עבור לתוכן

חיבורי PCI-E בלוח אם

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ArielElia95

הנה דוגמה

images?q=tbn:ANd9GcSDqFnAtIZ0Yk-2ZnMpTjVJQI4JAEFzn02JoTljYREMUdTwSuJr2H8phzT_

כפי שאמרתי לפני כן, התושבת שמתחברת ללוח עצמו היא ריבוע שחור עם 4 ברגי קפיץ כאלה. אותו ניתן לסובב איך שאתה רוצה.

בשביל זה יש צורך לפרק את הגוף קירור כפי שהוא כרגע. להוציא את התושבת הזו. לסוב אותה נגד כוון השעון 90 מעלות. ולהרכיב בחזרה. ועליה להרכיב את הגוף קירור עם משחה חדשה.

natan84 ,

אם יש אי דיוק במה שאמרתי אנא תקן. כי לא הרכבתי את הגוף קירור הזה אף פעם.

OR2OOO,

לחיבור PCI-E בתקן 2.0 ומעלה יש תאימות לאחור. כל עוד חיבור של הכרטיס קטן יותר מהחיבור בלוח כמובן.

אה צריך משחה טרמית והכל, עדיף כבר לבקש ב-KSP שיעשו לי את זה לא?

גם אם אני לא יכול למעלה ושמאלה, אז אין צורך בכלל לסובב כי הרי ימינה ולמטה גם לא טוב.

בכל מקרה ממבט קצר שוב בפנים, נראה שהחיבור התחתון הגדול יהיה טוב, רק שאלה קטנה - הוא טיפה יותר רחוק מקצה המארז (בחלק האחורי, איפה שיהיה ה-USB), זה עדיין יהיה בסדר עם הבקר PCI-E?

• תגובות 41
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

משחה טרמית עולה כמה שקלים בודדים... והשירות הזה בקי אס פי יעלה כמה עשרות שקלים.

מהסתכלות חוזרת על הלוח אם שלך, יש מעט מקום סביב המעבד, יחסית ללוחות אם של גיגבייט אחרים. אז כן אתה צודק יש מצב שזה יחסום עדיין.

במקומך בכל מקרה היתי מסובב את הגוף קירור, גם אם יחסום . כי בכך תשפר את הסירקולציה של האוויר/ קירור המעבד.

אתה שואל האם לבקר משנה מרחק של חיבור הכרטיס בלוח אם? ממש לא.

פורסם
  • מחבר

משחה טרמית עולה כמה שקלים בודדים... והשירות הזה בקי אס פי לא יעלה כמה שקלים בודדים

אתה שואל האם לבקר משנה מרחק של חיבור הכרטיס בלוח אם? ממש לא.

גם ככה אין טעם לסובב כי אין לאן.

אבל אם יש מרחק של החיבור מהחלק האחורי, לא ייווצר רווח בין חיבורי ה-USB עצמם לבין החלק האחורי של המארז?

פורסם

זה לא פוגע בסלוט?

פורסם

ArielElia95

אא הבנתי אתה מתכוון שחיבור PCI-E הוא קצת יותר רחוק מאשר חיבור PCI מהחלק האחורי של המארז.זה אמור להיות כך.

הכרטיס מותאם לסטנדרט הזה.

מה הכוונה אין לאן? מסובבים את הגוף קירור יחד עם התושבת, בכך שמרכיבים אותה אחרת/מסובבת. כך שהמאוורר יסתכל לכוון קידמת המארז..

OR2OOO

זה לא יכול לפגוע בסלוט, כי יש תאימות פיזית וחשמלית.

בויקיפדיה מוסבר די טוב:

http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

פורסם

המצב הזה לא תקין.

זה מצב תקין:

פורסם

וזה הלוח שלי.

763.jpg

פורסם

natan84

כמו שאתה רואה בלוח שלך המרחק מהמעבד לכרטיסים גדול יותר, ולכן לא מפריע.

ואצלו הוא קצר יותר , לכן אצלו הוא כן יכול להפריע גם מסובב.

מצב תקין, זה יחסי. אצלו זה מצב תקין אבל לא אופטימלי. כמו שהבנתי ככה הרכיבו לו ב קי אס פי. לא מפתיע במיוחד.

ArielElia95

לסיכומו של עניין:

לסובב או לא לסובב זו החלטה שלך בכל מקרה. המלצה שלנו כן לסובב, אגב לידיעתך מומלץ להחליף משחה טרמית כל כמה שנים בכל מקרה.

לגבי הכרטיס אתה יכול לחבר אותו בלי חששות לחריץ הכחול התחתון.

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל KSP לא אשמים כאן.

הם הרכיבו בצור הטובה ביותר.

אם המאוורר יהיה ימינה, זה יחסום את שני כרטיסי הראם, אם הוא יהיה למעלה אז זה עדיין יחסום את ה-PCI-E, ושמאלה כמובן שאי אפשר.

אני אחבר לחריץ התחתון יותר, תודה.

תודה לכולם על העזרה, אפשר לנעול.

פורסם

לפי:

http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=4.%3F

הגוף קירור עם המאוורר, לא ריבועי. הצד עם המאוורר קצר יותר מאשר הצד בלי ,ב 12~ מ"מ.

לכן אם כרגע הוא חוסם כרטיס זיכרון אחד, כאשר יסובב הוא לא יחסום שניים אלא אולי לא יחסום את חריצי זיכרון בכלל.

אבל כמובן עדיין יחסום את ה PCI-E*1 ..

פורסם
  • מחבר

לפי:

http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=4.%3F

הגוף קירור עם המאוורר, לא ריבועי. הצד עם המאוורר קצר יותר מאשר הצד בלי ,ב 12~ מ"מ.

לכן אם כרגע הוא חוסם כרטיס זיכרון אחד, כאשר יסובב הוא לא יחסום שניים אלא אולי לא יחסום את חריצי זיכרון בכלל.

אבל כמובן עדיין יחסום את ה PCI-E*1 ..

הזיכרונות נמצאים מימין למעבד, אפשר לראות לפי התמונה (ואם לא אז במחשב) שסיבוב של הקירור ימינה, כשהמאוורר בצד ימין, יחסום חריץ נוסף (שתפוס כבר).

פורסם

הבנתי, אתה מתבסס על השרטוט שלהם באתר. שלא בטוח שנכון. אם הוא נכון, אז הגוף קירור לא סימטרי יחסית לחיבור שלו למעבד.

אם זה כך. אז טענותיך נכונות.

זה וויכוח מיותר מצדי, כי לי אין את הקירור הזה או/ו לוח שלך. ואני לא יכול להוכיח את טענה שלי או לטעון שהשרטוט שלהם לא נכון/ לא מדויק.

קיבלת תשובה לשאלה הראשונית שלך. אז בהצלחה ותתחדש :)

פורסם
  • מחבר

אני אצלם לך תמונה עוד מעט, שתראה למה אני מתכוון (תגיב כדי שלא יהיה דאבל פוסט).

אגב, קניתי עכשיו את הכרטיס PCI-E עם כבל מאריך (שיהיה נוח לחבר).

זה נועד בשביל הארד חיצוני שקניתי (WD My Passport). מעניין שכרגע עם USB 2 זה מעביר לי על 40MB/s (בממוצע) ככה שעם USB 3 זה יעביר לי פי 10 יותר מהר, ב-400MB/s (!!!).

פורסם

400 זה רק בתאוריה, בתכלס זה יהיה בערך פי 2 יותר מהר

פורסם

זה לא יעביר ב 400.

רוב הסיכויים שישאר בסביבות 40-50.

דיסק קשיח שמבוסס על מגנטיות( הרגילים לא SSD) יכול להעביר בחיבור ישיר, (נגיד SATA ) לרוב פחות מ 100 MB/S

אבל בחיצוני יש בקר USB שמאט את המהירות הזו עוד יותר. ויוצא שאתה מקבל 40 MB/S מתוך 60 MB/S (שממה שזכור לי זו מהירות מקסימלית של USB2)

לכן אל תצפה לניסים. יכול להיות שבגלל בקר משופר המהירות תעלה קצת.

עדכון:

"שוקו" היה יותר קרוב ממני למהירות הפרקטית המקסימלית:

http://www.cnet.com.au/western-digital-my-passport-essential-usb-3-0-1tb-339307392.htm

אצלהם הגיע למהירות ממוצעת של 72.3 MB/S

אבל שים לב גם למהירויות האחרות...

ותלוי גם איזה דגם יש לך:

http://www.expertreviews.co.uk/external-hard-drives/1281904/western-digital-my-passport-essential-usb3-500gb

שם הגיעו ל 66.4 MB/S

ותתחדש :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים