עבור לתוכן

שאלה-פרויקט ממש קטן ופשוט

Featured Replies

פורסם

הרעיון הוא כזה:

אני אפתח אפליקציה לIOS שכל מה שהיא תעשה זה לשלוח אות לאיזה ארדואינו שמחובר לרשת,

ברגע שארדואינו מקבל את האות הוא פשוט יוצר מעגל חשמלי [שמה שהוא יעשה זה בעצם לפתוח לי את השער של הבית]

השאלות שלי :

1.פרסמו כזה פרויקט כבר באינטרנט ואוכל להעזר באיזה מדריך?

2.איזה דגם של ארדואינו הכי כדאי להזמין[כמובן שיהיה הכי זול שאפשר] ואיזה רכיבים אני עוד צריך בשביל זה?

3.מאיפה להזמין[עדיף חנות בארץ או dealextreme אם יש שם בכלל לוחות...]

4.כמה אמור לעלות כל העניין הזה?

נ.ב

אני אעזר בכם פה הרבה בפורום כי אני ממש מתחיל בכל העניין...

תודה :)

• תגובות 53
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מבחינת הקונספט זהו פרויקט פשוט, רק קח בחשבון שהמימוש שלו בפועל עשוי להיות קצת יותר מאתגר (האם הארדואינו שולט באופן בלעדי בשער, ומה עושים אם לא? איך מחברים אותו גם לרשת וגם לשער בצורה אמינה שלא תיפגע ממזג האוויר וכו' וכו')

לוח ארדואינו Uno (לא מקורי אבל באיכות טובה) אפשר להשיג תמורת כ-16 דולר אם יש לך סבלנות לחכות למשלוח מסין (ראה רשומה בבלוג שלי - http://www.idogendel.com/whitebyte/archives/40). אם אתה ממהר או מתעקש על מקורי, אפשר להזמין באחד האתרים הישראליים שעוסקים בתחום את הארדואינו Leonardo החדש, הגירסה עם ה-Headers, בסביבות מאה ועשרים ש"ח.

אתה תצטרך גם מתאם רשת בשביל הארדואינו - זה יכול להיות Ethernet Shield (משהו שעולה בערך כמו לוח הארדואינו עצמו) או Wifi Shield שיקפיץ את המחיר בכמה עשרות דולרים. בכל מקרה, קרא טוב את המפרט לפני שאתה מזמין כדי לוודא שזה מתאים לצרכים שלך.

וכמובן, יש את שאלת הממשק עם השער - האם אתה "מתעלק" על שלט רחוק קיים, או על מנגנון מובנה בקיר (זהירות!), או באמצעות בריח חשמלי עצמאי שגם הוא עולה לא מעט...

חפש בגוגל arduino controlled garage, מסתבר שלא מעט אנשים השתמשו בשילוב כלשהו של רשת וארדואינו כדי לפתוח את השער למכונית :-)

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על. הקישור אזמין עוד היום( לחכות אין לי בעיה...)

בקשר למזג האוויר וכל זה אין בעיה כי בכלל תכננתי למקם את הרדואינו בתוך הבית ויש כבר הכל מחובר לשער-מנעול חשמלי , אינטרקום. ( הוא יתחבר למתג של האינטרקום בתוך הבית ככה שאין כל כך סיבוך בחיבורים הוא רק צריך ליצור מעגל חשמלי)

בעניין המגן אני ביררתי גם

והוא באמת יקר, אין זיוף גם של מגנים?

אולי משהו יותר זול שיכול להיות אלטרנטיבה?

ובעניין ההתאמה, איך אני יכול לבדוק שמגן מתאים לארדואינו uno הנל ( המזויף )

דרך אגב אין ארדואינו משתלם שכבר בא עם חיבור לאינטרנט?

אולי לוח פיתוח אחר שאוכל להסתדר איתו

פורסם

יש גם ארדואינו יחד עם המגן, יוצא קצת יותר זול מלקנות את שניהם יחד (אני מדבר על רכיבים מקוריים כמובן).

אלטרנטיבה אחרת זה להשתמש במחשב כלשהו שדלוק כל הזמן, אם יש לך כזה.

אם אני מבין נכון, אתה יכול לחבר ממסר למפסק של השער ולשלוט עליו.

פורסם
  • מחבר

אני יכול לחבר את הפינים למתג של האינטרקום בתוך הבית, זאת אומרת שיש לאינטרקום(הטלפון שממוקם בתוך הבית) מתג לפתיחת השער, אני פשוט אצור שם מעגל חשמלי מבלי לפגוע במתג, אבל המעגל הזה ישמש כמתג נוסף והוא כמובן הארדואינו...

פשוט מאוד בלי סיבוכים...

אני פשוט רוצה להזמין את הרכיבים כמה שיותר מהר, זה לא דחוף אבל יש לי את הדחף הזה לעשות משהו :)

בעניין המחשב-אני חשבתי על זה גם אבל הרעיון הוא שהארדואינו יהיה מוחבא בארון חשמל(שהוא קרוב לאינטרקום)שזהקצת בעייתי למחשב ישן שלא בשימוש :)

וחוץ מזה הארדואינולא נראה לי שזולל כל כל חשמל...

אבל עדיין יש אפשרות לקנות את המחשב הזעיר ב15 דולר ולא לעשות כמעט כלום, חלק מהעניין זהלהעביר לי קצת את הזמן בחופש :)

פורסם

מה יהיה המרחק בין הארדואינו לפלאפון שאמור לשלוט עליו ? חשבת להשתמש בBluetooth ?

פורסם
  • מחבר

רעיון נחמד שלא ממש חשבתי עליו אבל נראה לי יותר נוח עם אינטרנט משום שגם כשאני אהיה בעבודה או בבית ספר או בכל מקום אחר , אני אוכל לפתוח את הדלת למשל לשליח

אבל הרעיון טוב,למרות שאני שונא את ממשק הבלוטות בכל זאת- מהוא המרחק שמגן של בלוטות יכול לשדר?

וכמובן כמה הוא עולה?

המרחק הוא בערך 10-15 מטר

פורסם

לחבר את הארדואינו ישירות למפסק יכולה להיות דרך מצויינת לשרוף את הכרטיס או אולי אפילו גם את האינטרקום.

גם אני חשבתי בהתחלה על ה-Bluetooth, אבל חוץ מהמקרים שלידור הזכיר, יכול להיות שתהיה בעיה לתקשר כשהטלפון נמצא בתוך המכונית, שזו כל הפואנטה של הפרוייקט.

במצב רגיל BT יכול לתקשר בכמה עשרות מטרים ודגמים מסויימים גם כ-100 מטר.

פורסם
  • מחבר

חחח אהבתי את הציניות ותודה רבה על התיקון

מה לגבי ממסר?בעל זרם חלש?שוב רק בשביל לתפקד כמתג. הרעיון הוא להשאיר את הארדואינו בתוך הבית...

אם זה יהיה ממש סיבוך אולי אני אסתבך עוד יותר בלהעביר חוטים לשער למטה...

בכל מקרה כמו שהבהרתי [או שלא] אני לא מתכוון להשקיע בפרויקט הזה הרבה-שלא יעבור את ה[פלוס מינוס] 300 ש"ח [האם כדאי לי לוותר עכשיו?]

ואני משער שמגנים בעלי בלוטות עם אות שידור של 30M+ הם מאוד יקרים...

עוד פעם,זה בשביל התעסוקה שלי יותר מהשימוש בזה,לאחר מכן אני אוכל לההשתמש בארדואינו לעוד פרויקטים שיעברו לי את הזמן

ותודה רבה על העזרה....

פורסם

מבחינת הקונספט זהו פרויקט פשוט, רק קח בחשבון שהמימוש שלו בפועל עשוי להיות קצת יותר מאתגר (האם הארדואינו שולט באופן בלעדי בשער, ומה עושים אם לא? איך מחברים אותו גם לרשת וגם לשער בצורה אמינה שלא תיפגע ממזג האוויר וכו' וכו')

לוח ארדואינו Uno (לא מקורי אבל באיכות טובה) אפשר להשיג תמורת כ-16 דולר אם יש לך סבלנות לחכות למשלוח מסין (ראה רשומה בבלוג שלי - http://www.idogendel.com/whitebyte/archives/40). אם אתה ממהר או מתעקש על מקורי, אפשר להזמין באחד האתרים הישראליים שעוסקים בתחום את הארדואינו Leonardo החדש, הגירסה עם ה-Headers, בסביבות מאה ועשרים ש"ח.

אתה תצטרך גם מתאם רשת בשביל הארדואינו - זה יכול להיות Ethernet Shield (משהו שעולה בערך כמו לוח הארדואינו עצמו) או Wifi Shield שיקפיץ את המחיר בכמה עשרות דולרים. בכל מקרה, קרא טוב את המפרט לפני שאתה מזמין כדי לוודא שזה מתאים לצרכים שלך.

וכמובן, יש את שאלת הממשק עם השער - האם אתה "מתעלק" על שלט רחוק קיים, או על מנגנון מובנה בקיר (זהירות!), או באמצעות בריח חשמלי עצמאי שגם הוא עולה לא מעט...

חפש בגוגל arduino controlled garage, מסתבר שלא מעט אנשים השתמשו בשילוב כלשהו של רשת וארדואינו כדי לפתוח את השער למכונית :-)

למה צריך ETHERNET SHEILD? מה הייתרונות שלו?

כי אפשר לבצע את זה גם דרך USB

ולגבי האשכול, הבנתי את הכוונה, יש בשער שני חוטים שאם הם מתקצרים אז השער נפתח, ככה עובד האינטרקום.

אתה לא יכול לחבר אותם סתם ככה לארדואינו אתה צריך ריליי שמותאם גם למתח

פורסם

לחבר את זה בUSB לאן ?

הוא רוצה שזה יהיה שרת עצמאי, לשם כך זה אמור להתחבר לאינטרנט.

פורסם

לחבר את זה בUSB לאן ?

הוא רוצה שזה יהיה שרת עצמאי, לשם כך זה אמור להתחבר לאינטרנט.

אההה, הבנתי. אז כן פשוט ETHERNET לראוטר...

חשבתי שהוא עובד עם מחשב..

פורסם

לידור,

300 ש"ח זה בערך מה שזה יעלה לך...

אם חושבים בצורה לוגית, אתה צריך שני מפסקים בבית שמחוברים במקביל, כלומר כל אחד מהם יוכל לפתוח את השער כשלוחצים עליו.

מפסק אחד ידני, מה שיש לך היום באינטרקום ומפסק השני שישמש את הארדואינו.

מפסק רק סוגר מעגל חשמלי.

הדרך הקלה ביותר שאני יכול לחשוב עליה זה להשתמש בממסר שנשלט ע"י הבקר כי בקר לא יכול סתם ככה לסגור מעגל חשמלי, הוא יכול לספק "1" או "0" לוגי אם צריך.

גם כאן צריך להבין שפיקוד של הממסר לא יודע מה זה "1" או "0" לוגי, הוא צריך זרם שיזרום דרך הסליל של הממסר כדי להפעיל אותו...

במקרה "1" לוגי הוא גם זרם שהבקר מספק, אבל זרם נמוך שלא מספיק כדי להפעיל את השנאי.

כדי "להגביר" את הזרם משתמשים במעגל עם טרנזיסטור פשוט.

יש גם ערכה עם כל הרכיבים כדי שהבקר יוכל להפעיל ממסר

{לינק הוסר}

הממסר שיש שם כנראה יותר מדי למה שאתה צריך, אבל הוא יעשה את העבודה.

אתה יכול כמובן להשתמש בשרטוט של המעגל כדי לבנות משהו משלך...

אם אתה מתכוון להשתמש בארדואינו הזה לפרוייקטים הבאים, הייתי ממליץ להשתמש במגן Ethernet ולא במוצר שכולל את שניהם יחד, כך תוכל לפרק בין השניים אם אתה לא צריך את ה-Ethernet פרוייקט הבא.

מייק,

קישור ששלחת זה רכיב WiFi שלא ממש קשור למה שהבחור תיאר כאן.

פורסם
  • מחבר

אתה בעצם אומר שכדאי לחבר ממסר נוסף למנעול של השער?

השער נפתח על ידי שנאי שנמצא לי בבית...[שמספק חשמל גם למערכת האינטרקום]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים