עבור לתוכן

כמה שאלות לטכנאי המחשבים ביניכם

Featured Replies

פורסם

לא ריאלי.

פורסם

אם אתה לא יודע, איך תשווק את עצמך? כלומר, על סמך מה?

פורסם

אני לא מומחה גדול.

אבל השאלה שלך, מצביע על חוסר בידע במקצוע.

תרכוש קודם ידע, וניסיון ורק אז תשווק את עצמך.

פורסם

תלמד, תשכיל, תעבוד כשכיר בתחום, תרכוש נסיון וכאשר אתה מרגיש בשל לצאת החוצה לשוק הגדול תשווק את עצמיך לבד או בעזרת אנשי שיווק וייעוץ עסקי... אחרת אתה תהיה כמו הרבה "טכנאי מחשבים" על קטנוע...

"גברת, הלך לך השלייפסופאפ של המחשב, צריך להזמין את החלק מחו"ל, זה יעלה לך 1500 ש"ח (אבל בלי חשבונית אה...)"

:kopfpatsch:

פורסם

שלום לכולם,

שמתי לב שפחות או יותר אתם עונים באותו אופן לכולם. אתה חיי להיות מומחה במשהו. זה כנראה מה שהופך את הפורום הזה ליותר טובים שיש בעברית. אנשים פה אוהבים להתמחות ולהבין לעומק ולכן רמת המקצועיות שלהם יותר טובה.

אבל למה לפסול?

אתם לא חושבים שיש גם מקום לאנשים פחות מקצועיים? לדוגמה אני לא צריך ולא הייתי נותן לאף אחד מהמשפחה שלי להזמין טכנאי לכזה דבר אבל לא חסר אנשים לא טכנולוגיים בעיקרם שצריכים מישהו שיפרמט להם את המחשב, יתקין תוכנות וקודקים שונים ועוד שטויות שכולנו יכולים לעשות מתוך שינה עמוקה. לאנשים האלה לא מגיע לגלוש באינטרנט? לא חבל לבזבז זמן של מומחה שייקח 300 ש"ח לשעה אם יכול לבוא מישהו מתחיל ב 50 ש"ח?

תצאו קצת מהקוביה שלכם, לא כולם מומחים טכנולוגיים, חלק אפילו טכנופובים שעד שלא יבוא מישהו ויוסיף להם את YNET למועדפים וישים להם קיצור על שולחן העבודה לא ישתמשו במחשב בכלל.

פורסם

"גברת, הלך לך השלייפסופאפ של המחשב, צריך להזמין את החלק מחו"ל, זה יעלה לך 1500 ש"ח (אבל בלי חשבונית אה...)"

זה לא טכנאי, זה גנב או שודד, תלוי בהגדרה שלך.

פורסם

יש מקום למתחילים שיש להם ידע. כולם צריכים להתחיל מהיכנשהו.

האם תפקיד את רכבך במכונאי מתחיל שיתחיל להזיע ולנסות דברים עד שיפתור את התקלה?

איך תרגיש כשלא תצליח לפתור תקלה כלשהי? מה תאמר ללקוח?

פורסם

שלום לכולם,

שמתי לב שפחות או יותר אתם עונים באותו אופן לכולם. אתה חיי להיות מומחה במשהו. זה כנראה מה שהופך את הפורום הזה ליותר טובים שיש בעברית. אנשים פה אוהבים להתמחות ולהבין לעומק ולכן רמת המקצועיות שלהם יותר טובה.

אבל למה לפסול?

אתם לא חושבים שיש גם מקום לאנשים פחות מקצועיים? לדוגמה אני לא צריך ולא הייתי נותן לאף אחד מהמשפחה שלי להזמין טכנאי לכזה דבר אבל לא חסר אנשים לא טכנולוגיים בעיקרם שצריכים מישהו שיפרמט להם את המחשב, יתקין תוכנות וקודקים שונים ועוד שטויות שכולנו יכולים לעשות מתוך שינה עמוקה. לאנשים האלה לא מגיע לגלוש באינטרנט? לא חבל לבזבז זמן של מומחה שייקח 300 ש"ח לשעה אם יכול לבוא מישהו מתחיל ב 50 ש"ח?

תצאו קצת מהקוביה שלכם, לא כולם מומחים טכנולוגיים, חלק אפילו טכנופובים שעד שלא יבוא מישהו ויוסיף להם את YNET למועדפים וישים להם קיצור על שולחן העבודה לא ישתמשו במחשב בכלל.

אין קשר בין מה ששאלו בתחילת השרשור למה שענית.

פרסום עצמי, תחילת עבודה וקבלת שכר עבור העבודה זה יכול להיות 50 ש"ח ויכול להיות גם 30 ש"ח לשעה, השוני הוא הידע, היכולת והנסיון בתחום.

אף אחד לא יזמין טכנאי שיקח 50 ש"ח ואני בטוח שגם אתה לא רוצה שבארץ יהיו טכנאים לא מוסמכים שיקחו 50 ש"ח על כך שעשו לך קיצור דרך לYNET...

מי שלא יודע ולא מבין בתחום מזמין טכנאי, אותו טכנאי יקח תשלום בעבור הידע שלו ובעבור הנסיון שלו (ועוד כמה דברים כמו רכב, מס, ושכר יסוד)...

אותו דבר עם מרבית המקצועות בישראל... לרוב מה שזול בסופו של דבר עולה ביוקר... לפעמים עדיף לשלם קצת יותר בשביל לקבל שירות טוב, אדיב ומקצועי מאדם בעל ידע ונסיון בתחום שבו הוא עוסק...

השוק מוצף בטכנאים של 50 ש"ח אך רק טכנאים של 300 ש"ח ממשיכים לעבוד וגודלים בתחומם...

אני עוסק בתחום בסאונד, קולנוע, מולטימדיה ותקשורת... אני רואה סביבי המון טכנאים של 50 ש"ח... תאמין לי זה לא נעים לראות את העבודות שלהם...

פורסם

אל תזלזל בטכנאי ה50 לשעה... בתור אחד שעובד בגדול בצורה הזאת (100 ביקור, 50 לכל שעה נוספת מעבר לראשונה, מחירים קבועים לדברים שונים, ביקור קצר (פחות מחצי שעה) 50)

אני עושה את זה כבר כמה שנים עם בסיס לקוחות קטן ונאמן שמעדיפים לקרוא לי פעמיים בשבוע מאשר לסחוב את המחשב שלהם לטכנאי שיקח פי חמש... אני מעדיף כמות במחיר נמוך מאשר כלום (היי... סטודנט, צריך לשרוד איכשהו לא?)

פורסם

iakovl אני לא בטוח למי התכוונת בתגובה שלך, אבל אני לא מזלזל בטכנאים של 50 ש"ח אני חושב שכנראה רובם הגדול פחות מוצלח אבל מאמין שגם להם יש מקום.

ולכל השאר יש לי שאלה, כדי לקדוח חור בקיר או לתלות מדף או אפילו לשבור קיר הייתם קוראים למהנדס? גם מי שיש לו ידע מועט יכול לעשות את העבודה. שאלה של כמה כסף יש לכם. יש לי חבר שבאמת לא חסר לו ואני יודע שאשתו מדברת עם מעצבת על בסיס די קבוע (פעם בשנתיים) וזה בהחלט כולל גם לתלות כל מיני שטויות, מה שאפשר לעשות עם פטיש ומסמר (דרך אגב, כמובן שהמעצבת שוכרת שיפוצניק שיעשה את רוב העבודה אבל היא מקבלת את התשלום ואם יש בעיה היא הכתובת לתלונות).

אתם לא יכולים לדמיין מישהו מהמשפחה שלכם, מבוגר או טכנופוב שצריך עזרה רק להפעיל כמה תוכנות? נניח שאתם לא בסביבה (לא קרה משהו רע, זכיתם בטיול מסביב לעולם לשנה נניח) אתם רוצים שהם יישארו מנותקים גם אם הם רוצים לגלוש? (נניח שיש להם וירוס שדפק את המחשב)

מה הבעיה שמישהו יתחיל ככה וילמד לאורך הדרך? ואני חוזר ואומר, מומחים כבודם במקומם מונח והם תמיד יהיו במחסור לעומת הדרישה.

פורסם

כן אבל מה יהיה אם מישהו יצטרך בסה"כ כמה חורים בקיר בשביל מנורה ואז הוא יקרא לאיש מקצוע של 50 שקל. פתאום הוא יגלה שמדובר

בקיר גבס והוא לא יודע איך לתקוע את הדיבלים, או קיר בטון שדורש מקדח יהלום ואין לך.

האם תגיע ללקוח ותגלה שאינך יודע מה לעשות? עשית צחוק מעצמך ומהלקוח.

פורסם

למה אתם ישר שוללים? הוא מזכיר לי אותי לפני 10 (בערך) שנים. גם אני רציתי להתחיל ממשהו (רק שאז זה לא היה יותר מידי המוני מבחינת המחשבים שיש לכל אדם), לקחתי עשרה מחשבים מבית הספר (הם רצו לזרוק אותם והתנדבתי לקחת), התחלתי לפרק ולהרכיב אותם, לאחר מכאן נשארו כמה שעבדו וכמה שלא, אלו שלא ניסיתי לסדר ואילו שכן עברו לשלב הבא שזה הפרמוט, לקחתי מחבר דיסק של WIN98/95 (כבר לא זוכר) וניסיתי לפרמט (זו פעולה שצריך להבין וזה החלק הקל, למרות שהתקנת 98/95 לאומת 7/VISTA זה מאוד קשה, או לפחות לא ידידותי למשתמש). אחרי הפרמוט נשארו לי המחשים בדקתי את החומרה שיש בהם והתחלתי לעזור לחברים שהיו להם מחשבים עשיתי מספר החלפות רכיבים ממה שהיה לי עד שפתרתי את הבעיה (כמובן שאת כל זה עשיתי בחינם). שנה אחרי זה כבר לקחתי 20 שקל לשעה לביקור, כך זה התחיל... (עצרתי ב-2006 וחזרתי לזה ב-2011) ונמשך...

צריך להתחיל ממקום כלשהו. תבדוק במקומות עבודה (אוניברסיטאות/מכללות, משרדים שזורקים מחשבים או שלא צריכים) ותבקש מהם אותם. תתחיל מזה ותראה לאן אתה מגיע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים