עבור לתוכן

רציתי לדעת את ההבדלים בין שני לוחות אם של ג'יגבייט

Featured Replies

פורסם

הראשון הוא: Gigabyte GA-B75-D3V

והשני הוא: Gigabyte GA-H77-DS3H

ראיתי שיש להם את אותם החיבורים, אבל מה שונה חוץ מזה? יש ביניהם הפרש של כ-100 שח

פורסם

שניהם טובים ניראה לי שה H77 יותר טוב וגם הרבה לקחים אותו

יכול להיות שהוא גם יותר מפורסם.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

חחח זה לא עוזר לי שאתה אומר לי שהוא יותר טוב ומפורסם, אני צריך לדעת למה.

ההבדלים היחידים שמצאתי זה שב-H77 יש חיבור HDMI שזה לא קריטי, ושיש בו 2 חיבורי סאטה 3 ולא 1 כמו בB75 וגם יש בו תמיכה בRAID למיניהם. ב-H77 יש גם 3 חיבורי SATA2 וב-B75 יש 4 חיבורי SATA2.

מזה אומר כל החיבורי סאטה האלה? והאם שווה להשקיע בשביל הRAID? זה נחוץ בכלל?

פורסם

חיבורי SATA = עוד כוננים קשיחים\צורבים שאתה יכול לחבר.

על RAID אתה יכול לקרוא בסטיקי - בעיקרון מערך של כוננים קשיחים על מנת להשיג יתירות\מהירות, בד"כ על חשבון נפח.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי, ההבדלים בין SATA3 לSATA2 כלל לא מורגשים בפועל, אלא אם כן מדובר בכונן SSD. אני טועה?

לכן אני חושב שחיבור SATA3 אחד יספיק, במידה וארצה בעתיד להוסיף SSD.

ויש לי עוד שאלה לא קשורה, פשוט בשביל לחסוך אשכול:

מישהו מכיר זכרונות של חברת CEON? אני לא שמעתי עליהם. האם עדיף להוסיף כסף וללכת כבר על חברה מוכרת או שלא אמורה להיות איתם בעיה?

אני יודע למשל שבTMS יש זכרונות של MICRON, שזה גם חברה לא מוכרת אבל בכל זאת אנשים קונים אותם, אז מה אתם אומרים?

פורסם

ההבדלים בין SATA 2 ו-3 מורגשים בהחלט אך כמו שאמרת עבור דיסקים קשיחים אין זה משנה, המהירות שמספק ממשק SATA2 גם ככה

מהיר יותר ממה שקשיח יכול לספק.

CEON חברה מוכרת, אולי קצת פחות בתקופה האחרונה בארץ. לא משהו שצריך לפחד ממנו.

אגב, micron היא יצרנית השבבים הגדולה בעולם - סביר להניח שרוב חברות הזיכרונות האחרות משתמשות בשבבים שלהם.

פורסם
  • מחבר

טוב לדעת, תודה רבה!

אם היו אומרים לך לבחור בין זכרונות של CEON ל-MICRON, היית הולך על MICRON, או שהיית בוחר את הזול מביניהם?

פורסם

לא באמת משנה... אלא אם כן הנתונים שונים או שלאחד יש גוף קירור שנראה טוב.

פורסם
  • מחבר

לזכרונות יש גוף קירור?!

הנה תמונה של הסאון: http://www.ivory.co.il/files/catalog/org/1328598897C97Ty.jpg

וזה תמונה של המיקרון: http://www.tms.co.il/pictures/products/enlarge/D34G1333MR.jpg

רואים פה את הגוף קירור שלהם? חח

ניסיתי לחפש ולא מצאתי אפילו את האתר של חברת CEON. אולי עדיף ללכת על משהו אמין יותר?

פורסם

יש לי כמה מחשבי P4 אם זכרונות DDR1 של Ceon ושל Micron/Crucial הם מעולם לא עשו בעיות, ואלה זכרונות שהיו בשימוש 8 שנים (מתוכם 4 שנים אצלי). אני חושב שאתה יכול לקנות בשקט

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים