עבור לתוכן

מחפש רעיון למנורה לחדר, שלא מחממת

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מחפש מנורה לחדר,

לא שולחן אלא תקרה,

שלא מחממת.

האם יש איזה מנורת לדים נחמדה, שאפשר לחבר ישירות לתקרה,

שתתן את הפונקציה הזו?

אם כן איפה אפשר לקנות את זה?

באתרים כמו דיל אקסטרים, מצאתי לא מנורה, אלא נורה של לדים.

זה אומר שצריך להתקין בית מנורה רגיל כלשהו.

האם יש פשוט איזה ריבוע/מלבן שאפשר לחבר ישירות לתקרה, שיעשה את הכל ביחד?

אני מעדיף משהו כמה שיותר קטן.

אם למישהו יש רעיון, אודה לכם מאד..

תודה

card

פורסם

אני לא חושב שתמצא איפה שהוא את הכול בחבילה אחת...

אבל אתה יכול לקנות מנורת לדים חזקה באיביי זה יכול להגיע מקסימום 20 דולר לאיכותיות שבניהם ממה שראיתי

והמחסני חשמל נידמה לי שראיתי אני לא זוכר בדיוק איזה חנות מרוה לבן ממש יפה ומנימליסטי שמתאים לתיאור ששלך, כדאי ללכת לראות

רק אל תקנה את המנורות שמחליפות צבעים עם שלך רחוק.. קיבלתי את שלי שלשום וגם אם הייתי שם אותה בתוך קופסאת גפרורים זה לא היה מאיר את הכול :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

תודה על הטיפ לגבי הנורות מחליפות צבעים.

באמת במחסני חשמל מוכרים מנורות למינהן?

חשבתי שזה רק בחנויות תאורה..

אני אבדוק שם, תודה

פורסם

*התכוונתי לגוף תאורה :facepalm: סליחה על ההטעיה

פורסם

כגוף תאורה שמחזיק שנים מעמד לחדר אתה יכול להשתמש בגוף תאורה פלואורסצנטי סטנדרטי עם נורה לינארית T8 אחת או שתיים של 18W או לחילופין גוף תאורה פלואורסצנטי טבעתי של 22W.

תבחר גוף תאורה שעובד עם משנק מגנטי ולא אלקטרוני, וכן סטרטרים.

גוף תאורה לד, איננו מומלץ, מאחר והוא מחזיק מעמד מעט מאוד זמן.

פורסם
  • מחבר

הי דור123

תודה רבה על התשובה.

מה דעתך לגבי נורת PL?

(בהשוואה לפלורנט T8)

פורסם

PL = נורה פלואורסצנטית קומפקטית עם פינים לשימוש עם משנק חיצוני המותקן בגוף התאורה: גם רעיון טוב.

גם פה, מומלץ משנק מגנטי. ודא רק שאתה קונה גוף שהמשנק והנורה בו אינם באותו צד של הגוף, אלא בצדדים נפרדים.

יש כמה סוגים של נורות PL: נורת PL-S מקופל ל-U בודד קצר, PL-L מקופל ל-U בודד ארוך, PL-D מקופל לשתי שפופרות U, וכן PL-T המקופל בצורה הדומה לנורות החסכניות הזקופות שאינן ספירליות (שלושה שפופרות U), והוא נדיר יחסית.

פורסם

לי יש כרגע 6850 והוא עומד סביב ה- 30 FPS בגוסט ריקון החדש. כל ההגדרות הם על מקסימום ורזולוציה FHD! קיצר מה שני רוצה להגיד בזה הוא ש- 6870 הוא בחירה טובה בשבילך מחיר יפה ביחס לביצועים כי 6850 מתחיל למצמץ. במקביל אליו כמו שאמרו גם 560TI יעשה בערך אותה עבודה.

אבל הספק שלך הוא די גבולי לעסק..לכן גם זה אופצייה:

http://www.tms.co.il/product/11423

7770 גם חזק ועם OC (הוא אוברקלוק מצויין) אתה די נכנס לרמה של 6870 בערך והוא חסכוני יותר.

פורסם

לי יש כרגע 6850 והוא עומד סביב ה- 30 FPS בגוסט ריקון החדש. כל ההגדרות הם על מקסימום ורזולוציה FHD! קיצר מה שני רוצה להגיד בזה הוא ש- 6870 הוא בחירה טובה בשבילך מחיר יפה ביחס לביצועים כי 6850 מתחיל למצמץ. במקביל אליו כמו שאמרו גם 560TI יעשה בערך אותה עבודה.

אבל הספק שלך הוא די גבולי לעסק..לכן גם זה אופצייה:

http://www.tms.co.il/product/11423

7770 גם חזק ועם OC (הוא אוברקלוק מצויין) אתה די נכנס לרמה של 6870 בערך והוא חסכוני יותר.

מה הקשר של זה לדיון?

פורסם

בית המנורה הסטנדרטי למנורת ליבון 230V נקרא E27. אני כבר כמה שנים עם תאורת LED וזה עובד מעולה. האור לא חזק כמו ליבון אבל הטמפ' לא מורגשות וזה חסכוני. יש גם בדילאקסטירם ׁׁ(http://dx.com/s/E27.html?category=1074) מנורות כאלה ואתה יכול להשיג גם באיביי. צריך רק לוודא שהן עומדות בתקנים.

שווה לבדוק גם את TAOBAO (כמו איביי בסין) עם חנויות יצרן כמו זאת:

http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=zh-CN&tl=en&twu=1&u=http://item.tmall.com/item.htm%3Fid%3D9225812405%26prc%3D3%26cm_cat%3D50030131

יש מתווכים שאפשר לקנות דרכם מהחנויות האלה אבל זה קצת מסורבל.

אני ממליץ על מנורות עם מעל 7W ורצוי עם מרווח בין הלדים וצלעות קירור כדי שיוכלו להתקרר כמו שצריך וצבע לבן חם אם הקירות לבנים/בהירים מאוד ולבן קר אם הם בצבע כלשהו שאינו לבן.

פורסם

הפתרון הכי ידידותי לסביבה, זה נורה פלואורסצנטית רגילה T8, טבעתי או PL עם משנק מגנטי וסטרטרים או הצתה אלקטרונית. זה מחזיק הרבה יותר זמן מ-LED.

ישנם נורות פלואורסצנטיות שעוד לא החליפו אותן כבר עשרות שנים.

אם לא רוצים נורת ליבון, עדיף לא להתעסק עם בתי נורה של E27, ולהשתמש בפלואורסצנט אמיתי, ולא בנורה חסכנית, שאיננה חוסכת בכלום.

LED כלל איננו מומלץ לשימוש לתאורה כללית. הוא לא מחזיק זמן יותר מכמה חודשים, בגלל איכות הייצור הנמוכה, והעובדה שהלדים מתחממים מאוד בתוך הנורה, בשל היותם מופעלים בזרם האופטימלי שלהם כאשר הם צפופים אחד לשני.

פורסם
  • מחבר

תודה callMeAl

דור123:

אתה יכול להרחיב טיפה על זה?:

"אם לא רוצים נורת ליבון, עדיף לא להתעסק עם בתי נורה של E27, ולהשתמש בפלואורסצנט אמיתי, ולא בנורה חסכנית, שאיננה חוסכת בכלום."

למה בעצם עדיף פלורסנט אמיתי ולא נורה חסכונית(PL)?

פורסם

נורה פלואורסצנטית איננה יכולה לעבוד ישירות ממתח הרשת, אלא חייבת להיות מחובר בטור למשנק להגבלת הזרם שעובר דרך הנורה.

בגוף תאורה פלואורסצנטי אמיתי המשנק נמצא בתוך גוף התאורה בנפרד מהנורה, ועל כן איננו מושפע מהחום שלה.

משנק מגנטי, אשר איננו מכיל כלל רכיבים אלקטרונים, יכול להחזיק מעמד כמה עשרות שנים, אפילו הזול ביותר מביניהם.

משנק אלקטרוני מחזיק פחות זמן מעמד.

בנורה חסכנית, המשנק הוא חלק מהנורה עצמה, והוא מושלך יחד עם הנורה, כאשר היא נשרפת. כל המטרה כאו, היא לדחוס פלואורסצנט קטן בצורת ספירלה עם משנק אלקטרוני בתוך שטח צפוף. מכיוון שהמשנק מושלך יחד עם הנורה, היצרנים מנסים להוזיל את עלויות המשנק, ע"י הורדת איכות הייצור שלו. אלא מה: משנק אלקטרוני באיכות גרועה מקצר את אורך חיי הנורה שגם ככה מוגבלת בסוג הגוף שבו הנורה יכולה לעבוד (למשל: אסור להפעיל את הנורה בגופים סגורים).

גם עיצוב הספירלה של השפופרת הוא בעייתי: חלק ניכר מהאור שנפלט מהשפופרת מייצרת, נבלע בצד השני של הספירלה.

לכן צריך להשאיר את הנורה החסכנית כמו שהיא: תחליף זמני לנורות ליבון בגוף תאורה קיים, עד שקונים פלואורסצנט אמיתי.

לנורה פלואורסצנטית לינארית 36W T8 זולה בגוון אור יום של אוסרם יש יעילות של 70 לומן/וואט, ל-18W T8 יש 59 לומן/וואט ול-PL-S 9W יש 67 לומן/ואט.

לנורות החסכניות הספירליות יש יעילות של 45 לומן/וואט בממוצע ורובן הגדול מחזיק מעט מאוד זמן (תכופות כמה חודשים ספורים).

פורסם
  • מחבר

וואו, איזה ידע :)

תגיד

אתה אומר שהעובדה שבנורות PL, הספק של הנורה נמצא בתוך הנורה, גורם לכך שמשתמשים שם בספק זול, וכתוצאה מכך, חייו קצרים, מה שמקצר עוד יותר את אורך חייי הנורה.

מנגד, אפשר אולי להגיד,

שבנורות פלורסנטיות, אם הספק הולך, אז החלפה שלו היא יקרה ..

זה בטח יכול לעלות 200שח או משהו כזה, לא? כי זה סוג ספציפי, שאתה צריך בגודל ספציפי, כדי שייכנס לך לתוך המנורה שבה הוא מותקן..

וגם לך תמצא את הסוג המתאים, בגודל ובצורה המתאימים, אחרי שעברו כבר כמה שנים..

מנגד בנורות PL, אין לך את הבעיה הזו, והספק תמיד כלול..

בנוסף, אפשר אולי לקנות נורת PL מיצרן טוב, ולא זבלה, ואז כך הספק הפנימי שהיא כוללת, אמור להיות טוב יותר..

מה אתה אומר?

פורסם

לא. ב-PL, המשנק הוא מחוץ לנורה, הוא בתוך גוף התאורה כמו בפלואורסצנט לא קומפקטי. בנורות החסכניות (CFL, ובעגת החשמלאים EL), המשנק הוא בתוך הנורה. נורות PL, אינן יכולות להכנס לבית מנורה רגיל, ויש צורך במתאם מיוחד, שכיום כבר איננו מיוצר.

משנק מגנטי הוא זול מאוד, ועולה בסביבות 100 ש"ח ואף פחות מזה. משנק אלקטרוני עולה בסביבות 400 ש"ח, וישנם הרבה מאוד משנקים אלקטרונים גנרים אשר דופקים נורות ונשרפים בעצמם. משנק מגנטי, אפילו אם הוא גנרי, יחזיק מעמד זמן רב מאוד.

PL, אפשר למצוא של אוסרם או פיליפס או סילבניה או ג'נרל אלקטריק, גם לא מתוצרת סין (לדוגמה, יש לי מעל למיטה שלי בחדר גוף תאורה מתוצרת ניסקו עם משנק מגנטי של אלתם ונורת PL-S 9W מתוצרת רדיום איטליה). עם זאת במצב של האיכות הירודה של ה-CFL של יצרנים ידועים, נורת CFL מומלצת היא יורולוקס, שמיוצרת באיכות סבירה. כמו כן, להבדיל מ-PL, כל הנורות החסכניות מיוצרות בסין.

אך עדיף להתעסק עם גוף תאורה פלואורסצנטי אמיתי עם פלואורסצנט רגיל או PL, ולא עם גוף לנורת ליבון + CFL.

מידע נוסף על הנורות השונות תוכל למצוא בדיון הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=527554.0 (תקרא את מה שאני וכן מנהל פורום לינוקס, כתבנו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים