עבור לתוכן

האם זה טמפרטורה רגילה

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה רכשתי מחשב חדש, עד עכשיו היה לי מחשב סביר שאפילו לא הייתי צריכה לבדוק טמפרטורות.

קניתי מחשב חדש ולאחר מכן הוא עבר אוברקלוק.

מדובר במעבד920 Intel Core i7,

שהומר מ-2.6GHZ ל- 3.8GHZ.

אפשר לראות במפרט של המחשב את הקירור והמארז.

עכשיו, שמתי לב שהטמפרטורות דיי גבוהות. ביררתי עם אנשים אחרים שיש להם אובר קלוק, וגם הם לא הגיעו לטמפרטורות כאלו.

מדובר ב- 50 מעלות במנוחה (עם אובר קלוק).

החלפתי מיד משחה טרמית ובדקתי חיבור של הקירור למעבד. ביטלתי את האובר קלוק,

והטמפרטורות עומדות על 39, 41, 40.

רציתי לדעת אם זה טמפרטורות סבירות? אם לא, כמובן שאחליף משחה טרמית. (פה מדובר בלי אוברקלוק)

תודה רבה לכל העוזרים. אשמח גם לדעת אם אולי הבעיה במעבד עצמו..

תודה, הילה :)

פורסם

כן, זה נראה כמו טמפרטורה סבירה.

המעבדים מהסדרה הזאת פולטים עד 130 וואט של חום במאמץ בלי אוברקלוק, זה המון (לעומת 95 וואט ב i7-2600K, או 77 וואט ב i7-3770K למשל).

פורסם

כמו שנאמר פה- המעבד מטבעו הוא מעבד חם-צריכת הוואט שלו יחסית גבוהה.

ההבדל העיקרי בין קירור סטוק לקירור מיועד הוא הבדל בטמפ במצב מאמץ:

אכן הטמפ סבירה מאחר ואת משתמשת בקירור Noctua NH-U12P SE2 אז מצבך טוב מאוד יחסית באוברקלוק.

אם במקרה היה לך קירור סטוק היית מקבלת טמפ של 60-80 במצב OC בLOAD

פורסם
  • מחבר

כרגע אני בלי אוברקלוק, והוא עומד על 37~47. אני רוצה כמובן לחזור לאוברקלוק. פשוט חששתי שאולי הבעיה הייתה במשחה או בקירור עצמו.

תודה. עכשיו אני מבינה שיחסית זה לא גבוהה. אשקול להוסיף אפילו עוד מאוורר.

עריכה: החזרתי את האוברקלוק. והליבות עומדות על טמפרטורות שבין 50~60... 60 בממוצע בלי מאמץ בכלל!!!!

איך אני יודעת אם המשחה הטרמית מקולקלת? או אולי הבעיה בקירור?

אולי כדאי שאפתח נושא בפורות קירור?

פורסם

נראה לי צריך לבדוק את הטמפרטורות במחבחן מאמץ כי ככה זה לא אומר משהו נראה לי...

אם במאמץ הטמפרטורה פחות מ-80-75 מעלות נראה לי זה בסדר אבל אצל כל מעבד זה שונה אז צריך להדוק לגבי המעבד הזה.

וגם צריך למרוח את המשחה הטרמית באופן טוב... צריך להראות למישהו שמבין בזה איך שמו את המשחה....

פורסם
  • מחבר

נראה לי צריך לבדוק את הטמפרטורות במחבחן מאמץ כי ככה זה לא אומר משהו נראה לי...

אם במאמץ הטמפרטורה פחות מ-80-75 מעלות נראה לי זה בסדר אבל אצל כל מעבד זה שונה אז צריך להדוק לגבי המעבד הזה.

וגם צריך למרוח את המשחה הטרמית באופן טוב... צריך להראות למישהו שמבין בזה איך שמו את המשחה....

בעניין המריחה אני בטוחה שמרחתי טוב. זאת לא הפעם הראשונה שאני מורחת משחה טרמית, אבל זאת הפעם הראשונה שאני משתמשת בסוג הזה. לכן אני לא בטוחה. המשחה הייתה דיי יבשה.. לגבי סוגים והמרקם שלהם אני לא בטוחה בכלל.

וכרעג יותר חשוב לי אין הוא במאמץ, כי אם בלי שום תוכנה פועלת הוא כבר מגיע ל-58, משהו פה לא בסדר.

פורסם

ולכמה הוא מגיע במאמץ?

פורסם
  • מחבר

ולכמה הוא מגיע במאמץ?

לא בדקתי. עוד לא אימצתי אותו בכלל. אבל אבדוק עכשיו ואערוך את ההודעה.

עריכה: אני לא יודעת אם זה נחשב מאמץ, אבל במהלך משחק של דיאבלו 3 הוא מגיע לטמפרטורות של 68~69, אפילו 67.

אם יש דרך אחרת לאמץ אותו, אשמח לתשובה.

פורסם

תורידי OCCT ותריצי בדיקה למעבד, משחק לא מאמץ מעבד.

פורסם

תתקיני את התוכנה OCCT ובעזרתה תאמצי את המעבד ותבדקי איך הוא . תעקבי אחרי הטמפרטורות כמובן וגם רצוי שתחפשי באינטרנט מה המעלות המקסימליות של המעבד שלך במאמץ ואוברקלוק .

OCCT היא תוכנה מצויינת לבדיקת מאמצים על המעבדים וגם כרטיסי מסך , אם אני לא טועה , פה באתר , בפורום האוברקלוקינג , צריך להיות קישור להורדת התוכנה וגם מדריך מפורט איך להשתמש בה , בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

בקשר לטמפרטורה של מעבד עכשוו קיץ ולכן רק שמדלקים את המחשב הטמפרטורה יום רגיל חם ב 10 15 מעלות יותר מאשר בחורץ זה נורמלי בקייץ בלי OC 40 50 מעלות ואם OC לאחר בדיקת מאמץ למעבד כרטיס מסך בין 10 דקות ל30 דקות לבדוק שהטמפרטורה 70 75 מעלות יציב לא יותר ומתחים יצבים אין מה לעשות הקייץ בארץ סיוט למחשבים במיוחד שיש עליה של 5 10 מעלות עוד לא התחיל חום יולי אגוסט והיו ימים עם 36 מעלות ולא באלת באזור המרכז זה מה יש תעברו לאלסקה שהטמפרטורה שם מגיעה בן -10 מעלות לבן -30 מעלות קררררררררררר

פורסם
  • מחבר

תתקיני את התוכנה OCCT ובעזרתה תאמצי את המעבד ותבדקי איך הוא . תעקבי אחרי הטמפרטורות כמובן וגם רצוי שתחפשי באינטרנט מה המעלות המקסימליות של המעבד שלך במאמץ ואוברקלוק .

OCCT היא תוכנה מצויינת לבדיקת מאמצים על המעבדים וגם כרטיסי מסך , אם אני לא טועה , פה באתר , בפורום האוברקלוקינג , צריך להיות קישור להורדת התוכנה וגם מדריך מפורט איך להשתמש בה , בהצלחה :xyxthumbs:

תודה!! אני אעשה את זה. בתקווה שהוא לא יקרוס באמצע.

טוב, החדשות הרעות זה שהמעבד הגיע ל-85 מעלות תוך פחות מ-3 דקות, אז הבמחן נעצר...

עריכה : משהו חייב להיות דפוק. יש דקה אחת של דיליי שהתוכנה מנתחת את המערכת, שנייה אחרי שהתחיל המבחן באמת, הטמפרטורה זינקה ל95 והתוכנה נסגרה ישר מיכוון שהמקסימום שהגדרתי לו זה 85.

אני אצור נושא חדש בפורום קירור, כי משהו בקירור שלי חייב להיות דפוק. במגע עם הקירור של המעבד הוא קר, רק המסביב - מה שמחובר ללוח אם - חם.

להיות חם, אין לי בעיה. להיות לוהט? משהו חייב להיות דפוק.

פורסם

זה בדיוק מה שרשמתי שבקייץ הטמפרטורה יותר חמה טבעי ב 10 15 מעלות וזה דורש תחנון הסרקולציה זרימת האוור במחשב צריך להיות מספיק בשביל לדחוף את החום את האוור החם שעומד לכוון המאוור האחורי שמוצי אוור חם אפלו שם עוד אחד שיוצי אוור חם מהמחשב סדור של מאוורים במחשב כך

1 או 2 מקדימה מכניס אוור

1 או 2 מאחורה מכניס או מוצי אוור תלויי עם יש מאווררים למעלה במארז שמוצים או מכנסים אוור

1או2 למעלה שמכנסים או מוצאים אוור בידרך כלל אוור חם עולה למעלה ואז עדיף להוציא אתו

ומאוורר אחד בצד המארז בשביל להכניס אוור קר לכרטיס מסך שלא ישאב אוור חם מאמארז ויתחמם וגם לסירקולציה תנועה של האוור במארז בהצלחה

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שרשמתי שבקייץ הטמפרטורה יותר חמה טבעי ב 10 15 מעלות וזה דורש תחנון הסרקולציה זרימת האוור במחשב צריך להיות מספיק בשביל לדחוף את החום את האוור החם שעומד לכוון המאוור האחורי שמוצי אוור חם אפלו שם עוד אחד שיוצי אוור חם מהמחשב סדור של מאוורים במחשב כך

1 או 2 מקדימה מכניס אוור

1 או 2 מאחורה מכניס או מוצי אוור תלויי עם יש מאווררים למעלה במארז שמוצים או מכנסים אוור

1או2 למעלה שמכנסים או מוצאים אוור בידרך כלל אוור חם עולה למעלה ואז עדיף להוציא אתו

ומאוורר אחד בצד המארז בשביל להכניס אוור קר לכרטיס מסך שלא ישאב אוור חם מאמארז ויתחמם וגם לסירקולציה תנועה של האוור במארז בהצלחה

יש לי 2 מקדימה שמכניסים אוויר, 2 מלמעלה שמוציאים ועוד 2 מאחורה מוציאים אוויר גם כן. סה"כ, 4 שמוציאים 2 שמכניסים. בנוסף 2 מאוררים של 120 ישירות על הקירור של המעבד (מגיע עם הקירור).

סה"כ הטמפרטורה במארז יותר קרה מאשר בחדר שלי.

פורסם

ניראה לי יש יותר מדיי מאווררים שמוצאים אוור ולכן אין מספיק אוור למאוורר של המעבד צריך לשנות שהייה יותר אוור לקרור של המעבר שיוכל לקרר יותר טוב במצב הזה יוצא יותר אוור מהמארז מאשר ניכנס בעיקר באזור המעבד ומיצבי המתח גם צריך לשחיק עם העוצמות של המאוררים וליראות באזה מצב הטמפרטורה יותר טובה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים