עבור לתוכן

מחשב איטי הנמצא במצוקה

Featured Replies

פורסם

שמעו

p3 850 128 ram 30gb hd nvidia gforce 2 mx

זה המחשב המזדקן שלי. ::) אתם יכולים גם להחליף את ה'ק' ב'י' אם בא לכם. יש איזה 2 ג'יגה פנויים על ההארדיסק שגם ככה מפוצל ל-2 מחיצות. אני נכון לעכשיו לא שחקן תלת מימד מהמשחקים החדשים או תוכנות גרפיקה (בצבא... אין זמן) אבל המחשב הזה פשוט איטי באפילו לגלוש באינטרנט, להעלות את התפריטים בסטארט מניו. winxp

אני לא יודע מה הטמפ' במחשב כי בחיפוש המהיר שהספקתי לעשות לא מצאתי אחד.

שמתי לב שכשאני מעלה את ה Windows task manager המצב תחת performance על הפנים. ה Pf usage גבוה מאוד. (250 מג"ב למרות שאני עובד כבר כמה זמן על המחשב אין לי כוח לעשות ריסט כדי לבדוק מהתחלה) וה CPU USAGE על 95%, IDILE...

אין לי כוח להכנס לזה אבל אף פעם המחשב הזה לא רץ כמו שצריך, לא הריץ משחקי תלת מימד חלק.

יש תוכנות שכדאי לי לנסות? משהו שיכול להאיץ לי את המחשב? אני לא מחפש לקנות זכרונות או לוח אם, פשוט להוציא ממנו קצת יותר בלי להרוג אותו, כי בכ"ז אני משתמש בו כולה לאינטרנט בעיקר :\

פורסם

קשה כותרת נורמלית?

פורסם

אתה עם winXP ועם 128MB RAM, זה שילוב גרוע מאוד,

המשאבים של הXP זקוקים ליותר זיכרון פנימי, כעקרון אין לך מספיק והמחשב משתמש גם בהארד דיסק על מנת

להרחיב לעצמו את הזיכרון הפנימי, ידוע לך שהארד דיסק מול הRAM נחשב לסופר צב.., הכוונה שהארד דיסק

איטי בשביל לאחסן תוכנות רקע.., איטי מאוד, גם לי היה XP+129MB RAM, זה איטי צב!

או שתשים 98/ME, או שתקנה עוד 256MB / 512MB.. ::)

פורסם
אתה עם winXP ועם 128MB RAM, זה שילוב גרוע מאוד

לי יש מחשב AMD K6-2 450MHz עם 128MB (מהירות 100MHz) ודיסק של 30GB והוא מריץ WinXP יפה מאד (האחים שלי משתמשים בו לגלישה באינטרנט). נכון שיותר זיכרון יעזור, אבל זה כנראה לא מקור האיטיות שלו.

road_runner, אני ממליץ לפרמט ולבצע התקנה נקייה של כל התוכנות הדרושות לך (רק תדאג לגבות את החומר שלך קודם ולהוריד את כל הדרייברים האחרונים לכל החומרה).

אבל מכיוון שאתה בצבא ואין לך הרבה זמן (או כוח), נסה את ההצעות האלו:

1. אל תריץ אנטי-וירוס ברקע - זה מאד מאט את המחשב (סורק כל קובץ שנכנס למחשב או כל קובץ שמורץ). במקום,תריץ סריקה מלאה שבועית, וסריקה רק על הקבצים שאתה מוריד (הורדת קובץ? רוצה להפעיל? סרוק אותו קודם נגד וירוסים ורק אח"כ תריץ אותו).

2. תשתמש בתוכנות לניקוי המחשב משאריות - תוכנת Ad-Aware מומלצת ביותר. כמו כן, אם אתה מוכן לקחת את הסיכון, תשתמש בתוכנות לניקוי ה registry.

3. תריץ סורק דיסק (לאיתור שגיאות) ומאחה דיסק (אמור לשפר את מהירות הגישה לקבצים בדיסק בכך שהוא מצרף את כל החלקים של כל קובץ לרצף אחד רציף - מקל על הקריאה מהדיסק הקשיח).

4. תבטל תוכניות שרצות ברקע שאתה לא צריך או לא משתמש באופן קבוע כדי לחסוך משאבים. אם תרצה תפעיל אותן באופן ידני. תבדוק גם בתפריט startup וגם ב registry. בד"כ יש המון תוכנות שאתה לא צריך.

5. תבטל את כל הגרפיקה והסאונד ברקע (אם הגדרת כאלו בכלל) - תמונת רקע, צלילים שונים שמקושרים לפעולות שונות (כמו לחיצה על העכבר, הפעלת תוכנה וכו'), ציורים מצביעים של העכבר וכדומה.

6. תעדכן ותריץ סריקה של האנטי-וירוס - אולי יש לך וירוס שתופס חלק ממשאבי המערכת.

לדעתי, המחשב שלך אמור להיות מספיק חזק בשביל האינטרנט, ואלא אם כן יש לך בעיית חומרה כלשהי, לא צריכה לך איתו שום בעיה.

ואגב, שנה את הכותרת למשהו יותר עינייני.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. אני לא עד כדי כך זקן (מחוסר שימוש במחשב מהצבא) או צעיר (שלא הכרתי את הפתרונות שהוצעו...) בהתחלה כשהמחשב נקנה המוכר חשב לדפוק אותי- שם לי מעבד CYREX (נדמה לי, לפני הרבה זמן) ולא הזכיר את זה יותר מידיי, ז"א נתן לאבא שלי להאמין שהכל בסדר. ישר על ההתחלה המחשב הרגיש מאוד לא טוב, חזרתי אליו והוא החליף ל intel. הלוח אם לא משהו מרשים במיוחד והרבה זמן חשבתי שזה הוא (כי החלפתי כרטיס מסך, זכרונות, מערכת הפעלה, דרייברים...) אז באיזשהו שלב הגעתי כבר למסקנה שהמחשב הזה פשוט לא משהו! אבל בכ"ז קיוויתי לאולי איזה מודיפיקציה שאפשר לעשות ולהאיץ בכוח.

אין אנטיווירוס, אני מאחה הרבה, כשהיה לי זמן החלפתי מע' הפעלה מס' פעמים, ניסיתי גם לינוקס, אין אף תוכנה שעולה בהתחלה וכ'. לפחות בזמן האחרון עברתי ממחשב עם 4 משתמשים (אבא ואחים) למשתמש אחד. חסכתי 200 מגה אבל בעיקר מעבר בין משתמשים שלוקח שעות ואוכל ימבה RAM. אם מישהו היה עובר למשתמש שלו כשהייתי באמצע העבודה, הייתי מעדיף לעשות ריסט אח"כ מלהמשיך להשתמש. זוועה!

ברגע שאני אבין איך, אני משנה את הכותרת.

פורסם

יש לחצן כזה שנקרא: "עריכה".

פורסם

בפתרון לבעיה הוא לחפש מדריכי TWEAKING למערכת הפעלה בעיקר ל SERVICES (מה שבעצם תופס תזיכרון).

בשביל לפתור את הבעיה דרך החומרה תקנה עוד 128 ראם (מינימום) ותקנה הרד דיסק 120 גיגה כל זה יסתכם ב כ 600-700 שח.

עריכה : משו מאוד חשוב ששחכתי - תבדוק אם ה UDMA מופעל אצלך כי אם הוא לא מופעל הוא יכול לגרום לאיטיות מחרידה.

פורסם

מה לעשות, XP לא עובד טוב רק עם 128 מגה זכרון (זה המינימום המומלץ לפי מיקרוסופט!) שתי אפשרויות: או שתעבור ל2000 שאומנם יותר איטי בהדלקה אבל דורש פחות או שתעבור ל2003 שזו מערכת מאוד מהירה, אפילו על מחשבים ישנים (אני מריץ בחברה שלי 2003 על פנטיום 500 והוא יותר מהיר מ2000!)

אם בכל זאת אתה רוצה להשאר עם XP תבדוק איזה סרוויסים אתה יכול להוריד (יש הרבה סרוויסים שXP מעלה כבררת מחדל למרות שהם ממש לא נחוצים) מקום טוב לבדוק מה אתה יכול להוריד זה האתר הזה: http://www.theeldergeek.com/services_guide.htm

הוא כולל הסברים על הסרוויסס של XP על כל סרוויס בנפרד, ומה הכונפיגורציה המומלצת

פורסם

מזה 2003? קיים 2003 Win שהוא לא server?

פורסם

WIN2003SERVER הוא בידיוק כמו הXP הרגיל שלנו רק שהוא יותר מהיר... בדוק! , לחבר שלי יש , אבל אני מסתדר בינתיים טוב עם הXP שלי... בהתקנה הבאה של הוינדוס אני ישים את ה2003 שיש לחבר שלי ולא XPPRO...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים