עבור לתוכן

מבקש המלצות ללימוד פיתוח תוכנה עבור בוגר ללא ניסיון

Featured Replies

פורסם

אני כרגע מסיים את התואר בהנדסת מערכות מידע בבן גוריון.

הייתי בכמה ראיונות עבודה, ואני רואה שתמיד חסרים לי כמה כלים אם אני בכלל מגיע לראיון ומצד שני קשה מאוד בכלל להגיע לראיונות. העניין הוא שאני רוצה משרות פיתוח תוכנה ולא בדיקות.

השאלות שלי:

האם אכן לא כדאי להתחיל בבדיקות תוכנה כי יהיה קשה לעבור אחר כך לפיתוח או שזה כדאי בכל זאת? האם יש משרות בדיקות שכן שווה לשקול וכאלה שלא תורמות לניסיון?

אני רוצה להתעסק עם הצד הלוגי של התוכנה, כלומר ה business layer. למשל באפליקציה הכי פשוטה של הבנק שמדגימים בהרבה מקומות, לכתוב את הפונקציונאליות כמו משיכה מהחשבון, עיבוד הנתונים וכו. פחות מעניין אותי להתעסק עם בסיסי נתונים, כי אני לא אוהב להתעסק עם sql וכל הסינטקס שם, אני יכול ומכיר ברמה בסיסית אמנם אם כן יש צורך, אבל שזה לא יהיה החלק העיקרי בעבודה.

אני גם פחות אוהב להתעסק עם זיכרון, ניהול זיכרון וכו.. לכן מעדיף לעבוד עם שפות כמו Java או C#.

דווקא מעניין אותי התחום של המובייל, אבל שוב פעם יותר להתעסק עם הלוגיקה של האפליקציה בעיקר.

האם יש לכם המלצות מה כדאי ללמוד? האם שפות מסוימות? חומר מסוים? לעשות פרויקטים מסוימים?

ואיך לציין את זה בקורות חיים ועבור המעסיקים?

איזה סוג משרות לחפש?

תודה!

פורסם

אל תישאר בcomfort zone שלך.

כדי להיות מפתח טוב אתה צריך לטבול בכל תחום שאתה יכול, גם בצד הDBים, גם בGUI, גם בניהול זיכרון ובכל דבר שאתה יכול.

אל תגביל את עצמך לשפה מסוימת, אל תגביל את עצמך לנושא מסוים, אתה יכול להתמקצע - אבל אף פעם לא להגביל.

היום כמפתח אני מתעסק בכמה וכמה שפות שונות (python, .net,lua,c,asm), יצא להתעסק המון במסדי נתונים, לצערי הרבה בGUI (גם WEB, גם DESKTOP) וגם בלוגיקה.

בגלל שאני מבין איך הDB מארגן את המידע, איך אפשר לגרום לו לחסוך לי קוד וזמן ומה המשמעות של כל שליפה שאני עושה מול הDB אני יכול ליצור תוכנות מהירות יותר, שלוקחות פחות זמן כתיבה, שעושות כמה שפחות round-trips אל הDB ועוד.

בגלל שאני יודע איך הGUI עובד(ולאו דווקא אני הבן אדם שמעצב אותו), אני יכול להבין איך התוכנה תראה בסוף, מה המשמעות של כל כפתור ואיך להתאים את הלוגיקה שלי שבסוף תעבוד בצורה הכי טובה עם הGUI.

חוץ מזה שבסוף אני מאמין שאתה לא רוצה לכתוב קוד כל חיים ולהיות האריכטקט/מנהל, ובשביל זה אתה צריך להבין בהכל, וגם אם כן, אתה תרצה להיות עצמאי לחלוטין ושתוכל לכתוב קוד מקצה לקצה.

אני מציע שתסתכל על מפתחי freelance, שלדעתי בד"כ טובים יותר מהקופי קוד ברוב החברות, הם חייבים לדעת הכל מהכל והם נהיים מאוד טובים ומאוד יעילים במה שהם עושים.

פורסם
  • מחבר

מצוין, תודה אחלה תגובה.

נגעת פה בכמה נקודות חשובות, אני אכן רוצה להתקדם בשלב מסוים לתפקידי ניהול, ארכיטקטורה, ניהול מוצר וכדומה.

אני בשלב שבו אני מחפש עבודה ואני שם לב שלמשרות שאני שואף להגיע, שהן משרות פיתוח חסרים לי כלים, ידע וניסיון. לי זה ברור לחלוטין בתור בוגר, העניין הוא שלחברות זה לא ממש משנה ואין להן , לרובן את הזמן להכשיר אותי או לפחות לא מצאתי מקום כזה עדיין ואני מחפש עבודה כבר כמה חודשים. מצד שני אני עוד חודש מסיים את התואר ואני רוצה לנצל את הזמן הזה להעמיק את הידע שלי במקביל לחיפושי העבודה.

אני מכיר פשוט הרבה אנשים שלקחו כל עבודה שהציעו להם, גם אם זה עבודה עם Flash או QA פשוט(לא כתיבת בדיקות). אני מעדיף לשבת בבית עוד חודש חודשיים ולהתמקצע במקום לעבוד בעבודה שלא נראית לי מועילה. אבל יכול להיות שאני טועה וכן כדאי לקחת כל משרה כרגע ולנסות במקביל ללמוד ולהתפתח, אני רק לא בטוח שיהיה לי זמן לזה במקביל לעבודה.

אני יודע שצריך לדעת הרבה דברים, אבל אני מכיר כרגע מעט מכל דבר, אבל תכלס לא מרגיש עדיין שאני שולט טוב בשום דבר. אני יודע שמבחינת יכולת למידה ויכולת חשיבה אני טוב, כי הצלחתי לעדות כמה דברים מעניינים במהלך הלימודים והגעתי לפיתרונות טובים לבד.

מכיוון שצריך להתחיל ממשהו, החלטתי בנתיים להוריד כמה ספרים ו tutorials ללימוד C# למתחילים, כדי לעבור כמו שצריך על היסודות ומכיוון שבהמשך אפשר להוסיף גם databases וגם את כל החלק של ה web וטכנולוגיות ב client side יש כאן מספיק חומר לעבוד איתו.

הראיון הוא בעצם להתחיל מהבסיס, ללמוד אותו כמו שצריך ומשם להרחיב את הידע. כי זה שאני מכיר C, C++, C#, Java, JavaScritp וכו.. לא ממש עזרה לי בנתיים כי אופי השאלות דרש ממני ידע יותר מעמיק.

אני מנסה להסביר את עצמי שיתנו לי קצת זמן להשתפשף וללמוד ואני אוכל לעשות דברים מאוד יפים, אבל רוב המעסיקים לא ממש מעניין אותם והם רוצים "כאן ועכשיו".

פורסם

מן הסתם מעסיקים רוצים אנשים עם ניסיון מוכח, אף אחד לא רוצה מפתח שיתחיל להיות פרודוקטיבי עוד חצי שנה.

מצד שני לעבור על tutorials לאו דווקא יביא אותך לאן שאתה רוצה, מניסיוני רק פיתוח מכוון מטרה ולא סתם תרגול באמת יביא אותך למקצוענות.

אני מציע לך להסתכל על שוק הfreelance ולראות אם אתה מוצא דברים שאתה מסוגל ורוצה לעשות, דברים עם אתגר מצד אחד אבל לשם ההתחלה עדיף יחסית פשוטים. (ומן הסתם כסף מעורב בעניין)

אחרת אולי עדיף לך להצטרף לפרויקט open source, לנסות להשתלב בפרויקט שגם מעניין אותך וגם מאתגר אותך ובגלל צורת העבודה אתה תלמד הרבה מלראות קוד של אנשים אחרים, תלמד איך עובדים בצוותים גדולים עם ניהול גרסאות נורמלי (git,svn), אנשים מן הסתם יתמכו בך כי אתה חלק מקהילה וגם אולי בסוף תחזיר חזרה למשתמשים.

אופציה אחרת היא לעבוד עצמאית על פרויקטים שאתה רוצה לעשות לבד, יכול להיות שכרגע לא צץ לך כלום אבל לא חסר אנשים עם רעיונות, במיוחד בעולם האפליקציות של היום.

והאופציה האחרונה היא למצוא עסק שמוכן לקבל אותך כנטל לאיזושהי תקופה ע"מ שתהיה פרודוקטיבי אחרי קצת זמן, זו אופציה סבירה אם תחפש מספיק ותהיה מוכן לחתום על חוזה ארוך מספיק.

מעבר לזה, אל תשכח שהכי חשוב להנות מזה, על כל מפתח שמח יש עשר שבורים שנמאס להם - והם בד"כ לא כותבים באותה רמה רק בגלל שאין להם להט לתחום ולאתגרים. (ותמיד יש עוד מה ללמוד)

אגב, חשוב לי לציין שאני חייל ואני מתעסק בתחום בבית ולא חלק מחברת תוכנה.

אני מדבר מניסיון מאוד מוגבל בשוק האזרחי ובעיקר מכיר אותו מחברים/קולגות/הורים/לפני צבא.

פורסם

בתור בוגר חסר ניסיון לחלוטין, קוד פתוח זה קפיצה גדולה מדי לטעמי.

עדיף שתחליט לכתוב איזו תוכנה פשוטה ותלך על זה בכל הכח. תלמד תוך כדי על כל מיני כלים שאתה צריך, מולטי ת'רדינג, דאטה בייסים וכולי.

אם אתה רוצה תשובות קצת יותר טובות, תבדוק בפורום של תפוז:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=308&r=1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים