עבור לתוכן

עזרה- בעיה בלד המובנה של פין 13

Featured Replies

פורסם

היום הגיע אלי לוח ארדואינו, שהזמנתי מאיביי.

שני לדים אדומים להשמה משטחית דלקו כשחיברתי את הארדואינו למחשב- האחד של פין 13 והשני של ה-ON.

אז אחרי כמה נסיונות, שהלדים דלקו יפה, הלד של פין 13 פתאום נהיה חלש נורא, נקודתי ממש. בדיקה נוספת העלתה שללד יש בליטונת בפלסטיק השקוף שלו, ממש מעל מקור האור, וללד התקין זה לא קרה. אני חושד שסיבה כלשהי (התחממות יתר, איכות בנייה נומכה, מתח לא יציב... אנא עארף?!) הפלסטיק ניתק ממקור האור בנקודה שבה הוא אמור להיות צמוד, וכך בגלל שבירת האור הוא לא מצליח לצאת.

אני קורא את מה שכתבתי ואני רואה שזו שטות מוחלטת: האור לא יכול להישבר לא בזוויות האלו, ולא במעבר מתווך בעל מקדם שבירה נמוך לבעל מקדם גבוה, וחוץ מזה, בהחזרה גמורה לא הייתי רואה שום אור, ואף לא את מקור האור.

אני אובד עצות :(

עזרה, מישהו?

עריכה:

כרגע עלה בדעתי להפעיל לחץ על אותה נקודה בלד הסורר. מספיק לחץ באמת גרם ללד לפלוט אור כמו בשעותיו הטובות!

אם כן הבעיה היא אכן בבליטה הזו...

מה עושים מכאן?

עוד עריכה: כנראה שכחתי לציין, אבל הלד עובד רק כשמופעל עילו לחץ. ברגע שמסירים את הלחץ- האור נעלם כלא היה. עכשיו גם זה כבר לא עובד... אני לא ממש רוצה לקנות עכשיו עט- להט כזה להרכיב רכיבי SMT על הלוח... האם אין מנוס אלא לוותר על הלד המובנה?

פורסם

קודם כל, אם עוד לא נתת פידבק באיביי, דבר עם המוכר. אם תהיה מנומס והוא יהיה אדם הגון, יש סיכוי שתקבל חלק מהכסף חזרה או פיצוי אחר.

שנית, הסיפור עם הבליטה בפלסטיק נשמע לי משונה - מצד אחד, מה אני יודע, ומצד שני הרבה יותר סביר שפשוט מדובר בהלחמה גרועה ורופפת, ואת זה אפשר לנסות לתקן עם ראש מלחם דק וידיים יציבות.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להפעיל את הלד באמצעות סוללה חיצונית, אבל התהליך הזה כשל אף הוא...אני לא חושב שמוכרים לדים כאלה בבודדים (כי מי ימכור מוצר ב17 אגורות). אני אצטרך להשיג בהזדמנות מלחם דק במיוחד לשטיות האלה. אני גם אחפש בהזדמנות לדים בחנות האלקטרוניקה הקרובה לביתי (שזה לא מאוד קרוב).

כל השאר, בכל אופן, תקין.

פורסם

או זה, או שתעקור לד מאיזה גאדג'ט ישן/מקולקל :-)

פורסם
  • מחבר

אין שום דבר ישן מספיק עם לדים להשמה משטחית :(

פורסם

במקלדת של טלפונים סלולריים יש. בטוח יש לך איזה מנגו בבית :)

פורסם
  • מחבר

איך לא חשבתי על זה!

שי לי טלפון נוקיה עתיק כזה, נו לא ממש עתיק, 2005 ככה. בטוח הלדים האלו טובים!

עכשיו צריך רק למצוא מברג torx ומישהו שיש לו מלקחי-מלחם כאלו...

תודה בכל אופן. :)

אגב, אתם חושבים שאם אלך לחנות רכיבים כלשהי באזור, אוכל לקבל גישה למלקחיים חמות כאלו? (אם זה בכלל נפוץ שיש להם כאלה לשימוש שוטף?)

פורסם

אתה יכול להלחים שם לד רגיל?

פורסם
  • מחבר

זה טיפה יותר בעייתי, בהתחשב בכך שלמרות שהמרווח תקני, אין חורים. זה יהיה יותר קשה,מאווד לא אסטטי ועם פוטנציאל פאשלה רציני מאוד. הייתי מעדיף, אם ישנה אפשרות סבירה, להחליף את הלד הקלוקל ללד SMD אחר.

אבל אם לא תהיה ברירה, זה בדיוק מה שאעשה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים