עבור לתוכן

Pci Express 3.0

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ניסיתי לחפש פוסט קיים בקשר לשאלה שלי, אך לצערי לא מצאתי ואני מתנצל מראש אם זה לא המקום המתאים לשאול.

הרכבתי לי מערכת בעיקר למשחקים עם כרטיס מסך חזק. אך היא תשמש אותי גם לשימושים נוספים (רב תכליתיים)

כרטיס המסך שבחרתי הוא Sapphire HD7850 OC

מקריאה באתר היצרן הבנתי שהכרטיס תומך ב Pcie 3.0 החדש שמגיע עם הצ'יפסטים החדשים B75,H77,Z77 וכו'.

השאלה היא כזאת. אני לקחתי לוח אינטל שמבוסס H67 שתומך ב PCIE 2.0

האם כדאי לי לקחת לוח שתומך גם כן ב PCIE 3.0? כמובן בהתחשב ביחס מול תועלת.

במידה וכן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על לוח כזה עד 500 ש"ח.

תודה רבה.

פורסם

זה לא משנה, היום אין כרטיס (אולי GTX690) שמנצל את הרוחב פס של PCIe2.0. חוץ מזה התמיכה באה מהמעבד ולא מהלוח (הוא רק צריך שתהייה לו את האפשרות לספק את זה).

פורסם
  • מחבר

המעבד הוא i5 3550

הלוח כמו שהזכרתי בפוסט מבוסס H67

אני הבנתי שהתמיכה צריכה להיות משני הכיוונים גם מהלוח וגם ומהמעבד

ליתר ביטחון נכנסתי לאתר היצרן כדי לוודא (אולי הכרטיס לא נתמך בתקן החדש)

רשום שם שהוא כן נתמך, לא לבנות על זה?

פורסם

גם הלוח תומך כל לוחות סוקט 1155 תומכים ביחד עם מעבדי ה-IB ב-PCIe3.0. בנוסף יש תמיכה לאחור ל-PCIe2.0 (והוא לא יגביל לך אף כרטיס).

פורסם

יכול להיות שלא עדכנו אותו, אבל כל לוח בעל סוקט 1155 יכול לעבור תאימות ל-PCIe3.0. זה לא צריך לשנות לך, הכרטיס יעבוד אותו הדבר גם בגרסה 2 וגם ב- 3.

פורסם

מי בדיקה ברשת עולה שרק מערך SLI של GTX690 או מערך QUAD SLI של GTX680 באמת מנצל את ההתקן החדש,

הרבה מאוד יצרניות חומרה אמרו וממשיכות להגיד שהPCI-E 3.0 יהיה אפקטיבי רק בעוד כ2 דורות מעבדים, בערך שנתיים.

הPCI-E 3.0 בא ישירות מהמעבד ולא מצריך לוח B75\H77\Z77 אלה רק עדכון באיוס, אבל יש יצרניות כמו MSI שחולקות על זה,

לטענתם על הלוח צריך להיות צ'יפ מיוחד בשביל שההתקן באמת יעבוד, לפי מידע ברשת MSI\ASROCK\ASUS בעלות ההתקן האמיתי.

אתה צריך להבין שחוץ מי תמיכה בתוך המעבד ותמיכה בלוח אם צריכה להיות תמיכה בכרטיס, אכן יש תמיכה בכרטיסים אבל חלקית,

בגלל זה היצרניות הודיעו שההתקן PCI-E 3.0 עדיין בחיתוליו ולא בשל מספיק בכדי להפיק איזה שהיא תועלת.

פורסם
  • מחבר

מעולה - תודה רבה.

פורסם

כמו שאמרתי, לא משנה על איזה לוח תשים את הכרטיס, הביצועים הישארו אותו הדבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים