עבור לתוכן

מימוש אחריות על כונן קשיח WD

Featured Replies

פורסם

היי,

כבר יצא לי לקרוא/לדבר על הנושא הזה, אבל תמיד נתקעתי בשלב מסויים ולא היה לי כוח להתעסק עם זה אז מרחתי את הנושא..

עכשיו כבר נמאס לי ואני רוצה את הכונן שלי מתוקן. :-X

יש לי כונן קשיח WD 2TB (עם אחריות עד איפשהו ב-2013 או אפילו יותר, לא זוכר בדיוק כרגע.. אבל הוא בתוקף לעוד מלא זמן - בדקתי לפי הסריאל באתר שלהם) שנקנה בפנדה שכבר לא קיימת, שהתקלקל.

המחשב אומנם מזהה אותו אבל הוא "פועל" מאוד מאוד לאט (ברמה של פי-10 יותר לאט מאיך שכונן אמור לעבוד) וגם בדיקה דרך התוכנה של WD בעצמה מראה שהוא תקול לחלוטין.

היא הציגה הודעה על זה שיש לו סקטורים פגומים, ואז הודעה לגבי זה שהיא גם נכשלה אפילו בניסיון לסמן אותם ככאלה.

הנה צילום מסך של תוצאות הבדיקה:

2012-06-06_1345.png

הבעיה העיקרית היא שאני לא יודע למי לפנות.

לפני כמה חודשים ניסיתי ליצור קשר עם היבואן, אבל הוא פשוט לא התייחס לטופס יצירת הקשר ששלחתי.

לפני כשבוע וחצי ניסיתי ליצור קשר עם אחת מהחנויות (לא חשוב שמות..) שמציינות באתר שלהן שהן "עוזרות ללקוחות פנדה ושות'", אבל אף אחד לא התייחס לאימייל שלי..

מישהו פעם מימש אחריות על כונן WD? דרך מי זה התבצע? למי הוא פנה?

תודה

פורסם

אני מימשתי אחריות לWD דרך IQPC אבל הכונן גם נקנה דרכם.

תרים אליהם טלפון, אולי הם יהיו נחמדים.

פורסם

אני החלפתי אצל החנות שדרכה רכשתי.. הם העבירו ליבואן והוא החזיר חדש ובאתי לקחת.

מכיוון שפנדה כבר לא קיימים, אני מציע שתפנה ישירות ליבואן..

מחיפוש קצר אני רואה ששאלת כבר את אותה השאלה בעבר, האם כבר פנית יבאון (טד-דטה)? או למור-לוי, כפי שייעצו לך שם?

פורסם

ניסית אגב ללחוץ על WRITE ZEROS ואח"כ לבצע את הדיקות שוב?

יש לי דיסק WD BLACK 1TB שעשה את אותם בעיות, ולאחר שביצעתי זאת, הוא הראה שהכל תקין.

הבדיקה בוצעה מספר פעמים, גם לאחר שהדיסק היה מלא שוב בנתונים.

נ.ב.

בקשר לאחריות, תתקשר ליבואנים ותן להם את המספר הסידורי כדי לבדוק. אם לא עוזרים לך בטלפון, פשוט תנחת אצלם, במקום שבו הם נותנים שירות ואחריות ללקחותיהם.

פורסם
  • מחבר

מחיפוש קצר אני רואה ששאלת כבר את אותה השאלה בעבר, האם כבר פנית יבאון (טד-דטה)? או למור-לוי, כפי שייעצו לך שם?

לפני כמה חודשים ניסיתי ליצור קשר עם היבואן, אבל הוא פשוט לא התייחס לטופס יצירת הקשר ששלחתי.

לפני כשבוע וחצי ניסיתי ליצור קשר עם אחת מהחנויות (לא חשוב שמות..) שמציינות באתר שלהן שהן "עוזרות ללקוחות פנדה ושות'", אבל אף אחד לא התייחס לאימייל שלי..

פורסם
  • מחבר

יש לי דיסק WD BLACK 1TB שעשה את אותם בעיות, ולאחר שביצעתי זאת, הוא הראה שהכל תקין.

לא, לא ניסיתי.. נשמע מוזר/מעניין.. אני אנסה! תודה :)

נ.ב.

בקשר לאחריות, תתקשר ליבואנים ותן להם את המספר הסידורי כדי לבדוק. אם לא עוזרים לך בטלפון, פשוט תנחת אצלם, במקום שבו הם נותנים שירות ואחריות ללקחותיהם.

רק הדלק בשביל לנסוע אליהם יעלה לי כמו לקנות כונן חדש..

פורסם

אתה לא מהמרכז?

פורסם
  • מחבר

איזה קטע, במשך הלילה הוא ביצע את ה-write zeros שלו ועכשיו ה-quick test עבר בהצלחה.

אני מריץ עכשיו full test, נראה מה יהיה. אם גם הוא יעבור בהצלחה אני אריץ על הכונן benchmark בשביל לראות אם הוא אכן חזר לפעול במהירות תקינה.

פורסם

מעניין למה זה קורה, ואם גם אצלך זה יעבוד תקין לחלוטין אח"כ. תעדכן.

פורסם
  • מחבר

אה כן, זה אשכרה עבד. :)

אני מקווה שהבעיה לא תחזור כי העברתי לכונן הזה לא מעט מידע...

פורסם

2 אפשרויות:

1. היה מדובר בתקלה לוגית וכתיבת האפסים פתרה אותה.

2. כתיבת האפסים רק סימנה את כל ה BAD SECTORS ופסלה אותם לשימוש. והנפח החסר הוקצה משולי הפלטות, המיועדים למקרים אלו. במקרה כזה למרות שישנה האטה, היא עדיין מאוד שוולית מאחר שרק מספר קטן של סקטורים הוקצעו בשוליים. - למרות שישנו סיכון במקרה כזה שמספר הסקטורים הפגומים ימשיך לגדול במהלך הזמן.

לדעתי, אם תוך חודשיים-שלושה לא תתקל בבעיה, אז יהיה ניתן לסמוך על הכונן. בכל מקרה, תבצע בסוף בדיקות תקינות אפילו אם הכונן מתנהג כתקין.

פורסם

לחבר שלי יש בעיה דומה עם כונן WD 1TB, שגם נקנה בפנדה. אני יגיד לו לעשות את זה שהוא יחזור מהעבודה ונראה מה יהיה.

פורסם

שינסה לעצור את ה WRITE ZEROS לאחר 10 דקות, ואז לבדוק תקינות.

נ.ב. הפעולה הזו משמידה לחלוטין את כל החומר בדיסק קשיח בכך שכותבת אפסים על כל הדיסק.

פורסם

תשמור גיבוי של התוכן שהעברת + תבצע Data integrity כלשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים