עבור לתוכן

מה אתם אומרים על הכיוון החדש של המחאה החברתית?

Featured Replies

פורסם

OMRIJ

תן למומחים להחליט האם אני זקוק לטיפול בכדורים או לא.

ראית בכלל סרטונים?

אני ראיתי סרטונים, כולם באורך של כמה שניות שבהם רואים איך עוצרים...

השוטרים נקטו באלימות אפילו נגד אנשים שעמדו עם טלפון סלולרי על המדרכה בצד וצילמו (ממתי זה לא חוקי?)

(אני לא פוסל את העובדה שגם בין השוטרים יש אלימות לא מוצדקת)

Are we clear now?

• תגובות 83
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

השם האמיתי שלי הוא אילן רבינוביץ' :)

יש כמה סרטונים של דקות בYOUTUBE

כמובן שלא המשטרה העלתה אותם אלא המפגינים, אבל אפשר להתרשם "מהאווירה"

בכל מקרה, אני מאוד מקווה שתתפתח מחאה לא אלימה (הפגנות מאושרות וכו') במקום תמונות של ונדליזם ואלימות.

פורסם

נעים מאוד אילן :) ולי קוראים דימה.

לא ראיתי את כל הסרטונים, ראיתי מה שרץ בעיקר בפייסבוק ובאתרי החדשות. מה שאני מנסה לומר שלא נכון לשפוט חד משמעית שהשוטרים אלימים רק כי יש עשרות סרטונים שמציגים זאת. בהינתן הרצון להראות משהוא לקהל, זה לא כל כך קשה לצלם את זה, גם אם זה לא האמת (vic07 הזכיר נכון ובמקום את הקטע של סרטונים של פליסטינים מול צה"ל).

Sere

אני לא מתנגד למחאות על כל הבעיות שיש בארץ. אני מתנגד למחאות אלימות ללא אג'נדה (כמו זאתי), כי כמו שאמרת זה אנשים שיצאו להוציא עצבים בצורה ספונטנית.

פורסם

פספסת אותי :)

http://e.walla.co.il/?w=/269/2543961

אני מסכים שרואים צד אחד בסרטונים

אבל זה יותר ממה שאפשר להגיד על הצד השני שעליו מדברים פה בת'רד (אלימות המפגינים נגד השוטרים)

פורסם

הדעה שלי:

המחאה הזו מתפתחת ומסתגלת. למרות נסיונות חוזרים ונשנים (שהצליחו לשכנע חלק מהאנשים כמו שאפשר לראות בתגובות כאן) לקשר בין המחאה לפוליטיקה רקובה קלאסית - יש מספיק אנשים שיודעים, רואים ומבינים שאין כל קשר בין הסיבות שהוציאו אנשים לרחוב ובין צד כזה או אחר.

אם מסתכלים היום על הזירה הפוליטית והקואליציה הרחבה ויקרה מאוד המתקיימת בכנסת, רואים שכבר לא משנה באיזה צד של המפה הפוליטית אתם, אתם מושפעים מקשר הון-שלטון (במילים פשוטות: עושים כסף על חשבון האזרחים על ידי העברת משאבים ונכסים של המדינה לידיהם של בעלי הון ואינטרסנטים במסגרת "יד-רוחצת-יד". דוגמאות: מי עדן שעושים ה-מון כסף מביקבוק מים ששייכים למדינה. או מפעלי ים המלח, שהרסו את הנכס הטבעי מהחשובים ביותר בעולם בחסות ובעידוד המדינה)

אז אפשר תמיד לזרוק הערות ארסיות בסגנון "

אני לא מבין למה אתם קוראים להתפרעות של כמה מאות אנרכיסטים במרכז תל אביב "מחאה". מדובר בונדליסטים, וחבל שלא ירו בהם למוות."

אבל זה לא ישנה. הבסיס למחאה הזו היה ותמיד יהיה הרגשה של מחנק. מחנק כלכלי, מחנק מוסרי, והרגשה שלא משנה מה אתה עושה, אתה דורך במקום ולא מתקדם בלי קשר לכמה מהר אתה רץ קדימה.

לכן, כל הטוקבקיסטים בארץ, וכל התקשורת המכורה, או אנשים שמנסים לקשר בין המחאה ל"סמולאנים" או "איפה הם היו בעמונה?" (מה הקשר לכלום בכלל?? האם מנהיגי המחאה אמורים להגיב ולעשות לגבי כל דבר ודבר שקורה בארץ, או להיות מסורים למטרה שהוציאה אותם לרחוב במקור?)

לא יכבו את הלהבה הזו. המחאה התחילה כמשהו חביב עם שירים ומוסיקה וחברותא. אבל ידוע שבארץ זה לא מזיז כלום לאף אחד. שימו לב שמר נתניהו לא הגיב ישירות להפגנות באף שלב. לכן המחאה עלתה שלב. והיא תמשיך לעלות בשלבים.. עד שתגיע לצמרת.

וכן, צריך להפיל את הממשלה הזו ולעשות שינוי עמוק בשיטת הממשל הקיימת אחרת דבר לא ישנה או ישתנה.

אתם יכולים לקרוא לי "יפה נפש" - אני לוקח את זה כמחמאה, למרות שבשנים האחרונות אנשים אומרים את זה ומתכוונים לעלבון.

אם הנפש שלך מכוערת, זה ממש לא משנה מה אתה אומר, כי היא תישאר כזו עד שתעשה שינוי אמיתי.

פורסם

התגובה שלי למה שאמרת? "פוליטיקה קלאסית" היא באמת רקובה, ללא ספק, אבל עדיין יש לה ייתרון אחד חשוב על "המחאה" הזו שלכם: הפוליטיקאי המסוכן ביותר הוא זה שהצליח לשכנע את ההמון הטיפש בכך שאינו פוליטיקאי כלל, ואת הכל הוא עושה רק לטובתם...

ברוך הבא לשורות האדיוטים השימושיים.

פורסם

לאורך כל המחאה הזו עולה בראשי שאלה מעניינת ,פילוסופית משהו.

כיצד היו מגיבים האנשים למחאה אילו השמאל היה בשלטון (נניח ברק, שאט אט נראה כמו כפיל של ביבי ברמה הכלכלית) ?

כי הרושם שלי הוא שההשקפה הפוליטית-מדינית השתלטה על כל כל השיח כבר מספר עשורים.

ובנימה אישית, אני לחלוטין נגד האלימות, תמכתי במחאה והשתתפתי במספר הפגנות שקיץ שעבר. ממש לא שינה לי אם דפני ליף מצביעה חד"ש ישן או האיחוד הלאומי, כל עוד מסר המחאה תאם את הצורך בשינוי. המחאה אינה מנהיגיה, הם המשרתים שלה, לא יותר.

פורסם

אבל זה לא ישנה. הבסיס למחאה הזו היה ותמיד יהיה הרגשה של מחנק. מחנק כלכלי, מחנק מוסרי, והרגשה שלא משנה מה אתה עושה, אתה דורך במקום ולא מתקדם בלי קשר לכמה מהר אתה רץ קדימה.

לכן, כל הטוקבקיסטים בארץ, וכל התקשורת המכורה, או אנשים שמנסים לקשר בין המחאה ל"סמולאנים" או "איפה הם היו בעמונה?" (מה הקשר לכלום בכלל?? האם מנהיגי המחאה אמורים להגיב ולעשות לגבי כל דבר ודבר שקורה בארץ, או להיות מסורים למטרה שהוציאה אותם לרחוב במקור?)

לא יכבו את הלהבה הזו. המחאה התחילה כמשהו חביב עם שירים ומוסיקה וחברותא. אבל ידוע שבארץ זה לא מזיז כלום לאף אחד. שימו לב שמר נתניהו לא הגיב ישירות להפגנות באף שלב. לכן המחאה עלתה שלב. והיא תמשיך לעלות בשלבים.. עד שתגיע לצמרת.

וכן, צריך להפיל את הממשלה הזו ולעשות שינוי עמוק בשיטת הממשל הקיימת אחרת דבר לא ישנה או ישתנה.

אתם יכולים לקרוא לי "יפה נפש" - אני לוקח את זה כמחמאה, למרות שבשנים האחרונות אנשים אומרים את זה ומתכוונים לעלבון.

אם הנפש שלך מכוערת, זה ממש לא משנה מה אתה אומר, כי היא תישאר כזו עד שתעשה שינוי אמיתי.

בחורף אין מחנק כלכלי, מחנק מוסרי והרגשה שלא משנה מה אתה עושה, אתה דורך במקום ולא מתקדם? למה מחאה מתעוררת דווקא בקיץ? אה אני יודע כי בקיץ משעמם, סטודנטים בחופשה, הורים תקועים בבית עם הילדים אז יוצאים לרחובות כי יש הופעות בחינם של מיטב האמנים ואקשן. אתה יודע כמה מכוניות חדשות נמסרו השנה? כמה אנשים ייצאו לחו"ל בקיץ? ניסיתה למצוא חנייה ליד קניון הזהב? אז תחסוך ממני את הקשקוש הזה על החיים הקשים והאומללים במדינת ישראל. נכון, דירות התייקרו ולמי שאין ירושה שמנה ו/או הכנסה מכובדת ו/או עזרה מההורים לא מסוגל לרכוש דירה חדשה במקום איכותי. אבל מכאן ועד מחנק כלכלי ודיקטטורה פאשיסטית יש דרך מאוד, מאוד, מאוד, מאוד, מאוד, מאוד, מאוד, מאוד ארוכה.

פורסם

זה נכון שהמחאה מתעוררת בקיץ ולא בחורף. הסיבה פשוטה: בישראל הרבה יותר ימי שמש מאשר ימי חורף. אנשים יותר פנויים לעסוק בזה בקיץ, וגם אי אפשר לעסוק במחאה לאורך כל השנה כי תשומת ליבו של הציבור מאוד מוגבלת.. היי תראו! איש לבוש כמו סופרמן!

המחנק נמצא ברקע כל הזמן. גם בחורף. כאשר הרבה אנשים (לא אתה) עסוקים בלשרוד עוד יום, שבוע וחודש. ובמחאה הנוכחית כבר אין יותר את האלמנט הבידורי.. המחאה עלתה שלב, אולי התבגרה. אבל זה לא רק הדיור. זה האוכל, זה המיסוי המטורף, זה העברת כספים ומשאבים לאנשים שכל יתרונם הוא בכך שהם מקושרים לבארות השומן של השלטון. על כל זה יוצאים למחות.

פורסם

זה מדהים אותי איך אף אחד לא יכול לקחת יותר אחראיות, "כולם אשמים חוץ ממני".

"המדינה לא נותנת" "ביבי שקרן" אבל אף פעם "אולי אני לא בסדר?"

שמעתי לא מזמן בחורה שאורמת שהיא חיה על אוברדראפט כי הבנק מאפשר לה, כי הבנק נותן לך אפשרות לקחת הלוואה בריבית נמוכה, וכמובן שהבנק אשם, לטענתה אם לא היה נותן לה תנאי הלוואה נוחים היא לא הייתה חיה על אוברדראפט.

אני לא אומר שהמצב הוא דבש, הוא רחוק מזה, אבל אני רואה משהוא פסול בהתנהגות של אנשים שלטענתם לא מסוגלים להתקיים כי "חונקים אותי!!11" ואחרי ההפגנה הולכים לשתות קפה באחד מבתי הקפה בסביבה. הקניונים מפוצצים, המסעדות מלאות עד אפס מקום בכל ימות השבוע, נתוני מסירת הרכבים החדשים לא יורדים משל שנה שעברה.

תתחילו מעצמכם, תנפצו את החלונות של הבית ושל הרכב שלכם. לאצת כמו מטומטים ולמחות על כל דבר אפשרי לא יוביל לשום מקום (אלה אם הכוונה שלכם היא לשחרר עצבים).

השינויים צריכים להיעשות שלב שלב. לדוגמא יש צורך במערך תחבורה ציבורית יעילה בכל הארץ. זה יאפשר לאנשים לוותר על רכב ולעבור לגור רחוק יותר מהמרכז (בהנחה שהם עובדים במרכז) כי הם ידעו שיוכלו להגיעה לעבודה כל יום בהצלחה כי תיהיה תחבורה ציבורית יעילה. על זה צריך למחאות. אבל אני דיי בטוח שגם אז מר ישראל ישראלי יקנה רכב וירצה לקנות דירה במרכז כי "חס וחלילה שאני אגור בפרפריה ואסע יותר מחצי שעה לעבודה, מה אני פראייר?"

פורסם

^אתה מזכיר לי את הסיפור של השכן שלי, לפני שנתיים הוא קנה חבילה של קוראסונים ואייפון ועכשיו הוא לא יכול לקנות דירה ואוטו.

לכן סדר העדיפויות שלי הוא כזה:

1.דירה

2.אוטו

3.קוראסונים בבית קפה

4.אייפון

אני מאמין שבקצב הזה אני אגיע לדירה עוד שנתיים-שלוש. :xyxthumbs:

פורסם

זה מדהים אותי איך אף אחד לא יכול לקחת יותר אחראיות, "כולם אשמים חוץ ממני".

"המדינה לא נותנת" "ביבי שקרן" אבל אף פעם "אולי אני לא בסדר?"

שמעתי לא מזמן בחורה שאורמת שהיא חיה על אוברדראפט כי הבנק מאפשר לה, כי הבנק נותן לך אפשרות לקחת הלוואה בריבית נמוכה, וכמובן שהבנק אשם, לטענתה אם לא היה נותן לה תנאי הלוואה נוחים היא לא הייתה חיה על אוברדראפט.

אני לא אומר שהמצב הוא דבש, הוא רחוק מזה, אבל אני רואה משהוא פסול בהתנהגות של אנשים שלטענתם לא מסוגלים להתקיים כי "חונקים אותי!!11" ואחרי ההפגנה הולכים לשתות קפה באחד מבתי הקפה בסביבה. הקניונים מפוצצים, המסעדות מלאות עד אפס מקום בכל ימות השבוע, נתוני מסירת הרכבים החדשים לא יורדים משל שנה שעברה.

תתחילו מעצמכם, תנפצו את החלונות של הבית ושל הרכב שלכם. לאצת כמו מטומטים ולמחות על כל דבר אפשרי לא יוביל לשום מקום (אלה אם הכוונה שלכם היא לשחרר עצבים).

השינויים צריכים להיעשות שלב שלב. לדוגמא יש צורך במערך תחבורה ציבורית יעילה בכל הארץ. זה יאפשר לאנשים לוותר על רכב ולעבור לגור רחוק יותר מהמרכז (בהנחה שהם עובדים במרכז) כי הם ידעו שיוכלו להגיעה לעבודה כל יום בהצלחה כי תיהיה תחבורה ציבורית יעילה. על זה צריך למחאות. אבל אני דיי בטוח שגם אז מר ישראל ישראלי יקנה רכב וירצה לקנות דירה במרכז כי "חס וחלילה שאני אגור בפרפריה ואסע יותר מחצי שעה לעבודה, מה אני פראייר?"

תודה שאתה מאשר לנו להפגין על תחבורה ציבורית, באמת!

לקיחת האחריות מתבצעת על ידי היציאה לרחוב כי העובדה היא שהממשלה שלנו עובדת בעיקר בשביל עצמה.

נשמע שיש לך הרבה כעס עצור.. אולי תלך לשירותים להתפנות קצת?

פורסם

אתה יודע, ירידה לפסים אישיים לא מוסיפה לך אינטלגנציה.

אתה לא צריך את האישור שלי, ואני לא צריך לתת אישורים לאף אחד. אני מאמין שאתה מספיק בוגר בשביל לקבל החלטות, אבל תיהיה גם מספיק בוגר לשאת בתוצאות.

כי העובדה היא שהממשלה שלנו עובדת בעיקר בשביל עצמה.

שוב אין שום אג'נדה, איך אומרים Slogan saying. לא אכפת לך על מה למחאות העיקר לקיים מחאה ופרוק עצבים.

פורסם

מעקב

פורסם

קליפ מעולה עשויי מצוין לא בעד אלמות בכול צורה רק שלה נגיעה למצב כזה תחשבו על זה טוב טוב תפעלו רמקולים אם בס טוב ותהנו מהשיר לא מהאלמות

http://vimeo.com/43051867#t=8

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים