עבור לתוכן

מפרט מחשב מאייבורי איפה הקאטצ'?

Featured Replies

פורסם

לפי דעתי IN-WIN נחשב ג'נרי, ראיתי עשרות ספקים כאלו נשרפים/שרופים/קורסים ללא סיבה.

זה דיון שאפשר לנהל, ואגב לפי הנתונים שלי ל-in-win דווקא אין הרבה החזרות או תיקונים, מן הסתם לא היה משתלם לנו להציע ספק שנצטרך להחליף או שיגרום נזק למערכת. בכל מקרה אנו מציעים אותם רק למערכות בסיסיות מתחת ל-450W וכל אחד שרוכש מפרט ביצועים או גיימינג אפילו לא ישמע על ספק כזה.

חוץ מזה, בכנות ומנסיון, מה האלטרנטיבה? אם אציע ללקוח ספק Corsair או Seasonic איכותי כשהוא מבקש מערכת בעלות כוללת של 1000 או 1500 שקלים, אבזבז את המשאבים שלו ואצטרך לשנמך רכיבים אחרים- ואז נקבל טענות על הרכבת המפרט.

בלי קשר מעריך את דעתכם ואת הדיון,

כאן לשירותכם בפרטי ובאימייל

שי, אייבורי מחשבים

פורסם

לפי דעתי IN-WIN נחשב ג'נרי, ראיתי עשרות ספקים כאלו נשרפים/שרופים/קורסים ללא סיבה.

^

אני חושש שגם דעת המומחים שלנו דומה אבל צריך לבדוק.

בכל מקרה, זה עניין לפורום "צרכנות" אני חושב.

שי - אתה מוזמן לפתוח שם ת'רד בבקשה למשוב והצעות יעול ושיפור ונמשיך שם.

מה האלטרנטיבה? אם אציע ללקוח ספק Corsair או Seasonic איכותי כשהוא מבקש מערכת בעלות כוללת של 1000 או 1500 שקלים, אבזבז את המשאבים שלו ואצטרך לשנמך רכיבים אחרים- ואז נקבל טענות על הרכבת המפרט.

יש ספקי FSP/HEC ואפילו ANTEC לא יקרים בהרבה ואיכותיים בהחלט.

בעניין המארזים - כברירת מחדל שימו מארז/ספק נורמאליים (150-170 ש"ח מארז כמו , ~130-150 ש"ח ספק) ומי שמעוניין לחסוך צריך לדעת על מה הוא מתפשר. ראיתי יותר מדי מפרטים מ(ולא רק)איבורי שמטרטרים ורועדים כמו מכסחת דשא, לוהטים ועם ספקים שרופים ואני בטוח שאם הלקוח היה יודע שהשקעה של עוד 100-200 ש"ח היתה מונעת תופעות כאלה הוא היה משקיע אותם בשמחה.

לפותח הדיון - אנא ענה על השאלון בחוקי הפורום ועזור לנו לעזור לך.

פורסם

^

אני חושש שגם דעת המומחים שלנו דומה אבל צריך לבדוק.

בכל מקרה, זה עניין לפורום "צרכנות" אני חושב.

שי - אתה מוזמן לפתוח שם ת'רד בבקשה למשוב והצעות יעול ושיפור ונמשיך שם.

יש ספקי FSP/HEC ואפילו ANTEC לא יקרים בהרבה ואיכותיים בהחלט.

בעניין המארזים - כברירת מחדל שימו מארז/ספק נורמאליים (150-170 ש"ח מארז כמו , ~130-150 ש"ח ספק) ומי שמעוניין לחסוך צריך לדעת על מה הוא מתפשר. ראיתי יותר מדי מפרטים מ(ולא רק)איבורי שמטרטרים ורועדים כמו מכסחת דשא, לוהטים ועם ספקים שרופים ואני בטוח שאם הלקוח היה יודע שהשקעה של עוד 100-200 ש"ח היתה מונעת תופעות כאלה הוא היה משקיע אותם בשמחה.

לפותח הדיון - אנא ענה על השאלון בחוקי הפורום ועזור לנו לעזור לך.

תודה רבה על המשוב, מסכים איתך ברוב הנקודות. אני בהחלט אעביר את כל ההערות האלה למקומות הראויים להם בחברה ומקווה שזה יצטרף למערך השינויים והשיפורים שאנחנו מבצעים בימים אלה.

כאן לרשותכם גם בפרטי או באימייל

שי, אייבורי מחשבים

פורסם
  • מחבר

tmpusr גם עם השידרוגים שהצעת למארז ולזיכרון יצא לי באייבורי יותר זול ב50 שקל.

שדרוג מארז v3 יעלה 95 וזיכרון אני מניח שלא יותר ממאה, ואם הזיכרון יצא יקר אני אמכור את ה2gb ביד 2 ואקנה 4 gb במקום זול יותר.

אני יודע שלאייבורי וksp אין שם טוב אבל אני צריך חנות במודיעין.

חוץ מזה כרטיס מסך למטרות גיימינג בסיסיות אם אני בכל זאת ארצה הכי משתלם שמצאתי הוא הhd6570 שעולה 335 ש"ח שלפי הטבלה של tomshardware best graphic card for the money ברמה של ה9600gt. כך שאני יודע מה אני רוצה וגם יוצא לי הכי זול וגם הכי קרוב לבית.

תודה בכל מקרה על עזרתכם.

פורסם

Vic07- אני כאן לרשותך ואתה מוזמן בחום לבחון ולשלוח לי בקשה למפרט, אפילו בתור ניסוי אני מבטיח להשקיע את הזמן ותשומת הלב. אולי דעתך תשתנה, בהנחה ואפשרי שהיא תשתנה.

אני לא צריך מפרט ולא הייתי צריך גם אז. בסה"כ באתי לקנות פריט מסויים (אינני זוכר האם זה היה דיסק קשיח או מסך), ועל הדרך רציתי לבדוק את המקצועיות\יושר של המוכרים. את המסקנה שלי כבר שמעת. היא תשתנה אך ורק מנסיון אישי - בפעם הבאה שאני אצטרך רכיב בודד מהסוג שאין לי טעם להזמין בTMS או לקפוץ בשבילו לRSM, אני אקפוץ לאייבורי ואחזור על ה"בדיקה" הזו בשביל לראות האם משהו באמת השתנה. עד אז, אני נשאר בדעתי.

לגבי עניין המלאי, ראוי לציין שאתה טועה בהקשר החוקי ואפילו ברמת תנאי השירות, אשמח לשלוח לך בהודעה פרטית את הטקסטים הרלוונטיים כדי למנוע הטעייה כזו בעתיד.

תנאי השירות שלכם אינם מעניינים אותי, שכן אינכם יכולים לשלול בתנאים אלו את מה שמגיע ללקוח מכוח החוק. החוק אומר שאם הזמנתי פריט X, עלי לקבל פריט X. אם אין באפשרותכם לספק את הפריט, אין לכם שום זכות חוקית לספק לו פריט אחר במקום ללא ידיעתו או אישורו, חד וחלק. האפשרות החוקית היחידה שלכם במקרה זה היא להסביר את המצב ללקוח, ולהציע לו לבחור בין מוצר חלופי (תוך הסבר ההבדלים, לרבות החסרונות, אפילו אם באופן כללי מדובר במוצר עדיף) לבין ביטול ההזמנה (ואם מדובר במחשב שלם, הלקוח יכול לבחור לבטל את ההזמנה כולה, נניח בשביל שיוכל לרכוש את כלל הרכיבים מחנות אחת בשביל להקל על סוגיות מתן אחריות, וזאת מבלי שיש לכם זכות למנוע זאת או "לקנוס" את הלקוח בכל דרך שהיא).

אם התקנון שלכם אומר אחרת, זה אומר שאתם מחפשים כל דרך אפשרית, חוקית או לא, להצר את צעדיו של הלקוח במקרים שעשויים לגרום לו לשקול לפנות לעסק מתחרה. למעשה, אפילו אם אני מפספס משהו מבחינת לשון החוק, אתה בעצם אומר כאן שאייבורי שומרים לעצמם את "הזכות" לספק ללקוח מוצרים שונים מאלו שהזמין. מה אני אגיד, אחלה דרך להראות לחברי WHZone שהשתניתם לטובה ::)

פורסם

אני לא צריך מפרט ולא הייתי צריך גם אז. בסה"כ באתי לקנות פריט מסויים (אינני זוכר האם זה היה דיסק קשיח או מסך), ועל הדרך רציתי לבדוק את המקצועיות\יושר של המוכרים. את המסקנה שלי כבר שמעת. היא תשתנה אך ורק מנסיון אישי - בפעם הבאה שאני אצטרך רכיב בודד מהסוג שאין לי טעם להזמין בTMS או לקפוץ בשבילו לRSM, אני אקפוץ לאייבורי ואחזור על ה"בדיקה" הזו בשביל לראות האם משהו באמת השתנה. עד אז, אני נשאר בדעתי.

תנאי השירות שלכם אינם מעניינים אותי, שכן אינכם יכולים לשלול בתנאים אלו את מה שמגיע ללקוח מכוח החוק. החוק אומר שאם הזמנתי פריט X, עלי לקבל פריט X. אם אין באפשרותכם לספק את הפריט, אין לכם שום זכות חוקית לספק לו פריט אחר במקום ללא ידיעתו או אישורו, חד וחלק. האפשרות החוקית היחידה שלכם במקרה זה היא להסביר את המצב ללקוח, ולהציע לו לבחור בין מוצר חלופי (תוך הסבר ההבדלים, לרבות החסרונות, אפילו אם באופן כללי מדובר במוצר עדיף) לבין ביטול ההזמנה (ואם מדובר במחשב שלם, הלקוח יכול לבחור לבטל את ההזמנה כולה, נניח בשביל שיוכל לרכוש את כלל הרכיבים מחנות אחת בשביל להקל על סוגיות מתן אחריות, וזאת מבלי שיש לכם זכות למנוע זאת או "לקנוס" את הלקוח בכל דרך שהיא).

אם התקנון שלכם אומר אחרת, זה אומר שאתם מחפשים כל דרך אפשרית, חוקית או לא, להצר את צעדיו של הלקוח במקרים שעשויים לגרום לו לשקול לפנות לעסק מתחרה. למעשה, אפילו אם אני מפספס משהו מבחינת לשון החוק, אתה בעצם אומר כאן שאייבורי שומרים לעצמם את "הזכות" לספק ללקוח מוצרים שונים מאלו שהזמין. מה אני אגיד, אחלה דרך להראות לחברי WHZone שהשתניתם לטובה ::)

שלום לכולם ול-Vic,

לא אתייחס לספקולציות הגובלות בדיבה שכתבת בסוף ההודעה בצורה פרובוקטיבית כי אני יודע שלא טרחת לקרוא את תנאי השירות שלנו, ולפחות היתה לך ההגינות המינימלית לציין "אם התקנון שלכם אומר אחרת" בפתיחת הפסקה, והתקנון שלנו לא אומר אחרת, לכן אני יכול להתעלם ממנה וממליץ גם לגולשים אחרים לעשות כן.

מה שכן אתייחס לטובת הגולשים האחרים- אתה צודק לחלוטין בפסקה האמצעית. ברור שלקוח יקבל מוצר שווה או עדיף רק אם הוא מעוניין בהם, ואחרת יקבל החזר מלא וביטול עסקה כלא היתה וכדין - הסיבה שציינתי הענקת מוצר עדיף כאפשרות היא כי זו אינה חובה חוקית של אייבורי בניגוד לביטול עסקה, אלא מדיניות שאנו נוקטים מרצוננו כדי לשפר את ההיצע שלנו ללקוחות.

מקווה שהבהרתי את העניין ובנימה אישית, מקווה שבעתיד תבחר לחקור לפני שתפנה אצבעות ותפזר אמירות קלות דעת.

שי, אייבורי מחשבים

פורסם

שי, VIC07 - אנא המשיכו בפרטי או בפורום "צרכנות" ובואו "נשחרר" את הדיון לחזור למסלולו.

פורסם
  • מחבר

tmpusr קיבלתי את ההמלצות לגבי המארז והזיכרון, לגבי הזיכרון אני כנראה אשדרג ולגבי המארז גם כן. מבחינתי אפשר לנעול.

תודה לכל מי שעזר והיה גם מעניין להתעדכן על זכויותי בחוק :).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים