עבור לתוכן

שאלה-פרויקט ממש קטן ופשוט

Featured Replies

פורסם

אתה עובר על החוקים בתור בעל עניין בכך שאתה מפרסם לינקים.

תסיר אותם.

• תגובות 53
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הסרתי את הלינק. לא שאני מנסה לדחוף משהו בכח, בכל זאת זה קשור לדיון כאן.

לידור,

או שאני לא מבין אותך או שלהפך...

יש לך שנאי שמזין את כל מערכת האינטרקום, לא נוגעים בזה.

באינטרקום יש כפתור שפותח את השער, נכון?

אם זה נכון, אז הכפתור סוגר מעגל וקורה איזה קסם והשער נפתח.

אז אתה יכול להתחבר עם ממסר במקביל לכפתור הזה והארדואינו יוכל "כאילו ללחוץ" על הכפתור כדי להפעיל את הקסם של פתיחת השער.

פורסם
  • מחבר

אולי לא הסברתי נכון אבל זה בדיוק מה שהתכוונתי מהתחלה רק לא ידעתי שידרש ממסר לפעולה

בכל מקרה,כל ממסר יכול להתאים לפעולה הזאת?

פורסם

אני לא יודע שום דבר בתחום אבל ראיתי כמה רכיבי אדרואינו wireless באתר kickstarter.com

שווה בדיקה

פורסם

במקרה שלך כנראה שממסר הפשוט ביותר יתאים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ובחזרה ללוח,

איזה סוג?

הבנתי שיש כמה סוגים של ARDUINO UNO,זה נכון?

כמובן שאני רוצה כזה שיתאים לי אולי גם לשימושים אחרים[פרויקטים אחרים]

פורסם

אם תעבוד עם Ethernet Shield (או כל Shield אחר, בעתיד) תצטרך לוח שמותאם לדברים כאלה, וזה אומר אחד מהארדואינו הבאים:

1. Duemilanove - דגם קצת ישן (2009), אם כי עדיין מעולה לרוב מה שחובבים צריכים

2. Uno - הדגם ה"רשמי" הנוכחי

3. Leonardo - חדש דנדש, זול קצת יותר מהאחרים, עם כמה תוספות מעניינות ובעיה קטנה: הוא מגיע עם שבב בתצורת SMD (שטוח) במקום ג'וק DIP "קלאסי". זה אומר שאם תרצה פעם להחליף את המיקרו-בקר מכל סיבה שהיא, זה יהיה קשה. תצטרך לוודא גם שמדובר בגרסה עם Headers, שורות החיבורים השחורות משני הצדדים, או שתלחים כאלה לבד - כי על זה ה-Shield יתלבש.

4. Mega - ארדואינו גדול וחזק הרבה יותר, עם המון כניסות ויציאות וזיכרון ומה לא. גם הוא עם שבב SMD ועולה בהתאם לביצועים.

פורסם

גם ה Uno החדשים מגיעים עם צ'יפ SMD וכך של הארדואינים העתידיים - אטמל מקטינה בהדרגה את הייצור של DIP.

אני כבר הייתי הולך על הלאונרדו - מה הסכוי שתשרוף צ'יפ?

פורסם
גם ה Uno החדשים מגיעים עם צ'יפ SMD וכך של הארדואינים העתידיים - אטמל מקטינה בהדרגה את הייצור של DIP.

אני כבר הייתי הולך על הלאונרדו - מה הסכוי שתשרוף צ'יפ?

הכל עובר ל-SMD? אלה חדשות מצערות. קודם כל, עם השטויות שאני עושה, הסיכוי שאשרוף צ'יפ הוא די גבוה... :-)

חוץ מזה, שריפה היא לא הסיבה היחידה להחליף שבב - הארדואינו יכול להיות גם פלטפורמה נוחה לצריבה של ATMega328, כמו שעשיתי כאן: http://www.idogendel.com/whitebyte/archives/596

פורסם

מי אמר שה-UNO עובר ל-SMD?

לפני כשנה היה מחסור ברכיבי DIP וכדי לא לגרום למחסור כללי של הארדואינו הוציאו מהדורת SMD מיוחדת.

מאז אפשר עדיין למצוא את כרטיסי ה-SMD בכל מיני מקומות שקנו מלאי גדול. גם אצלי עדיין יש כמה...

אבל מאז לא ראיתי בעיה באספקה של הדגמים הרגילים עם רכיב ה-DIP.

מאז שאני מוכר את הכרטיסים אני יודע רק על בחור אחד שאמר שהוא שרף את הבקר :)

אולי כל השאר לא מודים בזה... אבל כנראה שלא הרבה מצליחים לשרוף אותו.

עדו,

SparkFun הוציעו מגן שמיועד לצריבת רכיבי AVR, תראה אולי הוא יקל עליך.

מכיוון שאסור לי לפרסם לינקים, תצטרך לחפש אותו לבד...

פורסם

לא אמרתי שכל ה Uno מעתה יוצאים רק ב SMD, פשוט אטמל מעבירה בהדרגתית את הייצור שלה יותר ויותר ל SMD, ככה שבסופו של דבר יהיה בלתי אפשרי להשיג יותר DIP ולכן כבר התחילו לבצע את המעבר.

אני מניח שבעתיד זה כבר לא יהיה רלוונטי מכיוון שעד כמה שידוע לי אין ATmega32U4 ב DIP והלאונרדו החדש הוא רק ב SMD. יופסק הייצור של ה Uno ונשאר רק עם SMD, או סטוקים ישנים.

עריכה:

4Project, אתה בתור בעל עניין לא יכול לפרסם לינקים לעסק של עצמך, מכיוון שמדובר בקידום עצמי. אין בעיה שתפרסם לינקים למקומות אחרים ואפילו ל Sparkfun.

פורסם

SparkFun הוציעו מגן שמיועד לצריבת רכיבי AVR, תראה אולי הוא יקל עליך.

מכיוון שאסור לי לפרסם לינקים, תצטרך לחפש אותו לבד...

;) האמת שאני בכלל מנסה עכשיו ללמוד עבודה ישירה עם מיקרו-בקרים מכל מיני סוגים, ובלי ארדואינו בדרך. הבעיה כרגע היא שאני לא מצליח למצוא את ה-AVRISP-MKII במחיר נורמלי בשום מקום - יש או חיקויים מוגבלים, או מקורי יקר דרך איביי, ומהחנות של Atmel לא מוכנים לשלוח לישראל.

פשוט אטמל מעבירה בהדרגתית את הייצור שלה יותר ויותר ל SMD, ככה שבסופו של דבר יהיה בלתי אפשרי להשיג יותר DIP

וכל החובבים, מה יעשו? אם זה נכון, אני מתחיל ללמוד על PIC :)

פורסם

מדובר בלפחות שנה שנתיים, אם לא יותר. בנתיים תתחיל לאגור סטוקים :)

פורסם

נשמע הזוי וחסר בסיס, אני באמת בספק שהם יפסיקו לייצר אותם בDIP בזמן הקרוב.

מאיפה הבאת את זה ?

למה לך את הAVRISP ספציפית ? אין לו יכולות דיבאג, הוא רק צורב.

יש הרבה צורבים לא רשמיים באיביי במחירים מצחיקים (3-4$), כמובן יש גם אפשרות לבנות לבד לא חסר צורבים בקוד פתוח (וחומרה פתוחה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים