עבור לתוכן

לימוד מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

קראתי בכל מיני פורומים (לא רציניים) שלימודי מדעי המחשב לפחות בשנה א' מתקיימים כל יום מהבוקר עד אחרה"צ-ערב

יש לי הצעה להתחיל תהליכי מיון לעבודה מסוימת שדורשת מסטודנטים יומיים עבודה בשבוע אבל לא 8 שעות (כמו משמרת) אלא משהו לא קבוע, יכול להיות 5 שעות ויכול להיות גם 20 שעות.

האם למישהו פה ידוע על תכנית הלימודים של השנה הראשונה והאם לדעתכם אני אוכל לשלב בין השניים?

נראה לי קצת בעייתי פתאום לעבוד 20 שעות בזמן לימודים

פורסם

אין סיכוי לעבוד בשנה הראשונה. גם בשנייה מומלץ מאוד שלא.

זה לא רק הלימודים מהבוקר ועד הצהריים (והערב לפעמים) אלא גם כל חובות ההגשה והבחנים.

פורסם

אלה אם כן אתה לומד בפתוחה...

פורסם

אני למדתי במהלך כל התואר - משנה ראשונה ועד אחרונה.

העלות של זה עלי? פחות שעות שינה , ציונים נמוכים משמעויתת ממה שיכולתי להוציא בלי עבודה ועוד אקסטרה שנה.

מה שאתה צריך לשאול את עצמך (בעיקר בשנתיים הראשונות) זה האם העבודה הזו ספציפית שווה את זה.

אם זה לא נותן לך משהו ברזומה או בניסיון - התשובה היא שעדיף שלא.

(יש לציין שאם אני לא אשתחצן לרגע , אני בחור די מוכשר שלמד במסגרת מחוננים בחטיבה והתיכון ותמיד התעניין במחשבים - ככה שלא בטוח שכל אחד היה מסוגל לעשות את זה)

ליביו

פורסם
  • מחבר

אין שום דבר מיוחד בעבודה הזו (לפחות מבחינת העתיד שאני מתכנן)

אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר 13 וזו עבודה עם כסף ממש טוב אבל שנתיים התחייבות..

אז לחפש עבודה אחרת? :-)

פורסם

לימודי מדעי המחשב עלולים להשתנות ברמת הקושי שלהם בהתאם ל3 גורמים מרכזיים:

הגורם הקבוע - אתה. כל אחד והיכולות שלו, יש מי שקל לו יותר ויש מי שקשה לו יותר. יש מי שמתמודד היטב עם לחץ ויש מי שממש לא.

הגורם המשתנה - איפה אתה לומד ובאיזו אינטנסיביות. לעשות את אותו תואר באקדמית ת"א יפה במשך 4 שנים קל מהותית מלעשות אותו באוניברסיטת ת"א במשך 3. חשוב לשים שלמוסדות שונים פונקצית מטרה שונה. יש מוסד שמבחינתו שיפור שמו הוא ע"י כך שיותר סטודנטים שלו עברו את מבחני הלשכה (בתחומים הרלבנטיים) ויש כאלו שמבחינתם שיפור שמם זה ע"י חיזוק התדמית ש"קשה אצלנו וזורקים מלא".

הגורם הרנדומי - אותו בנאדם, באותו מוסד יכול לחוות את אותם הלימודים במספר דרכים שונות מאד, כתלות בפרופסור ו/או המתרגל שהעבירו את הקורס הקשה של הסמסטר, השינוי שהחליטו לעשות בפורמט / ים של קורס / ים מסוים/ים וכד'... כלומר יכול להיות שתגיע ותעבור 3 שנים שכבר יש סיכומים ומבחנים של מרצים שממחזרים הרבה ונפלת עליהם ואז זה מקל מאד, בדיוק כמו שיכול להיות שכל קורס שתנחת עליו בדיוק תיפול על המרצה החדש שזו הפעם הראשונה שהוא מעביר את הקורס ובא לו להוציא לעצמו שם של קשוח...

לפני שאתה נכנס בכללי להרפתקאה של לימודי מדעי המחשב, שווה לך לחשוב על הנקודות הבאות:

1. האם זה בשבילך בכלל? הכוונה היא שיש בזה הרבה יותר ממה שהבנאדם הממוצע חושב. לא רק כותבים קוד. יש מתמטיקה במסה, אלגוריתמיקה, קורסים בנושאי חישוביות, לוגיקה וכד'... ואם אתה "מגיע מהסיבות הלא נכונות" בהחלט ייתכן שהקורסים הללו (ששוב, תלוי מוסד ובנאדם) עלולים להיות מאד קשים ויגרמו לך לוותר.

2. האם אתה בכלל בשביל זה? הרבה אנשים רואים בלימודי מדעי המחשב את כרטיס הכניסה שלהם לחיים הטובים. לימודים -> עבודה בהייטק עם שכר של 25K נטו לחודש + רכב מהעבודה וביטוח מנהלים, וזה בכלל תחת ההנחה שלא נקים איזה סטארטאפ ונעשה אקסיט. בפועל, כדאי להיות מאד כנה עם עצמך, זה לא לכולם, אני יכול לומר לך בכנות שמן החברים שהתחילו איתי בשנה א' עד סוף שנה א' (ובמהלך כולה) פרשו / נזרקו המון אנשים, יש מי שמלימודים בכלל, יש מי שעבר למוסדות אחרים ויש מי שפשוט החליף תחום לימודים.

במילים פשוטות, גם אם הוצאת 765 בפסיכומטרי, זה ממש לא אומר שתסתדר עם מדעי המחשב.

אם לא היית טוב במתמטיקה בתיכון ואתה לא יודע אנגלית, אתה כן תאכל יותר חרא בלימודים.

אם אתה לא מסוגל להבין הוכחה מתמטית פשוטה, סביר שלא תחזיק שם.

וכמובן שאני שוב מסייג את כל הנ"ל, אם תלך למוסד שבו רמת הלימודים נמוכה יותר / תיפול בדיוק על המרצים שאין להם כוח לכלום ויתנו לך שוב את הבחינות של שנה שעברה ותמצא שותפים לתרגילים שיעשו אותם במקומך (ראיתי מקרים) וכד'... ייתכן ותצא אחרי 3 שנות תואר, גם באוניברסיטאות עם השמות של יותר קשוחות, כשבקושי למדת משהו, עם תואר ביד ואפילו עם ממוצע סביר. כמובן שהסיכוי הוא נמוך מאד, אבל הוא קיים.

פורסם

אם העבודה אינה קשורה למקצוע, שכח מזה. יותר מזיק ממועיל.

עדיף לעבוד שנתיים ולעשות כסף ואז להתחיל ללמוד בראש שקט. כן, "זרקת" שנתיים אבל זה כלום ושוב דבר בראייה רחבה.

פורסם
  • מחבר

אז מה אתה ממליץ גיל, לעבוד שנה ולהתחיל ללמוד באוקטובר 13 (בגיל 23.5) או לעבוד שנתיים ולהתחיל ללמוד בגיל 24.5?

אני יודע שהתשובה שלך תלויה במצב חשבון הבנק אבל עדיין..

פורסם

תכין לעצמך כוס קפה ותתישב עם נייר עפרון ומחק:

• תברר במוסד שבו אתה רוצה ללמוד כמה עולה שנת לימודים וכמה שנים התואר, אני מציע לקחת מקדם ביטחון ולהניח שיהיו קורסים שתצטרך לעשות פעמיים.
  • תחשב כמה תעלה לך שכר דירה\תחליט אם אתה נשאר אצל ההורים\כל אופציה אחרת למשך התואר.
  • תוסיף את כל ההוצאות שאתה מסוגל לחשוב עליהן שבטוח תוצאי - נסיעות, ביטוח לאומי, קופת חולים, פלאפון, עלויות של ציוד ללמודים, יציאות וכ"ו

תראה כמה זה יוצא, תפחית מהסכום את הכסף שיש לך כרגע בבנק, את הכסף שתקבל ממענק השיחרור אם יש או כל מקור כספי אחר וכך תוכל לאמוד כמה זמן תצטרך לעבוד.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני דבר ראשון אומר שלא תתרגש מ"התחייבות לשנתיים" לרוב זה לא תופס ולא באמת יכול לחייב אותך

דבר שני אני אומר שעדיף לא לעבוד שנה ראשונה, אם צריך כסף עדיף להלוואת אותו בתנאי סטודנטים, אתה אמור להרוויח יותר טוב אחרי התואר מאשר מה שתרוויח עכשיו, ולכן עדיף לעבוד אז ולא עכשיו (רוב הסיכויים שאם תמצא עבודה בנושא בזמן התואר גם תרוויח יותר טוב ממה שאתה אמור להרוויח עכשיו וזה יתרום לך גם ניסיון, שזה רווח כפול)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים