עבור לתוכן

שאלה-פרויקט ממש קטן ופשוט

Featured Replies

פורסם

http://www.sparkfun.com/products/10356

Special SMD Version: Because Atmel is moving more and more of their production capacity to surface mount ICs, the DIP packaged ATmega328 is becoming more and more difficult to get. To keep up with demand, we now offer the Arduino Uno with an SMD ATmega328. The board is identical to the PTH version of the Uno, but you won't be able to remove the ATmega328 without some hot-air. This change shouldn't affect most users. Besides - when was the last time you managed to destroy an ATmega328 and needed to repair an Arduino board? Those things are nearly indestructible.

http://www.roboticsindia.com/archive/index.php/t-2218.html

• תגובות 53
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא נראה לי שזה יקח שנה או אפילו שנתיים, אלא כנראה יותר...

זה לא ש-Atmel היו טובי לב לקהילת הארדואינו וחזרו פתאום לייצר את גרסת ה-DIP כדי לספק את החובבים.

כנראה שהיו בעיות בייצור באותו רגע. או שאיזה מפעל ענק קנה כמות מוגזמת באותו החודש.

זה כמו עם הזכרונות למחשב... פתאום יש שרפה באיזה מפעל והמחירים עולים פי כמה כי חסרים זכרונות בשוק.

או המחסור האחרון של דיסקים קשיחים בגלל הצונמי בתיילנד.

מה ש-SFE כתבו זה שכנוע מצויין להרגיע את הלקוחות כדי שיקנו את גרסת ה-SMD ולא יחכו לגרסה הרגילה שלא ממש היה אפשר לדעת מתי היא תגיע אם בכלל...

אני לא אומר שזה לא יקרה, אבל לא נראה לי שזה הזמן לחשוש מזה.

עדו,

אם אתה צריך רק לצרוב את בקרי AVR, אתה לא צריך שום דבר נוסף, יש לך כבר את הארדואינו שעושה את זה מצויין.

דבאגרים למיניהם עולים לא מעט כסף... גם ל-PIC.

פורסם

לא נעים מזה שפתח את השרשור, מקשקשים פה על דברים לא קשורים :)

לצורך העניין, אני רוצה להתחיל לעבוד עם avrstudio ועם איזה צ'יפים של Atmel שאני יכול להשיג - ATmega[...], ATTiny וכו'. בדרך כלל אני חסיד גדול של מוצרים סיניים זולים 8) , אבל במקרה הזה אין לי כוח לצורבים שעובדים רק עם חלק מהצ'יפים, או שלא תואמים Win7 (גם כאלה ראיתי באיביי), או כאלה שצריך לעשות שמיניות באוויר כדי לעבוד איתם...

דיבאגר אני פחות צריך (ופחות יכול להרשות לעצמי) בינתיים.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני בסופו של דבר אלך על לאונרדו

ועכשיו יש לי עוד שאלה

המחברים נחוצים לי נכון?לחיבור המגן?

מה ההבדל בינהם? המחברים חוסכים הלחמות?

פורסם

בהחלט, אתה צריך את הראשים בשביל לחבר כל מיני מגנים.

הגרסא ללא הראשים היא בשביל לחסוך מקום ולפרוייקטים יותר קבועים ע"י הלחמה מקומית של החוטים / רכיבים.

פורסם

לא נעים מזה שפתח את השרשור, מקשקשים פה על דברים לא קשורים :)

לצורך העניין, אני רוצה להתחיל לעבוד עם avrstudio ועם איזה צ'יפים של Atmel שאני יכול להשיג - ATmega[...], ATTiny וכו'. בדרך כלל אני חסיד גדול של מוצרים סיניים זולים 8) , אבל במקרה הזה אין לי כוח לצורבים שעובדים רק עם חלק מהצ'יפים, או שלא תואמים Win7 (גם כאלה ראיתי באיביי), או כאלה שצריך לעשות שמיניות באוויר כדי לעבוד איתם...

דיבאגר אני פחות צריך (ופחות יכול להרשות לעצמי) בינתיים.

אם אתה חסיד של מוצרים סינים זולים (או שזה בציניות ?), אל תחשוב פעמים ותקנה אחד כזה.

אי אפשר להתחרות במחיר, אם אני לא טועה זה מתאים לכל המיקרו בקרים של 8 ביט של AVR (לפחות החדשים - לא הAT90x אלא כל הAtmega ו Attiny).

יש לי אחד כזה וצרבתי איתו על: Attiny13, Atmega328 וAttiny2313.

פורסם

פשש יפה, ואני קניתי AVR ISP ב 15 דולר ועוד בגירסא מוזלת..

פורסם

אני בונה ארדואינו על ברד בוארד עם atmega328 שיש לו בוטלואדר איך אני צורב לו עם הצורב שמייק הביא? או כל צורב תומך אחר?

פורסם

בעקרון אתה אמור לחבר את הרגליים המתאימות במיקרו לצורב וזהו.

הרגליים הם: VCC, GND, REST, MISO, MOSI, SCLK.

לאחר מכן עם התוכנה אתה בוחר קובץ HEX (קוד מקומפל) שאתה רוצה לצרוב וזהו.

פורסם
אם אתה חסיד של מוצרים סינים זולים (או שזה בציניות ?), אל תחשוב פעמים ותקנה אחד כזה.

תודה Mike! לא ידעתי אם דברים כאלה אשכרה עובדים או סתם בזבוז של כסף, אבל אם אתה אומר שזה עובד - אני אנסה.

כמובן שהייתי מעדיף הכל באיכות מקסימלית... פרקטית אני קונה מסין ובגדול מרוצה מהתוצאות, שלא לדבר על החיסכון.

פורסם

אתה יכול להביא לי סכמה של החיבורים ?

ואפשר לצרוב דרך התוכנה של ארדואינו ?

פורסם

דרך ה IDE של ארדואינו אתה יכול ליצור קובץ מקומפל. אתה יכול גם פשוט לבחור את אותו המכשיר כפורט דיפולטיבי ב IDE וישר לצרוב אליו. אל תשכח קודם כל לצרוב את ה Bootloader (גם כן ב IDE).

סכמה? תסתכל ב Datasheet ותחבר את החוטים.

פורסם

קניתי כאלה עם BOOTLOADER ואיזה דטהשיט?

פורסם

של הרכיב?

פורסם

אבל אני מסתכל ואני לא מוצא את MISO, MOSI, SCLK

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים