אותי המתח מקסימום בGate (מוצא הPWM) אלא מתח המינימום למצב של '1' לוגי.

אם זה אכן 5v אז אני לא רואה סיבה שהמעגל לא יעבוד או שהטרנזיסטור יתחמם.

פורסם
  • מחבר

בדיקה בדפי הנתונים מלמדת שבמצב הזה הPWM יכול לעבוד בתדר מקסימלי של 266הרץ או ב4096 הרץ.

האם יתכן שתדר גבוה מידי גרם לבלאגן?

אני בודק את הקוד כדי לדעת באיזה תדר בדיוק הPWM עבד (זה לא לפני, אחרת הייתי בודק בסקופ)

פורסם

יתכן מאוד שתדר גבוה מידי גורם להתחממות של הטרנזיסטור הראשון ומעוות את הגל.

פורסם
  • מחבר

זה מוזר לי, כי נראה שלמרות הכל אנחנו נמצאים במצב של התדר המקסימלי הנמוך.

בוא נניח את האפשרות הזו על השולחן.

בשלב ראשון הPWM עבד הפוך, כלומר 1 שווה 0. שזה אומר להערכתי שיתכן שכבר בשלב הראשון הטרנזיסטור השני נשרף ונהיה קצר והעביר תמיד את האות.

בשלב הבא, אחרי כמה משחקים עם הPWM (בערך משהו כמו 5 דקות) הPWM כלל לא השפיע.

אבל,

כבר בשלב הראשון כשחיברנו את המעגל ולא הרכבנו את החיבור מהPWM (כלומר, 0 קבוע) ראינו שהמסך דולק, אז לכאורה הבעיה הראשונה לא קשורה לPWM כלל, אולי השנייה כן....

פורסם
  • מחבר

עדכון:

קודם כל תיקון טעות

הטרנזיסטור שנשרף הוא הBS170.

היום הרכבתי שוב את המעגל רק עם תוספת נגד של 10K בטור לפני הBS170 ובמקביל אליו של 100K לאדמה.

החלפתי טרנזיסטור בBS170 חדש, זה שוב עבד, הפוך, אבל עבד, אחרי עשר דקות של חיבור לחשמל ושליטה על הבהירות (שהתאפיינה לפעמים בהבהובים קלים), ניתקתי את חיבור הPWM לא יודע אם זה קשור, אבל במקביל ריח שרוף נישא באוויר, והתברר ששוב הBS170 נשרף לו, והPWM לא הגיב.

מה הולך כאן? האם הטרנזיסטור מעפן? האם יתכן שבהוצאת הPWM הוא מקבל שוק ששורף אותו? ולמה בכלל היה היפוך מופע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים