עבור לתוכן

עזרה בבניית מפרט גיימינג בינוני-4.3K+-

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,רציתי לבקש את עזרתכם בבניית מפרט עבורי.

אני רוצה לרכוש בתחילת השבוע מחשב חדש.השימוש שאעשה בו הוא גיימינג בינוני,משחקי רשת ושימוש משרדי..אני לא חושב שאני הולך לשחק בו במשחקים שייצאו בשנת 2013 מהסיבה שאהיה בצבא.עם זאת אני רוצה מחשב איכותי בעל זמן חיים ארוך.

אני לא מתכנן לעשות OC,מהסיבה הפשוטה שלא יהיה לי זמן וכוח לתחזק אותו.

חשבתי על מפרט בסגנון הזה,מה אתם אומרים?

scaled.php?server=833&filename=rrrraa.jpg&res=landing

-המפרט כולל גם מקלדת ועכבר.

-רציתי לשמוע את דעתכם על המארז,אני מאוד אוהב את העיצוב שלו והבנתי שהוא די סבבה,האם הוא איכותי או שעדיף לקחת אחד אחר?ביקורת שצפיתי בה

אז רציתי לדעת אם המפרט בסך הכל טובואם צריך להכניס בו שינויים על מנת לשפרו.

-אני מתכנן לקנות אותו מהחנות TMS לאור המלצות מהמון גולשים.

עריכה:המסך שאני משתמש בו הוא - samsung syncmaster p2250

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

המפרט לא רע- אציע כמה שינויים אפשריים לשיפורו.

- מעבד אתה יכול גם לקחת דגמים i5-3450 או i5-2310 שמעט זולים יותר, שכן לא תרגיש הבדל בביצועים.

- הקירור שלקחת הינו LP אשר מיועד בעיקר למארזים קטנים או יותר נכון דקים (כמו HTPC). אמליץ לך להחליף בתוספת כמה שקלים לקירור הזה אשר טוב יותר.

- את המארז לצערי אני לא מכיר. הוא נראה לא רע, אך איני יודע עד כמה הוא שקט והקירור בו יעיל. יש לך לדוגמא גם את המארז הזה שאומנם כולל פחות פיצ'רים, אך כולל מאווררים איכותיים מאוד ועשוי מאלומיניום.

בכל אופן- אם אתה אוהב את העיצוב של הריידמקס ומעדיף אותו- לך עליו.

- יש לך כרטיס מסך משתלם יותר מאותו הדגם במחיר מעט נמוך יותר אשר גם כן כולל קירור מצויין.

רשמת שאתה רוצה גיימינג בינוני- המחשב הזה יכול לסחוב משחקים כבדים מאוד על הגדרות גרפיות גבוהות.

אם אתה מעוניין לחסוך כמה מאות שקלים, ניתן לקחת את הכרטיס המשתלם הזה אשר עדיין יריץ לך משחקים מודרניים על הגדרות גרפיות גבוהות יחסית, למעט פילטרים.

פורסם
  • מחבר

שלום וברוך הבא לפורום.

המפרט לא רע- אציע כמה שינויים אפשריים לשיפורו.

- מעבד אתה יכול גם לקחת דגמים i5-3450 או i5-2310 שמעט זולים יותר, שכן לא תרגיש הבדל בביצועים.

- הקירור שלקחת הינו LP אשר מיועד בעיקר למארזים קטנים או יותר נכון דקים (כמו HTPC). אמליץ לך להחליף בתוספת כמה שקלים לקירור הזה אשר טוב יותר.

- את המארז לצערי אני לא מכיר. הוא נראה לא רע, אך איני יודע עד כמה הוא שקט והקירור בו יעיל. יש לך לדוגמא גם את המארז הזה שאומנם כולל פחות פיצ'רים, אך כולל מאווררים איכותיים מאוד ועשוי מאלומיניום.

בכל אופן- אם אתה אוהב את העיצוב של הריידמקס ומעדיף אותו- לך עליו.

- יש לך כרטיס מסך משתלם יותר מאותו הדגם במחיר מעט נמוך יותר אשר גם כן כולל קירור מצויין.

רשמת שאתה רוצה גיימינג בינוני- המחשב הזה יכול לסחוב משחקים כבדים מאוד על הגדרות גרפיות גבוהות.

אם אתה מעוניין לחסוך כמה מאות שקלים, ניתן לקחת את הכרטיס המשתלם הזה אשר עדיין יריץ לך משחקים מודרניים על הגדרות גרפיות גבוהות יחסית, למעט פילטרים.

קודם כל תודה רבה לך.

-המהירות של המעבד חשובה לי ולכן אני חושב שאשאיר את המעבד 3550.

-אני חושב שאחליף את הקירור,אבל אני חושב שהקירור צריך להיבחר לאחר בחירת המארז.אני ממש מתלבט איזה מארז לקחת.אני צריך מארז איכותי שלא יקפיץ את המפרט.חשוב שיהיה מארז איכותי מכיוון שהוא יהיה תקוע בפינה חמה ויהיה חשוף להרבה אבק ולפעמים יופעל כמה ימים ברצף.חשבתי על המארזים האלה[עם 3 מאוררים].

המארז שכבר הראתי -http://www.tms.co.il/product/11516 אם מישהו יכול לתת חוות דעת עליו.

מארז מבית גיגה ביט http://www.tms.co.il/product/11236

ומארז מבית פראקטל http://www.tms.co.il/product/10875

האם המארז שהצעת טוב מהם או משתווה אליהם אף על פי שיש לו 2 מאוררים?או שיש מ ארז יותר משתלם?לא אכפת לי אם במארז יהיה חלון או לא,הכי חשוב לי זה האיכות של המארז ולא העיצוב החיצוני שלו.

-הכרטיס מסך ששמתי הוא כרטיס שמכיל OC מבית ספארי,האם אתה בטוח שאין הבדל בין גירסת הOC לגירסא הרגילה של MSI?-מזה פילטרים ?:x

ושוב ,תודה ענקית לעוזרים!

פורסם

את המעבד אתה יכול להשאיר, אין בעיה. הקירור למעבד אינו קשור למארז.

לדעתי המארז מבית Scythe הוא הכי משתלם בחנות, מציע לך לקרוא עליו סקירות ולראות סרטונים ביוטוב.

המארזים של פראקטל לרוב מעט איכותיים יותר מאשר אלו של ג'יגבייט וריידמקס, אך הם לא רעים.

בקשר לקירור, אתה פחות צריך לשים לב לכמות המאווררים, אלא לכמות האויר שהם מוסגלים לדחוף והיכן הם ממוקרמים במארז.

לרוב 2 מאווררים עם דחיפת אויר טובה עדיפים על פני 3 מאווררים עם דחיפת אויר נמוכה יותר הממוקמים בצורה לא אפקטיבית במארז (כלומר אין זרימת אויר תקינה).

ההבדלים בין כרטיס המסך הם אפסיים. OC אתה יכול בקלות לעשות בעצמך (בנוסף לזה שעשו לך במפעל, כי הוא די נמוך) לקבל תוספת ביצועים גבוה הרבה יותר. הכרטיס גם נחשב לאוברקלוקר מצויין.

פילטרים אלו מספר הגדרות גרפיות שנועדו לשפר אספקטים כלליים במשחק כמו מרחק והחלקה של משטחים ישרים (שלא יראה מפוקסל), אך אלו דורשים לא מעט כח עיבוד מצד כרטיס המסך. מציע לך להכנס לפורום כרטיסי מסך- בסטיקי יש לך דיון שמסביר על כל הדברים הללו.

פורסם
  • מחבר

את המעבד אתה יכול להשאיר, אין בעיה. הקירור למעבד אינו קשור למארז.

לדעתי המארז מבית Scythe הוא הכי משתלם בחנות, מציע לך לקרוא עליו סקירות ולראות סרטונים ביוטוב.

המארזים של פראקטל לרוב מעט איכותיים יותר מאשר אלו של ג'יגבייט וריידמקס, אך הם לא רעים.

בקשר לקירור, אתה פחות צריך לשים לב לכמות המאווררים, אלא לכמות האויר שהם מוסגלים לדחוף והיכן הם ממוקרמים במארז.

לרוב 2 מאווררים עם דחיפת אויר טובה עדיפים על פני 3 מאווררים עם דחיפת אויר נמוכה יותר הממוקמים בצורה לא אפקטיבית במארז (כלומר אין זרימת אויר תקינה).

ההבדלים בין כרטיס המסך הם אפסיים. OC אתה יכול בקלות לעשות בעצמך (בנוסף לזה שעשו לך במפעל, כי הוא די נמוך) לקבל תוספת ביצועים גבוה הרבה יותר. הכרטיס גם נחשב לאוברקלוקר מצויין.

פילטרים אלו מספר הגדרות גרפיות שנועדו לשפר אספקטים כלליים במשחק כמו מרחק והחלקה של משטחים ישרים (שלא יראה מפוקסל), אך אלו דורשים לא מעט כח עיבוד מצד כרטיס המסך. מציע לך להכנס לפורום כרטיסי מסך- בסטיקי יש לך דיון שמסביר על כל הדברים הללו.

אוקיי,תודה רבה.

-אם אני לוקח מארז של Scythe לא עדיף לקחת גם קירור של Scythe ?מה לגבי האנטק 300,הבנתי שגם הוא מומלץ מאוד.

-לגבי הכרטיס מסך,המחיר שלו הוקפץ בגלל שזו גירסת OC,לכן אני חושב שאקח ,כמו שאתה אומר,כרטיס בגירסא הרגילה ואבקש ממישהו שמבין לעשות לו את הOC מתי שארגיש שהכרטיס מסך לא מספיק לדרישותיי.איזו חברה הכי מומלצת או שאין הבדל ופשוט לקחת את הכי זול?יש את אותו כרטיס בכמה וכמה חברות..

פורסם

כמו שאמרתי, הקירור למעבד לא קשור למארז בכלל (יושב על לוח האם שלך).

לדעתי ה-Scythe משתלם יותר ממנו, אך תראה סקירות ותחליט.

המחיר שלו מעט גבוה יותר בשל ה-OC הקטנטן שעשו לו והקירור המשפור לעומת הגרסא הסטנדרטים.

הצעתי לך את הגרסא שלדעתי הכי עדיפה. OC אתה יכול לעשות עם תוכנה ולא מדובר על משהו מסובך, יש גם לא מעט הסברים פה באתר (כנס לפורום כרטיסי מסך).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על העזרה ועל היחס החם.החלטתי לקנות את המפרט הזה,מחר בערב כנראה שארכוש אותו.בסוף החלטתי לקנות את העכבר והמקלדת בנפרד מחנות קרובה,מכיוון שאני לא יכול לדעת אם המקלדת/עכבר יהיו נוחים עבורי.

לכרטיס מסך אבצע OC.

כמו כן,גם לקחתי את הספק כוח של ה630W למרות שזול יותר יספיק.המחיר שלו קרץ ואם אזדקק לשידרוגים בעוד שנה-שנתיים-שלוש אהיה מסודר מבחינת הספק.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3550 Socket 1155 6MB 3.3Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪976

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪142

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪383

מארז:

Scythe FenrisWolf Aluminum, 2X 120mm Slip Stream + 4X HD Stabilizer + eSATA

כמות: 1 - מחיר: ₪279

ספק כוח:

Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪385

זיכרון:

4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪115

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪429

כרטיס מסך:

Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1279

כונן אופטי:

LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪101

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4204

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4120 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/sx12wk7j

יש OK?

פורסם

לדעתי המפרט בסדר גמור, תתחדש.

פורסם

אתה לא תרגיש הבדל עם ה3450, אבל כן הבדל של 100 שקל בכיס.

אפשרויות חסכון נוספות:

יש בTMS HD6950 ב1000 ש"ח

יש באנדל של SEASONIC 520 עם מארז TMS ב590.

פורסם
  • מחבר

אתה לא תרגיש הבדל עם ה3450, אבל כן הבדל של 100 שקל בכיס.

אפשרויות חסכון נוספות:

יש בTMS HD6950 ב1000 ש"ח

יש באנדל של SEASONIC 520 עם מארז TMS ב590.

-היי מהירות המעבד ממש חשובה לי,מניסיון,גם אם זה 100MHZ..

-לפי מה שראיתי יש הבדל מהותי בין הכרטיס מסך שהצעת לבין זה שיש במפרט ששמתי,תקן אותי אם אני טועה.

-המארז +520W בהחלט יכול להיות אופצייה לחסכון,אבל אני מעדיף מארז איכותי יותר,זה שיאיר הציע וזאת מכיוון שהמחשב שלי נמצא בפינה די חמה וחשוף מאוד לאבק.

תודה על העזרה.

פורסם

הסיכוי שתחוש בהבדל בין המעבדים דומה לסיכוי שלך לנחש כמה עלים יש בזר פרחים ממרחק של 100 מטר.

אני מציע שתחשוב פעם נוספת האם כדאי לך לרכוש מחשב משחקים שנה לפני הגיוס.

פורסם

ברזו' שלך ה7850 חזק יותר ב5 אחוז בממוצע.

פורסם
  • מחבר

היי תודה רבה על העזרה,כמה נקודות:

-לגבי המארז,אני באמת לא יודע אם זה שיאיר המליץ לי עליו הוא הכי משתלם,אמשח לעוד חוות דעת.חשוב לי מאוד שהוא יהיה איכותי ולא יצבור אבק,באנדל עם ספק של 500W יכו ל להיות נחמד כי גם 430W מספיק למערכת הזאתי,אבל המחיר שלי ה620W קרץ ואולי בעוד כמה שנים שארצה לשדרג זה יועיל.אז רציתי לשאול אם מישהו התנסה או יש לו את המארזים שהוזכרו בדיון ויכול להמליץ לי עליהם-שיהיו בהם מאוררים איכותיים ושלא ייצברו אבק,זה ממש חשוב.כמו כן,אם אתם ממליצים להחליף מארז או לעבור לבאנדל אבקש שתמליצו לי גם על קירור מתאים.

-לגבי המעבד,ה100HZ הבדל זה 3% הבדל,האם הוא באמת לא יורגש?מה האינטרס של מישהו לקחת מעבד יקר יותר שלא ירגישו בו בהבדל?

-לגבי הכרטיס מסך,הבנתי שה7850 בנוי יותר לOC,מה שאני מתכנן לעשות..כמו כן,הבנתי שהקירור שלו והחסכונות שלו בחשמל עדיפים.

כנראה שאני מתגייס בחורף הקרוב,לכן יותר מגיימינג חשוב שהמחשב יחזיק מספר שנים בשימוש יומיומי[שאתגייס אח שלי ישתמש בו,לא לגיימינג כבד].

תודה רבה לכולם על העזרה החמה!

פורסם

-לגבי המעבד,ה100HZ הבדל זה 3% הבדל,האם הוא באמת לא יורגש?

העליה בתדר אינה לינארית לעליה בביצועים, לא יורגש הבדל

מה האינטרס של מישהו לקחת מעבד יקר יותר שלא ירגישו בו בהבדל?

אתה שואל את השאלה הלא נכונה, מה האינטרס של אינטל והמשווקים למכור את אותו מעבד במחיר גבוה יותר - והתשובה ברורה.

פורסם
  • מחבר

היי,התייעצתי עם מישהו שאמור להבין לגבי המפרט והוא אמר כמה דברים,רציתי לשאול את דעתכם ולדעת האם הוא צודק.

-הוא אמר שהקירור ZALMAN CNPS5X SI EDITION לא יספיק מכיוון שהמחשב נמצא במקום חמים ועשוי לצבור אבק ואם הקירור יהיה איכותי יותר זמן החיים של המחשב יהיה ארוך יותר,האם הוא צודק או שהקירור הזה יספיק למערכת הזו?רציתי להזכיר שאני מתכנן לעשות OC לכרטיס מסך.

-הוא אמר שעדיף הרבה יותר לקחת דיסק קשיח של החברה WD מכיוון שהיא הרבה יותר אמינה ואיכותית ,מה שיש במפרט הזה זה Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB.

יש טעם לשנות את הרכיבים האלה במפרט בשביל 'ראש שקט'?כמובן שאני מעדיף להוסיף כסף עכשיו מאשר לבכות עוד שנה-שנתיים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים