עבור לתוכן

שאלה לגבי משקפיים ביחידה קרבית (צבא)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, ב22.7 אני מתגייס לגולני בשעה טובה.

בתור אחד עם מספר -2 אני די זקוק למשקפיים שלי באופן יומיומי, הבנתי שלקנות עדשות יהיה התאבדות (לנקות אותם ולא לאבד יהיה חתיכת סיפור)

אז בעצם אני מחפש המלצה מהחברה פה בעלי הניסיון, רצועת גומי מיוחדת שלא תלחץ חזק מדי על הראש אבל גם שלא תתן למשקפיים ליפול? פטנטים אחרים? אם אפשר גם קישור לEbay למוצר מומלץ ;)

אשמח גם לרשימת דברים שאני צריך לקנות לגיוס והצבא לא מספק (או שהוא מספק וזה חרא)

תודה רבה מראש!

פורסם

דבר ראשון ממש כל הכבוד ושיהיה המון בהצלחה!!! :xyxthumbs:

ולעניין:

תשכח מעדשות, אני יכול להסביר לך למה אבל בכל מקרה תבין לבד בעוד שבוע...

כעקרון אצלינו אני לא זוכר פטנטים מיוחדים אצל החבר'ה למשקפיים, אומנם יש זחילות ריצות וכ"ו אבל אתה לא אמור לחטוף זאפטות בראש.

אם המשקפיים שלך לא יושבות טוב על הראש אתה יכול לשפצר להן את החוט הזה שיש למשקפי שמש - בהחלט מספיק טוב.

אתה תצטרך עוד גופיות תחתונים וגרבים כמובן, שים לב שמותר לך רק גופיות ירוקות (ביום יום, ביציאה הביתה תלבש גופיות לבנות) ורק גרבים אפורות צבאיות (אפשר לקנות בכל חנות למטייל\רקושט וכ"ו)

הדבר הכי חשוב שאני יכול להמליץ לך עליו הוא סנדלים\כפכפים למקלחות. אתם תשטפו אותן כול יום שבו תהיה בבסיס אבל הריצפה עדיין תהיה מלאה בכל מני דברים נבזיים שרק ירצו להתעלק לך על הרגל, אם אתה מקבל פטריות מהמקלחות זה יכול לשבת לך שנים על הרגל...

כדאי גם להביא איזה לורד שחור עבה ולכתוב את השם שלך על כל דבר שתקבל, אומנם עדיין סביר שיגנבו ממך ציוד (ברוך הבא לצהל) אבל במידה פחותה, ובאותה נשימה - תקבל ביום הגיוס מנעול עלוב לציוד שלך, אני ממליץ בחום לקנות מנעול רציני יותר, אפשר לשים את המפתח על החוט של הדיסקית מסביב לצוואר או בתוך הנרתיק של החוגר.

כעקרון דווקא לא הייתי רץ לקנות יותר מדי דברים חוץ מהבסיסים שהזכרתי למעלה, כל אחד שמגיע לצבא מגלה שהצרכים שלו שונים, יש כאלה שלא קריטי להם להחליף כל יום גופיה אבל כן אוהבים שהציוד שלהם מדוגם וקונים עוד חוטי שיפצור ואיזולירבנד. תגיע לשבוע הראשון, תראה מה חסר לך ואז ביציאה הביתה תשלים.

דרך אגב, למרות שתקבל שק שינה מומלץ להביא איתך מצעים.

פורסם

בהצלחה בנאדם :)

לא תדע מה חשוב לקחת עד שלא תחזור בפעם הראשונה הביתה ואז תהיה גאון ותדע הכל! ז"א בשבוע שבועיים (תקווה שלא יותר בהתחלה) הראשונים שתהיה שם תסבול כי לא לקחת מה שצריך..אבל זה עדיף מלהעמיס עליך סתם כל מה שבא לראש. בפעם השנייה שתחזור כבר תהיה חכם וכך כל מה שהרגשת שחסר לך, תיכך וזה יהיה בדיוק מה שצריך :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אז בעצם בהתחלה לא נורא אם חסרים לי דברים, לחזור הביתה ולהשלים?

אני מתגייס ב22.7 שזה יום ראשון, שבת ראשונה אני סוגר כי אני יוצא לגיבוש יחטיות ושבת שניה כולם סוגרים, ככה שיוצא שאני סוגר שבת פעמיים רצוף ואז חוזר שוש או חמשוש במקרה הטוב, הרבה זמן.. אני מקווה שאני יסתדר בלי הדברים שחסרים לי.

פורסם

לא מאמין שתצא חמשוש, רוב הסיכויים שזה יהיה שוש.

תביא הרבה תחתונים וגרביים! במיוחד עכשיו בקיץ...

בקשר למשקפיים, הרוב לא עושים שום דבר מיוחד ומסתדרים טוב מאוד, אבל יצא לי לראות כמה חבר'ה עם איזה גומי שמחזיק אותם.

שיהיה המון בהצלחה! ואל תדאג אתה תסתדר, השבועיים הראשונים זה טרום טירונות ולא באמת עושים הרבה חוץ מהגיבוש.

פורסם

אל תביא מהבית תיק גדול מדי (60+ ליטר ומעלה). זה טרטור להיסחב עם קיטבג ולתיק גדול.

הצבא מספק גרביים סבירות (בצבע ירוק\שחור\ ואפילו כחולות של דלתא לפעמים),מס' מצומצם של חולצות ותחתונים ועוד.

חשוב שתביא איתך תחתונים, התחתונים שתקבל לא ממש שמישים.

פורסם

אל תיסחב עם תיק ענק,במקרה הכי גרוע קצת שמפו בנוהל שבת ויש לך כביסה חדשה..

בהצלחה אחי עוד עלה נוסף לעץ ..

פורסם

דבר חשוב: הגרביים שהצבא מספק הם חדשים מהמפעל. בכל זאת כמו שכתבו כדאי לקנות עוד. ממש לא בריקושט- זה סתם יקר. כל חנות שיש בה גרביים עבים בצבע אפור תספיק.

שק שינה שמקבלים הוא אחרי כביסה בטמפרטורה גבוהה. אני ישנתי בלא מעט שקי שינה צה"ליים בלי מצעים ואין עם זה שום בעיה. לשבוע הראשון של הטירונות לא כדאי לסחוב הרבה דברים. גם ככה יפילו עליך טונות של ציוד אל"ף ובי"ת שתצטרך לסחוב. תגיע ותגלה לבד מה חסר לך.

אף פעם לא מזיק לדחוף עוד שני זוגות תחתונים לתיק. אתה לא תתחרט על זה.

ופונגימון! חברו הטוב ביותר של הלוחם. זו אבקה נגד פטרת ששמים בתוך הגרביים והנעליים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים