עבור לתוכן

שיתוף משאב בין 2 רשתות

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לשתף בין הרדדיסק רשת בין 2 רשתות שונות. אני רוצה שתהיה אליו גישה מלאה משתיהם אבל שהרשתות יהיו בלתי נראות אחת לשניה, ולא ישותף אינטרנט. מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת?

פורסם
  • מחבר

כרגע, כלום ;D . ישנה רשת אחת מחוברת לנתב עם שיתוף אינטרנט ורשת שניה מחוברת לSWITCH בלי אינטרנט (באופן מכוון). אני לא רוצה שהמסמכים ושיתוף האינטרנט יתערבבו. כעקרון אני צריך שרק למחשב אחד ברשת מבוססת האינטרנט יהיה גישה למשאב הנ"ל. הוספת כרטיס רשת שני למחשב הנ"ל תעזור?

פורסם

לא ממש הבנתי את ההסבר שלך....

"שיתוף אינטרנט" זה גישה לרשת האינטרנט?

אותו מחשב שמחובר לרשת עם גישה לאינטנרט לא יכול לגשת לרשת השנייה עכשיו?

פורסם
  • מחבר

אכן התכוונתי לגישה לאינטרנט. בנוסף אני לא רוצה שמחשבים המחוברים ברשת אחת "יראו" את המחשבים שברשת השניה ולהיפך.

פורסם
  • מחבר

שלא יופיעו המחשבים בסייר, ובנוסך לא יהיה ניתן לגשת אליהם ישירות. בקיצור שלא תהיה גישה כלשהיא בין מחשבים שנמצאים ברשת אחת למחשבים שבשניה, אבל כן יהיה ניתן לגשת להרדדיסק רשת. אפשרי או לא?

פורסם

אם המחשבים נמצאים ב work group שונה הם לא יגלו אחד השני. הודעות broadcast של NBT נותנות למחשבים לגלות אחד את השני כאשר הם באותו group בלבד.

את זה אתה יכול לוודא עם nbtstat.

מעבר לזה, תבטל לשהם שיתופים לא נחוצים.

לא רשמת עד עכשיו איפה אותו אמצעי איחסון נמצע אצלך בטופולוגיה?

פורסם
  • מחבר

כנראה שאני לא מבין מספיק למה אתה מתכוון אז אשתדל לפרט יותר:

רשת א' - עם מחשבים שנקרא להם 1-10 מחוברים בינהם עם שיתופים נחוצים בסוויטצ' עם הגדרות DHCP ידנית.

רשת ב' - מחשבים שנקרא להם 11-20 מחוברים לנתב שמחלק להם אוטומטית כתובות + אינטרנט. גם כאן יש שיתופים נחוצים.

אמור להתווסף כונן קשיח רשת (NAS). אני מעוניין שתהיה אליו גישה מכל המחשבים שברשת א' (1-10) ומחשב אחד (נניח 12) מרשת ב' בלי שהמחשבים בשתי הרשתות יוכלו לגשת אחת לשניה. כלומר למחשב 2 לא תהיה גשיה לקבצים שבמחשב 14 ולאינטרנט אבל עדיין מחשב 12 יוכל לגשת אליהם. מקווה שברור מספיק.

כעקרון חשבתי לחבר את ההרדיסק לסוויטצ' של רשת א' ולהוסיף כרטיס רשת למחשב 12 שיחובר גם לרשת א' (בנוסף לרשת ב' שבה הוא כבר חבר). זה פתרון נכון או לא?

לגבי ראיית המחשבים בWORKGROUP אחר - עד כמה שראיתי בWINDOWS 7 הם כן רואים מחשבים מקבוצות עבודה שונות. תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

או שתגדיר לNAS שני רגליים או שתגדיר לו כתובת נוספת בממשק אחד.

אם מדובר על סגמנטים שונים של רשתות הם לא יוכלו להגיע אחד לשני ללא ניתוב וכל אחד לאיחסון דרך הרשת שלו.

NBT עובד אומנם עובד ב broadcast, אבל השיוך של המחשבים עדיין יתבצע לפי ה group. זה כמובן בכלל לא רלוונטי אם המחשבים נמצאים בסגמנטים שונים של רשת (subnetting בסיסי) וכמוכן הגישה לאינטרנט לא משחקת פה שום תפקיד מעבר לזה שהנתן לא יודע לנתב לרשת השנייה (כי כבר יש להם default gateway).

פורסם
  • מחבר

אם הם ימצאו בסאבנטים שונים איך הם יגשו אל ההרדדיסק? כלומר, איזה כתובת עלי לתת להרדדיסק? כמו שאתה שם לב רשתות זה לא בדיוק הצד החזק שלי אז אשמח אם תפשט קצת את התשובות.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין לא יודע. לא ידעתי שאפשר לתת לNAS 2 כתובות.

פורסם

אפשר לתת יותר מכתובת אחת לכל ממשק שעבוד עם TCP/IP.

רק צריך לבדוק אם זה נתמך ברמת ההגדרות של היצרן.

פורסם
  • מחבר

באמת לא יצא לי לראות את זה עד היום. אני אחכה עד שאקבל את הכונן ואעדכן. תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים