עבור לתוכן

קורס \ הרצאה \ מאמר מעמיק על חוק אוהם, התנגדות זרם וכו'

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אומנם אני יודע שלא קשור למודינג, אך עדיין קשור לפורום זה.

למדתי פיזיקה 5 יחידות בתיכון וכמובן יחד עם זה למדתי חשמל.

אך יחד עם זאת, לא הבנתי לעומק את חוק אוהם, התגדות זרם וכו'.

יש לי המון שאלות בנושא וחורים לא סגורים, כמו,

איך האלקטרונים מחליטים לשחרר רק אנרגיה מסוימת על נגד בתלות בכמות הנגדים במעגל?

איך האלקטרונים בוחרים כיצד לזרום בצומת?

ועוד מליון שאלות עמוקות... קראתי את ההסבר הבא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=59725.0

הוא אנלוגי יפה, נחמד ומובן אבל אני מחפש הסבר \ הרצאה אינטרנטית ברמה הכי גבוהה שיש,

ברמת האלקטרונים, הזרימה, הכוחות הפועלים, הסבר מה קורה בנגד עצמו (חשוב מאוד) שינוי הזרם בכל נקודה,

האנרגיה באלקטרון, התלות של זרם במתח, ועוד...

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

בשביל להבין הכל אתה צריך עוד הרבה ידע במתמטיקה בין השאר, מטענים, משוואות מקסוול ועוד ועוד...

פורסם
  • מחבר

אז בוא לא נגיד הכל, קורס שמסביר ברמה מסביר גבוהה וסותם את כל החורים,

שדרכו אפשר לנתח כל מעגל...

עדיפות לקורס באנגלית, בדר"כ ההיצע גדול יותר ואיכותי יותר.

תודה!

פורסם

רואים שאתה מגיע מפיזיקה.. למי שעוסק בחשמל הקשקושים של האלקטרונים/אנרגיה לא מטרידים כלל. למעשה, אחרי שאתה לומד חשמל בצורה רצינית - אפילו השאלה למה בחשמל מסמנים זרם בצורה הפוכה - מפסיקה להטריד. חשמל זה נטו מתמטיקה ומשוואות, חישובי צמתים וכדומה. אף אחד שלומד חשמל לא מתעסק עם אלקטרונים, ולא רואה את קולון ממטר. אפילו במגנטיות, שזה הכי קרוב שאפשר להגיע לפיזיקה בחשמל, לא מתעסקים באטומים ואלקטרונים.

העצה שלי, אם אתה רוצה להבין בזה בצורה רצינית, אל תעשה את החיבור בין פיזיקה לחשמל, זה רק יפריע לך. בדיוק כמו האנלוגיות בפיזיקה בין חשמל למים שרק מפריעות לדעתי.

פורסם

הוא רצה להבין לעומק :P

שיתחיל מחוקי קירכהוף...

פורסם
  • מחבר

רואים שאתה מגיע מפיזיקה.. למי שעוסק בחשמל הקשקושים של האלקטרונים/אנרגיה לא מטרידים כלל. למעשה, אחרי שאתה לומד חשמל בצורה רצינית - אפילו השאלה למה בחשמל מסמנים זרם בצורה הפוכה - מפסיקה להטריד. חשמל זה נטו מתמטיקה ומשוואות, חישובי צמתים וכדומה. אף אחד שלומד חשמל לא מתעסק עם אלקטרונים, ולא רואה את קולון ממטר. אפילו במגנטיות, שזה הכי קרוב שאפשר להגיע לפיזיקה בחשמל, לא מתעסקים באטומים ואלקטרונים.

העצה שלי, אם אתה רוצה להבין בזה בצורה רצינית, אל תעשה את החיבור בין פיזיקה לחשמל, זה רק יפריע לך. בדיוק כמו האנלוגיות בפיזיקה בין חשמל למים שרק מפריעות לדעתי.

אני נוטה להסכים איתך, ממילא אין לי שימוש בפיזיקה ממשית, אני רק רוצה לדעת לנתח מעגלים בצורה טובה,

בלי להשתגע איך קורים הדברים, אלא פשוט לדעת מה הזרם מתח וכו' בכל רגע נתון.

הייתי שמח לאיזה הסבר טוב, תודה :)

פורסם

אהלן עומרי.

אני לא יודע בנוגע לכרך הראשון, אבל כרך ב' של הסדרה הזאת סגר אותי בצורה מעולה על שימוש בתבנין\נורטון, מה זה עקבה ואיך עושים מעגלי זרם חלופין באופן כללי.

אני מאמין שגם הכרך הראשון יסביר לך בצורה מצויינת מעגלי זרם ישר (שזה בעצם מה שאתה שואל עליו)

כרך א'

כרך ב'

השאלות הנוספות שלך ברמה מאוד גבוה. לצורך העניין ההבנה כיצד האלקטרונים מושפעים מהמערכת נדונה באריכות בקורסים נבזיים של מוליכים למחצה, גלים ומבוא לתורת הקוונטים, וכמובן חשמל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים